Jeden svět
ohodnotit

Slíbená princezna [TV film]

Další název:
Prisľúbená princezná (SK)
Žánr:
Rok:
2016
Délka:
106 minut

Obsah filmu Slíbená princezna

 
Jak byla zlatovlasá princezna Radost pirátovi přislíbena? Dokáže odvážný Jiřík splnit tři úkoly, porazit druhého nápadníka a přivézt Radost svému pánovi? A co když je láska silnější než všechny sliby?

Na začátku příběhu vyprávěného na motivy oblíbené Zlatovlásky je kůže kouzelného hada. Kdo ji ochutná, porozumí řeči zvířat. Ochutná ji i zlý kníže Honorád. Ani to ho však neodradí od nesmyslné krutosti vůči všem a všemu. A když si potom usmyslí, že chce zlatovlasou nevěstu, vyšle svého čeledína Jiříka, aby se vypravil z rodné Božemie daleko do světa a zlatovlasou Radost mu přivedl.

Po řadě dobrodružných situací se spolu se svou družinou...
 
Související odkaz
 
PRVNÍ DOJMY: Boží hod rozhodila Slíbená princezna, jedním slovem trhlá

Zlatovláska se ostříhá, jde si pro ni dvojník Pirátů z Karibiku, Jiřík ztratí paměť jako Jason Bourne, zvířátka si sdělují „Máš prd!“ a celé to nemusí dávat smysl, ať žije postmoderna. Boží hod na ČT1 patřil premiérové pohádce Slíbená princezna, která zapomněla, že praštěná neznamená nutně veselá. číst dál

Hodnocení: 35 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Ivan PokornýIvan Pokorný  
hraje:
Marta DancingerováMarta Dancingerová.....Čirá Radost [24]   
Jan CinaJan Cina.....Jiřík [27]   
Ondrej KovalOndrej Koval.....kníže Honorád [36]   
Jan DolanskýJan Dolanský.....Za Bié Ocradé [38]   
Martin StránskýMartin Stránský.....ostrovní král [46]   
Jitka Čadek ČvančarováJitka Čadek Čvančarová.....ostrovní královna [37]   
Petr PanzenbergerPetr Panzenberger.....Nudle [30]   
Václav VydraVáclav Vydra.....Zahrob [60]   
Karel ČepekKarel Čepek.....ovčák [73]   
Petr StachPetr Stach.....strážce Spoleh [41]   
Ondřej NovákOndřej Novák.....Natotata [30]   
Týna PrůchováTýna Průchová.....služebná Matylda [32]   
Jan PlouharJan Plouhar.....Trefa [34]   
Petr KlimešPetr Klimeš.....pirát s modrou krví [52]   
Ladislav DušekLadislav Dušek.....rybář [72]   
Anna KameníkováAnna Kameníková.....Marieke [21]   
scénář:
Iva ProcházkováIva Procházková  
námět:
Karel Jaromír ErbenKarel Jaromír Erben.....pohádka "Zlatovláska"   
hudba:
Jiří HájekJiří Hájek  
kamera:
Vladimír HolomekVladimír Holomek  
  Nahrát trailer k filmu
Typ:
[TV film]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Slíbená princezna >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

pauli1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.12.2019
U nás patří tato pohádka mezi oblíbené. Je   trochu drsnější, ale je svěží a vtipná.   Obsazení bylo vybrané dobře.
johnie1lenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.1.2018
Špatně titulováno
V poslední době mám pocit, že tvůrci   nevědí, jaký je rozdíl mezi filmovou pohádkou   a pohádkovým filmem. Tato "pohádka"   by, stejně jako Kdyby byly ryby, které vyšlo   před několika lety, mohla být super   pohádkovou komedii pro dospělé a   dospívající, laicky řečeno puberťáky, kdyby   však nebyla otitulovaná jako pohádka. Ani mi   nevadí, že zde není "krásná"   princezna, a že dívčí postavy prostě jen   nečekají, až jim princové pomůžou, jak se   stalo stereotypem pohádek, mám ale dojem že   věty typu: "ta koruna je těžká jako   kráva" do pohádky přece jen nepatří. Je   mi trochu líto, že jsme ztratili smysl pro humor   a nemůžeme se tomu zasmát a pobavit se dobrým   českým humorem, který "pohádka"   obsahuje. V mých očích je lepší, než   spousta amerických béčkových filmu pro   náctileté.
hvezdyn
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.1.2017
Karel Jaromír Erben
Všech tří je mi líto. Podle jeho motivů   vzniklo nové zpracování Zlatovlásky. Král   dvanáct dcer měl. Oproti původní verzi tady se   mu alespoň nenarodily najednou. Ikdyž jedna z   nich logicky musí být nejmladší. A ta má hned   Zlaté vlasy. Otec brunet matka černovláska. A   dceru mají skoro zrzavou. Pardon zlatovlasou. ALe   ksicht má takový, že by se spíše rodila do   role čarodějnoce, či trhovkyně. Teperamentní   a emancipovaná je ta naše Zlatovláska. Mluvit   neumí, ale za to může jen ta herečka. On   vůbec výkon těch herců je takový prapodivný.   On vůbec scénář je prapodivný. Na pohádku   příliš hrubých slov. Takže vzniklo vzteklé   dílko bez českého nadhledu. Takže zcela   právem diváci pohádku vánoční praží.
Jarotinek
Hodnocení:
Přidáno: 2.1.2017
úpadek vkusu
mluva hrubne nejen v pohádkách, ale i v   politice, v diskusích, filmech. Vulgarita se   stává normou pro ty správné drsňáky.Osoby a   obsazení ? Kdo to platí? Mnozí z těchto herců   a hereček se objevují v médiích jako hlásiči   té jediné pravdy. Té mainstreamové.
pettra
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.12.2016
hnusná princezna??
To jako vážně?? Škaredá princezna a o té   paruce a ani nemluvím. Cina byl hezčí jak ona.   Princezny coury a ty kostymérky jsou asi zhulené   ne?? Troška má recht!! katastrofa....nikdy   více.
petrusmev
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.12.2016
Svérázná crazy variace na Zlatovlásku, kterou   sráží poměrně dost nedotažeností -   především zoufale nezvládnutý konec. Naopak   je fajn, že si film nehraje na nic velkého a   jedinou snahou je pobavit.
mikee007
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.12.2016
Zmýlená princezna
Já nebudu hanit tuto pohádku tak, jako drtivá   většina této "pohádkymilovné"   země.
Já jsem rád, že se alespoň někdo   pokusil tento žánr trochu resuscitovat dříve,   než upadne do klinické smrti.
V Čechách se   pravidelně točí kolem tří, čtyř pohádek   ročně. To je od revoluce nějakých osmdesát   devadesát pohádek. Kolik jich za něco stálo ?   Tak pět. Tristní bilance.
Slíbená princezna   chtěla svůj žánr trochu okysličit. To, že se   to nepovedlo a zhnuseni jsou jak diváci, tak i   režiséři, kteří by za své vlastní počiny   měli raději chodit kanálem, je prostě   fakt.
Co se stalo? V pohádce se střílí z   kulometu, plavou tam mrtvoly, princezny se   chovají jako šlápoty z Perlovky, stříká krev   atd.
Je to tak správně ? Rozhodně ne!
Ve   filmu jsou mluvící ryby, mravenci a podobné   ptákoviny a tak to je !!! pohádka a ta se musí   !!! řídit nějakými pravidly. Tak to prostě   je.
No ale já nejsem dítě, krev už jsem   viděl a k děvkám mám veskrze kladný vztah. A   tak mohu tento projekt hodnotit střízlivýma   očima.
Co jsem viděl: Slušnou kameru,   nadprůměrnou hudbu, princeznu, která je milá.   ale na svou roli se nehodí. Její příšernou   paruku. Výtečného Jana Cinu, ze kterého se   pomalu, ale jistě začíná stávat miláček   národa. Jana Dolanského, který mě asi poprvé   zklamal. Žalostně natočené bojové scény.   Totálně odfláknutý konec. Slušné triky a v   neposlední řadě hezké lokace.
Největší   slabinou však ale je, jak už to v té naší   kinematografii v poslední době chodí,   scénář.
Scénáristka Iva Procházková   příběh doslova zasvinila velkým množstvím,   zcela zbytečných postav, které ději nijak   neslouží. Občas kulhá logika, někde, jak už   bylo řečeno autorka přestřelí totálně.  
Nu což. Stalo se, nebudeme nad tvůrci lámat   hůl, oni se do příště polepší.
radegaster
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.12.2016
Vánoční hnus
Tento otřesný paskvil se v žádném případě   nedá nazvat pohádkou, to by bylo poplivání   všech krásných a nezapomenutelných věcí v   rámci žánru.Dějová motanice naroubovaná na   strom scénaristické bídy a nouze. Nevíme jaké   zadání měla ČT vůči "autorům" ale   to co nám zde předvedli už není nesoudnost ale   nestoudnost!! Řev místo dialogů, vulgární   projevy mnoha postav a to i v situaci kdy zrovna   nemluví(neřvou). Kostýmy jako z laciného   vetešnictví kdy jejich korunou je zoufalé cosi   na hlavě jakési osoby což má býti   princezna...zlatovlasá panna.Ta už od prvního   pohledu budí dojem , že je aktivní členkou   jakéhosi nevěstince než laskavou a téměř   éterickou bytostí.Kam se vytratila laskavost,   nadhled , trocha humoru ? Zřejmě do peněženek   těch , kteří disponují financemi   koncesionářů a dávají je svým kumpánům z   rádoby umělecké obce. V této zemi už je   delší dobu hanba žít pro dospělé , i tímto   dnešním počinkem si připravují půdu pro   nejmladší generaci kde slušnost je slabost   ,podvod normál a řev a násilí jsou standardní   prostředky k dosažení cílů. I komerce má   své hranice, toto je brutální odpad.
paseka74
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.12.2016
Nedokoukatelnost
Těšil jsem se na nové zpracování zlatovlásky   a doufal že to bude uchopeno nově a zajímavě.   Netušil jsem že se dá udělat z poměrně   jasného pohádkového příběhu takový hnůj.   Dvorní dámy oblečeny tak že i v bordelu jsou   zaměstnankyně slušněji ustrojené. Piráti s   kulometem. Princezna zlatovláska bez   komentáře,jelikož horší to být asi nemohlo.   Strašná škoda ten příběh má potenciál   vytvořit parádní pohádku a ne tento strašný   průšvih. Pan režisér by se měl věnovat   kriminálkám v tom je myslím výborný, tohle   byl krok špatným směrem
zzzZuzka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.12.2016
Hrůza a děs
Hrůza. Prosím, tohle už nikdy, to se fakt   nepovedlo. A co koneckonců očekávat od týmu,   který natáčí seriál Vraždy v kruhu, že.   Pohádkovou atmosféru evidentně těžko. Celá   pohádka byl jeden velký přehmat. Princezny nebo   děvky? A mohla bych pokračovat, ale škoda času   na tento paskvil.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih6026minih6026Den nezávislosti (1996) 
Independence Day n
minih25476minih25476Byl jednou jeden polda III - Major Maisner a tančící drak (1999) 
Byl jednou jeden polda III - Major Maisner a tančící drak n
minih66530minih66530Priključenija Toma Sojera i Geklberri Finna (1981) [TV film] 
Priključenija Toma Sojera i Geklberri Finna n
minih7673minih7673Flashdance (1983) 
Flashdance n
minih58119minih58119Strom v srdci (2008) [TV film] 
The Memory Keeper's Daughter n
minih20014minih20014Svět patří nám (1937) 
Svět patří nám n
minih37163minih37163Snílci (2003) 
I Sognatori n
minih96143minih96143Hlídač č. 47 (1951) 
Pickup n
minih35904minih35904Milostivé léto (1990) [TV inscenace] 
Milostivé léto n
minih31256minih31256Přestřelka u O.K. Corralu (1957) 
Gunfight at the O.K. Corral n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Zlatovláska (2015)

 Zlatovláska (2015)
Zlatovláska n
 
Žánr: pohádka / komedie
Země: Česká republika
Režie: Václav Vorlíček

(remake)

Zlatovláska (1984) [TV divadelní představení]

 Zlatovláska (1984) [TV divadelní představení]
Zlatovláska n
 
Žánr: pohádka
Země: Československo
Režie: Jiří Bělka, Josef Krofta

(remake)

Zlatovláska (1973) [TV inscenace]

 Zlatovláska (1973) [TV inscenace]
Zlatovláska n
 
Žánr: pohádka
Země: Československo
Režie: Vlasta Janečková

(remake)

Zlatovláska (1955)

 Zlatovláska (1955)
Zlatovláska n
 
Žánr: loutkový
Země: Československo
Režie: Hermína Týrlová, Jan Dudešek

(remake)

Slíbená princezna (2016) [TV film]Slíbená princezna (2016) [TV film]na natáčení Slíbené princeznySlíbená princezna (2016) [TV film]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177911

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10