Sniper (2002)

Sniper (Liberty Stands Still)
69.6 %
 
 

Liberty Stands Still

    Žánr: thriller
    Země: Spolková republika Německo / Kanada
    Délka: 96 min.
„Život za život!“
Po násilné smrti své dcery se bývalý agent CIA Joe (W. Snipes) rozhodne pro neobvyklou pomstu. Domluví se s pouličním prodavačem Hot-dogů ale více dealerem drog Dwaynem (Ronald Selmour) a použije jeho malý prodejní stánek, do něhož ukryje bombu. Tam se po jeho tel. hovoru a díky pušce pro odstřelovače, kterou na ni míří, musí připoutat bohatá obchodnice se zbraněmi Liberty Wallace (Linda Fiorentino). Její rodinná firma totiž obchoduje se zbraněmi a zbraň, která zabila Joeho dceru, byla z jejich podniku.

Liberty se zrovna chystala za svým milencem hercem Russellem Williamsem (Martin Ciummins) na jejich pravidelnou týdenní schůzku. Tam už však nedošla, zůstala u stánku. A Russel teď tiše a nehybně sedí ve své divadelní šatně připoután k bombě velmi citlivé na zvuk a pohyb. Že to myslí Joe smrtelně vážně, vystřelí občas vedle Liberty a pak zastřelí i jednoho úplatného policistu. Nastává dlouhý psychologický boj po telefonu mezi Liberty a Joem.

Joe chce celou věc zvěřejnit, proto telefonicky pozve novináře Billa Tollmana (Jonathan Scarfe), jehož krátce nato zastřelí také. To už nastupuje jednotka rychlého nasazení a pod vedením kpt. Hanka Wilforda (Hart Bochner) pátrá po neznámém střelci, evakuuje blízké okolí a také Russellovo divadlo.

Manžel Liberty Victor (Oliver Platt) hraje podle pravidel, jež má s Liberty dávno domluveny, a snaží se opustit město. Pošle i své najaté vrahy, aby Liberty zlikvidovali. Ty však zpacifikuje Joe, který má všechno pod kontrolou. Pak zatelefonuje Victorovi, jemuž paradoxně kdysi v Columbii zachránil život, aby přijel za Liberty. Joe ho potom zastřelí a pak propustí Liberty, která zachrání svého milence Russella a potom spolu zmizí v davu na ulici.

Ani jedna bomba nevybuchla - Joe je nakonec dálkově vypnul. Joe si všechno, co mu Liberty přiznala, nahrál - hlavně odtajnění nekalých praktik a úplatků senátorů a vysoce postavených státních úředníků.

Těsně předtím, než ho zásahová jednotka objeví, spáchá sebevraždu - střelí se pistolí do hlavy.


Pozn. autora: Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.  Autor: M.A.G.

režie:
Kari Skogland
 
 
hraje:
Wesley Snipes (Joe), Linda Fiorentino (Liberty Wallaceová), Oliver Platt (Victor Wallace), Martin Cummins, Rekha Sharma (Usherette), Tanya Allen (May), Hart Bochner (Hank Wilford), Fulvio Cecere (Burt McGovern), Gregory Calpakis (Vince), Hilda van der Meulen (Emma)
 
 
scénář:
Kari Skogland
 
 
výkonný producent:
William Vince, Eberhard Kayser, Peter A. Marshall
 
 
producent:
Gary Pearl
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.