Soudce (1984)

Soudce (Le juge)
83.3 %
 
 

Le juge

Další název: The Judge

    Žánr: krimi / drama
    Země: Francie
    Premiéra v ČR: 7/1986        
    Délka: 93 min.
„Dramatické odhalení nezákonného obchodu s drogami.“
Do sicilského Palerma přijíždí z Marseille vyšetřující soudce Francois Muller. Chce vyslechnout zatčeného muže, známého pod přezdívkou Doktor, kterého usvědčují fotografické důkazy ze založení tajné laboratoře na výrobu heroinu v Marseille. Muž ale odmítne vypovídat. V Marseille je na ulici zastřelen Louis Agopian, zdatný chemik a zástupce Doktora. Muller se rozhodne zlikvidovat špičky místní mafie, k čemuž mu má dopomoci šéf protinarkotického oddělení komisař Inocenti.

Pod záminkou nedovoleného držení zbraně zadrží policisté jednoho z bossů podsvětí Antoina Roccu. Roccův advokát podá stížnost ministru spravedlnosti a předseda soudu Mullera varuje. Ten se při dalším výslechu Roccy zaměří na jeho majetkové poměry, které jsou podezřelé na první pohled. Večer telefonický anonym soudce varuje, aby skončil vyšetřování. Na podkladu sdělení informátora sledují policisté Régine Sauvatovou, bývalou milenku Roccova blízkého přítele Bonelliho. Jsou svědky v přístavu vykládání žlutého eskorta, se kterým odjíždí Régine a hledaný zločinec Abecassis. Do auta přisedne neznámý muž, který s vozem odvážným manévrem policii zmizí. Následně je zatčena Régine i Abecassis, který při výslechu upozorní na Bonelliho. Soudce Muller obdrží další varování.

Komisař Inocenti se na komisařství před zkorumpovanými policisty zmíní o Bonellim a vzápětí je gangster ve svém baru zastřelen neznámými pachateli. Muller komisaři vyčte, že mafiána chladnokrevně obětoval. Má nyní prázdné ruce, Rocca leží v nemocnici s údajnou rakovinou a bez dalších důkazů bude brzy propuštěn. Naštěstí se rozhodne vypovídat Régine, která se dozvěděla o vraždě Bonelliho, kterého stále milovala. Na základě této výpovědi objeví soudce s komisařem tajnou laboratoř ve venkovském domě. Na scéně se objeví Doktor, který uprchl z vězení. Vystřelí na soudce Mullera, ale do cesty kulce vstoupí Inocenti.

Rocca je propuštěn z vězení ze zdravotních důvodů. Při odjezdu z vězení sleduje jeho auto Muller na motorce. Pátým smyslem vytuší, že za svými zády má vrahy...  Autor: curil

režie:
Philippe Lefebvre
 
 
hraje:
Jacques Perrin (soudce François Muller), Richard Bohringer (komisař Lucien Innocenti), Michael Lonsdale (lékař), Andrea Ferréol (Regine Sauvat), Daniel Duval (Antoine Rocca), Jean Benguigui (advokát Donati), Giacomo Piperno (soudce Galéazzi), Jean-Pierre Sentier (komisař Perrota), Paul Le Person (předseda soudu Lebau), Brigitte Catillon (Gregoire), Jean Franval (Pinacchio), Patrick Chauvel (Calvo), Anne Canovas (Monique Mullerová), Maurice Jacquemont (advokát Camoin), Jean Maurel (Louis Agopian), Bernard Garnier, Pascal Pistacio (Abecassis), Georges Trillat (Tarzan), Papinou (policajt), Alain Rimoux, Alain Halle-Halle (soudce Richard), Daniel-Claude Poyet, Alexandre Fabre
 
 
scénář:
Philippe Lefebvre, Bernard Stora
 
 
kamera:
Jean-Paul Schwartz
 
 
hudba:
Luis Bacalov
 
 
výprava-architekt:
Jean-Claude Gallouin
 
 
střih:
Youcef Tobni, Jean-Paul Schwartz
 
 
zvuk:
Antoine Bonfanti, Bruno Charier, Hélène de Luze, Dominique Hennequin, Alain Lévy, Jérôme Lévy, Jean-Pierre Ruh
 
 
titulky-česká verze:
Ján Lacko (slovenské dialogy)
 
 
masky:
Thi-Loan Nguyen
 
 
asistent režie:
Michel Cheyko (první asistent)
 
 
producent:
Philippe Schwartz
 
 
kaskadér:
Michel Julienne, Rémy Julienne, Jean-Claude Lagniez
 
 
režie slovenského znění:
Svätopluk Šablatúra (slovenské dialogy a režie slovenské verze)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.