Duben
ohodnotit

Strašidelný autobus

De griezelbus

Další název:
The Horror Bus
Země:
Rok:
2005
Délka:
96 minut
„Školní výlet se změnil v nečekané dobrodružství.“

Obsah filmu Strašidelný autobus

 
Onnoval je ve škole outsiderem. Je terorizován Ginem a jeho přáteli a jedinou jeho útěchou je přátelství s dívkou Liselore. Onnoval se často uzavírá do svého smyšleného světa. Představuje si například, že kdyby se někdy dostal do rvačky, změnil by se ve vlkodlaka! Jeho rodiče jej zanedbávají a Onnoval je osamělý dokonce i doma. Píše povídky a romantické básně, ve kterých vyjadřuje své pocity a přání. Gino vydírá Liselore s cílem získat od ní polibek. Svědkem polibku je Onnoval. Rozzuřený chlapec se Ginovi a ostatním dětem ze školy pomstí tím, že z nich učiní postavy své povídky, pojednávající o školním výletě se špatným koncem. Zlý Ferluci...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Oficiální stránka:
wwws.nl.warnerbros.com...
 
 
Distributor v ČR:
Česká televize
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
holandská
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Strašidelný autobus >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.4.2017
Hernajs to byla blbina pro děti. Já skočil na   to, že to je komedie. No, dobře mi tak. Sice   jsem to dokoukal až do konce. Ale sežvejkal jsem   si při tom palce nudou. Děj je zmatený, skáče   z linie do linie a nenechá jedinou dojet v kuse.   To se přece nemohlo líbit ani dětem. Ani těm   hodně infantilním. Nakonec se to zvrtne v   ještě větší blbinu s odpornou muzikou.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.2.2009
Kterého příběháře někdy nenapadla otázka   reálnosti toho, co píše? Teorie sil se tomuto   tématu samozřejmě také věnuje, na jednu   stranu říká, že asi 80% příběhů se někde   v nějaké formě odehrálo, ale zároveň tuto   otázku snižuje konstatováním: ,,Není   důležité, jestli se to stalo, ale jestli se to   stát mohlo." Zároveň s reálností se   teorie vzniku děl věnuje autorství děl, kdy   vlastně snižuje význam toho, kdo dílo   dokončuje dávaje mu skutečnou podobu; za   majitele příběhu by se možná daly označit   síly, ale možná tak úplně taky ne; jediným   nesporným vlastníkem všeho skutečného je   pravda, záhadný pátý prvek, který sice   můžeme poznat, ale ani potom nelze nesporně   dokázat, že jej známe; jediná pravda může   vlastnit fakt. Důležité však je, že   spisovatel není vším.
Avšak film   strašidelný autobus nepracuje s myšlenkou, zda   se napsané stalo, nebo zda je to reálné, ale s   myšlenkou, jestli to, co jsme napsali se nemůže   stát realitou. Ovšem hlavní myšlenku filmu   není třeba brát takto úzce, lze ji pojmout i   přeneseně.

My však zůstaňme u příběhů.   Mohli jsme slyšet o prokletých příbězích,   jejichž moc je dána ohromnou negativitou do nich   vtělenou. Když je člověk takovým přirozeným   psavcem jako Onnoval, může se mu snadno stát,   že svou zlobu utopí do příběhu a touží po   tom, aby se to stalo. Když autor ví o Ferlucim,   rád mu dá text k vykonání. To však   neznamená, že si svůj čin nemůže obratem   rozmyslet.
Film Strašidelný autobus je na   pomezí rodinného a hororu, což není úplně   klasická kombinace; ale povedl se, patří mezi   nejlepší filmy určené předně pro děti,   které jsem za poslední dobu viděl. Původní   holandští herci na mě udělali velmi dobrý   dojem, vzhledem k tomu, kolik nizozemských filmů   k nám přichází, asi nebude kdy je pořádně   posoudit. Dabing J. Rimbaly, Š. Krtičky a T.   Taberyové v hlavních rolích byl celkem   obvyklý, kvalitní.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10