Duben
ohodnotit

Smím prosit?

Shall We Dance?

Další název:
Darf ich bitten?
Rok:
2004
Délka:
106 minut
Premiéra v ČR:
17.3.2005
„Pojďte si zatančit“

Komentáře k filmu Smím prosit?

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 31
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.4.2011
Film je sice možno chápat   jako romatickou komedii, ale   jde o film silně lidský a   nese poselství vzájemnosti a   nebezpečí míjení a ztrát.   Velmi se mýli ten, kdo film   vidí jen a jen očima.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.12.2020
Hurá na parket!!!
Přiznávám, že mě tahle   slaďoučká americká   romanťárna s roztančeným   elegánem Richardem Gere a   banální, ale roztomile   vypointovanou zápletkou,   přiměla vypnout žehličku a   plně si užívat film, který   jsem si původně pustila jen   jako pouhopouhou zvukovou   kulisu. Téma sice není   nikterak originální, ale   jedinečné taneční kreace   S. Tucciho a krásné kostýmy   dam za ten čas, strávený u   televizní obrazovky, určitě   stojí. A pánové postižení   krizí středního věku si v   něm možná najdou   inspiraci...
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.5.2010
Shall We Dance?
Přiznám se, že jsem vůbec   netušila, že se jedná o   remake, ovšem po shlédnutí   americké verze neplánuji se   na originál dívat.Richard   Gere se do romantického   žánru hodí, to už dokázal   mnohokrát, ale přesto, tady   mi nějak neseděl a asi   největším propadákem je   Jennifer Lopez, kterou já   osobně vůbec nemusím a tak   mě její účast v tomto   tanečním braku nijak   zvlášť nepotěšila.   Příběh má jednoduchou   kostru, která je sice   uvěřitelná, ale i tak, mě   si snímek nezískal.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.8.2009
Romantiku nezeru
No romanticke filmy zase tak   moc nemusim,ale tento me   docela dostal.
Moje   byvala manzelka si ho koupila   a ze si ho jako pusti,tak jsem   ji nadal a sel jsem pryc.
Pak jsem se pro neco   vracel,mrkl jsem o co tam jde   a zustal jsem sedet az do   konce.
Musim to   priznat,chytlo me to   ......pekny filmek.
I   herecke obsazeni je tu docela   dost dobre,takze doporucim   vsem,kteri maji radi   romanticke filmy.
Jsou   tu k videni dost dobre tanecni   kreace.R.Gere musel urco nekde   trenovat)))))
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.2.2009
Pro milovníky tance a   romantických filmů.   Pohodový příběh o muži ,   který chce nějakou změnu a   zač se učít tančit. Díky   dobrému obsazení se dá na   film dívat i po   několikáté.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.8.2012
Krásy života
Tanec mi nič nehovorí,   veľmi pomalé tempo, takmer   absencia deja, na Lopezovej   nechápem čo všetci vidia,   chíľami klišé, sladké,   jednoducho odsúdené na   nízke hodnotenie. Avšak nie   všetko je také jednoduché.   Čo však niekedy sa ukazuje   vo filme ako nepodarené,   môže mať opačný efekt.   Neviem prečo, aj napriek   vymenovaným nevýhodam,   ktoré sa počas filmu   prirodzene javia ako výhody a   výhry, sa mi film veľmi   zapáčil. Nie je ničím   výnimočný, nemá nejaký   extra náboj, ani silné   momenty, ale ako celok   nesmierne výborne funguje a   je taaak pekný. Vyžaruje z   neho pokoj, pozitívna   energia, jemný vtip, veselé   momenty. John Clark začne   mať krízu stredného veku,   cestou domov sa zahľadí na   tanečníčku v okne a   prihlási sa na tanec. A tým   si obnoví chuť do života,   opäť prinesie iskru do   manželstva a troška spestrí   život. Herci výborní na   čele s borcom Linkom,   chvíľami klišovité presne   ako mám rád, chvíľami   presladené presne ako mám   rád, šťastný romantický   koniec presne ako mám rád.   Krásny, pozitívnou energiou   nabitý filmík na príjemné   chvíle
lucymat
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.1.2011
Hlavní tři postavy   překvapivě nezanechají   nějak zvlášť hluboký   dojem. Veškerou divákovu   pozornost si totiž   (zaslouženě) uzurpují   vedlejší postavy. Od   detektiva a jeho pomocníka k   Linkovi a neodolatelně   rázné Bobbie. Všichni vám   hnou bránicí. Jinak je Shall   We Dance příjemná   oddechovka, po které možná   poběžíte na zápis do   tanečních. Energie a radost   ze života z filmu přímo   sálá.
charlie1612
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.12.2018
John Clark (Richard Gere),   zavedený právník, žije v   uspořádaném manželství s   milující ženou a dvěma   dospívajícími dětmi.   Časem se však dostaví   určitý pocit odcizení.   Cestou z práce několikrát   zahlédne podmanivou tvář   zasněné dívky   vyhlížející z okna   evidentně nijak   neprospívající taneční   školy. Jednou si dodá odvahu   a do tanečních nakoukne,   možná s vidinou nějakého   dobrodružství. Z této   představy je však vyveden a   s překvapením zjistí, že   ho tanec získal. Pozná řadu   rozdílných   „spolužáků“, kteří se   s ním octnou na jedné lodi.   V jeho zájmu ho podrží i   spolupracovník Link (Stanley   Tucci). Přestože oba své   hobby, každý z jiných   důvodů, nejdříve tají,   vše je samozřejmě odhaleno.   Nakonec pro tanec získají i   své okolí – včetně   svérázného pragmatického   detektiva Devina (Richard   Jenkins), kterého si najme   Clarkova žena Beverly (Susan   Sarandon).
Jedná se o   celkem nenáročný a   uvěřitelný příběh, na   kterém mi postupně začalo   vadit snad jen to, že se vše   začne točit kolem Johna   Clarka – i když   připouštím, že Richard   Gere je charismatický   elegantní muž, pro takové   role stvořený, a v onom   poněkud nevyrovnaném,   náhodně vytvořeném   kolektivu, jiná volba není.   A také poněkud kýčovitý   závěr, kdy se celý svět   roztančí.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.4.2019
Příjemná nenáročná   komedie. Sice neoslní, ale na   druhé straně nenudí a   neurazí. Navíc tanec je fajn   a celkem sranda.
catamount
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.11.2006
Richard Gere patří k mým   oblíbeným hercům. Roli v   „tanečním“ filmu   „Smím prosit!“ zahrál   opět naprosto skvěle. Nic   překvapivého. Susan   Sarandon, další vynikající   herečka podala ve filmu také   standardní výkon hodný   její úrovně. Ovšem   herecký výkon Stana Tucciho   (tančícího kolegy   právníka) už rozhodně   překvapením byl, řekl bych,   že se v této roli našel.   Jeho role pro mne byla   mimořádným zážitkem.   Vynikající film.
Tom_Hardy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Smím prosit? je takový malý   filmeček bez výraznějšího   konfliktního děje, jehož   hlavní myšlenkou i tažnou   silou zůstává láska k   tanci. A ta je předvedena s   dětskou hravostí a dospělou   elegancí, že má člověk po   skončení filmu chuť   zatančit si na ulici a   zaběhnout na nejbližší   kurz. Postavy nejsou ničím   víc, než pouhými   rozvrženými žánrovými   figurkami, ale jsou dobře   obsazené (tedy až na Gereovu   dceru). Jednoznačným   vrcholem filmu je vášnivá   taneční scéna, která   přichází zhruba ve dvou   třetinách. Velmi příjemný   film o lásce k tanci...
Faye
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Americká limonáda s J.Lopez   (jak já ji nesnáším od   „Krásná pokojská“), ale   cituje se v ní z mé   oblíbené spisovatelky Simone   de Beauvoir. Což bylo pro mě   dost velké a příjemné   překvapení. A vůbec ... na   prošedivělého elegána   Richarda Gera je pořád   radost pohledět ...
rimmerova-motorka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.12.2017
I když poselství filmu, že   vše jde léčit tancem, není   moc uvěřitelné, zbytek je   fajn. Richard Gere sem zapadá   dokonale. Škoda, že mu osud   vybral jako protihráčku   zrovna unylou Jennifer Lopez.   Moc jsem nepochopil idiocii   Gereho filmové rodiny, když   na něj pokřikují během   taneční soutěže...ale jsou   to amíci, ti se moc chovat   neumí.
Papaja73
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.8.2008
Tento film mě dost   zklamal.Podle hereckého   obsazení jsem čekala   příjemnou podívanou,ale   ukazuje se,že herci špatný   scénář nezachrání i když   hrají co nejlépe to   jde.Kýčovitý příběh,u   kterého postupem času   člověk zívá nudou.Je to   film,který už podruhé   rozhodně vidět nemusím.
Georgie2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.8.2010
Richard Gere mě nijak   zvlášť nebere, ale zato   tanec ano, takže proto asi   těch 10 bodů... Hodně se mi   líbily vedlejší postavy -   Susan Sarandon, Stanley Tucci,   Lisa Ann Walter jako   "Bobinátor" a   především detektiv Richard   Jenkins a jeho parťák   Scotty:-)
kamicek
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.2.2009
film mě teda moc nezaujal,   jelikož to bylo hodně   romantický, jako Richard Gere   zabodoval, ale jinak nic   moc... :-)
Medousek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.3.2008
Na Štědrý den poprvé v   televizi,vůbec jsem   nečekala,že mě to tak   nadchne!Není to sice   Hříšný tanec,ale Gere s   Lopezovou mě mile   potěšili!Netradiční konec   a krásná hudba s Peterem   Gabrielem-pro mě sladká   třešnička na dortu!
Mary.Elwood
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.8.2008
Samozdřejmě trochu kýč,ale   dá se to rozdýchat. J.Lo mi   ani moc nevadila, Richard Gere   mi přijde naladěný stejně   v každém filmu. Jediný kdo   se mi hodně líbil byl   Stanley Tucci. Koukatelný ale   nijak příliš nenadchne.
JanaOss
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Trochu nezáživný snímek o   muži, který má vše, dobrou   práci, milou a krásnou   ženu, děti- rodinu a vše   jak má být. Ovšem zaujme   jej dívka z tanečního   studia a aby se s ní mohl   setkat, začne se učit   tančit. Následují   propletence vztahů, citů a   omylů.
usov
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.10.2009
usov
u tohoto filmu jsem se nudila   každý film má mít skvělou   zápletku bohužel mi u tohoto   filmu jakákoliv zápletka   chyběla je to škoda protože   Richard Gere je dobrý herec   ale tímto filmem u mě   poměrně hodně klesl
pakacka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.5.2007
Čekala jsem víc... Filmů,   kde je tanec v hlavní roli je   hodně, ale Smím prosit? v   sobě bohužel nemá kouzlo   ani poloviny z nich. Diváky   sice láká na hvězdné   obsazení, ale ani tomu se   nepovedlo pozdvihnout film z   klasické oddechovky na   nedělní odpoledne někam   výš. Richard Gere je sice   úžasný herec se   okouzlujícím charisma,   Jenifer Lopez se tentokrát   taky snažila, ale snímek ve   mně nezanechal skoro nic. A   to mám tanec i filmy o něm   moc ráda. A ještě jeden   postřeh navíc: viděl už   někdy někdo tanečnici,   která by se ve svých   tanečních botech procházela   po ulici?!?!
alus
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.4.2008
Podle mého průměrný film.   Jennifer Lopez vypadá   nádherně, překrásně   tančí, ale vůbec neumí   hrát ! Má stále nasazen   jeden sladkobolný výraz se   kterým vlastně pohodlně   vystačí téměř po celý   film.A to prý tady podává   jeden ze svých nelepších   výkonů. Richard Gere je   samozřejmě stárnoucí   charismatický fešák. Ale   pokud jsem se bavila, bylo to   díky některým vedlejším   postavám. Podívat se znovu?   Ne, děkuji , nechci.
Madam_Horatio
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2006
Moc pěkné. Jelikož mam   ráda taneční filmy a sama   ráda tančím, tak se mi to   moc líbilo. A je tu hlavně   zajištěno, že se tu i   zasním, když tam je   miláček ženských srdcí   Richard Gere. Je to fakt   pěknej film. Taková   oddechovka.
vlcinek
Hodnocení:
Přidáno: 11.6.2007
Skvělé herecké obsazení,   možná netradiční, ale   krásný konec, kdy si muž   uvědomí, jak moc miluje   svojí ženu, i když mu do   cesty přišla jiná, možná   atraktivnější a   "divočejší".   Krásné taneční scény,   které člověka chytnou a ten   má chuť si také skočit.
jaromir.sasinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.11.2007
Dobra komedie, je to film,na   ktery se da divat ve dvou (s   pritelkyni). Po par   zhlednutych hororu,je to dobra   zmena. Doporucuji.
petulla
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Tento film není žádný   trhák, ale díky hvězdněmu   obsazení Richarde Gerem a   Jeniffer Lopez přitáhne do   kin diváky všech věkových   kategorií. Film určitě   nezklame, film má velice   soudobý příběh, který   zaujme, ale jak říkám,   nebude lámat rekordy...Ale   určitě se na něho   podívejte, budete si ho   pamatovat...
Necker3
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.1.2008
veľmi dobrý film,na ktorý   sa dá pozerať. Aj napriek   tomu,že som čakala viac   šťavy. Jennifer Lopez   zahviezdila,ako vždy pri   takýchto filmoch. Proste rola   tenečníčky sa jej veľmi   hodí. A čo sa týka elegána   Richarda Gera,taktiež to bol   veľmi dobrý výkon.
dun.dee
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.10.2008
Nudná romantika bez ducha,   ani Richard Gere to   nezachrání...
Trochu   mi to přijde jako novodobá   snaha o napodobení   Hříšného tance, který ale   i po těch letech má své   kouzlo. Zkrátka podívaná, o   kterou se podruhé nechám   klidně připravit.
zdeluk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.5.2007
Film, který se mi do ruky   dostal náhodně ... neurazí,   ale také asi na dlouhý čas   divákovi v sobě nic   nezanechá. Příběh, jehož   "zápletka" (jestli   se tomu tak může   říkat)není nikterak   složitá, se odehrává v   malém okruhu postav, točí   se kolem zevšednění všeho   všedního a hledání   něčeho, co člověka   "nakopne" - v tomto   případě v tanci   propleteném city...nakonec   všechno dobře dopadne (jak   taky jinak)...hlavní postava   najde znovunaplnění lásky   se svou manželkou, kolega se   přizná k tomu, že je   vášnivý tanečník, slečna   Mici má zase plnou   školu....prostě nenáročná   oddechovka na nedělní   odpoledne (i večer:)
francovka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Krásný film, který pohladí   po duši nejednu ženu   (možná i muže.)Krásný   Richard Gere, který si   zajisté získal u obrazovky   mnohé ženské srdce.   Krásná Jennifer Lopez,   kterou sice příliš   neobdivuji, ale v tomto   snímku mi nevadí(naopak s   Gerem tu tvoří nádherný   pár - obzvlášť při   tanečních scénách je na co   se dívat). A nakonec můj   oblíbenec - úžasný Stanley   Tucci v roli obyčejného   úředníka ve dne a   úchvatného tanečníka v   noci. Na závěr nelze   opominout dojemnou scénu v   obchodním domě, kam   elegantní Richard Gere s   růží v ruce přichází za   svou ženou. Pokud se chcete   vzdálit od reality všedního   dne, podívejte se na tento   snímek. Doporučuji.
frantisekcsoka
Hodnocení:
Přidáno: 6.1.2015
Franta
Film je super.Sledujem cela   rodina a vsici jsou maximalne   spokojeni.Treba zaradit vice   takovych filmu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih76466minih76466Neděle u Tiffanyho (2010) [TV film] 
Sundays at Tiffany's n
minih111180minih111180Sanitka 2 (2013) [TV seriál] 
Sanitka 2 n
minih16338minih16338Poltergeist (1982) 
Poltergeist n
minih48562minih48562Dementia 13 (1963) 
Dementia 13 n
minih30769minih30769Animální přitažlivost (2001) 
Someone Like You n
minih13678minih13678Návštěvníci (1993) 
Les visiteurs n
minih49892minih49892Rudý písek (2008) 
Red Sands n
minih44412minih44412Hrdinové v pekle (1973) 
Eroi all´ inferno n
minih10639minih10639Kouzelný měšec (1996) 
Kouzelný měšec n
minih70420minih70420Alois Nebel (2011) 
Alois Nebel n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Smím prosit? (1995)

 Smím prosit? (1995)
Smím prosit? n
Shall We Dansu?
Žánr: komedie
Země: Japonsko
Režie: Masajuki Suo

(remake)

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

16:30 - 17:15

3 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

ČT2 - Člověk jako živočišný druh

16:30 - 17:20

3 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

63 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

58 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178286

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani