Duben
ohodnotit

Síť

The Net

Další název:
Sieť (SK); Das Netz
Žánr:
Rok:
1995
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
11.1.1996
„Počítače – je to pomoc, nebo past, která nás může zlikvidovat?“

Komentáře k filmu Síť

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
vernom
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2011
10/10
skvělý námět na film,   skvělé provedení, skvělá   Sandra Bullock, skvělý   napětí. Viděla jsem tento   film snad 10x a nikdy se mi   neohrál.
blackpoint
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.5.2007
Tento fil se mi velice libil   ne jenom, ze hlavni roli hrala   pekna Sandra Bullock, ale   protoze hned od zacatku me to   vtahlo do deje a byl jsem v   napeti a ocekavani co bude   dal. Poznamka ze nekdo   neslysel o viru napadajicim   monitor se mi nezda na miste.   Kdo pred 10-ti lety slysel o   mobilnim telefonu? Hlavni idea   je v tom, alespon ja to tak   vidim, ze elektronika nam na   jedne strane vyrazne pomaha v   zivote, ale je klidne mozne,   ze se muze jednou obratit   proti nam. A co pak ....
Petra.Barbie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Výborný thriller...
...který, když jsem viděla   poprvé v 90. letech v kině,   tak jsem jen matně tušila o   existenci internetu a vůbec   jakési propojovací sítě   mezi počítači. Proto mi   přišlo hodně zvláštní,   jak se může hlavní hrdinka   dostat přes jeden počítač   do počítače zcela   jiného...ale i přesto, že   po technické stránce jsem   některým věcem příliš   nerozuměla, napětí, spád a   drama se mi líbily. Film jsem   si více   "vychutnala"   samozřejmě až trošku   později, když už jsem více   byla zasvěcená do   výpočetní techniky, za což   vděčím svému prvnímu   zaměstnavateli. Ten mne   naučil dělat s   "ďábelským"   vynálezem, jakým je   počítač:-) Ale vraťme se k   filmu. Ráda si tento thriller   připomenu čas od času.   Předběhl tak trochu svou   dobu, Sandra Bullock je   výborná ve své roli.   Oceňuji spád děje a   žádné zbytečné kudrlinky   a vedlejší dějové linie,   které zbytečně diváka   odtahují od hlavního   dramatu.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.1.2010
Sít je skvěle natočení   film v dnešní době   počítačů
jasně ukazuje co vše je   snad i možné,jeto moc dobře   natočeno
a slušné je   i obsazení .
legenda
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.7.2005
Áno, vzrušujúce, poučné...
Celkom podarený thriller,   udržal ma celú dobu v   napätí, a to si cením.   Herecké výkony síce neboli   nič moc, no myšlienka filmu   bola veľmi dobrá. Treba si   uvedomiť, že sa nemôžeme   vo všetkom spoľahnúť na   počítače, sieť a   databázy, pretože stačí   jeden chybný antivirusový   program a aj Váš život sa   môže zmeniť, keď niekto   vnikne do databázy FBI a na   Váš Register trestov   pribudne zopár   "hriechov", no kto   Vám bude potom veriť, že   ste bezúhonný? Veď   počítače klamať nevedia,   len ľudia...
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.3.2021
Tento film sice léty ztratil   na své jedinečnosti po   "technické"   stránce o to větší se   ukazuje být jeho obsahová   mimořádnost. Je to z   dnešního pohledu mrazivě   jasnozřivý pohled do dosti   blízké budoucnosti, která   je naší současností.   Krádeže totožnosti, kyber   šikana, Velký bratr a   další pojmy, které film   naznačuje jsou dnes   víceméně běžnou   součástí našeho života a   bohužel se je učíme brát   jako něco co přináší   technologický progres. Cena   tohoto filmu tak léty   paradoxně neklesá ale naopak   stoupá. Já mám bonus   protože Sandru Bullock mi   fakt doktor nezakázal a je   pro mě další bod navíc.
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2014
Velice dobrý příběh,   který nám ukazuje, jak   člověk lehce může přijít   o svou identitu. Krásná   Sandra Bullock, které na   každém kroku jde o život,   je machr na počítače a ta   nečeká, až dostane kulku   ale začne o svůj život   bojovat. My jí držíme   palce. Rada na závěr,   prosím dejte si pozor na   vše, co uděláte, u nás   tvrdě platí zákon,   neznalost zákona neomlouvá.   Velice napínavý thriller...
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.1.2017
Rok 95 a tento mrazivý   thriller - to je kombinace. Ve   své době výborný film,   dnes v některých pasížích   mírně úsměvný až   naivní, ale v podstatě   stále aktuální - téma   internetové bezpečnosti   není zdaleka pasé. Sandra   Bullock mladičká ale kočena   :)
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2010
The Net
Sandra Bullock v thrilleru,   kdy i počítačový expert   může kvůli počítači   přijít o identitu, příběh   je neokoukaný a tak je ve   své podstatě originální.   Bullock je vynikající   herečka, která se hodí   nejen do romantických filmů,   ale jak je vidět i do   thrillerů.
Zdařilý   snímek, který nenudí,   dokáže zaujmout a ráda se   na něj podívám znovu.
Nasudr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.1.2014
Zaujímavý film, ktorý   nestratil na aktuálnosti.   Práve naopak. Ako keby   predbehol dobu. Až dnes sa   dozvedáme o veľkom   sledovaní pomaly celého   sveta bez rozdielu. A   tvorcovia filmu ako keby to   vedeli, už vtedy, pred pomaly   dvadsiatimi rokmi. Človek sa   môže stať obyčajnou vecou,   ktorú po označení čipom   môže ktokoľvek ovládať.   Jeho identita je každému   známa a môže Vám ju   ktokoľvek vplyvný vymeniť,   či zničiť vo svoj, či   nieči prospech. Naozaj   zaujímavý film a vynikajúci   výkon Sandry Bullockovej.
Georgie2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2012
Fuj, to byly   nervy...Zvláštní, jak je   ten námět aktuální i   dneska, kdy už diskety   nepoužíváme, obrazovky jsou   placaté a vejde se na ně   daleko víc písmenek   najednou...
Didinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.1.2008
Kdy že to natočili? 1995? To   už je před pár lety, takže   žádné počítačové   novinky tam očekávat   nemůžete. Mě tedy ta   zápletka přišla dost   věrohodná. Ale i jestli je   to tak trochu latina, tak to   vůbec nevadí. Je to   napínavé od začátku až do   konce.
callaghan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.11.2008
Slušný, napínavý a   zajímavý film, ve kterém u   mě všechno přebil jeden   extra silný moment (tím   myslím, jak Angela nepřímo   zaviní smrt svého kamaráda,   který jí pomáhá dostat se   z bláta). To je opravdu   silný.
Erkul
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.6.2011
Viděl jsem na VHS i na DVD,   ale snad jsem měl jít do   kina, neboť mi film připadal   natolik dobrý, že si tenhle   můj exces zasloužil.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.2.2009
Síť je dobře natočený   thriller kde diky   počítačům přijde o svou   identitu počítačová   analytička , která našla na   internetu zadní vrátka do   všech systemu a to se   samozřejmě nelíbi tajné   organizaci, která jí chce   zlikvidovat i tím , že jí   změní identitu. Pracně pak   musí dokazovat kdo je a co   objevila.
Xpojntman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.6.2017
Malý, rychlý a s ochranou   soukromí. Nemusíte obětovat   velký balík dat pro to   nejlepší soukromé   prohlížení. Tak to myslím   Angela Bennetová taky četla.
Charlie35
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.3.2009
Při sledování tohoto vcelku   vydařeného thrilleru jsem   neměl problém s nudou ani   hluchými místy, ale kdyby se   mi druhý den někdo zeptal, o   čem ten film byl, měl bvch   problém mu to podrobně   vylíčit. A za týden už   bych nevěděl nic. Tyhle   filmy (je jich cirka 11 do   tuctu) mají jednu vadu:   snadnou zaměnitelnost. Takže   vlastně velká výhoda,   musím si to pustit znova.   Takže dobrý. Dávám 7.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.1.2019
Už v době svého vzniku mi   přišel poněkud chaotický.   OK, existuje prográmek   Mozartův duch, který   dokáže nabourat jakkoli   zabezpečený systém. Jenže   hlavní hrdinka o disketu s   programem přijde hned v   počátku filmu. I tak tahá   hesla odkudsi z rukávu,   zdárně navštěvuje servery   dosud nechráněné programem   Gate keeper...prostě zmatek.   Samotná myšlenka odebrání   identity a vlastně všeho je   dobrá, ale autor to nějak   pomotal.
Vídžej
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2003
Sandro Sandro do čeho ses to zapletla? Do sítě?
Máte rádi filmy s temetikou   výpočetní techniky?   Myslíte že vaše kalkulačka   vás nemůže ničím   překvapit? Máte pravdu   nemůže!Ale počítač jo.   Snažte se třeba si vás   někdo jednou najde tak jako   si někdo vybral Sandru a   vymaže vás z tohole světa   než řeknete síť. Celkem   dobrej triller ale určitě   jste už viděli i lepší.
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Thriller, který byl svého   času velice populární.   Velkou pochvalu zaslouží   především herci, jak   záporáci Jeremy Northam tak   Wendy Gazelle. Sandra Bullock   je pro mne odjakživa   herečkou číslo jedna a v   tomto snímku nezklamala. Je   vidět, že už i dříve   ukazovala, že bude paní   herečka. The Net působí ke   konci trošku jako běčkový   krimi thriller, ale předtím   vás čeká plno napětí,   zvratů s krásnou a   šarmantní Sandrou Bullock.   Soundtrack od Annie Lennox - A   Whiter Shade Of Pale je   naprostá paráda.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.11.2019
Ve své době dost velká   pecka. Technickým pokrokem to   ztratilo na lesku, nicméně   to bylo hodně vizionářské   a ve své době   nepochopitelné. Mělo to   švih, napětí a super   zápletku.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.3.2014
Poměrně nudný snímek,   chybí mu větší gradace i   napětí. Sem tam to v ději   stagnuje a já se občas i   dost nudil. Navíc nejsem v   otázkách IT moc honěný,   takže mne to nechytlo ani   tematicky a dosti věcí jsem   nějak nepochápal.   20110821 10619/10942
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.1.2012
Je fakt, že kdo není   "na/v" počítači,   jako by nebyl. A vymazat   člověka ve všech   databázích, je asi v řiti.   Založit na tom film sice   nezní úplně špatně,   ale... prostě mě nezaujal.   Thrillery, kde někdo bojuje o   život, ne že by nebyly můj   šálek, dá se to, ale tohle   mě až fakt nezaujalo.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih49991minih49991Táta za všechny peníze (2008) 
Picture This n
minih45654minih45654Nemocnice na kraji města - nové osudy (2008) [TV seriál] 
Nemocnice na kraji města - nové osudy n
minih46336minih46336Ošklivka Katka (2008) [TV seriál] 
Ošklivka Katka n
minih42365minih42365Rytíři nebes (2006) 
Flyboys n
minih8230minih8230Hibernatus (1969) 
Hibernatus n
minih47988minih47988Projekt Da Vinci: Hledání pravdy (2006) 
The Da Vinci Project: Seeking the Truth n
minih67570minih67570Další šance (2010) [TV film] 
Second Chances n
minih9914minih9914Kaňka do pohádky (1981) 
Kaňka do pohádky n
minih16343minih16343Pomáda (1978) 
Grease n
minih38706minih38706Království nebeské (2005) 
Kingdom of Heaven n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Růžový panter (1963)

14:05 - 16:00

91 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy divočiny

15:25 - 16:20

11 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

6 minut již uběhlo
81 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

1 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190545
Osobností: 697835
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178274

Poslední komentáře

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10