Duben
ohodnotit

Stealth - Přísně tajná mise

Stealth

Další název:
Prísne tajná misia (SK); Stealth - Unter dem Radar
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
120 minut
„Jejich úkolem je zastavit bojový prototyp, který se vymkl kontrole. Má však nad nimi značnou převahu...“
Popis / Obsah / Info k filmu Stealth - Přísně tajná mise
EDI, nové bojové lietadlo americkej armády, nepotrebuje žiadneho pilota – riadi ho totiž superpočítač! Veliteľ letky Ben Gannon (Josh Lucas) a jeho najlepší piloti Kara Wadeová (Jessica Biel) a Henry Purcell (Jamie Foxx), v ktorých formácii má tento zázrak techniky oddnes lietať, sú však značne skeptickí, hoci stroj zatiaľ neurobil žiadnu chybu a poslušne vykonáva všetky rozkazy. To sa však dramaticky zmení v momente, keď ho pri jednom z bojových nasadení trafí blesk! Mimoriadne citlivá elektronika zrazu nereaguje tak, ako by mala! Vlastne sa zdá, akoby stroj náhle získal vedomie – akoby sa uňho vyvinula slobodná vôľa! Náhle sa tak z nukleárnymi zbraňami vyzbrojeného prototypu stáva nepredvídateľné nebezpečenstvo, ktoré treba čo najskôr eliminovať. Rozkaz znie: Zostreliť! Ibaže... Ako to dokázať, keď aj nezasväteným je už na prvý pohľad jasné, že v tomto prípade má moderná technológia nad ľudským potenciálom značnú prevahu? Hm...

Zdroj: Markíza


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Stealth - Přísně tajná mise
Součástí boje proti světovému terorismu je elitní letka vojenského námořnictva, vybavená experimentálním typem stíhačky F-37 Talon. Existují zatím jen tři a pilotují je vzdělaný filozof Henry Purcell, sebejistý rebel Ben Gannon a veselá kráska Kara Wadeová. Kapitán Cummings jim oznámí, že jejich letku doplní čtvrtý člen - Edi, prototyp bezpilotního letadla řízeného umělou inteligencí. Je vybaven příjemným hlasem, schopností učit se a aktualizovat vlastní programy a od lidských kolegů se má naučit bojovým manévrům. Kolem Ediho se okamžitě rozhoří spor. Během prvního nasazení se však Edi projeví jako velmi platný člen letky, když bleskovým způsobem vyhodnotí cíle a vypočítá optimální způsob zásahu. Na zpáteční cestě je však zasažen bleskem, který způsobí změny v neuronové síti a odstartuje proces zrození Ediho ega. Při misi, kde by mohlo být cíle dosaženo bez civilních obětí, se Edi odmítne podřídit. Je rozhodnuto letoun zničit, Edi se však hodlá bránit všemi prostředky, ale chce také zahájit dvacet let starý válečný plán, který by se mohl stát impulsem k rozpoutání válečného pekla. Zabije Henryho a těžce poškodí stroj Kary, která se zřítí na území Severní Koreje. Jediný, kdo teď může Ediho zastavit, je Ben. Jenže je také jediný, kdo může zachránit Karu dřív, než padne do rukou nepřítele. Jak se rozhodne?

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Stealth - Přísně tajná mise
Režisér filmů XXX a Rychle a zběsile přichází s novým vzrušujícím akčním trhákem s Joshem Lucasem, Jessicou Biel a držitelem Ceny Akademie® Jamiem Foxxem (Nejlepší herec v hlavní roli - RAY, 2004 *) v hlavních rolích. Už start bere dech, zarazí vás do sedadla, naberete rychlost 5 machů a na ohlížení zpět nebude čas. Henry, Ben a Kara jsou považováni za nejlepší taktické bojové piloty na světě. Do jejich týmu nyní přibývá nový člen – nejmodernější plně automatický bezpilotní supertajný bojový letoun – krutý a nepřemožitelný. Ale technická porucha letadla způsobí, že když se teď dostane do vzduchu, už nikdy nepřistane. Během několika sekund rozeseje zkázu napříč planetou… A tak staví tým před náročný úkol, ve kterém nesmí selhat: letoun zastavit – jakýmkoliv způsobem!
Distributor DVD


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Stealth - Přísně tajná mise
V novém vzrušujícím akčním snímku Roba Cohena Stealth – Přísně tajná mise se seznámíme s trojicí zkušených pilotů – Benem Gannonem (JOSH LUCAS), Karou Wade (JESSICA BIEL) a Henrym Purcellem (JAMIE FOXX). Všichni tři jsou součástí elitní divize, která létá s utajovaným typem stíhačky, známým jako Talon. Patří k nejlepším z nejlepších.

Jednoho dne nadřízený důstojník George Cummings (SAM SHEPARD) představí týmu nového wingmana – letoun bez lidské posádky přezdívaný EDI, jehož pilotáž obstarává umělá inteligence. Přestože se Ben zdráhá vyrazit do boje za asistence počítačem řízeného stroje, na Cummingsův přímý rozkaz je nucen tak učinit. K úžasu všech pilotů se počítačem řízený stroj ukáže být velmi užitečnou součástí letky a mise je úspěšně dokončena. Na zpáteční cestě je však EDI zasaženo bleskem a v jeho kybernetickém mozku dojde ke změnám, které jeho tvůrci nemohli předvídat. Navzdory Benovým a Henryho výhradám Cummings prohlásí, že EDI je připraveno znovu vzlétnout.

Na další misi, jejímž cílem je eliminovat vojenského diktátora ve vzdálené čínské provincii, se problémy s EDI pouze zhoršují. Ben usoudí, že riziko, který provedení útoku představuje, je až příliš vysoké na to, aby jej s Henrym a Karou, s níž mezitím navázal romantický vztah, podstoupili. Když misi odvolá, EDI se vzbouří proti přímému rozkazu a útok zrealizuje.

Situace se vyhrotí v okamžiku, kdy se EDI rozhodne uskutečnit přísně tajnou misi, která by v případě úspěchu mohla vyústit v celosvětový nukleární armageddon. A Ben je jediný, kdo může hrozící katastrofě zabránit.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10