Duben
ohodnotit

Star Trek: Film

Star Trek - The Motion Picture

Další název:
Star Trek
Rok:
1979
Délka:
132 minut
„Slavná vesmírná loď Enterprise má další problém: neznámého vetřelce, který se odhodlal zničit zemi…“

Komentáře k filmu Star Trek: Film

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.7.2014
Po úspěchu Kubrickovo   vizuálního počinu '2001:   Vesmírná odyssea'(1968) bylo   jen otázkou času, kdy bude   natočen i celovečerní   snímek Tv seriálu 'Star   trek'. Kubrick udal směr,   kterým se později vydalo   mnoho tvůrců. I zde je to ve   vesmírných scénách   značně znát. I hlavní   hudební motiv se divákům   vryl do paměti stejně   dobře, jako u Vesmírné   odyssey. Vyprávění je   komorní, což znamená, že   se veškeré dějství   odehrává na palubě lodi   Interprise. I u akčních   scén se pouze ukazuje   počínání posádky. Vše je   poklidné a přesto   dramatické. Chvílemi   dějství ztrácí tempo a   tak na dnešní dobu takovéto   sekvence můžou působit   krapet nudně, ale to všechno   vyrovnává vcelku silný   příběh. Jedná se o   fenomenální počin, který   se v žánru sci-fi také   zapsal do filmové historie.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.12.2015
Od začátku ubíjející   pomalé tempo a fascinace dnes   už zastaralou technikou, ke   konci se přece jen vyloupla   nějaká ta hlubší myšlenka   o spojení živé a umělé   bytosti. Seriál měl větší   švih.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.12.2011
STAR TREK (1979)

První celovečerní film   ze série Star Trek. Je   pravda, že film se dnes   hodnotí hodně špatně. Od   jeho natočení uběhlo více   než 30 let !!! Takže triky,   vizuální efekty a celkový   styl natáčení jsou dnes   někde na úplně jiné   úrovni. A navíc ve   srovnání s novým filmem,   který vznikl v roce 2009 je   to ještě těžší. Ale   pokusím se oprostit se od   těch let, které uplynuly a   podívat se na něj   objektivně. Film poskytuje   první skutečný výlet do   vesmíru, takže je odvážný   a originální. Na tehdejší   dobu je plný dosud   nevídaných triků. Je   originální svým tématem.   Jde o první setkání se   strojem, který se vrátil   zpět na svět obohacen o   poznání, které jej změnilo   natolik, že přestal být   strojem – no není to   úžasné. Myslím, že když   se oprostíme od těch let,   které uplynuly od vzniku   filmu, musíme mu ponechat   minimálně jeho originalitu.   Já tento film hodnotím   vysoko už jen zato, že byl   první a byl ve své době   úspěšný. Stále mám pro   něj slabost.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2010
Tak to je již dnes asi   nepřekonatelná klasika   uvědomte
si rok   vzniku a špičkové efekty a   triky a máme tu špičku.  
A dobré herecké   výkony.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Kultovní seriál "Star   Trek", který během   konce 60. a začátkem 70. let   získal takřka kultovní   status a uchvátil tisíce   fanoušků se začátkem let   80. konečně dočkal prvního   celovečeráku a rozhodně to   neměl jednoduché, jelikož   to byla doba, kdy Lucas   představil divákům svou   sci-fi ságu. "Star   Trek" však byl vždy o   něčem jiném a možná   právě proto mě osobně   vyhovuje spíše Lucasova   sci-fi vize. Jako všechy   ostatní   "startrekovské"   filmy i zde většinu času   strávíte na palubě   vesmírné lodi. Ze začátku   mi to ani nevadilo, rozjezd   byl více než slušný a   vypadalo to na velice   zajímavou a nápaditou   sci-fi. Ani mi nevadilo, že   boje se odehrávají v   komunikativním rytmu mezi   veliteli lodi a jakékoliv   akční scény byste ve filmu   hledali marně. Byl bych   schopen překousnout i na   dnešní dobu velice směšné   triky a ne zrovna strhující   výpravu. Co mě však   zamrzelo byl fakt, že se film   ve své druhé polovině   zastaví a to doslova.   Vešekeré pokusy o napětí   jsou pryč a celkový dojem z   tohoto sci-fi kultu byl hodně   rozpačitý. Naštěstí jsem   si spravil chuť na druhém o   dost akčnějším dílu.
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2012
Nádherná sci- fi
Star Trek, jak má být. Ten   film má v podstatě jen jedno   velké mínus - je to až   příliš dlouhé a místy   nudí, jinak to ovšem byla   nádhera a já jsem spokojen.   Nevím, proč tady kritizujete   ty efekty, na tu dobu byly   vážně dechberoucí a i mě   se zatraceně líbily. A   Enterprise samozřejmě opět   krásná... Příběh je   zajímavý a napínavý a vše   je doplněné chytlavou hudbou   Jerryho Goldsmithe. Potěšili   mne i pěkné záběry na   Golden Gate...:D. Působivé   efekty, příběh, obsazení,   hudba, prostě jedním slovem   klasika, jak se patří.   První Star Trek mě velmi   potěšil, ovšem pořádně   se to rozjede až ve druhé   polovině... 80%
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.10.2010
Ve srovnání s původními   sériemi velký krok kupředu,   hlavně co se týče   vizuální stránky. Tempem se   film očividně inspiroval   spíše u Kubrickovy Odyssey   než u aktuálně hitových   Star Wars. Všechno je tu tak   nějak dospělejší včetně   chování známých postav,   zmizelo hlavně neustálé   vzájemné popichování   trojice Kirk - McCoy - Spock,   které už mi v seriálu lezlo   trochu na nervy. Velmi   solidní sci-fi s atmosférou.   Skutečný začátek kultu.
martas_v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.12.2007
Vůbec první celovečerní   film ze světa ST, tvůrci se   shlédli v úspěchu StarWars   (stejný rok). Nečekejte   stejné efekty, spíš se   zaměřili více na příběh.   Krásný začátek celé   série.
Helled
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.9.2013
Děj byl skvělý a film   užasný kapitán Kirk v new   yorku kde se setkal z   důstojníkem entrprise a   efekty ty byly prostě   užasné na konec   sedmdesátých let je to   výborný výkon.
Otek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.12.2009
Seriál Staar Trek nesleduji.   Takže ani nevím o čem je. S   tím jsem také přistupoval k   tomuto filmu. Zpočátku jsem   byl zmatený z prolínání   časů a současně se   seznamoval s jednotlivými   osobami. Musím však říct,   že se mě film velmi líbil.   Vizuálnícch triků bylo   přiměřeně a dobře   udělané a film stál spíš   na příběhu než na velké   množství efektů. Dost   dobý.
LetztesBiest
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Nejdříve jsem z tohohle   filmu měl trochu smíšené   pocity, protože jde jinou   cestou než původní seriál,   který je víc odlehčený a   občas i trochu komediální -   a od filmu jsem čekal něco   podobného. Tady je ovšem   atmosféra mnohem ponuřejší   a od událostí v seriálu už   také uplynul nějaký čas   ... Ovšem Kirk si naštěstí   vynutí jak kapitánský post   na Enterprise, tak   přítomnost   "Kostry" McCoye a   také tu samozřejmě máme   možnost vidět spoustu   dalších starých známých   ... Přesto, jak už jsem   říkal, není to seriál a   ačkoli jsem tím byla ze   začátku zaskočen, tak jsem   si v průběhu filmu zvykl a   nakonec mě právě ta   ponuřejší a neustále   hutnější atmosféra (kterou   sem tam můj oblíbený doktor   McCoy odlehčil nějakou   hláškou) naprosto pohltila.   Moc se mi líbil i konec a to   i přesto, že odpověď na   otázku, která tam vyvstane   je celkem jasná. Takže,   ačkoli jsem to zpočátku   viděl tak maximálně na   8/10, nakonec dávám 9/10,   protože to, co mi na filmu   nejdříve snad i trochu   vadilo (zkrátka jsem čekal   něco jiného - až na to   někdy v budoucnu kouknu   znova, budu alespoň vědět   do čeho jdu a tudíž to budu   zase vnímat trochu jinak) se   nakonec stalo velkým kladem a   myslím, že tento film je   důkazem, že se ST dá   pojmout i jiným způsobem a   přitom kvalitně.
Frimo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.3.2009
Bez rozmýšľania dávam 10   všetkým filmom Star Trek   série. Počítam sa medzi   trekkerov a Star Trek   jednoducho milujem.
finarfin1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.11.2010
Moje první seznámení se   Star Trekem dopadlo víc než   dobře! Vysloveně jsem si   užíval hutnou atmosféru,   špičkování mezi Kirkem a   Dekkerem mě bavilo. V´Ger   rules!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih64328minih64328Čtyři lvi (2010) 
Four Lions n
minih6768minih6768Dospěláci můžou všechno (1969) 
Dospěláci můžou všechno n
minih17813minih17813Revizor (1933) 
Revizor n
minih57362minih57362Temný rytíř povstal (2012) 
The Dark Knight Rises n
minih48448minih48448Až tak moc tě nežere (2009) 
He's Just Not That Into You n
minih47244minih47244Ďáblova lest (2009) [TV minisérie] 
Ďáblova lest n
minih35997minih35997Dům naruby (2003) 
Bringing Down The House n
minih24503minih24503Slečna od vody (1959) 
Slečna od vody n
minih50896minih50896Kde bydlí štěstí (1987) [TV inscenace] 
Kde bydlí štěstí n
minih32715minih32715Harry Potter a Tajemná komnata (2002) 
Harry Potter and The Chamber of Secrets n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Star Trek: Do temnoty (2013)

 Star Trek: Do temnoty (2013)
Star Trek: Do temnoty n
Star Trek Into Darkness
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Star Trek (2009)

 Star Trek (2009)
Star Trek n
 
Žánr: sci-fi / akční / drama
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Star Trek: Nemesis (2002)

 Star Trek: Nemesis (2002)
Star Trek: Nemesis n
 
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Stuart Baird

(pokračování)

Star Trek: Enterprise (2001) [TV seriál]

 Star Trek: Enterprise (2001) [TV seriál]
Star Trek: Enterprise n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: James L. Conway

(spin-off)

Star Trek: Vzpoura (1998)

 Star Trek: Vzpoura (1998)
Star Trek: Vzpoura n
Star Trek: Insurrection
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Jonathan Frakes

(pokračování)

Star Trek: První kontakt (1996)

 Star Trek: První kontakt (1996)
Star Trek: První kontakt n
Star Trek: First Contact
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Jonathan Frakes

(pokračování)

Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995) [TV film]

 Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995) [TV film]
Star Trek: Vesmírná loď Voyager n
Star Trek: Voyager - Caretaker
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Winrich Kolbe

(spin-off)

Star Trek: Voyager (1995) [TV seriál]

 Star Trek: Voyager (1995) [TV seriál]
Star Trek: Voyager n
 
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Winrich Kolbe, Cliff Bole, Alexander Singer

(spin-off)

Star Trek: Generace (1994)

 Star Trek: Generace (1994)
Star Trek: Generace n
Star Trek: Generations
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: David Carson

(pokračování)

Star Trek: Hluboký vesmír devět (1993) [TV seriál]

 Star Trek: Hluboký vesmír devět (1993) [TV seriál]
Star Trek: Hluboký vesmír devět n
Star Trek: Deep Space Nine
Žánr: sci-fi / dobrodružný / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Winrich Kolbe, Allan Kroeker, Avery Brooks

(spin-off)

Star Trek VI: Neobjevená země (1991)

 Star Trek VI: Neobjevená země (1991)
Star Trek VI: Neobjevená země n
Star Trek VI: The Undiscovered Country
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Nicholas Meyer

(pokračování)

Star Trek: Příští generace - Ti nejlepší z obou světů (1990) [TV film]

 Star Trek: Příští generace - Ti nejlepší z obou světů (1990) [TV film]
Star Trek: Příští generace - Ti nejlepší z obou světů n
Star Trek: The Next Generation - The Best of The Both Worlds
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Star Trek V: Nejzazší hranice (1989)

 Star Trek V: Nejzazší hranice (1989)
Star Trek V: Nejzazší hranice n
Star Trek V: The Final Frontier
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: William Shatner

(pokračování)

Star Trek: Nová generace (1987) [TV seriál]

 Star Trek: Nová generace (1987) [TV seriál]
Star Trek: Nová generace n
Star Trek: The Next Generation
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Star Trek IV: Cesta domů (1986)

 Star Trek IV: Cesta domů (1986)
Star Trek IV: Cesta domů n
Star Trek IV: The Voyage Home
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Leonard Nimoy

(pokračování)

Star Trek III: Pátrání po Spockovi (1984)

 Star Trek III: Pátrání po Spockovi (1984)
Star Trek III: Pátrání po Spockovi n
Star Trek III: The Search for Spock
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Leonard Nimoy

(pokračování)

Star Trek II: Khanův hněv (1982)

 Star Trek II: Khanův hněv (1982)
Star Trek II: Khanův hněv n
Star Trek II: The Wrath of Khan
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Nicholas Meyer

(pokračování)

Star Trek (1966) [TV seriál]

 Star Trek (1966) [TV seriál]
Star Trek n
 
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Marvin J. Chomsky, Jud Taylor, Robert Butler

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Neobyčejné životy (2009) [TV c...

10:35 - 11:30

52 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Vládci třetí říše

11:15 - 12:05

12 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

32 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

57 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10