Smrtonosná zbraň 2 (1989)

Smrtonosná zbraň 2 (Lethal Weapon 2)
83.9 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Lethal Weapon 2

    Žánr: akční / krimi / komedie
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 14.8.1992        
    Délka: 114 min.
„Detektivové Mel Gibson a Danny Glover znovu v akci, tentokrát proti pašerákům drog.“
Tentokrát se pouští do boje proti pašerákům drog vedeným jihoafrickým konzulem Ruddem. Policistům se jen vysmívá, protože on i jeho pistolníci využívají výhod diplomatické imunity a jsou tak pro ně nedosažitelní. To však zdaleka neznamená, že by se muži zákona vzdali, a to ani navzdory skutečnosti, že se stali cílem konzulových zabijáků. Ti měli původně zabít jen nesnesitelně upovídaného bankovního úředníka Lea Getze, který pral špinavé peníze z Ruddových obchodů. Zejména pro horkokrevného Martina Riggse se však stane případ osobní záležitostí, když zjistí, že to byl Ruddův sadistický pobočník Vorstedt, kdo před čtyřmi lety zabil jeho milovanou manželku, a navíc znovu krutě zasáhne do jeho života, když zavraždí půvabnou Riku, s níž Riggs prožil krátký milostný románek. Opět se z něj stává nelítostná smrtonosná zbraň, která se nezastaví dřív, než budou všichni zločinci mrtví.

Zdroj: Nova

režie:
Richard Donner
 
 
hraje:
Mel Gibson (Martin Riggs), Danny Glover (Roger Murtaugh), Joe Pesci (Leo Getz), Joss Ackland (Arjen Rudd), Derrick O'Connor (Pieter Vorstedt), Patsy Kensit (Rika Van Den Haasová), Darlene Love (Trish Murtaugh), Traci Wolfe (Rianne Murtahgh), Steve Kahan (kapitán Ed Murphy), Mark Rolston (Hans), Jenette Goldstein (Meagan Shapirová), Dean Norris (Tim Cavanaugh), Nestor Serrano (Eddie Estaban), Grand L. Bush (Jerry Collins), Mary Ellen Trainor (dr. Stephanie Woods), Jack McGee (Mickey McGee), Marian Collier (žena u bazénu hrající karty), Kenneth Tigar (kapitán Becker), David Marciano, Sherman Howard, Bruce A. Young, Tommy Hinkley, Pat Skipper, Jim Piddock, Joel Silver, Shane Black, Juney Smith (Tom Wyler), Phillip Suriano (Joseph Ragucci), Ebonie Smith (Carrie Murtaugh), Damon Hines (Nick Murtaugh)
 
 
námět:
Shane Black, Warren Murphy
 
 
scénář:
Jeffrey Boam
 
 
kamera:
Stephen Goldblatt
 
 
hudba:
Michael Kamen, Eric Clapton, David Sanborn
 
 
výprava-architekt:
Michael John Riva
 
 
kostýmy:
Barry Delaney
 
 
střih:
Stuart Baird
 
 
zvuk:
Willie D. Burton, Bobby Fernandez
 
 
produkce:
Richard Donner, Joel Silver
 
 
titulky-česká verze:
Zbyněk Černík
 
 
dabing:
Jan Schánilec (Roger Murtaugh), Ladislav Županič (Martin Riggs), Miroslav Saic (Leo Getz), Jiří Holý (Arjen Rudd), Bohumil Švarc (kapitán Ed Murphy), Marcel Vašinka (Pieter Vorstedt)
 
 
zvláštní efekty:
Richard L. Hill, Chris Burton, Paul Sabourin
 
 
II. režie:
Charlie Picerni
 
 
koordinátor kaskadérů:
Mic Rodgers, Charlie Picerni, Charles Picerni
 
 
kaskadér:
Gary McLarty, Gregory J. Barnett
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.