Duben
ohodnotit

Správci osudu

The Adjustment Bureau

Další název:
Správcovia osudu (SK)
Rok:
2011
Délka:
106 minut
Premiéra v ČR:
3.3.2011
„Ukradli mu budoucnost, teď si ji bere zpátky“

Obsah filmu Správci osudu

 
David Norris (Matt Damon) je ambiciózní charizmatický politik, který si začíná budovat úspěšnou kariéru. Jednoho dne potká krásnou balerínu Elis (Emily Blunt) a zamiluje se do ní. Do cesty jeho pokusům o sblížení s tanečnicí se však postaví tajemný muž (Terence Stamp). David zjišťuje, že stojí proti samotným agentům Osudu. Mužům z tajemného oddělení, kteří se nezastaví před ničím a udělají cokoliv, aby udrželi milence od sebe. Tvaří v tvář nevyhnutelnému, David se musí rozhodnout. Zapomenout na Elis a následovat vyrytou dráhu politika nebo se vzepřít Osudu a být s tou, kterou miluje ... Film je natočen na motivy krátké povídky Philipa K....
 
Související odkaz
 
Recenze: Správci osudu

Nevěříte, že by Matt Damon a Emily Blunt mohli být ideální pár? číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
George NolfiGeorge Nolfi  
hraje:
Matt DamonMatt Damon.....David Norris [40]   
Emily BluntEmily Blunt.....Elise Sellas [28]   
Michael KellyMichael Kelly.....Charlie Traynor   
Terence StampTerence Stamp.....Thompson [71]   
John SlatteryJohn Slattery.....Richardson [48]   
Anthony MackieAnthony Mackie.....Harry Mitchell [31]   
Anthony RuivivarAnthony Ruivivar.....McCrady [40]   
RJ KonnerRJ Konner.....policejní konzultant   
Gregory LayGregory Lay.....Albert [30]   
Lauren HodgesLauren Hodges.....Robyn   
Christine LucasChristine Lucas.....Charlieho asistentka [35]   
Shane McRaeShane McRae.....Adrian [33]   
Jennifer EhleJennifer Ehle.....barmanka [41]   
Michael BloombergMichael Bloomberg.....sám sebe [69]   
James CarvilleJames Carville.....sám sebe [66]   
Mary MatalinMary Matalin.....sama sebe [57]   
scénář:
George NolfiGeorge Nolfi  
námět:
Philip K. DickPhilip K. Dick.....povídka Úpraváři (1954, ve sbírce Planeta, která neexistovala /II/, Argo, Praha 2006)   
hudba:
Thomas NewmanThomas Newman  
Ali Dee TheodoreAli Dee Theodore  
kamera:
John TollJohn Toll  
střih:
Jay RabinowitzJay Rabinowitz  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Správci osudu >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.8.2023
PROCESOR!
Výbornej námět, ale horší zpracování.   Romantiky tam tedy bylo hodně. Líbilo se mi, že   si hlavní protagonisté jdou za svým navzdory   osudu i jejím správcům. Trochu mě zklamalo,   že zde nebyl představen hlavní šéf, či   šéfová. Velkolepé finále se smrsklo na   přiblblý pobíhání.
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2017
Mě se tenhle film neskutečně líbí. Hodnocení   je asi trochu přehnané a je trochu ovlivněno   tím, že prostě věřím na věci, které asi   nejsou tak patrné, jak by se na první pohled   mohlo zdát. Emily a Matt jsou skvělí a celé to   tak nějak šlape. Pěkná romantická komedie   švihlá trochou nadpřirozena.
Buckmister
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.4.2015
Správci osudu
Toto byl film , který mne úplně nepohltil , ale   postupem času jsem se nemohl odtrhnout   .Zajímavá myšlenka , která byla na svou věc i   dobře zpracována . Je to sci-fi , ale přesto se   tam neodehrávají věci , které bych si   nedokázal představit . Za mne 8 bodů a pokud mi   to čas dopřeje tak se za pár měsíců   ...možná roků určitě kouknu znovu
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.1.2014
Nejvíc mě zaujala pointa filmu.To bylo   skutečně zajímavé, jak několik správců   řídí běh světa.
Dokonce musím pochválit   mého neoblíbence M.Damona.Jeho roli jsem mu   věřil a fandil jsem mu.
zeus12xy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.1.2014
sci-fi?
v první řadě mi film připadá spíš jako   romantický fantasy, než "vědecká   fikce". Námět se mi líbil, a tak jsem   chtěla film vidět, ale trochu mne zklamal.   Nějak mi vadily díry v logice, a pak kravaťáci   v oblekách a kloboucích jako správci osudu. Je   to jeden z dalších filmů, kde se hl.hrdina   vzbouří proti nějakému systému a s krásnou   dívkou po boku bojuje či prchá, případně   obojí naráz. Je jen krapet naivnější a...   prostě třeba In time, nebo Repo man byly daleko   lepší. Díky chlapům v oblecích jsem nemohla   nevzpomenout na Matrix,ale ten je tak   mimořádný,že to srovnat ani nejde. Tak 7   hvězd za dobrý námět a za Matta.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2013
Každý máme svůj osud, který je předem dán a   který se nikdy nesmí narušit či dokonce   změnit. Na to dohlíží takzvaní Správci   osudu, kteří zakročí a okamžitě napraví   náhle vzniklé odchylky. Dobře odvedená práce   na scénáři je znát každou vteřinou a   vyvolává hádanku, co že se to vlastně jedná   za žánr. Sci-fi? Romance? Mysteriozní drama?   Asi od každého trochu. Matt Damon opět   zazářil a poradil si s rolí nadmíru skvěle.   Děj má spád a ve všem se drží tak trochu   zkrátka. S akčními scénami se tu nepřehání,   ba ani s těmi romantickými, či mysteriózními.   Jak jsem se už zmínil, vznikl zajímavý   snímek, který funguje, je jednoduchý a tak   nějak překvapivý.
jarda53
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.8.2013
Lebedil jsem si, že se podívám na politický   thriller a k tomu na charismatického Matta Damona   a ono se z toho vyklubalo takové nemocné dítě,   kdy jsem vůbec někdy nevěděl, o co tu   kráčí. To prolínání fikce s dnešním   životem, kdy si myslíme, že nám do života   nikdo nezasahuje a žijeme přesně tak, jak jsme   se zrovna v tuto chvíli rozhodli. Kandidát na   senátorské křeslo, David Norris, špatně vedl   ve volbách svojí kandidatůru a neuspěl, k těm   dalším volbách zbývá další roky a zde chce   opět kandidovat a to lépe. Mezi tím potká   životní super babu, se kterou chce žít a oni   se tu zjeví naši správci osudu, kteří   dohlížejí nad tím, abychom se neodchýlili od   nalajnovaného osudu a zde je psáno, že David   nemůže žít s Elise, není to určeno. A   začíná boj o lásku, nejen se správci osudů   ale také s bývalým milencem Elise, který si   jí chce vzít. Film jsem dokoukal díky Damonovi,   jinak takovéto prozrazování dané věci,kdo se   kolem nás pohybuje, není moc žádoucí, lidé   ještě k tomu nedospěli. Damon je výborný, zde   mu sekunduje Emily Blunt, která mě chvílemi   připomínala naší herečku Terezu Kostkovou a   stárnoucí Terence Stamp, který má Davida, ve   své roli vrátit na správnou kolej, protože má   tvrdého nadřízeného. Tak a co teď, potom   miluj film...
Yahis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.10.2012
The Adjustment Bureau (2011)
Skvělá a úžasná myšlenka, využitá na   maximum! Přesně tenhle typ filmu mám rád,   vřele doporučuju každýmu kdo se chce kouknout   na něco "speciálního". Kdybych to   měl blíž specifikovat, přirovnal bych to k   filmu Inception. Matt Damon sršel sympatiema a   exceloval jako vždy a Emily Blunt o který jsem   do teď neměl tušení se mi taky moc   líbila.
Původní znění nutnost! Jděte do   toho lidi, je to špica!
vdobes
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.4.2012
Námět a myšlenka byly opravdu fascinující,   ihned po krátkém stručném info jsem měl   jasno, tohle musím vidět. Bohužel film se této   myšlenky chopil opravdu hrozně. A tahle rádoby   romantická podívaná, kdy první půli filmu   vidíme jen setkání, rozchod, znovusektání,   znovurozchod, atd. mě prostě nebavila. A k tomu   přidáme děsně nechápavé protagonisty, díky   kterým se nám nedostalo vlastně pořádné   vysvětlení, a máme o zmatek postaráno.
Krapet   to zachránila poslední dvacetiminutovka, kdy   nám bylo dopřáno trochu více napětí, ovšem   konec to zase celé pohřbil. Vše se najednou   může změnit, i když pár minut zpátky chtěli   kvůli původní verzi i zabíjet.
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.2.2012
SPRÁVCI OSUDU

Hlavní myšlenka celého díla   mi přišla jako hodně zajímavá. Že nás   někdo ovládá jako figurky a snaží se   ovlivňovat náš svět, aby byl lepší, to je   zvláštní úvaha. Bohužel na celý film to bylo   přece jen nějak málo. Neustálé honičky pro   nic za nic, nechápající hrdina, i samotní   správci osudu mi přišli dost zmatení, když   sami nevěděli, proč se jim nedaří jejich   plány. Ani na závěr se nám nedostalo   pořádného vysvětlení, proč bylo tak nutné   hlavní hrdiny rozdělit, když nakonec už to   žádný problém nebyl. Kdo byl ten hlavní   autor, který prostě jen tak změnil plán? Proč   jeden ze správců pomáhal hlavnímu hrdinovi, i   když to měl určitě zakázáno. No prostě   celé to super téma se rozmělnilo a splynulo v   nekonečnou honičku, kde postavy bezhlavě   pobíhají po celou dobu aniž vlastně vědí   proč. Já nevím, ale škoda promarněné šance.   Jednou vidět mi bohatě stačilo.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih14709minih14709Oceloví žraloci (1996) 
Steel Sharks n
minih34096minih34096Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003) 
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl n
minih43878minih43878V ostře sledovaném pásmu (1978) 
V zone osobogo vnimaniya n
minih24967minih24967Anastázie (1997) 
Anastasia n
minih66174minih66174Nákaza (2011) 
Contagion n
minih86459minih86459Země bez zákona (2012) 
Lawless n
minih62483minih62483Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 (2011) 
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II n
minih20828minih20828Tetovaný (1968) 
Le tatoue n
minih11320minih11320Leopardí žena (1938) 
Bringing Up Baby n
minih14936minih14936Oliver! (1968) 
Oliver! n


Hodnocení:n12345678910
Správci osudu (2011)Správci osudu (2011)Správci osudu (2011)Správci osudu (2011)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10