Jeden svět
ohodnotit

Stalingrad

Žánr:
Rok:
1992
Délka:
138 minut
Premiéra v ČR:
2.12.1993
„Příběh obyčejných lidí, poznamenaných nejkrvavější bitvou v historii druhé světové války.“

Obsah filmu Stalingrad

 
Příběh obyčejných lidí, poznamenaných nejkrvavější bitvou v historii druhé světové války. V roce 1942 do města napochodovalo 450 000 německých vojáků - vrátilo se jen 10 000. Producenti klasického válečného filmu "Ponorka" přinášejí příběh nejdelší a nejkrvavější bitvy 2. světové války.
Hitlerovy příkazy zněly neustupovat a nevzdávat se, v kruté zimě tak zahynuly více než dva miliony mužů. Boj o Stalingrad se tak stal přelomem ve vývoji války a Německo se z této zničující porážky nikdy nevzpamatovalo. Brutální realitu můžete vidět očima německého důstojníka Hanse von Witzlanda (Thomas Kretschmann) a jeho čety. Sledujte příběhy obyčejných...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Davay
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazyková verze:
německá
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Stalingrad >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.8.2018
Dlhe trapenie...
Pokus o pohlad na vec z druhej strany barikady.Ano   aj nemecki vojaci boli len ludia a vykonavali   rozkazy,s ktorymi sa nemuseli stotoznovat.Herecke   vykony solidne,ale celkovy dojem z filmu   rozpacity.Dlha minutaz,slabe bojove sceny a zub   casu sa podpisal na kvalite filmu,ktory   nedoporucujem.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Matka vlasť volá
Thomasa Kretschmana si už ani neviem predstaviť   inak ako v nemeckej uniforme. V týchto filmoch mu   sedí. Surový, naturalistický film o jednej z   najzásadnejších udalostí druhej svetovej   vojny, možno aj histórie ako takej,   vyrozprávaný z pohľadu nemeckých vojakov. Nie   sú tu vykreslení ani ako ideologickí fanatici,   ani ako chrabrí rambovia, ale ako normálni   vojaci. Ono bolo chybou nahnať tieto nevinné   životy do vojny a je smutné, že uverili   vtedajším rečiam, alebo možno boli dokonca o   tom presvedčení, ktoré tak jasne a podrobne   spísal ich rakúsky vodca v bestsellere tej doby   Môj boj, že Nemci ako páni tvorstva majú plné   právo na východné územia a dosť nelichotivo   sa vyjadroval o nás, Slovanoch, ako o podľuďoch   a otrokoch, teda otrokmi sa stane iba zopár   silných a mordrookých, ostatní pôjdu na jatky.   Nestalo sa tak. Slovanstvo zasa preukázalo svoju   silu a Rusko ako nespočet krát muselo zasa   Európu ťahať z problémov a oslobodzovať. I   dnes, aké aktuálne. Film ma svoju silu. Aj   napriek očividne nižšiemu rozpočtu sú boje a   kulisy perfektne premakané, herecké výkony   taktiež úžasné a aj scenár a dej solídny, a   nesmiem ani opomenúť krásnu hudbu. Páčila sa   mi postava von Witzlanda a jeho prerod a   vytriezvenie z nemeckého víťazstva, famózny   Karel Heřmánek, krásna Dana Vávrová ako Ruska   a kde len som videl poddôstojníka Rolla (a   jasné, chodil spolu s Amonom Goethom v   Schindlerovom zozname). Film mal teda dobre   vykreslené postavy, ich osudy, silnú atmosféru.   Bitka s tankami možno bola prehnaná, ale   pozeralo sa na ňu dobre. Jediné, čo mi nesadlo   bol ten divoký koniec, kde som sa akosi strácal   a to jednanie niekedy bolo zvláštne a hlavne   všetko akosi ubiehalo prirýchlo. Nepochopil som   ale koniec poddôstojníka Rolla s kapitánom   Muskom, ale predpokladám, že išli za generálom   Hentzom vzdať sa. Rozhodne elita medzi vojnovými   filmami
radegaster
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.7.2015
Ruská zima
Realisticky natočený snímek popisující jednu   z klíčových bitev II. světové války. Film je   zajímavý i tím, že se točilo u nás v   republice (Kladno)a taky si tam zahráli čeští   herci (Karel Heřmánek)
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.11.2013
Jiný pohled na bitvu u Stalingradu z té druhé   strany, ze strany skupiny obyčejných německých   vojáků. Bitva, která jednak znamenala konec   německého postupu na Východ, která znamenala   stovky tisíc mrtvých vojáků na obou stranách,   je pojatá hodně syrově, bez příkras. Opravdu   válečný film ukazující krutost války.
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.1.2013
Jedno z lepších válečných DRAMAT.Fuj tam   musela bejt kosa.Výborně udělané dramatické   scény v těch nejhorších bojových podmínkách   s celé války.
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2011
Stalingrad je válečný film se vším všudy.   Nechybí mu monumentalita, nadsázka ani hluboké   a přitom uvěřitelné emoce. Ze snímku by se   dalo vybrat hodně silných momentů a já vybrala   tři. Scény spojené s Irinou, Koljou a Rusy   zpívající v továrně se mi dostaly hluboko pod   kůži. Ostatně, to celý film. Stalingrad je   výborným doplněním historie z pohledu té   druhé strany, syrová fakta doplněná prostým   lidstvím.
Ondrus21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.12.2011
Překvapivě docela dobrý válečný film, který   se snaží o co nejpřesnější vyobrazení hrůz   a šíleností na východní frontě za 2.   světové války. Skupina veteránů německého   Afrikakorpsu, která je na dovolené v Itálii, je   převelena na východní frontu, aby se mohla   zúčastnit jedné z nejdelších a   nejstrašnějších bitev 2. světové války. Byl   jsem poměrně mile překvapen, protože jsem   čekal, že půjde o nějakou propagandistickou   pohádku, ale opak je pravdou. Ti z vás, kdo by   snad čekali happy end, musím bohužel zklamat;   na konci filmu není nic víc, než smrt nebo   zajetí. V hlavní roli uvidíme excelujícího   Thomase Kretschmanna, jako velitele německé   roty, který se svou jednotkou bojuje jednak proti   Rusům, a jednak proti ctižádostivému   byrokratickému nacistovi, který vojákům   neustále ztrpčuje život (viz. silně   působící scéna s popravou ruských   civilistů). Dále se ve filmu blýskl i Karel   Heřmánek, který ztvárnil jednoho z neměckých   důstojníků, jenž se sice zas až tak   nezajímá o politiku, ale zato působí jako   fanatický voják, odhodlaný vyhrát bitvu. V   jedné z vedlejších rolí si zahrála i Dana   Vávrová.
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.10.2011
Stalingrad - město zmaru, utrpení a smrti....
Silný protiválečný snímek z německé strany,   obdivuji že přes menší rozpočet vznikl film   který nutí přemýšlet. Ze všech   "Stalingradů" pro mně ten   nejvydařenější. Líbilo se mně že byl fér   na obě strany a na konci jsem byl hodně dojatej.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.9.2011
Reálnost bitev?
Teď zrovna dávají ten film a byla tam bitva   Němců s ruskými tanky na sněhové pláni -   Němci tutu menší bitvu vyhráli - asi 10   ruských tanků T34 zlikvidovala hrstka   německých vojáků, kteří měli jen 1 dělo a   ruční granáty - ruští vojáci seděli na   svých tancích až téměř k německým   záhrabům, takže je mohli Němci zkosit rovnou   na tancích. Takto by ta bitva asi neprobíhala -   ve skutečnosti by z Němců nezbyl flek.

  Dobře Němcům tak, neměli ke Stalingradu ani   do Ruska "lézt". Po té bitvě na   Stalingradu nebyli už Němci žádná nadřazená   panská rasa, která Rusy pohrdala jako s   podlidmi, nebyli to už žádní hrdinové, jen   Němci co se bojí Rusů a jejich pomsty za   miliony povražděných ruských civilních   obětí masakrů civilního ruského obyvatelstva   způsobených německou armádou v čele s SS.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.8.2011
Dobře udělaný film. Pohled na bitvu u   Stalingradu z německé strany, a to docela   autenticky. Někdy z toho běhá mráz po zádech.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih66676minih66676Sanctum (2010) 
Sanctum n
minih43927minih43927Zlověstné ticho (2007) 
Dead Silence n
minih40727minih40727V jako Vendeta (2006) 
V for Vendetta n
minih43271minih43271Pomsta Černého korzára (1971) 
Il Corsaro nero n
minih74616minih74616G.I. Joe 2: Odveta (2013) 
G.I.Joe: Retaliation n
minih82057minih82057Záblesky chladné neděle (2012) 
Záblesky chladné neděle n
minih131156minih131156Reportérka (2015) [TV minisérie] 
Reportérka n
minih20629minih20629Tarzan (1932) 
Tarzan the Ape Man n
minih57227minih57227Život po životě (2010) 
Hereafter n
minih56468minih56468Mojsejovci (2005) [TV pořad] 
Mojsejovci n


Hodnocení:n12345678910
Stalingrad (1992)Stalingrad (1992)Stalingrad (1992)Stalingrad (1992)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10