Spi, má lásko (1948)

Spi, má lásko (Sleep, My Love)
80 %
 
 

Sleep, My Love

    Žánr: drama / film noir
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 97 min.
Tajemný thriller amerického režiséra německého původu Douglase Sirka byl natočený v koprodukci Mary Pickford a jejího manžela Buddyho Rogerse podle románu Lea Rostena. Vypráví příběh ženy terorizované vlastním manželem a jeho spojenci tak důkladně, až začne přicházet o rozum.
Alison Courtland (Claudette Colbert), prominentní bohatá newyorčanka, se probouzí ve vlaku do Bostonu, aniž by si pamatovala, jak se tam dostala. Laskavá starší žena, paní Tomlinsonová (Queenie Smith) pomáhá Alison zavolat jejího manžela Richarda (Don Ameche), který jí sděluje, že zmizela poté, co ohrozila jeho život. Zatímco cestuje Alison zpátky do New Yorku, seznámí se s Brucem Elcottem (Robert Cummings), který se do ní beznadějně zamiluje. Po návratu domů vybízí Richard Alison, aby navštívila psychiatra Charlese Vernaye (George Coulouris). Ale Vernay i paní Tomlinsonová jsou součástí propracovaného Richardova plánu a společně s jeho milenkou Daphne (Hazel Brooks) se snaží dohnat Alison k sebevraždě …  Autor: Veronika42

režie:
Douglas Sirk
 
 
hraje:
Claudette Colbert (Alison Courtlandová), Robert Cummings (Bruce Elcott), Don Ameche (Richard W. Courtland), Hazel Brooks (Daphne), Rita Johnson (Barby), George Coulouris (Charles Vernay), Queenie Smith (Mrs. Grace Vernayová), Ralph Morgan (Dr. Rhinehart), Keye Luke (Jimmie Lin), Fred Nurney (Haskins), Raymond Burr (seržant Strake), Lillian Bronson (Helen), Marya Marco (Jeannie Linová)
 
 
námět:
Leo Rosten (román (1946))
 
 
scénář:
Leo Rosten
 
 
kamera:
Joseph Valentine
 
 
hudba:
Rudy Schrager
 
 
střih:
Lynn Harrison
 
 
producent:
Mary Pickford, Charles 'Buddy' Rogers
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.