Štafle (1974) [TV inscenace]

Štafle
67 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 29.1.1975        
    Délka: 38 min.
„Jiřina Bohdalová a Vladimír Menšík v komedii o manželích uvězněných v bytě“
POZOR, SPOILER

Eva a Emil Hromádkovi se chystají na oslavu k Rubešovům. Dostali nový byt. Eva stále sedí v koupelně a líčí se. Jenže jejich retardovaný kluk Miloušek chce pomeranč, a když pro něj leze po štaflích, ty spadnou, a to tak nešťastně, že zablokují jak dveře koupelny, tak i ty kde je nyní uzavřen otec. Nu a nyní nikdo nemůže ven.

U Rubešů se řeší, co dál. Karel chce čekat, ale jeho host Artur už má chuť na chlebíčky. Takže jde k Hromádkovům zatelefonovat a kluk mu řekne, že jsou oba rodiče zavření. A on to pochopí, jako že jsou v base.

Zatím manžele v nouzi poslali ven kluka pro pomoc. Jenže klučina zabouchl dveře, a tak se na chodbě koná velká schůze všech sousedů, kteří počítají s nejhorším. Na místo se dostaví i příslušník VB, který všechny vykáže ven, včetně Karla Rubeše, který sem přišel na kontrolu. A ten pak referuje doma, že Hromádkovy přišli zatknout…  Autor: Pitryx

režie:
Viktor Dusil
 
 
hraje:
Jiřina Bohdalová (Eva Hromádková), Vladimír Menšík (Emil Hromádka), Boleslav Skalski (Miloušek Hromádka, syn), Daniela Kolářová (Marta Rubešová), Josef Vinklář (Karel Rubeš), Václav Postránecký (přítel Artur), Stella Zázvorková (sousedka), Ludmila Píchová (sousedka), Vlastimil Hašek (soused), Miroslav Masopust (policista), Jiří Ornest (policista)
 
 
scénář:
Viktor Dusil
 
 
kamera:
Saša Rašilov
 
 
hudba:
Zdeněk Procházka, František Živný
 
 
kostýmy:
Alexandra Myslivcová
 
 
střih:
Jana Malásková
 
 
zvuk:
Svatava Hrubcová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.