Jeden svět
ohodnotit

Star Trek III: Pátrání po Spockovi

Star Trek III: The Search for Spock

Další název:
Star Trek 3: Hledání pana Spocka / Star Trek 3: Hledání Spocka (SK)
Žánr:
Rok:
1984
Délka:
105 minut
„Kirk se nechce vzdát svého nejlepšího přítele Spocka - ani když je mrtev!“

Komentáře k filmu Star Trek III: Pátrání po Spockovi

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 12
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.3.2023
Tohle pokračování dnes už   kultovní filmové série mi   připadá jako jedno z   nejlepších (jestli ne to   vůbec nejlepší). Přestože   je zápletka hodně   jednoduchá, hodně mě   zaujalo podání celého   příběhu a léty   prověřená herecká sestava   zapracovala z mého pohledu   naprosto bezchybně. Myslím   si, že všichni příznivci   sci-fi klasiky asi byli   spokojení stejně jako já.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.7.2014
I třetí snímek navazuje na   ten předchozí. Tentokrát se   jeví více dobrodružněji,   ale po vizuální stránce to   kazí viditelná studiovost.   Jako první díl však   rozhodně není. Jinak   atmosféra opět nezaostává   za předešlými. A tak je   opět před akcí zohledněna   hlavně konverzace   protagonistů. Objevují se   nové postavy a to ze strany   mimozemských bytostí. U   některých jsou použity   zvyky a náboženství, jaké   známe ze starého Egypta.   Dnes trochu divné, ale na   svou dobu asi to   nejjednodušší, co mohli   tvůrci použít. A tak osudy   posádky lodi Enterpraise   pokračují.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2011
STAR TREK
PÁTRÁNÍ PO   SPOCKOVI

Na   nátlak veřejnosti, která se   dožadovala pokračování   veleúspěšné série Star   Trek, bylo nutno oživit   hlavní postavu Vulkánce   Spocka, která se obětovala v   minulém díle pro záchranu   ostatních. Takže třetí   díl série je v podstatě jen   o tom, jak zachránit   zemřelého druha za každou   cenu. Tento díl je méně   akční, o to je víc   poetický. Nabízí spíš   záběry z nové planety   Genesis a znovu se vrací k   myšlence, že člověk není   bůh a nesmí měnit svět,   který nestvořil, jinak to   špatně skončí. Závěr je   opět bolestný, Kirk   přichází o svého syna, ale   protože získává zpět   svého přítele, je vlastně   všechno v pořádku. Osobně   mi trochu vadí to   „znovuvzkříšení“, jde   sice o sci-fi, ale prvek   návratu mrtvého mi nějak   vadí i ve vymyšlených   příbězích. Ale to je jen   můj osobní názor. Tento   díl mi přišel o něco   slabší než předchozí   díly, přesto jej doporučuji   ke shlédnutí.
Chrustyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Po skvělém druhém dílu   kvalita této sci-fi série   opět klesá. Režie se   tentokrát ujal představitel   Spocka a i když jsme se s   jeho postavou v předešlém   dílu rozloučili bylo jasné,   že to tak nezůstane   napořád. Bohužel pátrání   je to docela nudné a i když   se zde konečně objevují   legendární Klingoni zábava   se nekoná. Minimum akce a   napětí není zárukou   kvalitní podívané. A zase   se mi do dalšího dílu moc   nechce.
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.3.2012
Konec minulého filmu byl   hodně špatný a proto je   hodně dobré, že Hledání   Spocka přímo navazuje na   Khanův hněv. Spocka se tady   sice dočkáme až na konci,   musím ale uznat, že i tak   šlo o velmi povedený Star   Trek film, který se kvalitou   hodně blíží tomu   předešlému. Akce sice   ubylo, ale to mi vůbec   nevadilo, já jsem se totiž   bavil opravdu výborně.   Zatím nejzajímavější   příběh opravdu chvíli   nenudí, na triky je radost   pohledět a - koneckonců,   jsou tady i Klingoni :D. Jinak   hlavně druhá polovina stojí   za to, únos Enterprise se mi   opravdu líbil a hudební   doprovod a hlášky jsou také   příjemným zpestřením.   Takže opět jsem se bavil,   film nezklamal a doufám, že   dalšímu filmu už nebude co   vytknout. 80%.
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.6.2011
Vzkřísit klíčovou postavu   Spocka v dalším   pokračování vesmírné   ságy byl jistě nelehký   scénáristický i   režisérský úkol.   Představitel oné postavy   Leonard Nimoy se ho ale podle   mě zhostil docela elegantně.   Chci říct, že trochu   násilné to navázání je,   ale líp to asi nešlo. I   když první startrekovský   film zůstal nepřekonaný,   nebyl jsem nijak zklamaný.
blackjack31
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.7.2014
Podle mého názoru kvalita   jak herců tak zápletek a   akce stále klesá. Stal se z   něj standardní seriálový   film. Amatérské trikové   efekty to jen podrhli.   Myslím, že v tom roce co to   natáčeli, tak již byli   schopni vytvořit lepší.
Strength
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Tento díl je přímým   pokračováním Star Treku II,   natočeným v zásadě na   nátlak fanoušků. Aby divák   pochopil děj, tak bez   znalosti předešlého filmu   se nebude orientovat. Třetí   film je ovšem tak trochu ve   stínu svého staršího   bratříčka. Na rozdíl od   něj je méně nákladný.   Efekty jsou méně četné,   příběh o něco slabší,   chybí skutečný záporňák.   Klingonský komandér Kruge je   pouze stínem předchozího   Khana. Děj se točí okolo   vzkříšení jednoho člena   posádky, který umírá na   konci předchozího dílu.   Nahlédneme do mentality jeho   národa což trochu   ozvláštňuje děj. Z filmu   je místy cítit, že byl   natočen hlavně proto, aby   obnovil „status quo“ a   umožnil natočení dalších   dílů, to ale rozhodně   neznamená, že by jste se na   něj neměli podívat, mě   osobně se líbil!
martas_v
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.11.2009
Všichni, co brečeli u konce   druhého ST filmu můžou   svoji slzu zatlačit zpět a   shlédnout tento díl. Spock   je zpět.
Helled
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.9.2013
Byl to opět skvělý díl jen   byla škoda že tam nebyly   žádné velké bitvy klingoni   v tomhle díly byli   obzvlášť sadisťičtí   když zabily jednoho toho   uneseného.
LetztesBiest
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Jeden by podle komentářů na   ČSFD mohl čekat, že to bude   celkem nuda, ale není. Ano,   celý film se motá kolem   snahy o vzkříšení Spocka,   ale je to pojaté natolik   poutavě, že s tím nemám   problém a rozhodně netrpím   dojmem, že jde jinak o   relativně zbytečný film,   jehož jediným přínosem je   oživení oblíbené postavy.   Možná se někomu tento   přínos může zdát   diskutabilní, ale mě vůbec   - kouzlo seriálu (i filmů)   vidím z velké části v   postavách (já tu hlavní   trojku prostě zbožňuji!) a   bez Spocka by to prostě   nešlo. Logickým krokem by   tedy bylo buď další filmy s   touto posádkou netočit, nebo   nám Spocka vrátit.   Naštěstí došlo na druhou   možnost, řežie se ujal sám   Spock ... ehm, tedy Nimoy a   výsledek mě mile překvapil.   Spockův návrat je zde   předveden poměrně   nenásilně a uvěřitelně a   svou atmosférou skvěle   zapadá do Star Trekovského   vesmíru (nakonec, i v   seriálu jsme si už kolikrát   mohli myslet, že   Spock/Kirk/McCoy umřel a   nakonec tomu tak nebylo ...).   A konec byl úžasný. Za mě   tedy spokojenost a opět 5*   (po těhlech výborných   starých ST filmech mi ten z   roku 2009 připadá jako čím   dál tím větší fail ...
Ivik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.12.2003
Ie to starinka ale vcelku   dobra.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih31181minih31181Msta (1989) 
American Rampage n
minih20204minih20204Šílený Max 3 (1985) 
Mad Max Beyond Thunderdome n
minih93629minih93629Haló, tady Indie (2010) [TV seriál] 
Outsourced n
minih145085minih145085Bezva ženská na krku (2016) 
Bezva ženská na krku n
minih48437minih48437Closer (2005) [TV seriál] 
The Closer n
minih71300minih71300Vyměřený čas (2011) 
In Time n
minih98929minih98929Unikající hory (1949) 
The Walking Hills n
minih108642minih108642Cesta na Borneo (1983) [TV film] 
n
minih19133minih19133Smrt obchodního cestujícího (1985) [TV film] 
The Death of a Salesman n
minih4387minih4387Bod zlomu (1991) 
Point Break n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Star Trek: Do temnoty (2013)

 Star Trek: Do temnoty (2013)
Star Trek: Do temnoty n
Star Trek Into Darkness
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Star Trek (2009)

 Star Trek (2009)
Star Trek n
 
Žánr: sci-fi / akční / drama
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Star Trek: Nemesis (2002)

 Star Trek: Nemesis (2002)
Star Trek: Nemesis n
 
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Stuart Baird

(pokračování)

Star Trek: Enterprise (2001) [TV seriál]

 Star Trek: Enterprise (2001) [TV seriál]
Star Trek: Enterprise n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: James L. Conway

(spin-off)

Star Trek: Vzpoura (1998)

 Star Trek: Vzpoura (1998)
Star Trek: Vzpoura n
Star Trek: Insurrection
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Jonathan Frakes

(pokračování)

Star Trek: První kontakt (1996)

 Star Trek: První kontakt (1996)
Star Trek: První kontakt n
Star Trek: First Contact
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Jonathan Frakes

(pokračování)

Star Trek: Voyager (1995) [TV seriál]

 Star Trek: Voyager (1995) [TV seriál]
Star Trek: Voyager n
 
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Winrich Kolbe, Cliff Bole, Alexander Singer

(spin-off)

Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995) [TV film]

 Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995) [TV film]
Star Trek: Vesmírná loď Voyager n
Star Trek: Voyager - Caretaker
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Winrich Kolbe

(spin-off)

Star Trek: Generace (1994)

 Star Trek: Generace (1994)
Star Trek: Generace n
Star Trek: Generations
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: David Carson

(pokračování)

Star Trek: Hluboký vesmír devět (1993) [TV seriál]

 Star Trek: Hluboký vesmír devět (1993) [TV seriál]
Star Trek: Hluboký vesmír devět n
Star Trek: Deep Space Nine
Žánr: sci-fi / dobrodružný / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Winrich Kolbe, Allan Kroeker, Avery Brooks

(spin-off)

Star Trek VI: Neobjevená země (1991)

 Star Trek VI: Neobjevená země (1991)
Star Trek VI: Neobjevená země n
Star Trek VI: The Undiscovered Country
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Nicholas Meyer

(pokračování)

Star Trek V: Nejzazší hranice (1989)

 Star Trek V: Nejzazší hranice (1989)
Star Trek V: Nejzazší hranice n
Star Trek V: The Final Frontier
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: William Shatner

(pokračování)

Star Trek: Nová generace (1987) [TV seriál]

 Star Trek: Nová generace (1987) [TV seriál]
Star Trek: Nová generace n
Star Trek: The Next Generation
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Star Trek IV: Cesta domů (1986)

 Star Trek IV: Cesta domů (1986)
Star Trek IV: Cesta domů n
Star Trek IV: The Voyage Home
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Leonard Nimoy

(pokračování)

Star Trek II: Khanův hněv (1982)

 Star Trek II: Khanův hněv (1982)
Star Trek II: Khanův hněv n
Star Trek II: The Wrath of Khan
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Nicholas Meyer

(pokračování)

Star Trek: Film (1979)

 Star Trek: Film (1979)
Star Trek: Film n
Star Trek - The Motion Picture
Žánr: sci-fi / dobrodružný / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Wise

(pokračování)

Star Trek (1966) [TV seriál]

 Star Trek (1966) [TV seriál]
Star Trek n
 
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Marvin J. Chomsky, Jud Taylor, Robert Butler

(pokračování)

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

4 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Pyl zlatého kapradí

12:00 - 12:25

4 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

4 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

34 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10