Duben
ohodnotit

Šťastný smolař [TV film]

Další název:
Šťastný smoliar (SK)
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
97 minut
„Původní komediální pohádka podle námětu Matěje Mináče a scénáře Marka Epsteina vypráví příběh o souboji s věčnou smůlou a hledání životního štěstí.“

Komentáře k filmu Šťastný smolař

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
Zdenek43
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2017
Příjemná neuřvaná   pohádka Jiřího Stracha. Z   nových pohádek určitě   patří mezi ty lepší a   protože těch lepších není   moc, ode mne 10 bez   zaváhání. Strachovi   fandím.
Antoni
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.12.2019
Nádherný pohádkový film
Jedna z mých   nejoblíbenějších   porevolučních pohádek. A   že jich moc nebylo. Herci   jsou skvělí a výjimečně i   scénář a námět za něco   stojí. Jedině co mi vadí je   dabing Haničky. Považuji za   amatérismus vybrat herce a   dabovat ho
tedickove
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2013
paráda!!!
Ráda bych předeslala, že   nejsem žádný šťoural, ale   témeř na každém   televizním filmu najdu   nějakou chybičku, ať už je   to výtvarná stránka,   výkony herců atd. Na této   pohádce jsem však žádnou   chybičku nenašla. Byla jsem   uvytržení z prolínaček   kreslené krajiny do reálu, z   hudby, z kostýmů, z vtipně   napsaného scénáře, z   kamery i režie a výkony   herců tento úžasný   zážitek korunovaly. V   mluveném projevu žádného z   aktérů nezazněla jediná   "falešná nota" a   výkony pana Trojana, Cíla,   Dvořáka i p. Bohdalové byly   excelentní. Martina   Zábranská byla kouzelná   Hanička a dojem z její   postavy umocnil vynikající   dabing Ivanky Korolové. Jak   už je u pana režiséra   Stracha zvykem, i nejmenší   roličky byly obsazeny   vynikajícími herci, takže   celkový dojem byl famózní.   Dojala mě poetika chaloupek   ve slovenském Zuberci i   všechny ostatní lokace se mi   moc líbily. Nechápu námitky   některých diváků, že jim   vadila motorka či neonový   nápis San Karlos. přiznám   se, že moderní pohádky moc   nemusím, ale motorka   (mimochodem klobouk dolů   před těmi, kdo ji   vytvořili), ani neon mi   kouzlo klasické pohádky   nijak nenarušily. To, že v   pohádce jsou narážky,   kterým děti nemohou   rozumnět, nepovažuji za   minus, ale naopak. Je to   pohádka, která má šance   zaujmout opravdu všechny   věkové kategorie. Z odezvy   mnoha dětí, které mi o   pohádce nadšeně vyprávěly   (pracuji s dětmi od 3 do 15   let) se mi jen potvrdil můj   názor. Pohádka byla   nádherná a já ji určitě   ještě několikrát zhlédnu,   abych si náležitě   vychutnala všechny bonmoty a   abych znovu zažívala ten   krásný pocit, kdy se smích   střídá s dojetím. Pane   režisére, patří vám můj   velký obdiv a velký dík za   krásný zážitek. Přeji   vám hodně tvůrčích sil,   osobní pohody a rodinného   štěstí a samozřejmě   pevné zdraví. Velmi se   těším na vaši další   tvorbu. S hlubokou úctou   vaše nadšená divačka.
beneva
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2012
Působivá   pohádka,napínavá, chtělo   by se napsat   "klasická", ale to   by se nesměl vynořit   motocykl... Beru.
Jen   si nemohu odpustit... hrad   Pernštejn rozhodně neleží   nedaleko jihomoravské   Lednice, jak stojí v textu   obsahu filmu. :-)
Georgie2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2013
Nestává se mi často, abych   u novější české pohádky   neměla nutkání tlouct   hlavou do zdi (obyčejně to   skončí přepnutím na jiný   program). Šťastný smolař   je vzácná výjimka, kterou   jsem nejen se zájmem   dodívala do konce, ale taky   jsem se docela dobře bavila.   Herecky to táhne Ivan Trojan,   který tady svého tradičně   nepříčetného cvoka dovedl   ke komické dokonalosti.   Strachova režie a různě se   objevující   "hlášky" mají   samozřejmě taky svůj   podíl.
troufalka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.1.2013
Není jednoduché napsat   originální pohádku, která   tu ještě nebyla. A aby   navíc i pobavila – to už   začíná být oříšek. Ale   myslím si, že se to   Strachovi opět podařilo. Je   tam neotřelá zápletka i   dobře zahrané postavy. U mě   dobrý!
JendaV29
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.3.2020
film na pohodový večer
asi tak, nebýt Trojana, tak   se jedná spíše o   podprůměrný snímek. Ale   Trojan tam byl, takže podle   toho budu hodnotit. Hledal   jsem film na dlouhé dny v   karanténě, při kterém bych   se pobavil, nemusel   přemýšlet a zlepšil si   náladu. A přesně tohle   očekávání tento film   splnil. Bylo tam několik   hlášek a příměrů, u   kterých jsem se vážně   hodně zasmál. Pro ty, kdo   máte rádi nenáročný humor   a chcete na chvíli vypnout,   tak je tohle ideální volba.
Blasel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2012
ad: beneva
- uživatelku Benevu musím   opravit - kdyby nepřehlédla   diakritiku v textu, nenabyla   by dojmu, že Pernštejn je   dáván do blízkosti   Lednice... :-) Nic ve zlém...
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2012
Z tria J. Strach - J. Dvořák   - I. Trojan se už pomalu, ale   jistě stává sázka na   jistotu. Že jim to spolu   "šlape" je vidět i   na téhle výpravné pohádce,   kde s nimi, stejně jako s   mnoha dalšími hereckými   matadory, statečně drží   krok i nadějný F. Cíl.   Motocykl či neonové   osvětlení beru jako   úsměvné doplňky, bez   kterých bych se v pohádce   sice obešla, ale na druhé   straně mi nijak výrazně   nevadí. Uděluji 7   vánočních hvězdiček...
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.12.2012
Se Strachem beze strachu
Od tohoto režiséra snad   nelze očekávat vyloženě   propadák a nejinak je tomu i   u Šťastného smolaře,   který je dobrou pohádkou,   byť vysoko nastavené laťky   Anděla páně nedosáhla.   Opět se tady setkala dvojice   Trojan-Dvořák a je nutno   připsat Filipu Cílovi ke   cti, že jim to svým   hereckým projevem nekazil.   Hanička Martiny Zábranské   je hezká, ale nejsem si   jistá, jestli vybraný hlas   Ivany Korolové byl štastnou   volbou, mě vyloženě vadil,   naštěstí toho Hanička v   pohádce moc nenamluvila. Role   Jiřiny Bohdalové by mě   vyloženě bavila a   překvapilo mě, kolik   dalších herců vzalo   vyloženě štěk v tého   pohádce, čímž nemám na   mysli paní   Havlovou-Veškrnovou. Vtipné   pomrkávání na diváka v   podobě počítačové animace   cestovatelské anabáze nebo   výroby elektřiny jsem brala.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.8.2020
Keď má kocka aj sedem bodiek
V prvom rade treba vychváliť   skutočne hviezdne obsadenie,   na to, že je to televízny   film, klobúk dole. Ide o   rozprávku, podľa mňa   rozprávku... modernú. Neviem   prečo, ale akosi som si   chvíľami nemohol zvyknúť.   Hlavná postava iritovala,   neustále prikopnutia, pády,   keď neviete oprieť rebrík o   strechu, to nie je   nešťastie, to je znamenie,   že ste nemehlo. Tých   zvláštnych postáv tam bolo   viac, napríklad Šťastena.   Má zázračné schopnosti,   ale nevie kde má dcéru,   nakoniec ju v pohode nájde.   Mr. Karlos jej chce dcéru   obesiť, potom zobrať za   ženu (ona samozrejme nechce),   ale i tak nakoniec s ním ide   vpred svetlým zajtrajškom.   Ja to beriem, je to   rozprávka, ale subjektívne,   z môjho pohľadu mi to   prišlo akési divné, ale ako   hovorím, rozprávka, ok. Mr.   Kdokoliv zasa mal chvíľami   slabé, chvíľami geniálne   chvíľky. A o tom bola celá   rozprávka. Miestami super   nápady a momenty či   hlášky, chvíľami hluché   miesta. Ale dosť kritiky,   bolo tu zopár super frkov ako   dvanásť koní, štúdium na   plzeňskej univerzite,   spatrenie anjela, či   zábavné centrum Monte   Carlos. Plus solídne zahraný   úchylák Karlos. No a   samozrejme všetky body zo   totálne najkrajšiu ozdobu   filmu Haničku, bez nej by   film nemal ani trocha zmysel
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2012
Šťastný smolař
je jedna z těch   povedenějších nových   pohádek,leč myslím,že   takové ty   "Popelky,Pyšné   princezny"apod. už nikdo   nenatočí.Jinak hezky   filmově zpracováno,kvalitní   herecké výkony a hlavně pan   herec Trojan pozvedl úroveň   o level výš...
rimmerova-motorka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.12.2017
Pohádka nečekaně na dobré   úrovni. To poslední dobou   nebývá zvykem. Bohdalka   naštěstí už moc neprudila,   jen se válela. Ovšem   Veškrnka...to má na xichtě   botox? Nebo trnutí šíje?   Kožená huba bez jediné   emoce. Inu, paní   prezidentová.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.12.2020
Až na Monte Karlos to jde   jsou tam i vtipné narážky   ale jinak když jsem četl   obsazení čekal jsem jinou   jízdu.
SvoKar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.12.2012
Ve výsledku to ani nemuselo   mít vypravěče; snad bychom   pochopili i bez něj.   Některé Trojanovy hlášky a   smích v ne zcela   patřičných okamžicích o   to víc pobaví; nehody po   celém světě v PC   vytvořeném prostředí byly   zbytečné.   "Bohdalku" poněkud   přezelenili; jakýpak asi   honorář za ležení ve   většině scén dostala?
Aspoň že Haničku hrála   docela hezká holčina;   zejména oproti 12   měsíčkům vysílaným o den   dřív, které ale   nekomentuji, páč jsem je   při rozbalování tolik   nevnímal:)
Matematicka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.1.2013
Pohádka pro dospělé, která neurazí
Jednoznačně nejde o   pohádku, ale spíše o   pohádkovou komedii pro   dospělé. Naše malé holky   na tomto filmu nezaujalo   téměř nic, příběhu   zatím neměly šanci   porozumět... Hodnotím tedy z   pohledu dospělého. S   pohádkou má společné to,   že "vše se v dobré   obrátí", ovšem   poměrně očekávaně a bez   většího přispění   hlavního hrdiny. (To bylo ale   štěstí, že třikrát   udělal někoho šťastným,   aniž by se o to nějak   snažil!) Jeho láska k dceři   samotné Štěstěny nebyla o   moc uvěřitelnější a   stejně tak pro ni nic nemusel   udělat. Pro mě osobně bylo   zajímavé pouze   "obrácení" dona   Carlose, který zjistil, že   ne vše zaplatit penězi...   Rušil mě "vševědoucí   vypravěč", byť v   podání mého oblíbeného   Ivana Trojana. Od filmu   Jiřího Stracha jsem čekala   víc, než jen komedii, která   neurazí, s několika   vtipnými hláškami při   cestě kolem světa (Lurdy,   Szeged,...).
Zajímavé   komentáře: Frolíček,   SvoKar, green-tea.
sarhod79
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.1.2013
Rozhodně to není Anděl   Páně, má tento příběh   něco do sebe, Strach si   chvílemi hrál na Bořivoje   Zemana, ale není to pohádka   pro malé děti, spíše pro   velké dospělé. Občas jsem   netušila kdo je kdo a   vypravěč tomu taky moc   nepomáhal. Ale dá se na to   dívat a za nějaký čas si   to asi pustím znovu.
Erkul
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.12.2012
Pozitíva jsou v poslední   dekádě u pohádkových   českých filmů na velmi   nízké úrovni. Minimum   emocí, jak by řekl pan   Ondříček, to je hlavní   nedstatek českých   pohádkových filmů a lze   dodat, že všude tam, kde   herci hrají jen tak, protože   český herecký rybník je   malý, je to stále nutí k   mnohému pitvoření.Vsadit u   pohádek na neotřelý pohled,   nemusí být přínosem.   Hodně Trojana není vždy ku   prospěchu, i když hraje   samostatnou extraligu.
petrusmev
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.12.2014
Dobrá myšlenka a správně   absurdní postava Ivana   Trojana, ale proč ta   nekonečná zdlouhavost? Než   se divák dočká konce,   stihne několikrát usnout, a   přitom se v ději nic   neposune.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih110884minih110884QI: Na vše máme odpověď (2013) [TV pořad] 
QI: Na vše máme odpověď n
minih156374minih156374Detektiv Endeavour Morse (2012) [TV seriál] 
Endeavour n
minih148783minih148783Specialisté (2017) [TV seriál] 
Specialisté n
minih149905minih149905Na konci světa (2017) 
God's Own Country n
minih146320minih146320Pravý rytíř (2016) [TV film] 
Pravý rytíř n
minih164426minih164426Živé terče (2019) [TV minisérie] 
n
minih123232minih123232Láska na vlásku (2014) 
Láska na vlásku n
minih60897minih60897Střepiny (2002) [TV pořad] 
Střepiny n
minih131714minih131714Ani ve snu! (2016) 
Ani ve snu! n
minih157224minih157224Tátova volha (2018) 
Tátova volha n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190548
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376575
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10