Sklapni a zastřel mě (2005)

Sklapni a zastřel mě (Shut Up and Shoot Me)
71.3 %
 
 

Shut Up and Shoot Me

    Žánr: černá komedie / krimi
    Země: Česká republika / Velká Británie
    Premiéra v ČR: 1.12.2005        
    Délka: 90 min.
„Chcete-li zemřít, nesvěřujte se do rukou českému odborníkovi.“
Celovečerní debut anglického režiséra a scenáristy Steena Arga, natočený v britsko-české koprodukci, je černou komedií o sebevražedném plánu, česko-anglickém přátelství, manželských katastrofách a také velkém a rozzlobeném gangsterovi a jeho malém a rozzlobeném psíku.

Pavel Zeman celý život strádá. Má nevděčnou ženu a šest zaměstnání, aby si ona mohla dovolit život na vysoké noze. Colin Frampton je Angličan pohlcený ve svém světě plném obav. Když jeho žena Maggie na společné dovolené v Praze přijde absurdní náhodou o život, Colin by se nejraději zabil, nemá k tomu ale dost odvahy. Požádá tedy Pavla, aby ho za finanční odměnu nějak šetrně a rychle sprovodil ze světa.

Stylové komedii, stavící na vnitřní spřízněnosti českého a britského humoru a plné bláznivých zvratů a komických situací dominují lahůdkové herecké kreace Karla Rodena a Andyho Nymana, kteří se ve svých rolích skvěle doplňují. V dalších rolích vystupují Aňa Geislerová, nebo známý český zpěvák Matěj Ruppert, důležitou roli hraje také české prostředí, viděné z ironizujícího pohledu cizince a v neposlední řadě svižný soundtrack se skladbami pražské hudební skupiny Neočekávaný dýchánek.

Zdroj: ČT

režie:
Steen Argo
 
 
hraje:
Karel Roden (Pavel), Anna Geislerová (Líba), Andy Nyman (Colin), Matěj Ruppert (soused – milenec), Klára Low (Maggie), Denisa Knoblochová (Veronika), Petr Vaněk (recepční), Františka Jandová (starší dáma), Michal Šmíd (pracovník márnice 1), Marian Roden (pracovník márnice 2), Tomáš Rotnágl (pracovník ochranky), Marek Havel (lyžař), Saša Minarev (dělník na lešení 1), David Rauch (dělník na lešení 2), Světlana Railean (servírka), Martina Saydi (ošetřovatelka), Tony Vizina (majitel restaurace), Luba Řezníčková (uklízečka), Tomáš Palacký (opilec), Jiří Broj (řidič traktoru), Robert Polo (Karel Karlovic)
 
 
námět:
Steen Argo
 
 
scénář:
Steen Argo
 
 
kamera:
Howard Smith
 
 
kostýmy:
Zuzana Brožová
 
 
střih:
Michal Lánský
 
 
zvuk:
Lukáš Moudrý, David Pavlíček
 
 
koproducent:
David Rauch, Jeffrey Brown
 
 
producent:
Paul Sherwood
 
 
vedoucí výroby:
Tomáš Rotnágl
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.