Smutný půvab (1963) [TV film]

Smutný půvab
50 %
 
 
    Žánr: příběh
    Země: Československo
    Délka: 30 min.
„Televizní povídka o problémech mladé dívky.“
Po skončení školy nastupuje Dáša Boháčková do zaměstnání ve výzkumném ústavu. Hned první den přijde pozdě, což jí vyčte její přímý nadřízený doktor Šimek a přidělí jí práci v chemické laboratoři. Zároveň pověří mladou kolegyni Blanku, aby Dagmar zaučila. Dáši se suverénní blondýna líbí a hltá každé její slovo.

Doktor Šimek dívkám zadá nový laboratorní pokus. Blanka se vymluví, že musí na zdravotní středisko, ale zatím má naplánované rande s frajerem s PZO. Nechá praxí nepolíbenou Dášu na pokus samotnou. Práce skončí výbuchem, naštěstí se nikomu nic nestane, jen vznikne menší požár. Nakonec se ukáže, že i když nebyla Blanka v laboratoři, stejně výbuch zavinila kvůli svým nalakovaným nehtům.  Autor: curil

režie:
Jiří Hanibal
 
 
hraje:
Jorga Kotrbová (Dagmar Boháčková), Evelyna Steimarová (Blanka), Bohumil Bezouška (dr. Šimek), Stanislav Fišer (Blančin přítel), Josef Hlinomaz (vrátný), Vladimír Hrubý (Metod), Jaroslav Kuneš (Pepek), Milan Mach (číšník), Jan Maška (role neurčena), Ivo Palec (Karel), Svatopluk Skládal (dr. Řehák), Eva Svobodová (svačinářka)
 
 
námět:
Hermína Franková
 
 
scénář:
Hermína Franková, Jiří Hanibal
 
 
kamera:
Jan Kraus
 
 
hudba:
Jiří Malásek, Jiří Bažant
 
 
výprava-architekt:
Milan Nejedlý
 
 
střih:
Jan Kohout
 
 
zvuk:
Blažej Bernard
 
 
vedoucí výroby:
Rudolf Wolf
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.