Duben
ohodnotit

Pavouci z vesmíru

Skyline

Další název:
Skyline - Der Tag des Angriffs
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
9.6.2011
„Jsou blíž, než si myslíš... Nedívej se vzhůru! Setkání s vyspělou civilizací přináší lidstvu zkázu“

Obsah filmu Pavouci z vesmíru

 
Jarrod se svou přítelkyní Elaine přilétají do prosluněného Los Angeles, kde jsou pozváni na oslavu narozenin Jarrodova dobrého a bohatého kamaráda - Terryho. Ovšem několik minut po čtvrté hodině ranní začínají dopadat do města ostře světélkující modrá světla, které předcházejí mnohem něčemu děsivějšímu. Obrovské mimozemské lodě se vznášejí z nebe a vtahují všechny obyvatele do útrob svých korábů. Jarrod a malá hrstka vystrašených lidí je uvězněna v budově a nebudou čekat ani minutu, aby je stihl stejný osud, jako všechny ostatní.

Autor: Langley
 
Související odkaz
 
Recenze: Skyline

Zase navážeme na Kroniku sci-fi a podíváme se na tenhle nedoceněný počin Colina a Grega Straussových, kteří... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Colin StrauseColin Strause  
Greg StrauseGreg Strause  
hraje:
Eric BalfourEric Balfour.....Jarrod [33]   
Scottie ThompsonScottie Thompson.....Elaine [28]   
Brittany DanielBrittany Daniel.....Candice [34]   
Crystal ReedCrystal Reed.....Denise [25]   
Neil HopkinsNeil Hopkins.....Ray [32]   
David ZayasDavid Zayas.....Oliver [47]   
Donald FaisonDonald Faison.....Terry [35]   
Robin GammellRobin Gammell.....Walt [73]   
Tanya NewbouldTanya Newbould.....Jen [38]   
J. Paul BoehmerJ. Paul Boehmer.....Colin [44]   
James HuangJames Huang.....voják [33]   
Vanessa RossVanessa Ross.....stevardka [27]   
Phet MahathongdyPhet Mahathongdy.....barmanka   
Byron McIntyreByron McIntyre.....řidič limuzíny   
Jackie MarinJackie Marin.....dívka v bazénu   
scénář:
Joshua CordesJoshua Cordes  
Liam O'DonnellLiam O'Donnell  
hudba:
Matthew MargesonMatthew Margeson  
kamera:
Michael WatsonMichael Watson  
střih:
Nicholas Wayman-HarrisNicholas Wayman-Harris  
trailer
Oficiální stránka:
www.iamrogue.com/skyli...
 
 
Distributor v ČR:
Intersonic
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Pavouci z vesmíru >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.4.2022
Skyline je fajn...
Sci-fi snímok, na ktorom je postavená celá   séria /zatiaľ sa jedná o 3 diely Skyline,   Beyond Skyline a Skylines/ ma príjemne   prekvapil.Na filme je vidieť nižší rozpočet a   zápletka kopíruje známejšie kusy, ale   atmosféru má solídnu, podobne ako herecké   obsadenie, kostýmy a CGI efekty.Nič som od toho   nečakal a dostal som slušnú porciu   zábavy.
Film doporučujem.
Pitryx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.3.2022
Tomuhle snímku lze vytknout jen ty pasáže, kde   se lidi hádají. Efekty jsou skvělé a je jich   dost. Mimo několika scén to má spád a je na co   koukat. Za mne tedy rovných devadesát.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.1.2022
Snímek je velkolepý a po vizuální stránce   hodnověrný. Jenomže už od první scény celý   koncept nabývá dojmu, jakoby jsme to už prostě   někdy někde viděli. A je tomu skutečně tak.   Od ´Den nezávislosti´ (1996) přes ´Válka   světů´ (2005) či ´Monstrum´ ( 2008) až po   ´District 9´ (2009). Byl tedy vytvořen mix   všeličeho, avšak bohužel s nutným   vynecháním s tématem daných patřičností. Po   celou stopáž máme možnost sledovat pouze   počínání mladých jedinců, ke kterým se   přidá jeden ve středním věku, snažící se   přežít a vymanit se útoků mimozemských   vetřelců v jedné jediné výškové budově.   Projev prezidenta a bojující armáda je použita   jen okrajově, a to tak, že to vypadá jako z   nutnosti. Vytknout se dá především   scenáristická nerozhodnost jakým směrem se   vlastně vydat. Tím se to celé stalo dosti   banální, i když momenty hrozivých situací   plných bezmoci a beznaděje se pevně drží.   Spousta toho je ale vynuceně vykonstruovaná, aby   se napětí s nekončící hrozbou, i když vcelku   v ponuré atmosféře, pevně drželo. Závěr   však ve své slizké ohavnosti snad jako jediné   zaujmout dokáže. Před touto scénou skutečně   klobouk dolů. Otevřený konec naznačuje   pokračování, což bylo plně podle tvůrčích   plánů s úmyslem dát dohromady trilogii. Tento   mockbuster nelze brát zase až tak moc vážně,   právě s ohledem na sérii daleko lepších   tematicky sladěných snímků, ale jen tak pro   letní promítání někde venku zase proč ne.   Během sledování u toho opravdu není potřeba   přemýšlet. Jen se nechat unášet vizualitou a   bavit se. Nic víc se s tím dělat nedá.
radegaster
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.8.2018
Skaj lejno
Při prvních 20 minutách jsem měl spíš pocit,   že se dívám na osudy partičky přátel ve   stylu 90210. Pak přišel na řadu až moc umělý   boj o holý život. Celkově sem si připadal jako   by parta znuděných puberťáků chtěla   zrealizovat velkofilm ve stylu Dne nezávislosti a   aktuální Bitvy o LA s romantickým vyvrcholením   ala "krásky a netvora". Prostě se jim   jejich sen nepoved.
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.1.2014
Sci-fi můžu v neomezeném množství, ale tady   nějak nedochuceno, nedoděláno. Jak už bylo   zmíněno, začátek se táhnul, pak přišla   dobrá scéna s výjezdem z garáží, tak jsem si   říkala, že už to začne a zase dlouho nebylo   nic. Oživení přišlo s armádou, potom se   trhaly hlavičky a potom byl konec, tak nevím o   co těm modrákům vlastně šlo.
S hrdiny jsem   se vyloženě nemohla ztotožnit,   nejsympatičtější a hlavně   nejracionálnější byl postarší   domovník.
Nicméně až přiletí, do modrého   světla koukat nebudu.
DoubecekJan
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.6.2013
Dabing
Ať žije český dabing který tenhle film   totálně pohřbil. V angličtině se na to dá   dívat, v češtině je to fakt opruz. To se na to   raději nedívejte
Elda1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.3.2013
tajk jako zajimavej film, ale spiš mi   připomíná válku světů. Začátek se docela   táhnul sem myslela že se to nerozjede pak to   trochu nabralo otačky když se do toho vložili   stihačky ale pak to zase pozvolna upadalo. Jinak   potvurky pěkně zpracovany.
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.9.2012
Jsem velkým milovníkem sci - fi, ale tady to   neklapne.To, že se na to nedalo dívat, svědčí   i to, že jsem u toho několikrát usnul :-) a asi   počtvré už se mi to nechtělo   pouštět.
Takže vlastně ani nevím, jak to   dopadlo, jestli vůbec někdo z nich přežil a   proč ti mimozemšťané kradli ty lidi :-).
3   body dávám jenom za vizuální efekty, protože   ty vesmírné kocábky byly dobře udělané.
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.7.2012
SKYLINE

Průměrné sci-fi o invazi   mimozemšťanů. Mnohokrát obehraný příběh,   se spoustou přerostlých monster, likvidujících   všechno, co jim přijde pod chapadla. Film měl   být klasické sci-fi a toho se podle mě držel.   Pro mne, jako pro příznivce žánru, bylo   nutností tento příběh vidět. Popravdě,   nebylo to nic moc, ale zase – za ty prachy - co   chcete? Z podobného námětu se toho už   příliš vytěžit nedá. Příliš nových   dějových zápletek už nejspíš získat nelze.   Takže je to takové, že skoro všechno jsme již   viděli, skoro všechno už bylo použito v   jiných filmech. Vlastně jsme se nedozvěděli   nic o motivaci mimozemšťanů, jejich pohnutky a   záměry zůstávají dlouho nejasné. Hlavní   postavy filmu jsou na dlouhou dobu uvězněny v   domě, na omezeném prostoru. Tato klaustrofobní   atmosféra sice udrží partu lidí pohromadě,   ale časem v nich vyvolá pocity veliké   nejistoty. Nejhorší je, že vlastně nevědí   jistě vůbec nic. Nevědí o co ufonům vlastně   jde, co chtějí. Lidé nevědí, čeho   konkrétně by se měli bát, co by měli dělat,   kam se skrýt. Vědí jen, že se bojí, že se   podvědomě snaží utéct z místa, ve kterém se   už necítí bezpečně. Jenže jsou vyděšení   natolik, že prostě ani netuší, co je pro ně v   tu chvíli nejlepší. Nedostatek informací,   které od nikud nepřicházejí, je deprimují   stále víc a víc. Poté nastává pasáž   bezhlavého pobíhání po baráku a pasivní   sledování situace za okny, které změní film   na nudné čekání. Atmosféra se stává víc a   víc skličující, protože samozřejmě stále   nevědí nic o tom, co je čeká. Stále mezi   sebou polemizují a dohadují se kam by se měli   jít schovat, kde je ještě bezpečno. Proto se   možná chovají někdy dost nelogicky a proto   mnohdy zbytečně riskují život. Tato pasáž je   hodně dlouhá a začíná nudit. Pak se sice   konečně začne něco dít, ale stále je to jen   čekání na něco víc, na něco lepšího.   Divák čeká, až se konečně rozbalí   pořádná podívaná, ale mezitím přijde konec.   Konec, který je možná efektní, ale naprosto   nesmyslný. To mne dost rozladilo.

Jediné, co   stojí za zmínku, jsou efekty, které vzhledem k   nízkému rozpočtu vypadají opravdu dobře.   Vysávání lidí bylo docela zajímavé   podívání. Přes všechny chyby a podivný konec   to zas nebyla taková hrůza, jak to možná   vypadá. Tvůrcům nelze upřít snahu o to,   nacpat do filmu i něco navíc, čím by oslovil   diváky. A vize hrůzných snů o zániku   civilizace, byly hlavně na začátku, docela   přesvědčivé. Příběh měl hlavu i patu, bylo   to takové, jaké to chtělo být. Film v ničem   podstatném neexceluje, ale slušnou průměrnou   zábavu poskytl. Za málo peněz, málo muziky.   Prostě průměr, ale jsou i horší filmy.
Sanchez
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.7.2012
Jestli tohle není parodie na scifi - blockbuster,   tak si asi kluci Strausovi dali během natáčení   nejednoho panáka slivovice :) Poslední minuta   filmu je perfektní ( na tomhle to měli založit   - to by byly jiné grády ), ale ten zbytek mi   připadl jako mišmaš všeho dohromady, bez   výrazného napětí a hlavně bez kvality.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih69398minih69398Super 8 (2011) 
Super 8 n
minih16593minih16593Poslední Podskalák (1940) 
n
minih100985minih100985Přijde letos Ježíšek? (2013) 
Přijde letos Ježíšek? n
minih132057minih132057X-Men: Apokalypsa (2016) 
X-Men: Apocalypse n
minih61436minih61436Do morku kosti (2010) 
Winter’s Bone n
minih13189minih13189Muž z bulváru Kapucínů (1987) 
Человек с бульвара Капуцинов n
minih188255minih188255Ztracené město (2022) 
The Lost City n
minih14422minih14422Noční jezdci (1981) 
Noční jezdci n
minih132094minih132094Mumie (2017) 
The Mummy n
minih73535minih73535Chaos (2005/1) 
Chaos n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Beyond Skyline (2017)

 Beyond Skyline (2017)
Beyond Skyline n
 
Žánr: akční / dobrodružný / horor
Země: Spojené státy americké / Velká Británie / Čína / Kanada / Indonésie / Singapur
Režie: Liam O'Donnell

(pokračování)

Pavouci z vesmíru (2010)Pavouci z vesmíru (2010)Pavouci z vesmíru (2010)Pavouci z vesmíru (2010)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10