Jeden svět
ohodnotit

Star Trek II: Khanův hněv

Star Trek II: The Wrath of Khan

Další název:
Star Trek II: Khanov hnev; Star Trek II - Der Zorn des Khan
Žánr:
Rok:
1982
Délka:
113 minut
„Geneticky vyšlechtěný diktátor Khan se po letech vrací, aby pokračoval ve svém ďábelském plánu.“

Obsah filmu Star Trek II: Khanův hněv

 
Geneticky vyšlechtěný diktátor Khan, kterého kapitán Kirk kdysi odsoudil k vyhnanství na divoké planetě, se po patnácti letech vrací, aby pokračoval ve svém původním plánu. Oněch patnáct let ho ale snad až příliš změnilo, stejně jako Kirka, který je nyní stárnoucím admirálem na inspekční cestě.

Autor: novak3zs
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Nicholas MeyerNicholas Meyer  
hraje:
William ShatnerWilliam Shatner.....kapitán James T. Kirk [50]   
Leonard NimoyLeonard Nimoy.....Spock [50]   
DeForest KelleyDeForest Kelley.....Dr. Leonard McCoy [62]   
James DoohanJames Doohan.....Scotty [62]   
Walter KoenigWalter Koenig.....Chekov [45]   
George TakeiGeorge Takei.....Sulu [44]   
Nichelle NicholsNichelle Nichols.....Uhura [49]   
Ricardo MontalbanRicardo Montalban.....Khan [61]   
Kirstie AlleyKirstie Alley.....Saavik [31]   
Bibi BeschBibi Besch.....Dr. Marcusová [40]   
Merritt ButrickMerritt Butrick.....Dr. Marcus [22]   
Paul WinfieldPaul Winfield.....Terrel [42]   
John VargasJohn Vargas.....Jedda [23]   
scénář:
Nicholas MeyerNicholas Meyer  
námět:
Harve BennettHarve Bennett  
Samuel A. PeeplesSamuel A. Peeples  
hudba:
James HornerJames Horner  
Bob BadamiBob Badami  
Dan WallinDan Wallin  
kamera:
Catherine E. CoulsonCatherine E. Coulson  
Gayne RescherGayne Rescher  
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Star Trek II: Khanův hněv >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.7.2014
První celovečerní snímek 'Star Trek'   měřící síly s Kubrickovou '2001: Vesmírnou   odysseou' nezůstal pozadu a předčil veškerá   očekávání. Jeho úspěch byl zasloužený a   tak netrvalo dlouho a vzniklo pokračování.   Komorní vyprávění bylo zachováno, i když se   zde objevilo i několik menších akčních scén.   Tvůrci do děje zasadili padoucha a tak posádka   lodi Entepraise má s kým co do činění. Trochu   zamrzí, že tu již není tolik efektů jako v   předchozím snímku. Tyto věci uchvátili svoji   vyzualitou a fantasií. I tak však tento druhý   díl nijak nezaostává a svému předchůdci   dělá čest.
LetztesBiest
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Druhý ST film se svou atmosférou opět blíží   k atmosféře seriálu (dokonce na něj navazuje -   konkrétně na epizodu Space Seed) a ve srovnání   s prvním filmem je akčnější a asi i   chytlavější. Ani chvíli nenudí, nabízí   výborně zpracovaný příběh o pomstě, staří   známí jsou stále stejně skvělí a navíc se   tu objevuje nová zajímavá a mě sympatická   postava (Saavik). Triky mi přijdou zase o něco   lepší a ve srovnání se seriálem přímo   úžasné (čímž seriál samozřejmě nehaním,   jen mě fascinuje ten pokrok). Ovšem, pokud   nejste Vulkánci plně ovládající své emoce,   doporučuji si k filmu vzít zásobu kapesníků,   na konci se vám dost možná budou hodit.   Nejspíš to tu už každý ví, ale kdyby   náhodou, tak nebudu schválně spoilerovat.   Zároveň upozorňuji, že spoilerem je už   samotný popis k třetímu Star Treku a že jsem   se tak onu událost omylem dověděl dopředu - a   jsem za to rád, protože nevědět, co bude dál,   tak budu po tomhle filmu na zhroucení i přesto,   že je opravdu výborný. Jen si budu muset co   nejdříve pustit třetí film ... a vyjadřuju   lítost nad těmi, co ST II viděli v době svého   vzniku, protože čekání na ST III muselo být   opravdu neúnosné.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.9.2013
Užasné lepší než jednička khán byl   pořádný padouch když poslal ty malé červy na   jediné kteří by mu mohly pomoct dostat   kapitána Kirka k tomu spíš Khán nachystal   odplatu je s těmy lidmi které vyhodil kapitán   Kirk z Enterprise jen byla škoda že umřel spock   ale podle názvu v třetím dílu to vypadá že   se spock vytratí tudíž nějak přežije i když   tam Khán byl pod palbou Enterprise stejně to   nevzdal ale už od toho momentu se zdálo že   Khán to prohraje zválšt když to bylo nakonci   filmu.
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.8.2013
Star Trek II: Khanův hněv
Patří mezi 501 filmů, které musíte   vidět.
Kolik těch "Star Trek" filmů   vlastně je? Tuším že v dnešní době už   jedenáct. Teď už ale vím, kterým dílem se   nechal J. J. Abrams inspirovat. Aspoň mě osobně   to dost připomínalo jeho nejnovější   "Star Trek". Jinak je zde samozřejmě   mnoho co vytknout. Ať už křečovité výkony   herců, posádka složená jen ze samých Mirků   Dušínů. Pane, jaký je úkol? - Varpovou   rychlostí. - Provedu. - Mezitím co všichni   kadeti utíkali, on jako jediný zůstal na svém   místě. Co to má sakra znamenat? A Spok,   největší správňák ze všech. Mno, ale co se   musí nechat, i přes starší datum provedení si   dokázal film udržet mojí pozornost celou dobu a   ani na chvíli mi nedovolil odtrhnout oči od   obrazovky. A co také oceňuji je obsazení   původní posádky ze seriálu. Myslím tím toho   úplně původního seriálu ze šedesátých let.   Vím že v dnešní době už může působit   téměř směšně, já na něm ale díky mému   tátovi, obrovskému fanouškovi, vyrůstal.   Takže mě nikdo nebude kazit kapitána Kirka ani   Spocka...
superfilmar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2012
Star Trek jak se patří
Oproti jedničce, velký postup kvality nahoru.   Khanův hněv je oproti prvnímu dílu více   akčnější, svižnější, trikově nabitější   - prostě lepší. Mě se tahle změna líbila,   Nicholas Meyer to zrežíroval velmi dobře a   hudební doprovod také nebyl špatný. Děj   celého filmu byl oproti minulému nabitý,   filmově efektnější a navíc Khan je naproto   dokonalý záporák a Ricardo Montalban si ho   zahrál velmi dobře. Digitální efekty se o   velký kus zlepšily a bylo to hodně vidět.   Kirkova posádka opět nezklamala, akorát mě   teda moc nepotěšil ten zatracenej konec :(. Ale   celkově je tenhle film o dost lepší než   minulý, nudit se u něj rozhodně nebudete a   přemírou akce budete žasnout tak, jako já.   85%.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.12.2011
STAR TREK
KHANŮV HNĚV

V dalším díle   série Star Trek se seznamujeme s projektem   Genesis. Výzkumná loď se dostane na planetu,   kde se setká se skupinkou geneticky upravených   lidí. Jejich osud nebyl rozhodně lehký. Jejich   vůdce Khan se proto chce pomstít za svůj   těžký život tomu, kdo je podle něj za jeho   osud odpovědný – admirálu Kirkovi. A další   vesmírné dobrodružství může začít. Tento   díl je mnohem víc akční než úvodní film.   Přináší víc efektů a triků. A i morální   poselství – snaha ovlivňovat okolní světy k   obrazu naší Země není dobrý nápad. Velmi   dobrý snímek, nelze jinak než doporučit ke   shlédnutí.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Po zldouhavém prvním dílu konečně přichází   to co si člověk představí pod pojmem   velkolepá sci-fi. Zajímavý záporák, slušné   akční scény, napětí a skvělá hudba.
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.11.2010
Na rovinu: první filmový Star Trek se mi líbil   o něco víc, ale chápu, že komu moc nesedí   inspirace kubrickovským vesmírným baletem a   baží po větší dramatičnosti dává dvojce   přednost.
martas_v
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.11.2009
Měl jsem šanci vidět i díl ze Star Treku,   který tomuto filmu filmu předcházel, tak pro   neinformovaného diváka to může být i mírně   matoucí. Ale pro ST fanouška to nemusím psát   :). Podle mě jeden z nejlepších ST filmů ze   staré série. Vždy jsem byl a budu vaším   přítelem.
Strength
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Tento díl je fanoušky - Trekkies považován za   vůbec nejlepší díl celé původní   „Kirkovské“ série. Já osobně myslím, že   se hlavně tvůrci vyvarovali chyb z předchozího   Star Treku a přidali více dobrodružství, akce   a triků. Navazuje na díl původního seriálu ze   60. let minulého století s názvem „Space   Seed“. Možná nepochopíte důvody motivace a   charakter Khana ani jeho důvod k takové   nenávisti vůči Kirkovi,také jsem s tím měla   trochu potíže. Na postu skladatelském se   objevil James Horner, který je důstojným   pokračovatelem, protože jeho hudba sedí k   celému filmu naprosto perfektně. Závěr filmu   je smutný, protože jedna z hlavních postav   umírá, ale je otevřený, což je poměrně   důležité, nemyslíte?... :-)

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih75634minih75634Apokalypsa meteorů (2010) [Video] 
Meteor Apocalypse n
minih23405minih23405Zabijácká elita (1975) 
The Killer Elite n
minih28959minih28959Tichý Američan (2002) 
The Quiet American n
minih42379minih42379Bůh odpouští, já ne! (1967) 
Dio perdona... Io no! n
minih9743minih9743Johnny Mnemonic (1995) 
Johnny Mnemonic n
minih44356minih44356Crackerjack 2 (1996) 
Crackerjack 2 n
minih14437minih14437Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu (1988) 
A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master n
minih37600minih37600Propast (1982) [TV film] 
Propast n
minih28759minih28759Frekvence (2000) 
Frequency n
minih14882minih14882Ochránce spravedlnosti (1985) 
The Protector n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Star Trek: Do temnoty (2013)

 Star Trek: Do temnoty (2013)
Star Trek: Do temnoty n
Star Trek Into Darkness
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Star Trek (2009)

 Star Trek (2009)
Star Trek n
 
Žánr: sci-fi / akční / drama
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Star Trek: Of Gods and Men (2007) [Video]

 Star Trek: Of Gods and Men (2007) [Video]
Star Trek: Of Gods and Men n
 
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Tim Russ

(spin-off)

Star Trek: Nemesis (2002)

 Star Trek: Nemesis (2002)
Star Trek: Nemesis n
 
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Stuart Baird

(pokračování)

Star Trek: Enterprise (2001) [TV seriál]

 Star Trek: Enterprise (2001) [TV seriál]
Star Trek: Enterprise n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: James L. Conway

(spin-off)

Star Trek: Vzpoura (1998)

 Star Trek: Vzpoura (1998)
Star Trek: Vzpoura n
Star Trek: Insurrection
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Jonathan Frakes

(pokračování)

Star Trek: První kontakt (1996)

 Star Trek: První kontakt (1996)
Star Trek: První kontakt n
Star Trek: First Contact
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Jonathan Frakes

(pokračování)

Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995) [TV film]

 Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995) [TV film]
Star Trek: Vesmírná loď Voyager n
Star Trek: Voyager - Caretaker
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Winrich Kolbe

(spin-off)

Star Trek: Voyager (1995) [TV seriál]

 Star Trek: Voyager (1995) [TV seriál]
Star Trek: Voyager n
 
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Winrich Kolbe, Cliff Bole, Alexander Singer

(spin-off)

Star Trek: Generace (1994)

 Star Trek: Generace (1994)
Star Trek: Generace n
Star Trek: Generations
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: David Carson

(pokračování)

Star Trek: Hluboký vesmír devět (1993) [TV seriál]

 Star Trek: Hluboký vesmír devět (1993) [TV seriál]
Star Trek: Hluboký vesmír devět n
Star Trek: Deep Space Nine
Žánr: sci-fi / dobrodružný / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Winrich Kolbe, Allan Kroeker, Avery Brooks

(spin-off)

Star Trek VI: Neobjevená země (1991)

 Star Trek VI: Neobjevená země (1991)
Star Trek VI: Neobjevená země n
Star Trek VI: The Undiscovered Country
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Nicholas Meyer

(pokračování)

Star Trek: Příští generace - Ti nejlepší z obou světů (1990) [TV film]

 Star Trek: Příští generace - Ti nejlepší z obou světů (1990) [TV film]
Star Trek: Příští generace - Ti nejlepší z obou světů n
Star Trek: The Next Generation - The Best of The Both Worlds
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Star Trek V: Nejzazší hranice (1989)

 Star Trek V: Nejzazší hranice (1989)
Star Trek V: Nejzazší hranice n
Star Trek V: The Final Frontier
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: William Shatner

(pokračování)

Star Trek: Nová generace (1987) [TV seriál]

 Star Trek: Nová generace (1987) [TV seriál]
Star Trek: Nová generace n
Star Trek: The Next Generation
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Star Trek IV: Cesta domů (1986)

 Star Trek IV: Cesta domů (1986)
Star Trek IV: Cesta domů n
Star Trek IV: The Voyage Home
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Leonard Nimoy

(pokračování)

Star Trek III: Pátrání po Spockovi (1984)

 Star Trek III: Pátrání po Spockovi (1984)
Star Trek III: Pátrání po Spockovi n
Star Trek III: The Search for Spock
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Leonard Nimoy

(pokračování)

Star Trek: Film (1979)

 Star Trek: Film (1979)
Star Trek: Film n
Star Trek - The Motion Picture
Žánr: sci-fi / dobrodružný / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Wise

(pokračování)

Star Trek (1966) [TV seriál]

 Star Trek (1966) [TV seriál]
Star Trek n
 
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Marvin J. Chomsky, Jud Taylor, Robert Butler

(pokračování)

Star Trek II: Khanův hněv (1982)Star Trek II: Khanův hněv (1982)Star Trek II: Khanův hněv (1982)Star Trek II: Khanův hněv (1982)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10