Duben
ohodnotit

Smrtící Avalon

Avalon

Země:
Rok:
2001
Délka:
106 minut

Komentáře k filmu Smrtící Avalon

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
wtw
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.2.2008
Kontroverzni umelecky   film,ktery zcela jiste nestavi   na mnozstvi akcnich scen ani   na kvalite hercu. Pochmurna   atmosfera,vyborna vizualni   stranka a naprosto dokonala   hudba udrzi divaka v kresle i   pres velmi pomaly dej a   mnozstvi nudnych dialogu,proto   behem filmu budete mit dost   casu premyslet co je skutecna   a co virtualni realita.
.....Welcome to Avalon
ender
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.12.2013
Výjimečný a často   podceňovaný snímek s   nádhernou hudbou a   vizuálním ztvárněním. Je   to takový ten film, o němž   můžete dumat i několik dní   a při dalších zhlédnutích   objevíte vždy něco nového.   Zdánlivě nezajímavé   rozhovory nebo opakující se   scény najednou dávají   smysl, snímek vyvolá jiné   otázky než napoprvé,   pozornost upoutají dříve   přehlédnuté symboly,   minimalistické (ne)hraní a   barevné zpracování nabudou   zvláštního významu.

Ash je   vynikající a slavná   hráčka ilegální válečné   hry Avalon. Ve virtuální   realitě tráví většinu   svého času. Vždy když   skončí a je opět v   normálním světě, skoro   všechno je pro ni zcela   nezajímavé. Lidé na ulici   jako kdyby se ani nehnuli,   barvy jsou vybledlé, jídlo   ji nezajímá. Každodenní   realita je ubíjející.   Jedinou radostí je pro ni   její pes, kterému vyváří,   sama přitom jí psí granule,   pokud vůbec. Její pozornost   ale upoutá fáma o   speciální úrovni Avalonu   pro nejlepší hráče, a tak   Ash pátrá po způsobu, jak   se do této úrovně   dostat.
Jenže je to   opravdu jen další úroveň,   po čem Ash touží? A je   vůbec ten nezajímavý svět,   do kterého se vrací ze hry,   skutečný? Vždyť při   každé jízdě tramvají má   stále ty samé anonymní   spolucestující. S většinou   lidí kolem vůbec   nekomunikuje, jakoby to byly   jen figuríny. A pak za   podivných okolností zmizí i   ten pes. Proč se její   bývalý parťák Stunner cpe   jídlem od Ash úplně jako   ten její ztracený pes? Proč   na sobě stránky   vypůjčených knih ani   klávesnice u počítače   nemají žádný text? Je pro   Ash snad realita tak   nezajímavá, že tyto věci   vůbec neřeší a nevnímá?   Není nakonec Avalon   skutečnější než   skutečnost? Do jaké míry se   Ash identifikuje se svou   postavou ze hry? Co je to   vlastně realita? A do jaké   míry je lidská vůle   svobodná?

A   konečně hudba od Kenjiho   Kawai je prostě úchvatná.   Sopranistka Elżbieta   Towarnicka se dokonce ukáže   na konci filmu i s Varšavskou   filharmonií. Nejen filmový,   ale i hudební zážitek.   Vřele doporučuji.

Poznámka nakonec: Avalon   není smrtící, jak slibuje   český název i některé   popisy, které lze na   internetu najít, a také to   není film animovaný.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

16:30 - 17:15

18 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Člověk jako živočišný druh

16:30 - 17:20

18 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

78 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

8 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178286

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani