Duben
ohodnotit

Spojenec

Inside Man

Další název:
Banková lúpež (SK)
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
129 minut
Premiéra v ČR:
30.3.2006
„Dokonalý zločin neexistuje.“

Komentáře k filmu Spojenec

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 30
hledaseniki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Spojenec
Naproto úžasný film. Tenhle   film by měl vidět každý.   Vyjednavač Denzel Washington   byl výborný a Cliwe Owen   ještě lepší. Film je   zábavný, super hlášky.   Tenhle film je dokonalost   sama! Správná podívaná.
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.9.2012
Moc příjemný film s   Denzelem Washingtonem, Cilfem   Owenem, Judie Foster a   Cristopherem Plummerem. Sem   tam nějaký vtípek, který   je opravdu vydařený.   Pořádný děj a dokonalost   lupičů. Jsem moc spokojen!
Faye
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2007
Na každý film s Jodie Foster   se nedočkavě těším,   protože si nevzpomínám, že   bych jí kdy viděla hrát v   něčem špatném ( tady mě   tedy trochu zklamala, moc si   nezahrála) . Dokonalý plán,   který dokonale zamotá hlavu   policii a pro mě dokonale   namíchaný film.   Bezpečnostní kamery osleply.   Osazenstvo banky v   kombinézách jako na   chemický poplach. Albánský   prezident promlouvá k   národu. Muž uvnitř bavící   se hrou „škatulata   škatulata“, který nemá   rád brutální videohry, ale   zato hádanky a proti němu   rozchechtaný policejní   vyjednávač (nikdy jsem   neviděla Denzela W. aby se ve   filmu tak smál a vlastně   detektivové se vůbec smějí   v thrilleru málo) a ke všemu   nebezpečná právnická   potvora najatá na diskrétní   úkol, pro kterou není nic   problém. A pro mě zase není   problém jít na 10*, nejen za   perfektní obsazení, humor,   ale i za úvodní a   závěrečnou píseň od   Chaiyya Chaiyya.
kali.4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2007
I ze zdánlivě obyčejné   bankovní loupeže se může   vyklubat něco víc; možná   se to zdá komické, ale   třeba i pomsta za ty, kteří   se již pomstít nemohou.   Celkově mi to připomínalo   Bezva fintu či Dannyho   parťáky. Byly tu skvělé   nápady, loupež byla velmi   dobře vymyšlená, nenašli   byste mezeru ve scénáři,   která by bila do očí, a   nechyběl ani humor a nadhled.   Faktem ale je, že se film   snaží vypadat chytřeji a   inteligentněji, než je ve   skutečnosti (této poměrně   nenápadné skutečnosti jsem   si všiml až během   opakovaného zhlédnutí). Z   hereckého ansáblu nedostala   příliš prostoru Jodie   Foster, Clive Owen mne   tradičně opět potěšil.   Byl jsem překvapen, jak je   Denzel Washington obtloustlý,   ale jinak mu role policistů   sedí (však to má za ty roky   už nazkoušené). Až na pár   much skvělé.
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.5.2010
Viděla jsem již potřetí,   ale opět jsem se úžasně   pobavila. Násilí jen   mírné, vše do sebe   zapadalo, obsazení   špičkové - všichni moji   oblíbenci, výborné dialogy.   Fandíte zlodějovi, až do   samého konce.
Koimisto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.9.2006
Páni, opět jeden opravdu   inteligentní film.Vše   dokonale sedí a je s   precizností SPIKEa LEEa   předvedené.Naprosto   skvělými herci do detailu   zahrané a na konci vše jak   se patří objasněné.Kritika   není na místě.Každý se   musí bavit a žasnout nad tak   perfektním nápadem ...
Markst
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.10.2008
Nářez jak hovado,perfketní   film odehrávající se v   bance, perfketní Owenův   plán,který se zdá že má   pořád esa v růkavu.
sidheig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.4.2009
naozaj dobry film.davam 10.
marne zhanam tu prvu   indicku pesnicku co je na   zaciatku..je to neco medzi   orgazmom a kojenim miminka..
beneva
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.2.2021
Výborná loupežná   podívaná. Ale člověk se   musí fakt dívat. A vnímat,   aby věděl, o co jde. Denzel   versus Clive, zajímavá   dvojka. Jodie se tentokrát   moc nepředřela, ale její   žraločí postava vnáší do   děje trochu té mužné   ženskosti. Ve výsledku   zajímavé a koukatelné od   začátku do konce.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.8.2009
Absolutne mazany film.
Ta bankovni loupez je   uplne perfektne promyslena.No   kdyz jsem to videl poprve,tak   jsem byl napjaty,jak struna a   nemohl se dockat konce.
Velmi prekvapivy konec,to   opravdu ano.
Herecke   obsazeni je luxus,je to primo   natriskane zvucnymi jmeny.
A Clive Owen v roli   hlavniho lupice se mi tu   hooooooodne libil.
Doporuceni pro vsechny.
Tom_Hardy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Ve svém novém filmu se nám   Spike Lee představuje v   <b>dost</b>   odlišném světle. Spojenec,   ač bych tohle od Leeho   patrně nikdy nečekal, je v   podstatě čistý mainstream,   oscilující mezi thrillerem a   komedií (hodně mi to celé   připomíná stylem Bandity).   Sice je tu opět několik   témat k zamyšlení, které   přesahují rámec běžné   nenáročné zábavy   (řešení rasových   problémů,   "krvavé" kořeny   USA), ale i vážnější   témata jsou často podávány   s humorným podtónem (v   životě bych nevěřil, že   budu padat smíchy do kolen   díky turbanu). Nicméně,   fakt, že není Spojenec   <b>tak</b> k   zamyšlení, jak bývá u   Leeho zvykem, je vlastně   jediná skutečná výtka,   kterou k jeho novému filmu   mám. Má výborné tempo,   tradičně, jak se na filmy   Leeho sluší, úderný   soundtrack a promyšlený   scénář, který nabízí   patrně nejvychytanější   filmovou loupež posledních   deseti let. Trošku zamrzí,   že postavy jsou pouze   zručně navrženými   typovými figurkami (čemuž   odpovídá i trefné   obsazení), ale Washington   ještě pořád jako polda   nenudí a Foster se na   sebevědomou ambiciózní   mrchu prostě hodí jako   žádná jiná. Akorát ten   Owen mi pořád připadá   celkem bezvýrazný, ale   Spojenec mu ani příliš   prostoru nedává (víc jak   polovinu filmu má masku na   obličeji). Spike Lee vstupuje   svým spojencem defakto do   komerčních vod a jeho   aktuální režijní vývin mi   hodně připomíná Stevena   Soderbergha. Jsem upřímně   zvědavý, jakou cestou se   dál Lee vydá. Jeho nový   film mě nezklamal, naopak   jsem se výborně bavil po   celou dobu a nenudil se (i   přes dlouhou stopáž).   Akorát mám slabost pro ty   detailně prokreslené   charaktery, které Leeho filmy   běžně provázejí a těch   se mi tu nedostává. A   právě proto "jen"   9 hvězdiček...
Yahis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.9.2012
Inside Man (2006)
Na začátek řeknu, že ta   hudba tam byla příšerná.   Každopádně mělo to spád,   nenudil jsem se u toho. Clive   Owen je sympaťák, ale díky   těm maskám to moc nemělo to   jeho kouzlo. Jodie Foster tady   vyplnila ten ženskej článek   bez kterýho by to nešlo.   Denzel Washington mi tu nějak   neseděl, nic proti němu, ale   ve filmech jako třeba The   Bone Collector nebo The   Pelican Brief na mě   zapůsobil víc. Jinak celou   dobu jsem u toho seděl s   napětím a čekal jak to   skončí, ale nakonec se mi   zdálo, že to tak nějak   vyšumělo do ztracena. Ovšem   za shlédnutí to určitě   stojí, doporučuju v   původním znění.
BlackElvis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.12.2007
A SPIKE LEE JOINT... Denezel   Washington znovu ukázal, že   pořád umí. Jodie Foster jak   jinak než výborně, jen   mohla dostat trochu vác   prostoru a Clive Owen...   nešišlá ten chlap? Jde   výbornou kriminálku, která   je excelentním představením   velkých herců a má velmi   pozoruhodný závěr.
Čestmír
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.4.2007
To, jakým způsobem nám   Spike Lee vypráví tenhle   příběh, mi vzalo dech.   Clive Owen nezklame a odvede   dobrou práci, Denzel   Washington už podle mě   odvedle i lepší práci, ale   nemá pravda příliš   prostoru. Jodie Foster jsem v   mnoha filmech neviděl, ale   její sebevědomá poradkyně   není vůbec špatná.   Bohužel mi přijde, že   podobných žen se ve filmech   vyskytuje poslední dobou až   příliš často.   Každopádně Spojenec je   vystavěn na skvělém   scénáři a to potěší.   Není to akční podívaná,   ale slušný příběh, který   si možná ani nezaslouží   zařazení krimi. Společně s   Collateralem je to podle mého   velmi dobrý reprezentant   podobných   "akčních"   příběhů.
entei
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.8.2008
Film, ve kterém se sejdou   Clive Owen a Denzel Washington   jsem si nemohl nechat ujít.   Sice jsem od toho neočekával   příliš, ale o to více jsem   byl potěšen. Výprava,   zápletka, rozuzlení, herci,   no prostě nádhera! A   rozhodně patří k těm   filmům, které stojí za to   vidět víckrát.
lukitakita
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.6.2010
Prostě hustý Clive Owen si   zahrál fakt supr roli.Tenhle   film je hustej ale nedal jsem   mu 10,protože tam byli nudný   části.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.2.2007
hodně dobreee...výborní   herci, skvěle vymyšlené,   propracované. Přesto - pro   mě překvapivě - ve mně   film nezanechal žádný   výraznější dojem. Nic   úchvatného, jen kvalitní   práce celého   týmu...bohužel bychom si v   tomto případě my diváci   zaloužili od zúčastněných   es víc.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2008
Film bol pre mna obrovskym   prekvapenim-prijemnym.Pribeh   bol pomerne logicky,vyborny   zaciatok a koniec filmu s   vynikajucim Clive Owenom v   hlavnej ulohe.Zdatne mu   sekundoval Denzel   Washington/ten asi nevie   natocit slaby film   :)/,vedlajsie ulohy Jodie   Foster a Willem Dafoe tiez   skvele.Vylupenie banky   genialnym zlocincom-to tu bolo   100x,ale tento film to zvladol   na vybornu.Doporucujem!
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.2.2015
Asi už milionkrát obehrané   téma a děj je celkem   předvídatelný, ale má to   vtip a šmrnc. Zkrátka je na   co koukat a nudit se určitě   nebudete.
Snape
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.5.2008
Hodne dobry scenar a vyborni   herci. Nenapadny film, ale   opravdu prekvapive kvalitni.   Necekal jsem to.
wawer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.4.2007
Velmi dobrý film,   propracovaný do posledního   detailu (zvláště zajímavá   pointa) a pyšnící se   skvělým obsazením a výkony   s čele s charismatickým   Clivem Owenem. Spike Lee opět   dokazuje, že je velice   zručným režisérem, škoda   že je film ke konci tak   zdlouhavý.
KarasFilm
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.9.2006
Shlédl jsem Spojence pln   očekávání dle recenzí a   mírně jsem byl zklamán. Zas   tak překvapivá pointa se dle   mého nekonala, zato jsem si   užil dialogy a herecké   výkony. V zásadě kladnou   rolí je W.Dafoe (což není   tak obvyklé) a všichni   ostatní mají nějaký ten   vroubek včetně J.Fosterová   (což už vůbec není   obyvklé). Pokud si chcete   užít lehce nezávisle (Spike   Lee) natočený film se   známými herci v neobvyklých   rolích, nehleďte na recenze,   které jste o Spojenci četli.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.2.2012
Taký zvláštny prepad
Tak toto vôbec nebolo zlé.   Denzela som ani nepoznával.   Vyzeral myslím akýsi   pribratý, ale hral tu   výborne. Celkom originálna   zápletka a zaujímavý   námet. Taká netypická   banková lúpež, a napäté   vyjednávanie.   Zvláštnosťou, a za to   tvorcov chválim, že   nezvyčajne nikoho vo filme   neprizabili, čo je dnes pri   podobných filmoch skôr   rarita či unikát
mikee
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.11.2006
Čekal jsem od filmu víc a   byl jsem vcelku zklamán.   Celý ten příběh je jen   obyčejné vykradení banky   trochu vylepšené zmatením   policie převleky a maskami ,   které končí   "úsměvnou"   pointou. Čekal jsem taky   nějakou akci policejní   zásahové jednotky z venčí   , protože celý film to   vypadá jako by to všem těm   lidem od Policie venku bylo   tak nějak vcelku jedno jak to   dopadne a co se kolem nich   děje. Za zmínku stojí   postava Jodie Foster a naopak   Denzel Washington je vcelku   nevýrazný. Závěr mi   přijde hodně přitažený za   vlasy , mám na mysli ten   Owenův odchod nikým   nepovšimnut z banky ven i s   lupem. Ale nápad s maskami   káždopádně zajímavý ,   film celkem nenudí a je i   dost vtipný , ovšem další   shlédnutí si rozmyslím.
Duster
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Další variace na nekonečné   téma dokonalé bankovní   loupeže. Tentokrát lupiči   využijí jakési maliřské   kombinézy, do nichž   obléknou i všechny rukojmí   a o peníze, zdá se, nemají   zájem. Majitel banky ovšem v   jedné ze schránek ukrývá   něco cenného, co se nesmí   dostat na veřejnost. Film má   být vystavěn na rafinované   zápletce, ale ta je v   několika bodech děravá až   hrůza. Film má tempo a   slušně odsýpá, takže se   divák určitě nenudí (až   na závěr, ten mi přišel   neskutečně prodlužovaný).   Ani k hereckým výkonům   nemůžu mít větších   výhrad (snad jen větší   prostor pro moji hereckou   favoritku Jodie F.). Přesto   jsem čekal trochu víc a   celkově na mě film nijak   výrazně nezapůsobil a ani   mi asi nadlouho v paměti   neutkví.
Werwolf
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.7.2006
celkem zajimavá bankovni   loupež, ovsem co stalo za   pozornost, bylo akorat   rozuzleni i kdyz taky nebylo   nak sokujici a vubec jsem   nepochopil, jak lupici   zjistili co a kde je schovane   v tajne bezpecnostni schrance   toho staryho nácka!?...jinak   obvyklý kvalitni výkon   D.Washingtona
Zdeno
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.3.2006
Krimikomedia.
Prave som sa vratil z tohto   filmu.
Tu v Colorade   bola premiera tento vikend.
Je to taka kriminalna   rozpravka (pohadka).
Jemne ironicke dialogy, s   vsade pritomnym f..k, s
lupicom gentlemanom, s   komisarom sympatakom.
Vcelku nenarocna, pohodova   oddychovka.
Necakajne   nervy drasajuci film, ale skor   relax.
Ak ste velmi   narocny, zostante radsej doma   :-)
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.11.2019
Bankovní loupeže mám rád.   I když to většinou jede   podle stejného scénáře,   tak mě tyhle filmy baví.   Film určitě k vidění,   souboj lupiče a policejního   detektiva. Kdos koho? Kdo bude   mít tentokrát navrch? Nutno   uznat, že se Spike Lee   snažil vložit něco   originálního.
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.11.2013
Žádné větší   nadšení,příběh s   obehraným tématem   ,přepadení banky a pak   vyjednavání,navíc mi moc   nesedělo herecké obsazení.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.6.2015
Trapná naivita
Spojenec je podvodný film.   Už trailer byl jen lživá   snůška keců o zápletce,   která je nakonec dokonalá   jen ve své triviální   směšnosti a zůstává extra   nevyváženou, plytkou   přehlídkou velkých   hereckých tváří, které   nakonec ničemu nepomohou. Na   vině je převážně   scénář, který nedá   postavám pořádný děj a   vaří jen z   rádobypřekvapivých zvratů.   Ani režisér Spike Lee   tentokráte nepředvádí nic   extra, nezvládá žánr(y) a   nesmyslně našroubované   společensko-politické   kritiky působí uměle,   nevhodně, v kontextu snímku   až hloupě. Tentokrát Spike   prostě neuspěl. Vizuálně   pěkný, jinak zcela   zbytečný, snímek

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih45433minih45433Na území žen (2007) 
In the Land of Women n
minih40675minih40675Její případ (2005) 
North Country n
minih51185minih51185Pařba ve Vegas (2009) 
The Hangover n
minih71249minih71249Hněv Titánů (2012) 
Wrath of the Titans n
minih75550minih75550Rychle a zběsile 6 (2013) [2k digital] 
Fast & Furious 6 n
minih38565minih38565Dobrá čtvrť (2005) [TV seriál] 
Dobrá čtvrť n
minih34500minih34500Blbec na krku (2002) 
Le Boulet / Dead Weight n
minih25511minih25511Z pekla štěstí (1999) 
Z pekla štěstí n
minih45404minih45404Harvie Krumpet (2003) 
Harvie Krumpet n
minih63536minih63536Warrior (2011) 
Warrior n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Spojenec 2 (2019)

 Spojenec 2 (2019)
Spojenec 2 n
Inside Man: Most Wanted
Žánr: akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael J. Bassett

(pokračování)

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

11 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend

12:05 - 13:00

6 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

11 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

41 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani