Duben
ohodnotit

Smolař

Le Corniaud

Další název:
Smoliar
Žánr:
Země:
Rok:
1965
Délka:
106 minut
„Malý obchodníček a vykutálený podvodník. Tak kdo komu asi naletí?“
Popis / Obsah / Info k filmu Smolař
POZOR SPOILER!

Pan Antoine Maréchal se vydává na dovolenou. Daleko však nedojede, neboť do jeho vozu nabourá milionář Léopold Saroyan. Ten si jej pak pozve k sobě do kanceláře, kde mu dá letenku do Itálie, odkud má přivézt bílý cadillac. To, že to není obyčejný vůz, ale je naplněný zlatem, drogami a vzácným diamantem ovšem Antoine neví. Takže vůz převezme, ale drobátko nabourá. Nechá jej v opravně, kde si opravář ukryté zlato vybere.

Antoine je pronásledován bandou konkurenčního gangu, ale nemá o tom ani ponětí. Pokouší se sbalit lazebnici, což se mu povede. V podzemní garáži pak narazí na Léopolda, ale nepozná jej. S lazebnicí má potíže kvůli jejímu nápadníkovi. Pak následuje divoká honička za zloději právě onoho cadillacu. Po utkání s nepřáteli se stává majitelem osudného vozu pan Saroyan. Ten s ním končí v opravně, kde si jej sám opraví a dodá zpět do garáže.

Antoine sbalí jinou ženu a stráví noc v kempu, aniž tuší, že jsou zde muži, kteří se o něj velmi zajímají. Po několika příhodách se objevuje i s dámou v Pise u šikmé věže.

Po jeho pádu do moře Antoineho dáma opouští. A on, neznaje věci, vyhazuje do moře autobaterii, která není jen obyčejná autobaterie. Ale to už do divoké hry vstupuje policie, která na hranicích hlídá jako ostříž…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Smolař
Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie, ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. jJnže další gang je jim na stopě...
DVD Express


Popis / Obsah / Info k filmu Smolař
Gangsteři přemluví naivního pařížského obchodníčka Bourvila, který se zrovna chystá na svou skromnou dovolenou do Itálie, aby převezl z Neapole do Francie cadillac. Důvěřivý Maréchal netuší, že ve voze jsou ukryty diamanty, které je třeba propašovat přes hranici. To, co mělo být provedeno původně ve vší diskrétnosti a nenápadnosti, se, díky dlouhánovi s foťákem, kloboučkem a křivým nosem, stává rázem středem pozornosti.

V komedii Smolař se podobně jako ve snímku Velký flám sešel Louis de Funes s dalším oblíbeným francouzským komikem Bourvilem. Režisérem této bláznivé parodie na gangsterky je Gérard Oury, autor nesmrtelných komedií jako Velký flám, Pošetilost mocných, Dobrodružství rabína Jákoba a Velký šéf.

Není novinkou, že Česká televize přenasazuje původní české verze na remasterované materiály zahraničních filmů. U tohoto filmu chybí několik závěrečných dialogů. Už se zřejmě nedozvíme, zda byly záměrně vystřiženy či francouzský distributor dodal zkrácenou verzi.

Protože se jedná o konec závěrečného dialogu Louise de Funese s Bourvilem, rozhodli jsme se, že diváky nepřipravíme ani o tento kousek filmu. Dialog bude dokončen ovšem s českými podtitulky. Divák tak bude mít jedinečnou příležitost si porovnat hlasy Louise de Funese a Bourvila s jejich kongeniálními českými protějšky Františka Filipovského a Jiřího Brudera. Domníváme se, že tím filmu rozhodně neuškodíme.
Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Plné hnízdo v Olomouckém kraji...

16:45 - 17:15

17 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Plavba za ledem

16:55 - 17:50

7 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

2 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

22 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178281

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10