Something's Got to Give (1962)

Something's Got to Give
65 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 37 min.
Nedokončený film, jehož sestříhaná verze se objevila až v roce 1990.
Nick Arden usiluje o soudní prohlášení za mrtvou své ženy Ellen, která před pěti lety zmizela v Pacifiku. Chce se znovu oženit s Biancou, lehce psychicky labilní ženou.
Ve stejný den, kdy se to podaří, Ellen se vrací domů. Její dva malí synové ji nepoznávají, ale pes ji nadšeně vítá. Ellen tedy předstírá, že je nová služebná a když se vrací Nick s Biankou, představí se jako Ingrid Tic.
Od pojišťovacího agenta se dozvídá, že Ellen pobývala na ostrově se Stephenem Burkettem, kterého znala jako „Adam“ a říkala si „Eva“. Protože Stephen je statný, mladý a krásný, Ellen přemluví neškodného prodavače bot, aby se vydával za jejího ostrovního společníka...

8. června 1962 došla režiséru Cukorovi trpělivost a rozhodl se, že Marilyn už dál točit nebude. Měla ji nahradit Lee Remick. Představitel Nicka, Dean Martin, však odmítl pokračovat v natáčení bez Marilyn.
4.srpna 1962 Marilyn Monroe zemřela, film zůstal nedokončen a byl znovu natočen o rok později s jinými herci pod názvem Move Over, Darling.  Autor: beneva

režie:
George Cukor (.)
 
 
hraje:
Marilyn Monroe (Ellen Ardenová), Dean Martin (Nick Arden), Tom Tryon (Steven Burkett / Adam), Cyd Charisse (Bianca Ardenová), Wally Cox (prodavač bot), Phil Silvers (Johnson), Alexandra Heilweil (Lita Ardenová), Robert Christopher Morley (Timmy Arden), John McGiver (soudce), Grady Sutton (Bailiff), Eloise Hardt (sekretářka), Steve Allen (psychiatr)
 
 
scénář:
Bella Spewack, Sam Spewack, Nunnally Johnson, Arnold Schulman, Walter Bernstein
 
 
kamera:
Franz Planer, Leo Tover
 
 
hudba:
Johnny Mercer
 
 
kostýmy:
Jean Louis
 
 
střih:
Tori Rodman
 
 
zvuk:
Richard Raguse
 
 
výtvarník:
Gene Allen
 
 
výkonný producent:
Peter Levathes
 
 
producent:
Henry T. Weinstein
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.