Duben
ohodnotit

Spláchnutej

Flushed Away

Další název:
Spláchnutý; Flutsch und weg
Rok:
2006
Délka:
86 minut
Premiéra v ČR:
30.11.2006
„Cesta ke štěstí někdy vede odpadem.“

Komentáře k filmu Spláchnutej

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.9.2014
Pohodový film na velmi nudné   nedělní odpoledne pro velmi   nenáročné diváky. Na   druhou stranu ten film je tak   špatný, že může mít své   kouzlo i pro ostatní.
SvoKar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.4.2014
Jako snad každý animák   obsahuje žánrová klišé   jako "sama to nezvládnu,   ale spolu ano",   "rodina je nejvíc"   atd., ale nehustí je do   diváka tak jako další   podobné snímky. Postavy,   hlavně jejich pusy mi dost   připomínají styl Wallace a   Gromita;
ten tupější   krysák postavou a tvarem   hlavy Ch. Penna, který v roce   vzniku filmu bohužel zemřel   - že by pocta, nebo ho   připomíná jen mně?   Každopádně mi přijde jako   jeden z těch spíš lepších   animáků, byť není úplně   top.
Škoda, že   ustoupili od původní   koncepce s historičtější   pirátskou tematikou - pro mě   by byl ještě   atraktivnější.
ricky4
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Příběh je prostě o ničem.   Nelíbí se mi už název,   vypovídající o tom, že se   to bude dít asi někde v   záchodě. A přesně tak to   je. Leckdy mne zamrzí, že   nespláchli filmaři i DVD s   tímto filmem. Pro mě prostě   absolutně nejhorší animák,   nejde o to, že by se mi   nelíbily grafické kousky   nebo barevnost. Ale celkově   mi to přijde trochu   nechutné. Začíná to   krysou, kterou myšák   spláchne do záchoda, kde   krysa nalezne páchnoucí   městečko s mnoha   "podezřelými"   obyvateli. Přes hnusnou   kamarádku našeho krysáka   (které mimochodem patří   plísní prolezlá lodička)   se dostaneme k zatuchlému   žabákovi. Děj mi uniká...   Vybavím si ještě záběry   ze "Světového   poháru" (to miluju, tyto   překladatele, kteří   Mistrovství světa   překládají jako Světový   pohár- to je k smíchu a   zároveň k pláči), kde se   všichni fotbaloví hráči   pohybují naprosto   přirozeně... 55%
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.1.2013
Příjemný animovaný snímek   který ničím   neurazí.Zajímavé   dobrodružství myšáka   který je spláchnutý do   záchodu a tam ho   pronásleduje zloduch žabák.
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.5.2012
Hůmor jako je obsažen zde   jsem v jiném filmu neviděl!   Geniálně propracovaný   snímek se srandovními   originálními scénami a   příběhem. Moc jsem se u   toho zasmál a budu se smát   furt, rozhodně doporučuji,   tenhle snímek vás nenchá se   nadechnout!
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.9.2011
SPLÁCHNUTEJ

Další animovaný film o   tom, jak se rozmazlený   myšák, který prožil celý   svůj život v pohodlí klece   a teple bytu najednou dostane   do stoky. Tam se o sebe musí   postarat sám, ale bez pomoci   to nedokáže. Takže opět   „výchovná“ pohádka o   síle přátelství, potřeby   si pomáhat, prostě film   plný citů, který se dětem   celkem líbí, a pro   dospělé: jde o zdařilý   film, který nedosahuje kvalit   třeba Shreka apod., ale i tak   to bylo milé překvapení. Je   to dobrý průměr, dívat se   na to dá.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.8.2011
Opět animák z modelíny,   ovšem o trochu horší než   Slepičí úlet. Zde nebylo   tolik srandy a dobrosružství
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.4.2011
Spláchnutej
Na tomhle animovaném filmu   jsem byla v kině a byla jsem   příjemně překvapená, film   nepostrádal vtip a   originalitu. Tyhle animáky   už dávno nejsou jen pro   děti, ale upřímně film,   který byl sice povedený, ale   nezařadil se mezi mé   oblíbené animované filmy a   tak ho nemusím vidět zase   tak často.
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.8.2010
Mně se to líbilo. Příběho   snobského krysáka, který se   spláchnutím do hajzlíku   octne v poněkud jiném   prostředí, než je zvyklý.   Animace, jak jsem už zvyklí   u Dreamworks, a akční děj   bez chvilky nudy.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.4.2010
Sympatický britský protipól   amerických animovaných   trháků. Ne že by nabíral z   úplně jiného soudku, ale je   fajn kochat se zase jednou   trochu odlišnou animací a i   ten humor má lehce jinou   příchuť. Svěží a   zábavné.
hellercz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2009
Další velmi povedenej   animák, okouzlující   grafika, netypické   prostředí :), nejen pro   děti. Film je vybaven i   kvalitním humorem. Na   nejlepší animáky sice   nemá, ale rozhodně se ve   světě nejlepších animáků   neztratí.
Zelisko
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2009
Parádní kousek pro oddech.   Rozhodně nejlepší jsou   scénky se slimáky, které   mě dostávaly do   nezadržitelných záchvatů   smíchu.
ZuzikD
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.9.2009
Příjemná oddychovka.   Převážně byl film spíše   pro děti.... ale kdo by v   sobě stále neměl kousek   toho malého dítěte, ....já   ano protože jsme se   příjemně pobavila a   zasmála. Geniální   červíci!!!! Ráda se kouknu   kdykoliv znovu.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.9.2009
Hezky natočený animák o   kryse jménem Roddy,kterého   spláchne nezvaný   návštevník a ubidlý se v   jeho hnízde.Teď jde Roddymu   o život,v podzemí není   totiý bezpečno a díky   jedné krysí dívce se   dostane do pěkného maléru.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.8.2009
Tak opet vyborne udelana   pohadka.
Dej vas chyti   od zacatku az do konce.
Stoji za to se na nej   podivat.
Lienocka22
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.3.2009
Mne sa tento animak moc   nepacil. Dej sa strasne   vliekol. Tvorcovia chceli byt   originalni, a preto ako   zapornu postavicku zvolili   žabiaka ... podla mna velmi   zly vyber. Mne by sa tam hodil   skor nejaky kocur a nie zelena   potvora :) Je tam zopar   svetlych casti, ako napr. Le   zabiak narozpravany Jeanom   Renom, ale inak nic moc.   Cakala som nieco lepsie ...
veverka-zrzka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.2.2009
Perfektní animace a dabing   Zbyška Pantůčka, Terezy   Bebarové, Bohdana Tůmy a   spol. Animační studio   Dreamworks udělo velký kus   práce stejně jako u filmu   Madagaskur. Příběh je   zajímavý a nenechá vás   televizi (DVD) vypnout   dříve, než bude konec.
J3ared
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.1.2009
Opravdu povedenej film,   animace vysita jak na miru,   pribeh zabavnej, slimaci jsou   cool. Urcite si ho zalibi i   dospeli, tez chlapi.
Stegr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.10.2008
Krysák Roddy, žijící si   svůj poklidný život ve   "zlaté kleci",   jednoho dne nedobrovolně   zavítá do krysího světa   pod Londýnem. Tento svět   zprvu nemusí, chce se vrátit   domů, ale později ho   pomůže zachránit a zamiluje   si ho (kdybych moc   spoileroval, zaražte mě).   Příběh je to sice stokrát   provařený, ale s   animovanýma krysama, žábama   a slimákama byla legrace a   krásně jsem si odpočinul...
Elda1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Hezká pohádka o tom jak se   myš z Londýna (Kensinktonu)   dostane do kanálu, když ji   spláchnou do záchoda :) .
Cesta zpátky bude dost   náročná pro malou myš ale   bude mít i přítelkyni   která mu pomůže :)
Je to supr pohádka !!!
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2008
Film se skvělou animací,   dobrým scénářem s   napínavým dějem. Tato   animovaná je velice kvalitní   zábava.
Usire
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Zajímavá animace. Některým   lidem se nelíbí, protože to   není typická animace ala   doba ledová a podobné.   Přirovnat se dá k animaci   dělané modelínou, avšak na   vyšší úrovni, neb je   tvořená počítačově a tak   jsou postavičky živější.   Jinak film má průměrný   příběh, obsahuje poměrně   dost vtipných scén. hezké   je zvukové zpracování -   dobrý nápad místo   obyčejného puštění muziky   do filmu nechat některý typ   postaviček většinu textů   odzpívat.
Pardal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.9.2007
Dost blbej animák, který   postrádá vše co má právě   dobrej mít: Důvtip, pěknej   příběh a v neposlední   řadě kvalitní animaci. Ta   byla otřesná - napodobenina   Králíkodrakové plastelíny   ale udělaná v   digitálu.....OTŘES.
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.9.2007
Animovaných filmů je v   dnešní době spousta a   Spláchnujej se podle mého   názoru zařadí mezi   vydařené. Vizuální   stránka je jak jinak než   perfektní a ve spojení s   báječným humorem tvoří   kvalitní animovanou komedii.   Příběh je také celkem   poutavý, k tomu nějaká ta   akce a kvalitní dabing, co   víc si přát. Snad jen malý   poznatek(místy mi to tak   připadalo), že se autoři   soustředili na nížší   věkovou skupinu diváků. Ale   obecně si myslím, že u   tohoto snímku se bude   nejspíš bavit každý.
Strength
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Popravdě řečeno, v dnešnim   náporu animáků už jejich   kvalitě moc nevěřim.. Mám   pocit, že v takový výrobní   kadenci nejde vymejšlet   vtiný a originální gagy..   .ale tvůrci gromita mě   nezklamali a dokázali mě   opět slušně pobavit.. i   když se v tomto případě   dá mluvit především o tý   vtipnosti, než o   originalitě.. ať už jde o   příběh, či slimáky,   který mi jakýmsi způsobem   připomínali veverku z doby   ledový.. ale stejně jsem   pokaždý u jejich   zpívajících xichtíků   pukala smíchy.. Rozhodně to   stojí za podívání,   myslím, že se u toho pobaví   každý ! :-)
bandri
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.5.2007
Blbůstka
Na tomto filmu jsem byla s   kamarádkou, která mě na   něj ''vytáhla''. Byla jsem   vůči němu však velmi   skeptická. Ale co se týče   českého dabingu, ten byl   skvělý. Škoda, že jsem   neměla možnost slyšet i   originální dabing. Avšak co   se týče výtvarnéh pojetí   postav - tak to se mi vůbec   nelíbilo. Vzhled postaviček   mi připomínal spíše   záběry ze ZOO.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih4086minih4086Bílý lovec, černé srdce (1990) 
White Hunter, Black Heart n
minih40413minih40413Krotitelé upírů (2003) 
Chin gei bin n
minih46258minih46258Čistá práce (2008) 
The Bank Job n
minih42009minih42009To je vražda, napsala (1984) [TV seriál] 
Murder, She Wrote n
minih45177minih45177Nesahejme psům na párky (2006) 
Stay n
minih69670minih69670Doba ledová 4: Země v pohybu (2012) 
Ice Age: Continental Drift n
minih36787minih36787Choking Hazard (2004) 
n
minih7707minih7707Forrest Gump (1994) 
Forrest Gump n
minih12027minih12027Marie a Bruce (2004) 
Marie and Bruce n
minih45867minih45867Ruská ruleta (1995) [Video] 
Russian Roulette n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Buchty po ránu

14:05 - 14:35

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Středomoří - soužití člověka a...

13:30 - 14:25

44 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:35

39 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

49 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376365
Obsahů a biografií: 178202

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10