Jeden svět
ohodnotit

Smrtonosná past 4.0

Live Free or Die Hard

Další název:
Die Hard 4.0; Smrtonosná pasca 4.0 (SK); Stirb langsam 4.0
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
129 minut
Premiéra v ČR:
28.6.2007
„Bruce Willis znovu zachraňuje svět...“

Komentáře k filmu Smrtonosná past 4.0

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 80
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.5.2021
Čtvrté pokračování téhle   série je po technické   stránce brilantní a co se   týče akčnosti velmi   nadupané (až trochu   předimenzované) ale přes   některé dobré   scénáristické nápady a   inovace přece jen trochu za   předchozími díly   zaostává. Některé prvky   jako hlavní ženská   záporačka s kamennou   tváří a ještě tvrdšími   údery a kopy je jako kdyby se   vyloupla z akčních   osmdesátek (úplně se mi   vybavila Cory Everson).   Přišlo mi, že téhle   velkoryse koncipované akční   podívané chybí trocha   živočišnosti na úkor vší   té filmařské i obsahové   přetechnizovanosti.
SvoKar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.12.2010
Film si vystačí i sám o   sobě; nebýt pár narážek,   nebyla by tu prakticky   žádná návaznost na   předchozí, což ale vůbec   není na škodu. Zejména co   se týče akce, je už celý   úplně někde jinde, a to   mnohem dál.
Mrakodrap,   letiště, město, stát - na   jak velké ploše se bude   odehrávat případný další   díl?
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.5.2012
Tak jsem se už konečně   dostal ke sledování   akčního snímku Smrtonosná   pást 4.0. Už moc nehltám   akční filmy, ale tato série   mne docela zaujala. Každým   novým dílem, kdy stoupá   akčnost a efektivita, stoupá   i snaha diváka více ohromit,   klesá kvalita a smysluplnost   příběhu. Film je   jednoznačně postaven na   hvězdě Bruce Willise. Kvůli   němu a kvůli jeho   obdivovatelům se i tento film   natočil. Jde o kšeft a tak   přišel na svět i čtvrtý   díl akční Smrtonosné   pasti.
A teď bude   trochu rejpání. Fyzické   zákony? Neplatí. Logika?   Nevyskytuje se. Erotika? O tý   se maximálně jen mluví. Je   vidět, že scénář píše   chlap. Jen ten je schopen   mladé dívce do úst vložit   podobnou větu typu:   „Připrav si koule, budeš   je, až to skončí,   potřebovat.“ Slyšeli jste   někdy nějakou slečnu něco   podobného říci? Možná po   osmi panácích ferneta. Asi   si věřím.
Fascinuje mne, jak v   podobných filmech se často   střílí, často něco   vybouchne a nikdy to   nepřiláká pozornost davu. S   davem se už moc nepočítá.   Viz. Scény z přepadení bytu   Matta Farella. Střílej tam   po sobě z bezedných   zásobníků a nic. Ulice jsou   liduprázdné, nikde se   neotevírají okna a ani   dveře. Neodpovídá to   reálnému chování.
Pak dále. Do čeho bych   si ještě rýpl? Jo. Ten   dopravní atak na společnost.   Všude se ve městě na   semaforech rozsvítí zelená.   Sledujeme scény, jak na   všech možných   křižovatkách dochází k   nehodám. Tím se   řetězovitě vytváří   (logicky musejí vytvářet)   zácpy. Jenže. Jakou mají   naši hrdinové kliku. Po   chvilce jsou opět ulice   uvolněné. Normálně by   takový chaos dopravy, ve   městě jako je Washington,   odstraňovali celý den.
A představa filmařů o   hackerech? Rozumějí snad   každému řídícímu pultu i   tomu v elektrárnách. Tenhle   film je o tom. Bavit se a   nepřemýšlet.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2009
naprosto dokonalý film se   serie Smrtonosné pasti s   Johnem McClanem kterého si   opět zahrál Bruce Willis. I   když je tam nezpočet   přehnaných scén, tomuhle   filmu to nějak neubýrá na   kvalitě. Hacker Justin Long,   byl výborný a záporák   Timothy Olyphant jako vždy   skvělý
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.12.2011
,,
Nejslabší ze   všech"pastí"ačkol   iv film má akci,napětí a   celkově se podobá dílům   předešlým,už to není ono   a třeba akce se stíhačkou   je hodně přehnaná,jinak   slušnostních 60%.A taky my   zde scházelo více krve   oproti minulým dílům,což   je asi kvůly ziskům   cenzurováno,či stříháno!?
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2014
A máme ho tu zas. John   McClane v dech beroucí akci,   jakou ještě nezažil.   Tentokrát má proti sobě   protivníky vskutku   netradiční. Teroristický   počítačový útok je něco,   s čím se ještě nesetkal.   Snímek se odvíjí ve   zběsilém tempu, kde jedna   akce okamžitě střídá   druhou. Čtvrté   pokračování zkrátka šlo z   dobou a tak to podle toho vše   náležitě vypadá. Scéna   odstřelování kamiónu   řídícího McClanem   vojenskou stíhačkou je jen   vyvrcholením efektových   akčních scén, jaké tato   série ještě neměla.   Příběh je velmi   jednoduchý, ale na   dvouhodinovou stopáž to   zcela vystačilo. Pravdou je,   že je nadobro ztracena   původní koncepce   'Smrtonosné pasti', ale ta   už byla změněna v   předchozím snímku a to bylo   jedině dobře. Série se tak   vyvarovala stereotypu a sebe   vykrádání. Návrat Bruce   Willise ke své dosud   nejslavnější roli, se   kterou také v Hollywoodu   prorazil, byl tedy velkolepý   a s plnou parádou.
Justik66
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.12.2007
Amerika je při oslavách Dne   nezávislosti napadena velmi   rafinovaným útočníkem. Ten   využívá nejmodernější   technologie, aby napáchal co   největší škody na   americké infrastruktuře a   uvrhl zemi do chaosu. Jeho   promyšlený plán však má   jednu trhlinu. Nepočítá s   tím, že existuje John   McClane (Bruce Willis), který   je v proklatě dobré   formě.

Čtvrté pokračování   mimořádně úspěšné   série s Brucem Willisem jako   nekompromisním protivníkem   teroristů všeho druhu a   všech národností, slibuje   klasickou akční podívanou.   V záplavě všech   nejmodernějších trikových   filmů tak nabízí nejen   hrdinu ze staré školy, ale i   klasické automobilové   honičky, detonace,   pořádného záporného   hrdinu a střet postmoderního   ...
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.11.2011
Dobrý nápad !
Ano, byl to dobrý nápad od   tvůrců jít do této   čtverky.
Do akce nás   film dostane vlastně hned od   začátku a nepustí až na   konci.
Téma, které   tvůrci vybrali a vytvořili   je jedinečné.Zhroucení   celého systému USA.Mám   dojem, že něco takového tu   ještě nebylo.Aspoň já si   teď nic podobného nemůžu   vybavit.
Film je veden   v podobném akčním pojetí   jako ty předchozí, jenomže   navíc s perfektně   provedenými vizuálními   efekty a triky - to se jim   fakt podařilo.
Dál je   třeba také vyzvednout   přímo brilantní práci   kaskadérů.Nemohl jsem si   nevšimnout v jedné z   menších rolí zabijáka   také Cyrila Raffaelliho.U   nás známého hlavně z   filmů Okrsek 13 a Okrsek 13 :   Ultimátum, na kterých se   podílel i jako koordinátor   kaskadérů.Takže si myslím,   že i tady jim do toho   "kecal" a pomáhal   :-), co je jenom dobře.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.4.2012
SMRTONOSNÁ PAST 4

Čas pokročil dále,   všude kolem nás řídí   svět moderní technologie   ovládané počítačovou   technikou. To je to správné   slabé místo, kam jde   zaútočit a doslova ochromit   celou zemi. O to se pokouší   skupina heckrů. Využívají   ke svým cílům nadané lidi,   které motivují ke   spolupráci, ale potom je   nemilosrdně likvidují.   Jednoho takového   počítačového nadšence má   předvést náš známý John   McClaine k výslechu na   policii. Tím se ovšem   vystavuje stejnému   nebezpečí jako jeho   chráněnec. Zemi postupně   ochromuje útok heckrů a je   potřeba s tím něco udělat.   Tak se rozvíjí boj   spravedlnosti a podlosti,   která se neštítí   využívat tisíce lidí jako   nástroj pomsty uražené   ješitnosti. Ani tento díl   není zklamáním. Je pravda,   že možná trochu ubylo   peprných hlášek, ale stále   je to film plný akce,   napětí a vzrušení.   Nestárnoucí Bruce Willis   dál drží laťku akčního   hrdiny hodně vysoko. Dokázal   stmelit celý příběh a dát   mu svůj osobitý ráz. Asi je   pravda, že právě Willis je   zárukou dobré kvality celé   série. Na jeho výkonu hodně   záleží, a Bruce stále   umí. Ale líbil se mi i   Justin Long, který mu velmi   zdatně sekundoval. Určitě   čtvrtý díl nebyl nijak   výrazně pozadu oproti   předchozím filmům série.   Mně se to líbilo, já   doporučuji.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.2.2013
Film je už na můj vkus moc   zmodernizovaný, samý   počítače atd.. Nejlepší   akční pecky byli natočeny v   80., 90. letech kdy nebyli ani   mobily. Ale moderní doba dala   tvůrcům do rukou,   nespotečné možnosti co se   týče efektů.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2009
DOBRÝ NÁPAD KRÁDEŽ ZLATA   JE TO PĚKNĚ UDĚLANÉ  
OBSAZENÍ JE   TÉŽ DOBRÉ TENTO FILM JE   DOBRÝ
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2008
Byl jsem na premiéře s   kámošem.Ze začátku jsem   měl trochu strach, když jsem   se dozvěděl, že to bude   režírovat režisér obou   Underworldů.Ovšem u filmu   jsem byl mile   překvapen.Akční scéna s   policejním autem jak   naráží do letícího   vrtulníku nemá chybu.Souboj   v autě ve vátahový   šachtě?To jsem ještě   neviděl.U scény se   stíhačkou se tvůrci nechali   unést.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.10.2011
willis se vrátil do jednoho   ze svých   nejúspěšnějších filmů   vůbec, tentokrát s lysou   hlavou a stárnoucí figurou,   ale přesto se mu podařilo   úspěšně zakončit sérii   Smrtonosné pasti. Na rozdíl   od trojky, je tento díl o   dost vážnější, v   předchozím díle bylo hodně   srandiček a Simonovo hry s   McClanem a Zeusem byly hodně   pro zasmání, ale zde byl   předven terorismus, jako   nikdy před tím.
Tentokrát mají pod   kontrolou celý město.   Stačí jen zmáčknout   kouzelné tlačitko na   počítači a všechna světle   ve městě zhasnou, nebo   zblbnou mobilní telefony,   nebo televize. Prostě film   ukazuje, co dnešní technika   je i schopna zavinit.
Bruce willis jako vždy v   roli McClanea podel báječný   výkon a jeho parťák Justin   Long taktéž. Opět akcí   nabitá podívaná s   výbornými efekty vás   nenechá nadechnout, rozhodně   z tohoto nebudete zklamaní!
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Na začátek bych napsal, že   i když jsem filmu držel   palce a věřil, že by se   mohl povést mohu zde napsat,   že se jedná o překvapení   tohoto roku. Smrtonosná past   4 by se dala nazvat akčním   filmem ze staré školy   okořeněný ingrediencemi   nové doby. Bruce Willis jako   John McClane je takřka   stejný borec jako před lety   a se stejnou vervou střílí   a mlátí padouchy a trousí   hlášky jako tomu bylo   dříve. Tentokrát už ale   není v nesprávný čas na   nesprávném místě jako tomu   bylo dříve ale do problémů   se dostane sám tím, že   vezme úkol eskortovat   podezřelého. Willisovi   celkem zdatně sekunduje   hacker Justin Long, který   sice nepředvede nic   překvapivého ale alespoň to   není nějaký otravný   týpek, který by kazil film.   Willisovi dá ve film nejvíce   zabrat Maggie Q (M:I 3),   která nejen vypadá sakra   dobře ale ještě umí   stejně dobře kopat (ale je   pravda, že on se s ní taky   nemazlí) a hlavně jejich   bitka ve výtahové šachtě   je velice povedená a hlavně   nápaditá. Ve filmu se o   povedené kousky postaral   také Cyril Raffaelli (Okrsek   13), kterého sám ve filmu   John McClane nazve Spidermanem   (takže ani nemusím popisovat   jak moc je obratný). Trochu   nevýrazný mi však připadal   hlavní padouch v podání   Timothy Olyphatna, který   většinu času s McClanem   komunikuje jen přes   počítač nebo telefon   (čímž trochu přípomíná   Ironse ze Smrtonosné pasti 3)   a ani v závěrečném souboji   se moc nevytáhne. A teď k   tomu hlavnímu. Jak vůbec   zvládl Len Wiseman (po   nepovedeném Underworldu ale o   dost povedenějším druhém   dílu) natočit pokračování   akční klasiky. Popravdě to   zvládl na výbornou. Hlavně   co se týká akčních scén.   Těch je ve filmu opravdu   hodně, jsou velice povedené   a opravdu působí stejně   dobře jako akční scény v   minulých dílech. Wiseman   nepoužívá rychlé střihy a   jen občas film mírně   poupravý počítačovými   triky. Nejvíce jsem si asi   užil akční scénu   náklaďák vs. stíhačka,   která i když byla ke konci   celkem dost přitažená za   vlasy (a připomínala spíše   nějakou akční scénu z   bondovky) stále se jí   ještě dalo věřit a   náramně jsem se u ní bavil.   Stejně jako už zmíněná   bitka ve výtahové šachtě,   povedená (ale ne moc dlouhá)   bitka Willis vs. Raffaelli,   nebo třeba scéna ve které   se hlavní padouchu pokouší   McClanea zabít návalem ropy.   Smrtonosná past 4 se přes   všechny obavy hodně povedla   a rozhodně se zatím jedná o   nejlepší film roku, který s   klidem posílá do kytek   všechny letošní   pokračování známých   trháků. Není to sice   čistých 100% ale rozhodně   to je pěkných 90%. McClane   je zatím letošní král a   já věřím, že ho dokáží   sesadit jedině Bayovi   Transformers (to se však   dovíme až v srpnu).
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2014
Ani J.McClanovi se nevyhne   počítačový terorismus a   ovládnutí všech možných   technologií řízených   počítači, samozřejmě se   to neobejde bez zbraní a   spousty mrtvol, jak je v této   sérii zvykem. Nesmrtelný   hlavní hrdina, který má za   úkol dopravit geniálního   hackera do Washingtonu. Asi   stejně reálné jako akce z   komiksu, ale přece jen   realističtější. Prostě je   to návrat Willise ke   scénám, které ho   proslavily, raději, ať se to   nikdy nestane. V Česku   žádného MCClanea nemáme,   aby nás před kolapsem   zachránil.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.9.2018
║Rozpočet   $110miliónov║Tržby USA   $134,529,403║Tržby   Celosvetovo $383,531,446║   nakoniec sa Die Hard 4.0 stal   komerčne najúspešnejší   diel série, obavy z   neúspechu sa rozplynuli už   po prvom premietacom víkende,   keď film len na pôde USA   zarobil $33,369,559 ▐ Tržby   za predaj DVD v USA   $104,775,181 //počet   predaných kusov 6,065,299║   __Režisér Len Wiseman sa   nám postupne rozbieha, po nie   celkom výraznom   upírsko/vlkodlačom   Underworlde (40%) spravil aj   pokračovanie Underworld:   Evolution (60%) a tam už bol   cítiť pokrok v režírovaní   ale kto by čakal či aspoň   dúfal že spraví u   Smrtonosnej pasce 4.0 také   veľkolepé vzkriesenie starej   série a vo svojom rangu   veľký skok v schopnosti   gradovať príbeh, by musel   byť neznalec jeho   predošlých schopností dosť   kŕčovito vyprávať príbeh.   Mňa osobne v tomto prípade   prekvapil ako len mohol a   odteraz mu môžem len fandiť   a veriť že to čo nám   predviedol bude v jeho   ďalšej kariére len   odrazovým mostíkom. __   „Len Wiseman sa postupne   stáva novou režisérskou   akčnou ikonou a tým pádom   aj najväčší konkurent pre   Michaela Baya!“ __Herecké   obsadenie je postavené na   základnom stavebnom   „nezlomnom“ pilieri akým   je Bruce Willis v jeho   najlepšej kariernej postave   policajta Johna McClane v   podstate taký ľudský   Superman, ktorého nezastaví   nič absolútne nič a k tomu   si treba prirátať jeho   pestré hlášky, do zástupu   smutných padúchov na zozname   McClane sa zaradil už aj   herec Timothy Olyphant ako   novodobý počítačový   terorista Thomas Gabriel,   McClaneho chránenec sa stáva   Justin Long ako hacker Matt   Farrell, spomeniem aj Maggie Q   ako Gabrielovú pomocníčku   Mai Lihn a na koniec McClaneho   dcérenka Lucy McClane v   peknom prevedení Mary   Elizabeth Winstead a len   dodám že podala sa na otca.   __„Nápaditosť v nadupanej   akcii tu nepozná hraníc a   prináša toľko zaujímavých   nových spestrení až   nadšenie predčí akékoľvek   očakávania, čo všetko   dokáže zničiť z holými   rukami John McClane.“ Na   dnešnú dobu nemôžem dať   filmu menej než 90%,   jednoducho to nasýtilo moju   chuť po dobrom akčnom   thrillery! ____/videl v kine   3x: 90%/
goranchorvat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.8.2010
Dokonalý návrat
Tak takhle nějak si   představuji dokonalý akční   film.Akce,hlášky technicky   bravurně zvládnuté akční   scény.Navrch vynikající   záporná postava skvělého   T.Olyphanta.B.Willis   naservíroval velký návrat   J.Mclana, tak jak bych ani v   nejodvážnějším snu   nečekal.Přizpůsobení se   době ve které tento jeden z   nejlepších akčních filmů   posledních 10 let vzniknul,   je další plus.Opakuji se ale   napište roli přímo na tělo   Willise a dostanete dokonalý   celek.Přímočarost s jakou   vás Die Hard 4.0 dostává do   děje je kosmická.A Bruce je   zase po dlouhé době   hoooodně cool:).Skvělá   práce 90%.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.11.2007
Od pokracovani legendarnych   filmov caka clovek zazraky,ale   tie sa vo svete kinematografie   deju len vynimocne.V tomto   pripade o ziadny zazrak   nejde.Jedna sa o poctivu   remeselnicku pracu so skvelymi   efektami a niekolkymi   vynimocnymi akcnymi   scenami/napr.kamion kontra   stihacka/.Snaha autorov o   prepojenie dvoch svetov s   pomocou dvoch uplne odlisnych   hlavnych postav vyznieva   rozpacito.Willis je kvalitny a   svoju rolu zvlada velmi   slusne,ale jeho partak J.Long   posobi ako gaspar a vo filme   si hlada svoje miesto od   zaciatku az do konca.Dobry   herecky vykon sa proste   hacknut neda :)))
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.2.2011
Smrtonosná past 4.0
Vynikající akční thriller,   který vám díky své   svižné akci plné opravdu   působivých efektu nedovolí   odtrhnout oči od obrazovky.   Je pravda, že akce místama   vypadá docela přehnaně, ale   to nemění nic na tom, že je   dechberoucí. Dalším plusem   je rozhodně výborný   námět, který má velkou   vypovídající hodnotu. Film   poukazuje na to, jak je   dnešní svět, kde je vše   řízeno pomocí počítačů,   snadno zranitelný. Úplně si   dovedu představit, že by se   něco podobného stalo i ve   skutečnosti.
Snura
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.8.2009
Po takřka 20 letech sice   ztratil John McClane své   vlasy, ale to je to jediné, o   co přišel. Důležité je,   že mu zůstalo jeho charisma,   vtip, hlášky a   neuvěřitelná kondice, díky   níž si poradí i s padouchy   v digitálním věku často   klasickým způsobem, tj.   ruční nakládačkou. Maník,   který dokáže sestřelit   požárním hydrantem snajpra   z letícího vrtulníku,   rozjetým autem pak sejmout i   samotný vrtulník a navíc se   zachránit na křídle ve   vzduchu poskakující   stíhačky si prostě   zaslouží 9 bodů z 10. Ten   jeden ubraný bodík je za to,   že to s tou stihačkou   režisér Len Wiseman přeci   jen trošku přehnal. Ale   díky skvělé akční   podívané a zábavě, se mu   to dá odpustit.
hejtman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.12.2007
Musím se přiznat,už dlouho   mě žádný film tak nedostal   a nepřikoval do   křesla.Koukal jsem na   bednu,jak na zjevení a   užíval si akční   jízdy,která je velmi   důstojným nástupcem   prvních tří dílů.Hlavně   první dvě třetiny byly   dokonalé,např.při scéně v   tunelu mi běhal mráz po   zádech,když se proti mě   řítilo letící auto,a i   spousta dalších,zde již   zmiňovaných scén,byla   prvotřídní.Willis je stále   prvotřídní herec a když se   k tomu přidá podobná   role,nemá konkurenci.Bohužel   ke konci již film trochu   ztrácí na tempu a přišla i   jedna věc,která mi až moc   přimoměla,že se nacházíme   v akční pohádce.Jiným se   ta věc možná líbila,jiným   připadaly chvíle s ní,až   moc,moc a moc přitažené za   vlasy.A k těm se řadím i   já,souboj stíhačka versus   kamión mi nesedl.Škoda k   dokonalosti chyběl jen   kousek,dovolím si tedy dát   95% a jestli chcete vidět   100% v tomto žánru,tak   doporučuju OKRSEK 13.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.12.2021
Návrat Bruce Willise v   postavě nestárnoucího Johna   McClana, který je opět ve   své skvělé formě. Dobrá   akce, má to spád a švih,   dobrý scénář, prostě vše   co má v tomhle akčním filmu   být.
karlosphonic
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.12.2009
Předem čitelný příběh
Průměrný akční   film,kterých jsou   mraky.Smrtonosná past 4 je   postavena na akci a zase jen   na akci.Nenabízí nic   navíc,co by divákovi uvízlo   v paměti.Snad jen akce se   stíhačkou.Ale to byla jen   spíše humorná vložka.Celé   to připomíná film od   Michaela Baye.Místo   originálního   příběhu,super zápletky,jen   efektivní výbuchy a víte,co   se bude dít za 5 minut,co se   bude dít za půl hodiny a jak   to všechno skončí,kdo   přežije,kdo bude   mrtev.Moment překvapení   nulový.
Film bych   doporučoval tomu,kdo nikdy   neviděl akční film,nebo   tomu,komu ke štěstí stačí   jen návaly prvoplánovaných   akcí.
seagal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.2.2011
4.diel pasti bolo dosť   zaujímavé.
Plné   akčné scénky s jedinečným   policajtom Brucom Willisom.
Štvrté pokračovanie   tiež vo vynikajúcom štýle,   hlavne jak spravili trik s   Washingtonom .
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Čím bych začal, je to   těžšký napsat něco o   filmu který se hodí spíš   do 80 let a ne do nového   tisíciletí. Ale musim říct   že čím je Willis starší   tím je lepší, a že všem   lidem kteří ho podceňovali   a házeli do pytle pro   staříky tak jim dokonale   vytřel zrak, svým výkonem a   fyzičkou. Ale kdyby hrál v   nějakém romantickém filmu   to by bylo horší, ale co   naplat Willis je akční herec   tak ať mu to hraje dál.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.2.2009
Kdyby to nebylo pokračování   skvělý trilogie, možná   bych dal devítku, jenže   takhle...Při srovnávání se   současnýma akčníma filmama   hodně slušný a technicky   dokonalý, jenže - mě   tohleto dílko do týhle   série nějak nezapadá-John   McLane už tady podle mě neni   tim hláškujícím Johnem z   předchozích dílů, ale   spíš vycucnutym stárnoucim   chlapíkem, co to ještě   jednou skusil.Neni to nic   proti Willisovi, podle mě je   to výbornej herec,i tady   předvádí slušnej výkon,   ale opravdu mi moc chyběly   jeho hlášky a černej humor,   kerýho tu opravdu už moc   nezbylo...Navíc - jakto že   přestal kouřit??:-)
decepticon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.7.2012
5 rokov trvalo nez som sa   odhodlal pustit si to - a   nelutujem.
Chyba tomu   logika, neznicitelny hrdina,   vsetko okolo pocitacov je   spracovane stupidne, nekonecne   zasobniky zbrani atd. Napriek   tomu ako celok to funguje   dobre a pripomina mi to   klasicke akcnaky - k tomu este   dobry soundtrack, hacker Kevin   Smith a tak po dlhsej dobe   akcnak u ktoreho som sa   nenudil.

/25.7.12/ cz dab Studio   Virtual 2007 [fs]
Charlie35
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.5.2008
Stařík Willis opět   nezklamal. Střet omšelého   detektiva ze staré   chandlerovské školy s   novodobými arcilotry je   vynikající. Přehnané   akční scény vůbec nejsou   na škodu, protože k tomuto   filmu jednoduše   neodmyslitelně patří. Dnes   už kultovní série   Smrtonosných pastí, potažmo   i Smrtonosných zbraní jsou   tím nejlepším ze současné   hollywoodské produkce.
Tom_Hardy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.6.2007
Neustálá akce, solidní   scénář, kupa hlášek,   překvapivě dobré obsazení   vedlejších rolí, výborná   práce kamery, dechberoucí   akce a naprosto dokonalý   Willis, kterému to pořád   zatraceně střílí (ať už   mluvíme o nábojích a nebo o   slovech). Na čtyřce je   znát, že tvůrci viděli   předchozí filmy a že je   dokonale znají, neboť se   nejen drží v jejich duchu,   ale zároveň na ně i trefně   odkazují - kdo nepochopil   odkaz, ve kterém se McClane   podivně podívá na agenta   FBI, který se mu představí   coby Johnson, ten se dle mého   vůbec nemůže označit za   znalce série;)
Krupe
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.2.2011
Vždycinky jsem si myslel, že   nejvíce ze všech vydrží   "ruský Ivan".   Ovšem to jsem ještě   neviděl tenhle film. Ivan   musí zblednout závistí.   Prostě vypněte mozek a jen   tupě zírejte, toť vše. Nic   víc se ani nedá dělat.   Zklamání, nevytrhne to ani   Bruce Willis.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.11.2007
Tak toto je akční film na   který jsem dlouho čekal.   Celkem dobrý návod pro   hackry z Afghánistánu, a   taky nápadité nové scény   např. hydrant nebo Raptor.   Hodnotit herce asi vůbec   nemá cenu Bruce Willis je   prostě akční hrdina a   Timothy Olyphantovi role   padoucha taky sedí.
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2007
Len Wiseman zanechává svůj   znatelný rukopis ve   svižných, místy velmi   originálních, reálně   působících, kamerově   skvěle zvládnutých a (po   výsledném součtu)   nečekaně dobrých akčních   scénách, jež mi hodně   připomněly Abramsův styl   (Wiseman místy z jeho díla   určitě čerpal –   například raketový útok na   dálnici či Johnův průlet   sklem), obzvlášť si libuje   v různých pádech (ať už   ze schodů či skrze spleť   trubek a drátů, tvrdé   nárazy nevyjímaje), což mi   velmi vyhovuje, a ačkoli   některé sekvence jsou   natahované a především   střetnutí se stíhačkou je   až příliš přitažené za   vlasy, dočkal jsem se po   Mission: Impossible III   nejlepšího letošního   akčního nářezu.   „Hláškující“ John   McClane tak jede dál i v   digitálním století,   přičemž má k ruce   sympatického pomocníka   Justina Longa a proti sobě   dokonalou Maggie Q a   nečekaně „únosného“   Timothyho Olyphanta, který   sice nestačí minulým   soupeřům Rickmanovi nebo   Ironsovi, ani konkurenčnímu   Seymouru Hoffmanovi, v   žádném případě ale   nedělá žánru ani sérii   ostudu. Willisova dcera je kus   a navíc zdědila po otci   humor, pro labužníky je   Kevin Smith vítaným   „dárečkem“, s obsazením   vedlejších rolí jsem tedy   nadmíru spokojen.
Zkrátka a dobře, není   se zač stydět, Willis nechal   scénář uzrát a stejně   uzrála (nebo spíš   zestárla) i jeho postava,   takže se nevrhá do   žádných šíleností. A kdo   by čekal, že tam bude i   něco originálního?
rimmerova-motorka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.10.2016
McLaine je můj oblíbený   neprůstřelný vrahounek. Ani   ve čtyřce se nevyhne   mnohačetným zraněním,   pádům, přestřelkám,   výbuchům a průpovídkám.   Pořád je ve formě.
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2008
Mega akce, jízda od začátku   do konce. Pravda,   nejpřehnanější díl vůbec   z celé série ale velmi   svěží díl. Zrovna jsem ho   dokoukal a náramně jsem se   bavil, starý dobrý Willis.   Super triky i když s tou   stíhačkou to je dost   přehnaný ale na druhou   stranu se to nesmí tak brát,   vypněte mozek a skvěle si to   užíjte, dávám takovou   slabší desítku, po   jedničce se to u mě stává   druhým nejlepším dílem.   Rád si to pustím kdykoliv   zase. 95%.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2009
Už po štvrté v legendárnej   úlohe policajta McClana   stvárneného   B.Willisem.Myslím že   pokračováni na které se   oplatí jít do kina nebo   kouknout doma.Hlášky sou   opět drsný,akce je   vynikajíci a herci nemají   chybu.
fred.appl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.4.2009
Milé překvapení, po trochu   slabší dvojce a trojce se s   tou čtyřkou podle mého moc   hezky vycajchnovali. Ten   příjemný nadhled je   tentokrát ještě   příjemnější. - A pak, že   se nedá vstoupit dvakrát do   téže řeky... - Nu bať, že   jo. - Někdy skoro i   čtyřikrát. ;)
Sanchez
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2008
Pořádná porce výborné   akce naservírované na   kvalitním podnose s   perfektním B. Willisem,   který je stále velmi   "cool" a předvádí   parádní kousky. Jak se dalo   čekat, SP 4.0 je typický   akční film, který   nevybočuje ze série, ale   naopak skvěle zapadá a   královsky pobaví. Akční   scény jsou detailně   propracovány, dívá se na   ně s radostí a i když v   některých případech   vypadají až příliš   nereálně, stejně je   celkový dojem hodně dobrý.   Jednou z věcí, co mě   bohužel zarazila, je PG-13 a   absence hlášek typu fu.k,   ass.ole apod..přežít se to   dá, ale přeci jen by byla   atmosféra o něco   peprnější, kdyby byla   okořeněna o   "eRko".
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.12.2011
Willisovo teritorium se oproti   jedničce - v mrakodrapu -   zvětšilo téměř na území   celých spojených států.   Akčnost snímku neschází,   ani triky nezaostávají (   zvláště situace se   stihačkou ) ale vypadá to,   že tím už tato sága   končí. I přes to, je to   dobrá podívaná.
kockak1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.2.2011
Za všechny vlasy   přitažený, nesmysly   protkaný, svých   předchůdců nedůstojný   nesmysl. Oh Johne, jaks   hluboko klesl! Ptám se sama   sebe, jak v budoucnu přežít   ve světe plném neschopných   pitomců, které by zničil   jeden psychouš během   několika hodin nebýt jednoho   obyčejného, počítači   nepolíbeneho poldy.   Předchozí díly byly   jedinečné v tom, že se   McClane vyskytl vždy v   epicentru nějakého   teroristického útoku, ale   tady to je globální útok   přes Net a to je ten kámen   úrazu. Doufám, že další   pokračování už nebude,   snad se nedočkám toho, že   John poletí na vlastní pěst   na Mars překazit útok na   marťany.
Clockwork
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.7.2007
Tohle by snad ani jinak nez   dobre natocit neslo !! John   MClane je proste rizek. Superr   sem nadsenej, Len Wiseman   namixoval opravdu hodne   solidnii koktejl ktery stoji   za to ochutnat. Neustale   vybcuhy,honicky,prestrelky   cloveka nenenechaji odlepit   oci od monitoru a nakonec   Bruce Willis kterej ukazal ze   na to porad jeste ma !
mikee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2008
Po Bourneovu ultimátu druhý   nejlepší akční thriller   roku 2007, se skvělým   obsazením a našalpanou   akcí. Některé akční   scény jsou naprosto skvělé   , musím vzpomenout auto ve   výtahové šachtě , auto vs.   helikoptéra , tahač vs. F35   a zbytek akce je taky   prakticky bez chybičky!   Willis se mi s jeho   přibývajícím věkem líbí   čím dál víc , je vidět   že je stále ve výborné   formě , trochu mi chybí jeho   typické "you   motherfucker" , nebo   "Yipee-ki-yay,   motherfucker!" (ikdyž   posledně zmiňované pronese   při závěrečném rozuzlení   , kdy je držen Olyphantem) a   podobné peprné výrazy a   nadávky , ale jinak se jedná   o bombastickou akční jízdu   s velmi slušnými triky ,   skvělými žoldáky (jeden z   nich hrál ve snímku Okrsek   13) , kupou skvělých a   fungujících hlášek ,   prostovlasým a skvělým   Willisem , velmi dobrým   hlavním záporákem   Olyphantem a trošičku za   vlasy přitaženým koncem.   Ovšem film jako celek funguje   na výbornou a v mnoha   aspektech si nezadá s prvním   a druhým dílem této   vynikající akční série! A   je třeba si hlavně uvědomit   , že Wiseman není McTiernan   a s tím na tento snímek   nahlížet. Ještě závěrem   musím dodat , že čtvrtý   díl je pro mě po úvodním   snímku série druhý   nejlepší a že jsem se bavil   skvěle!
Roux
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.1.2012
Aneb jak Willis ukazuje, že   napatří ještě do starého   železa a narozdil od   většiny herců jeho generace   (nebo i starších) mu to i   věřím. Pro mě se čtvrtá   Smrtonosná past nese ve   stejném duchu jako   předchozí díly a nemohu   říct, že by to byla   špatná podívaná. Naopak na   mě film dobře zapůsobil. No   uvidíme jestli se nakonec   dočkáme dalšího   pokračování. Když se   neustále objevují zprávy,   že se točí a pak najednou   netočí...
movie-freak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.6.2011
John McClane je zpět. Opět   se nechtěně dostává do   kolotoče událostí, které   mu trochu pošramotí tělo   (ale vždycky může dopadnout   tvrději), dovolí zlikvidovat   protivníka poněkud   netradičními metodami   (často silně   nerealistickými, ale vypadá   to skvěle, ne.) a umožní   vypustit do světa další   hromadu neskutečně drsných   cool hlášek (bez kterých by   to ani nebyl on). Vše   zamozřejmě zakončí   dopadením a stylovým   zlikvidováním zmetka, který   mu narušil jeho klidný den.   Prostě vše co očekáváte   tu máte.
sakro
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.2.2011
výkladní skříň amerického akčního filmu
Vyjádřím jen osobní   názor. Čím dál tím hůř.   Smrtonosná past 1 patřila v   dané době k mým   nejoblíbenějším filmům. V   porovnání s konkurenčními   snímky absolutní bomba. Pak   ale americké megalomanství   tvůrců začalo růst jako   neřízená střela a bylo po   kultu. Úpadek se dostavoval   přímou úměrou se   stupňováním rozsahu   ohroženého území. V   jedničce se jedná pouze o   mrakodrap v Los Angeles, ve   dvojce padlo za oběť   letiště v NY. Ve trojce se   John McClane spoluúčastní   likvidace New Yorku jako celku   no a ve čtverce už lehly   celé Spojené státy. Už   teď se těším na pětku   (předpokládám zánik   planety Země) a zřejmě   závěrečnou šestku, kdy ve   vesmíru zůstane po   Sluneční soustavě jen   obrovská černá díra a   John. Prostě geniální.   Smrtonosná past 4.0 byla   natočena naprosto   profesionálně se skvělými   filmovými triky, za zmínku   stálo i několik perfektních   McClainovských hlášek, ale   pro mě to bylo asi tak vše.   Jinak absolutně infantilní   podívaná pro   adolescenčního fanouška.   Počet nesmyslů přerostl   jakoukoliv myslitelnou   hranici. Přetrpěl jsem to   sice celé, ale považuji to   za ztrátu času. Mé   střední hodnocení je jen   díky kombinaci   profesionálního technického   zpracování a osoby Bruce   Willise.
BlackElvis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Čtyřka rozhodně nedosahuje   kvalit ani jednoho z   předchozích dilů. Na to   postrádá atmosféru a Bruce   ztratil vlasy, schopnost   kouřit a říkat fuck.   Ještě, že ale pořád umí   pouštět skvělé hlášky a   umí si vychutnant pokec se   záporákem po vysílačce.   Když jde o záporáka, tak   musím říct, že Timothy   Olyphant není vůbec špatný   herec. Wiseman není špatný   režisér. Většina akce je   natočena velmi zručně a ve   stylu 90. let. Až na tu   stíhačku a věčně   přežívajícího McClanea.   Je to hrdý pokračovatel   původní trilogie, ale   Yippee-ki-yay, motherfu....   rozhodně není to nejlepší.   :(
Nymeria
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.11.2011
aj na staré kolená nám   Bruce Willis predviedol ako sa   zachraňuje svet, a ide mu to   naozaj dobre...fajn zábava a   akcia ;)
DoubecekJan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.11.2008
Pokud vyrazíte do nějakého   multikina a tam tento film   shlédnete tak musíte   hodnotit jen známkou 10!!
T800
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.11.2007
Celkom Fajn
Clovek sa uz tesil konecne po   tolkych rokoch lebo tato teraz   uz qvatrilogia je velmi dobra   a malo ktora sa jej vyrovna   zvedavy som na ramba. Inac   Willis je super len trosku   chybali na jeho hlave vlasy   ale podal svoj skvely vykon v   akcnych filmoch a aj jeho   hlasky su tu. Troskumi sak   chybala klasicka akcia ako   bolo v jednotke. Film je super   na vecnu zabavu mate   postarane.
andriy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.1.2008
Nebylo to nejhorší, ale   nejlepší teda taky zdaleka   ne. Těšil jsem se na to jak   malý dítě a nakonec jsem   byl zklamanej. To neni ono.   Někdy fakt trapný chvíle   např. stíhačka mezi sloupy   na dálnici, začne střílet,   a včechno kolem se začne   hroutit. HAHAHA, při tomhle   jsem se fakt jenom smál a   nevěřil svým očím .   Velký zklamání, hodně   VELKÝ!!!
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.10.2018
Dej je našlapaný, akcie sú   perfektne nakrútené a občas   dokonca scenáristicky   NÁPADITÉ (tunel), a starec   Bruce Willis je - prekvapivo -   stále tým skvelým Johnom   McClaneom, ktorý to všetko   drží pokope a dodáva tomu   správny nadhľad. Tretiu   štvrtinu filmu by som trochu   prestihal a celok skrátil cca   o 5 min, ale ináč nemám   žiadne výtky. Teda až na   ten spadnutý Capitol v   traileri, ehm. V každom   prípade najlepší   vysokorozpočtový akčňák   od M:I-3.
Amthauer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.4.2009
Podobný případ, jako s   nový Indym. Naštěstí se   film neutápí v nostalgii,   má energii, švih, dostatek   nadsázky, ale zase ne   příliš, no, a výtečnou   akci. Bohužel však z něj   už tolik jako třeba z první   Smrtonosné pasti nečíší   ten pocit, že "o něco   jde".
cackles88
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.5.2008
no ...dal sa pozriet ale len   ked nemam den taketo filmy   zanru willis seagal a van   damme pozeram..je uz dost na   to stary aby nicil vsetko co   mu pride pod ruky ...mohol sa   miernit..troch..akceptujem   keby mal 30 tak nepoviem nic   ale ma 50 tak nevim no...podla   mna moj nazor celkom schopny   film len trosku...prehnany s   efekttami.....
Pauleta
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.7.2007
Není mnoho akčních sérií,   které si i po čtvrtém díle   stále drží tak vysokou   úroveň. I když se mi   každý další díl zdá   horší než předchozí, ale   to je spíš vysokou kvalitou   jedničky. Film sice obsahuje   nesmysly jako skok McClanea z   mostu na stíhačku (což je   ale asi stejně   pravděpodobné, jako že   přežije skok z nejvyššího   patra vybuchujícího   mrakodrapu omotaný hasičskou   hadicí:-), rychlé tempo vás   o tom ale nenechá   přemýšlet, a tak to berete.   Navíc to do filmu plného   humoru, nadsázky a suchých   hlášek celkem zapadá. Jen   ten modrý filtr si tvůrci   mohli odpustit...
wawer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.6.2007
PG-13 je asi hlavní důvod   proč Die Hard 4.0 ode mě   nemůže dostat 10 tak jako   tomu bylo u jedničky a   dvojky. V důsledku této   přístupnosti nemohl   režisér přitlačit na pilu   (třeba zaporákovi chybí   grády) tak jako jeho   předchůdci a tak vznikl snad   jediný výrazný nedostatek   čtyřky. Jinak je to totiž   perfektní zvláště díky   Willisovi, který je stale ve   formě.
Markst
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.10.2008
I když to je fakt přehnaný,   tak to nic nemění na tom že   u filmu by se asi málo kdo   nudil, akce tam není nejmíň   a prostě to je pecka.
viana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.1.2010
Bruce Wiillis
..opět zazářil,i když už   postarší pán s pomocí   všech možných   triků(parádička) a s hudbou   H.Zimmera(už je FAKT slyšet   všude!!!!)No prostě ZÁBAVA   od začátku do konce,film,jak   má být=nenáročný k   přemýšlení,prostě se jít   pobavit,kouknout na   oblíbenečka,schroustat   kukuřici a bez zvláštních   pocitů se zvednout a jít   spát....
hellercz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.12.2009
Pro mě nejlepší akční   film roku 07, dost mi i   zamíchal s pořadím   nejlepších akčních filmů   vůbec. Strhující atmosféra   od začátku do konce,   perfektní vizuální efekty,   Bruce Willis už je starší,   ale stále mu to jde.
MODANO11
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.1.2010
Komedie ?!
Zasmál jsem se víc než u   nějaké tuctové   komedie...hlavně v pasáži s   letadlem nebo vrtulníkem   ...:-)
tommaxis
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.11.2010
Třetí díl mě bavil více.   Tohle už bylo hóódně moc   přehnané. Scéna se   stíhačkou likvidující   kamión to už bylo trochu   moc. Jinak Bruce Willis   nezklamal se svými   hláškami.
lidri10
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2009
Smrtonosná past 4
Záverečná čtyrka   pojednává a organizaci   hekrů, kteří naráz   vyřadí veškeré programy na   kterých je společnost   postavena, dochází k   naprostému chaosu a úniku   důležitých dat! Pěkný   poslední díl plešatého   Bruce
kcobain
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.9.2008
Už to je trošku jiný John,   pro mě osobně je to docela   okoukaný film na   pokračování, moderní   pojetí ho trošku odlišilo,   ale i tak se na to dá   podívat. Sou tam sice situace   kdy se snad zasměje každý,   co se mě ale líbí tak   kamera jak krouží   dokola.Rozhodně ne propadák,   ale ani nijaký trhák. (PS   chlap co skáče jak opice byl   už i na mě moc ;-) )
čemelka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.1.2011
Jako velký fanda Willise a   všech předchozích pastí   jsem si čtyřku hodně užil.   Akční podívaná, kde   divácké oko nemůže usnout,   doplněné vtipnými   hláškami již trochu   opotřebovaného policajta   Johna McClana. Timothy   Olyphant jako padouch obstál   a až na pár přehnaných   záběrů (stíhačka)nemám   co vytknout. Už se těším   na pětku.
dave86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.8.2007
John nezklamal! Když mu   dojdou náboje, tak jednoduše   zestřelí vrtulník autem.   Dobré hlášky akorát kazí   rating, kvuli kterému se moc   sprostých slov nenajde.
markes13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.6.2009
fakt dobré pokračovaní   trilogie john MCclane neboli   bruce wilis je dobrý akce   děj napětí vše v jednom   prostě 8*
vendelin1
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Asi se mnou mnoho lidí nebude   souhlasit, ale pro mě je to   zklamání.Myšlenka   totálního kolapsu je super,   ale ty akce (typicky   americké)nezkutečně   přehnané,pády z   vrtulníku,skok na   stíhačku,apokalipsa   města.Nic reálného
Je to velká škoda, že   trend velkých akcí   zastiňuje dobré myšlenky.
halounak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2008
Po technické stránce je film   opravdu podařený. Příběh   ale není nijak objevný.   Celkově je to dobré ale   kvalit prvních tří dílů   to nedosahuje. Už to nemá tu   specifickou atmosféru.   Nevnímám tedy Smrtonostnou   past jako tetralogii ale jako   trilogii + dílek navíc
Jersey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.7.2009
McClane se vrátil...
Len Wiseman se rozhodl, že   klasickou sérii Die hard   obleče do moderního hávu. A   rozhodnutí to bylo skvělé!   Nová Die hard 4.0 je   dokonalý čistokrevný   akčňák! Dokonce převyšuje   i Abramsovu M:I:-trojku! Bruce   je pořád úžasnej a   hlášky mu ne a ne dojít.   Výborné akční scény   patří k nejlepším, co kdy   byly natočeny ( scéna s F-35   neměla chybu ). Parádní   kamera i zvuk a helikoptéry a   letouny vypadají skoro   stejně efektně jako v   Transformers... Wiseman   akční scény prostě umí a   zvlášť za pomoci všech   těch moderních udělátek,   kterými vdechl život jedné   výborné sérii a zároveň   stvořil její   nejzářivější klenot. Pro   mě je to zkrátka srdeční   záležitost. Těším se, co   na nás zkusí Wiseman   příště. Každopádně to   asi ale bude nejlepší   akční film svojí doby.
Peto508
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2008
Dlho som nevidel takí   film,ktorý by vo mne zostal   tak dlho ako tento.Scéna v   tuneli je nakrútená   bravúrne,záver ma tak trochu   prekvapil,scéna so   stíhačkov je ťiež   výborná len mi pripomenula   Pravdvé lži.O čom je tento   film vlastne?Newyorský   detektív John McClane ukazuje   novej generácie lumpov,ako   vyzerá spravodlivosť zo   starej školy.McClane sa   toťiž musí vysporiadať s   teroristami,ktorý chystajú   masívny útok na americkú   infraštuktúru,aby celú zem   uvrhli do chaosu presne v dobe   osláv Dna   nezávislosti.Smrtonosná   pasca 4 je nabitá parádnimi   kaskadérskymi   kúskami,vtipom,nekonečným   vzrušením a bespochyby je   tím najvýbušnejším filmom   roku.
lemurek80
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.12.2007
Nečekaně dobrý
Tak tohle sem od Starouše   Willise nečekal.Od začátku   filmu sme jen seděl a čuměl   jak to stařík ještě   umí.Ze starýho   "MekLejna" :o) padaj   hlášky jak v 1 a druhým   díle.Scénář napsanej moc   dobře.Parádní kamera a   triky.Scéna se stíhačkou   trošku kazí dojem,páč to   pak vypadá směšně jako v   Pravdivých lžích,nebo jak   se ta kokotina s Arnoldem   jmenovala...
Ale fakt   tleskám.10 film nedostal   protože to občas fakt   tvůrci přehnali..ale   několikrát sem u DVD   vykřiknul,sakra to je dobrej   film...
kmasek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.10.2009
čtvrtý díl a Bruce Willis   stále graduje!! To se   málokdy podaří :-)) McClane   je nezničitelný, od krve, na   kolenou, ale stále vtipný   až sarkastický - Live Free!!
LadyK
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2009
John McClane je späť
Opäť raz ma Bruce Willis   nesklamal. Oproti   predchádzajúcim Smrtonosným   pasciam stratil akurát tak   vlasy, a snáď už nič iné.   Osobitý humor Johna McClanea   je presne taký istý, ako   býval vždy, jeho muška je   ešte stále presná a ak ho   niekto naštve, presne tak ako   predtým tým urobí   najväčšiu chybu vo svojom   živote. John McClane je   jednoducho niekto, na koho   netreba zabúdať a koho   hlavne netreba podceňovať!
montelie
Hodnocení:
Přidáno: 29.10.2007
klasika vs Matrix?
Klasický John McClane v   prostredí mne   pripomínajúcom Matrix.   Trvalo mi, kým som sa   prispôsobil. Ďalši z radu   dobrých filmov, no predošlé   pasce mi pripadali   prirodzenejšie k postave   J.McClanea.
emdvojka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.3.2013
Žiť slobodne alebo ťažko žomrieť
Asi taký je voľný preklad   anglického názvu u nás   legendárnej Smrtonosnej pasci   s číslom 4. John McClane o   nejaké tie roky zostarol..a   zmenil sa. To, že je   plešatý je len chybička   krásy a však náš drsný a   "civilný" policajt   nefajčí, nepije a dokonca si   dáva aj pozor na ústa. John,   John, John, kde sú tie časy   kedy si si nedával servítky   a tvoje slová mali väčší   dôraz, ako tvoje päste?!
No treba sa jednoznačne   zmieriť stým, že starý   dobrý John McClane sa stratil   vo víre nepodareného   scenára, ktorý nášho   poliša núti riešiť veci,   ktorým vôbec nerozumie.   Myslím, že keby nebolo   postavy mladého IT-(č)kára   v podaní Justina Longa, John   by sa nepohol z miesta a ostal   by zaseknutý pri prvom   kontakte s počítačom. Preto   si myslím, že pre hrdinu 80   rokov si mohli vymyslieť   niečo viac ikonické, ako ho   hodiť do víru moderných   technológii, vírusov a   odborných výrazov. Ale tak   stalo sa a my musíme ísť   ďalej.
Aby som však   toľko nekritizoval, pár   pozitívnych vecí sa tu   predsa len nájde. Tým, že   smrtonosná pasca má svetové   renomé je vidieť, že   tvorcovia sa k tomu aj tak   postavili. Preto sa   peniažkami nešetrí a John   opäť rozbíja skla   výkladov, okien domov a aút,   ale čo sa budeme hrať,   pritvrdíme a preto John   rozbíja so sklami aj celé   autá a celé budovy,   vystrieľa nespočetné   množstvo guliek, rozdá   obrovské množstvo úderov a   aby toho nebolo málo zalieta   si na stíhačke,   vrtuľníku... . A čo mu bude   stáť v ceste sa otočí v   prach. Takže sa pripravte na   spleť zničujúcej akcie   ktorá nenechá kameň na   kameni...
Znie to   výborne však? No nech je to   akokoľvek chýba mi...naozaj   mi chýba John McClane ako si   ho všetci pamätáme.   Pretože tento hrdina je   namyslený, sebaironický a   unavený poliš, ktorý už   nieje len z mäsa a kostí,   ale bohužiaľ je pokvapkaný   súčasným americkým trendom   nesmrteľnosti.
johnatan15
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.11.2007
zaujimave pokračovanie   smrt.pasce. film vtiahne do   deja tym že je tam stale   napatie, ale myslim si že   niektore scény su tam fakt   dost prehnane. ale treba   vydiet.
Don
Hodnocení:
Přidáno: 11.11.2007
7/10
Já jsem se sice nějak extra   moc netěšil,řekl bych že   trojkou to mohlo skončit,,ale   Wildovi to tady sedne jako   vždy,bohužel se naplnilo to   co jsem čekal,přímo PC   efekty hold Len Wiseman to má   rád,na efektivitu to je,,ale   občas mi to fakt přijde víc   přehnaný,ano McClane   vždycky tak nějak dá to   všechno do pucu pomalu spíš   než akce takový stříhnutý   scenářem o tom jak kdybychom   byly na výuce   počítačového   hackera,pěkná scénka byla   u výtahové šachty,,semtam   se něco najde,,ale na   starýho Johna to hold nemá
michalmachorek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Přesně šitý film na Bruce   Willise. Moc se mi to líbilo,   až na pár přehnaných scén   je film dobrým   pokračováním celé série.
Duck
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Film se mi líbil spíš z   hlediska efektů(ty jsou   krásně digitálně   zpracovány jak obrazově tak   i zvukově),dějově je to   pohádka tak pro 15ti leté   děti.Jako bývalý řidič   kamionu můžu jen řici,že   takhle teoreticky ,,po dvou   kolech,, by teda nejel a hned   by ležel na boku.A ty skoky z   asi 15-20 metrů by taky asi   nepřežil.A nejen on,ale i   protivníci.Takže,kdo má   rád filmové efekty jako já   tak doporučuji a kdo je   spíše na realističnost   děje,tak to ani   nepouštějte,neboť pohádka   o perníkové chaloupce je   pravdivější.
A   ještě na závěr: Wilisovi   děti začínají v každém   filmu svému otci říkat   jménem(asi nový trend v   USA)místo oslovení TATI.
jam1144
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.12.2007
dost jsem se bál že se budu   nudit díváním na pokus   ještě něco z
"meklejna"   vytřískat.pravda je že jsem   se nenudil ani vteřinu.
a asi nejlepší mi potom   přišlo že všechny scény o   kterých by se dalo říct   "přehnaný"   vypadaly naprosto   přirozeně,sakra vždyť je  
to meclejn ne?
marw
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.7.2007
Skvělá po dávkách   podávaná akce. Herecké   výkoni dobré, rychlé   tempo, pěkné nápady (tunel,   vrtulník) ale málo hlášek.   Ten film utíká jak voda   (sice má dvou hodinovou   stopáž bez titulků na   konci), což mě trochu vadí.   Krátké bojování se   soupeřema vyjímaje asiatkou.   Závěr trochu nudnější ale   zajímavý.
Slavekskeeve
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.7.2007
:)
Tak nápad filmu bezpochyby   bezva, ale to provedení, no   nevím, jak skáče z mostu z   kamionu na Harrier, nevim,   nevim, jak po něm letadlo F35   střílí vším, co má a   jako na potvoru ne a ne se   trefit. Slečnu pomlátí,   hodí regál a pak přejede   autem a ta má ještě pak   mrtě sílu mu to   znepříjemnit. 1-3 byly   bezva, tohle taky, ale jen   tím nápadem. Já nemůžu   jinak, než dát za 3:(

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih34835minih34835Magnetické vlny léčí (1965) [TV inscenace] 
Magnetické vlny léčí n
minih54889minih54889Vymítač kanibalů (1972) 
Il paese del sesso selvaggio n
minih69048minih69048Škola princů (2010) [TV film] 
Škola princů n
minih41099minih41099Česká muzika (1993) [TV inscenace] 
Česká muzika n
minih86176minih86176Iron Man 3 (2013) 
Iron Man 3 n
minih18401minih18401Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (1992) 
Home Alone 2: Lost in New York n
minih5619minih5619Četník ze Saint Tropez (1964) 
Le Gendarme de Saint-Tropez n
minih30160minih30160Oklamaný (1971) 
The Beguiled n
minih13967minih13967Nemocnice na kraji města (1977) [TV seriál] 
Nemocnice na kraji města n
minih2821minih2821All That Jazz (1979) 
All That Jazz n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Die Hardest (2015)

 Die Hardest (2015)
Die Hardest n
 
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké / Japonsko


(pokračování)

Smrtonosná past: Opět v akci (2013)

 Smrtonosná past: Opět v akci (2013)
Smrtonosná past: Opět v akci n
A Good Day to Die Hard
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: John Moore

(pokračování)

Smrtonosná past 3 (1995)

 Smrtonosná past 3 (1995)
Smrtonosná past 3 n
Die Hard: With a Vengeance
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: John McTiernan

(pokračování)

Smrtonosná past 2 (1990)

 Smrtonosná past 2 (1990)
Smrtonosná past 2 n
Die Hard 2
Žánr: akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Renny Harlin

(pokračování)

Smrtonosná past (1988)

 Smrtonosná past (1988)
Smrtonosná past n
Die Hard
Žánr: thriller / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: John McTiernan

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10