Strašidelné líbánky (1986)

Strašidelné líbánky (Haunted Honeymoon)
74 %
 
 

Haunted Honeymoon

Další název: Prokletá svatební cesta

    Žánr: komedie / horor / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 80 min.
POZOR SPOILER

Z okna starého sídla se za ošklivého počasí vyklání muž s nožem v zádech. Z auta vystupuje někdo s psími dečkami a také je tu vlkodlak.

Vysílá se jeden z dalších dílů rozhlasové hry, kterou do rádia namlouvá slavný Larry Abbott a jeho nastávající Vickie Pearleová. Kolem je spousta novinářů, kteří chtějí hlavně informace o nastávající svatbě. Také sem přichází doktor Paul Abott. Ten ví, že Larry trpí chorobným strachem a hodlá jej vyléčit. Proto se má svatba konat na osamělém panství.

Snoubenci se tedy ocitají na místě, kde je starý rodinný komorník Pfister. Také je zde jeho žena, uklízečka Rachel. Ta zrovna otevírá dveře novému příchozímu, a to muži se svítícíma očima. Ten se představí jako Montego. Je to kouzelník. Další pár je Charley a Sylvie. I doktor Paul je již zde. Jako poslední sem přijíždí Montegova manželka Suzan. Nu, večer se sejdou všichni, včetně hostitelů - strýce Francise a tety Kate. Po večeři se všichni rozejdou do svých pokojů a temné síly kují pikle. Vlkodlak je zabit a je mu sundána maska. Tajemná postava, která to spáchala, mizí. A Larry trpí, protože neví, zda to, co vidí, jsou strašidla, nebo jen přeludy. Naštěstí sem přijíždějí dva policisté. Ovšem není to zrovna ku pomoci, jak se říká. Původ většiny „strašidel“ se vysvětluje, ale stále je zde někdo, kdo chce zabíjet. Toho jako první odhalí Vickie a on to pozná. Ihned zaútočí, ale je zde přece statečný Larry. Začíná tvrdý boj o život…  Autor: Pitryx

režie:
Gene Wilder
 
 
hraje:
Gene Wilder (Larry Abbot), Gilda Radner (Vickie Pearle), Dom DeLuise (teta Kate), Jonathan Pryce (Charles), Bryan Pringle (Pfister), Peter Vaughan (Francis Abbot Sr.), Eve Ferret (Sylvia), Paul L. Smith (Dr. Paul Abbot), Julann Griffin (Nora), Jim Carter (Montego), Jo Ross (Susan), Roger Ashton-Griffiths (Francis Jr.), Billy J. Mitchell (policista), R.J. Bell (policista), Ann Way (Rachel), Sally Osborne (Larryho matka)
 
 
scénář:
Gene Wilder, Terence Marsh
 
 
kamera:
Fred Schuler
 
 
hudba:
John Morris
 
 
kostýmy:
Ruth Myers
 
 
střih:
Christopher Greenbury
 
 
zvuk:
Eddy Joseph (supervize), Bill Rowe
 
 
produkce:
Susan Ruskin
 
 
zvláštní efekty:
John Markwell, John Stears (poradce)
 
 
koordinátor kaskadérů:
Colin Skeaping
 
 
masky:
Graham Freeborn, Kay Freeborn, Stuart Freeborn (supervize), Dickie Mills
 
 
asistent kamery:
Kevin Brookner
 
 
výprava:
Terence Marsh
 
 
úvodní titulky:
Robert Dawson
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.