Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 

Štěstí (1998)

Štěstí (Happiness)
76 %
 
 

Happiness

Další název: Šťastie

    Žánr: černá komedie
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 22.7.1999        
    Délka: 140 min.
„Tři sestry… a jejich abnormální vztahy.“
Příběh začíná. Žena středního věku Joy Jordanová (Jane Adamsová) je odmítnuta nápadníkem kvůli své nadváze. Příběh pokračuje u jedné z jejích sester Trish Maplewoodové (Cynthia Stevensonová). Zdánlivě šťastně vdaná žena s manželem psychiatrem, těšící se dobré pověsti, a třemi dětmi. U muže se však objevují pedofilní sklony v podobě sexuálního okuzlení k 11 letému spolužákovi jeho syna, je stíhán vizemi o masových vraždách v parku, a tak se uklidňuje ukájením nad časopisy pro teenagery. Jeden z jeho pacientů Allen (Philip Seymour Hoffman) je fascinován třetí sestrou Helen Jordanovou (Lara Flynn Boyle), která však jeho city neopětuje. Mezitím se ukáže, že čtyřicetileté manželství rodičů tří sester se náhle komplikuje, když starý pán se rozhodne, že už toho má dost a chce žít život samotáře na Floridě. Celý příběh je lehce úchylný náhled na život proletený abnormálními rodinnými vztahy.

Zeptejte se kohokoliv na světě, co chce v životě nejvíc. Ne miliony, ne cestu kolem světa nebo dokonce skvělý job. Každý touží po štěstí. Režisér a scénárista Todd Solondz se inspiroval bulvárním příběhem ruského seriálu zabijáka dětí, který nečekaně založil stabilní manželství a dokonce se stal šťastným otcem dvou dětí. Todd Solondz napsal scénář propletený charakteristikou životů členů jedné New Jerseyské rodiny, jak působí jeden na druhého, na své přátele, na sousedy...

Film byl nominován na Zlatý Glóbus 1999 za nejlepší scénář (Todd Solondz).

režie:
Todd Solondz
 
 
hraje:
Jane Adams (Joy Jordanová), Elizabeth Ashley (Diane Freedová), Dylan Baker (dr. Bill Maplewood), Lara Flynn Boyle (Helen Jordanová), Ben Gazzara (Lenny Jordan), Jared Harris (Vlad), Philip Seymour Hoffman (Allen), Louise Lasser (Mona Jordanová), Jon Lovitz (Andy Kornbluth), Camryn Manheim (Kristina), Marle Maples (Ann Chambreauová), Rufus Read (Billy Maplewood), Cynthia Stevenson (Trish Maplewoodová), Molly Shannon (Nancy), Doug McGrath (Tom), Eytan Mirsky (rozhněvaný demonstrant), Anne Bobby (Rhonda), Dan Moran (Joe Grasso), Evan Silverberg (Johnny Grasso), Allison Furman (utěšující učitelka)
 
 
scénář:
Todd Solondz
 
 
kamera:
Maryse Alberti, Stephen Kazmierski (dodatečná)
 
 
hudba:
Robbie Kondor, Susan Jacobs (supervize), Antonio Vivaldi (Koncert pro kytaru D dur), Wolfgang Amadeus Mozart (árie Soave sia il vento z opery Cosi fan tutte), Samuel Barber (Klavírní koncert), Eytan Mirsky (píseň Happiness)
 
 
výprava-architekt:
Thérèse DePrez
 
 
kostýmy:
Kathryn Nixon
 
 
střih:
Alan Oxman
 
 
zvuk:
Damien Volpe (design), Neil Danziger
 
 
vedoucí produkce:
David Linde, James Schamus
 
 
produkce:
Ted Hope, Christine Vachon
 
 
titulky-česká verze:
Kateřina Hámová
 
 
zpěv:
Jane Adams (1), Michael Stipe (2), Rain Phoenix (2), Montserrat Caballé (skladba "Soave sia il vento from Cosi Fan Tutte")
 
 
II. režie:
Alan Oxman
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.