Duben
ohodnotit

Sirotčinec

El orfanato

Další název:
The Orphanage
Rok:
2007
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
14.8.2008

Komentáře k filmu Sirotčinec

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 40
gabikazavacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
základ tohto filmu je peter   pan a deti, ktoré ostanú   navždy detí. film tu   zobrazuje túžbu osirotených   deti po láske a rodine.   duchovia osirotených detí   neváhajú preto aj zniesť zo   sveta lauru a jej syna, aby   naplnili svoju túžbu po   milujúcej rodine. Duchovia   deti sa dokonca aj pomstia   svojej výchovávateľke   ktorá ich otrávila.
film je skôr   psychologický zobrazuje   túžbu sirôt, než horor kde   sa hororové scény objavujú   len málo.
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.8.2008
Juan Antonio Bayona nám   natočil duchařský horor ve   stylu 3:15, Šestý smysl a   Zámek hrůzy...Narozdíl do   ostatních filmů se El   Orfanato ( Siročinec   )...může pyšnit rychlím   spádem, a okamžitě po pár   minutách budete civět do   monitoru s otevřenou   pusou...napínavé a   strašidelné to takhle   vydrží až do konce a to i   díky hlavní   představitelce...Závěr   filmu byl neobvyklí ale velmi   solidní a strašidelný když   na se na povrch vyklubalo   tolik zajímavých   věcí...Při závěrečné   scéně hrála velice   podmanivá hudba která na   člověka působí tak mocně,   že mu okamžitě naskočí   husí kůže!
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.6.2010
Za vytrácejícími se paprsky   slunce se probouzí lidskému   oku neviděné, jen na jistý   okamžik poodkrývané se   dětské duši... tak   zranitelné, slaboučce   tetelící se, poznenáhlu   bující, sílící, živené   fantazií, vírou a   poznáním. A v tu chvíli   zaslechnout uchu příjemně   lahodící vytrvalé vábivé   pobízení..." jen pojď,   mezi nás..." Vždyť   nelze zadržet toho, kdo   vtažen neutuchající   zvědavostí, okouzlen   nepoznaným, zakusením   opojné radosti, je vlákán   do tenat, oblouzen zdánlivým   štěstím, později sice   prozřen, nucen ale navždy   setrvat, hledajíc stále ten   skutečný poklad.
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.11.2009
Napnutí od začátku až   dokonce.Nadšení z toho,jak   vše do sebe zapadalo.Je   pravda,že   "horory",ve kterém   mají hlavní role   děti,např. Satan   přichází,moc nemusím,ale   toto mě mile překvapilo a v   některých chvílích mi šel   mráz po zádech.
pakacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.8.2008
Nádhera, která zamrazí!   Dokonalá atmosféra, zvuk i   kamera – napětí jen tak   nezmizí a pointa mi nahání   husí kůži ještě teď, dva   dny po projekci. Krásný   příklad toho, jak se dá   natočit horor téměř bez   kapky krve. Sice stará dobrá   duchařina, ve které jsou   patrné vlivy předchozích   žánrových děl, ale já si   tuhle drsnou pohádku opravdu   užila, dokonce možná i víc   než Faunův labyrint. Del   Toro dobře věděl, s čím   spojit své jméno – roste   mu šikovný konkurent:-) A   Belén Rueda byla výborná!   96 %
Leonid
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2009
Dobrý, docela silný   příběh, spád, výkony   herců a vneposlední řadě i   hudba dělá z tohoto filmu   opravdovou podívanou.   Vstávají vám chloupky na   rukou a téměř   nedýcháte.
Opravdu   skvělý zážitek. V   původním znění s titulky   je ještě silnější.
Issabellkaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.5.2008
Horo dle mého gusta. Nic   hhnusného žádná krev   čirý strach pouze z   neznáma. Za poslední dobu   byl toto nejsmutnější film   jaký jsem zase po   dlouhatánské době viděla.   Opravdu vřele doporučuju.
geojezek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.10.2015
Velice dobry horror
Obcas jsem mel husi kuzi jako   smirglpapir :-)"Jedna,   dve, tri...ted pozor si   dej!" Tam jsem se lekl,   az jsem zarval. Velmi slusny   horror. Hlavni hrdinka je   presvedciva. Uplny zaver   trosku pripomina Silent Hill.   Hlavne ocenuji, ze se reziser   obesel bez krve, nechutnosti a   "vetrelcu". Vystrasi   totiz prave ocekavani,   atmosfera, zvuky, stiny...
intoska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.11.2009
Výborný horor,jeden z   nejlepších,jaké jsem kdy   viděla.A taky důkaz,že   horor lze natočit i bez   použití potoků krve a   různých   "lekacích"   efektů.Hodně z toho běhá   mráz po zádech,třeba v   záběrech,kde je malý   chlapec v kápi nebo když se   s vrzáním otvírají   dveře,i když ty dveře jsou   trochu klišovité.Nicméně   to už k tomuto žánru   patří.Ke shlédnutí mně   nalákalo jméno Guillermo Del   Toro.Nezklamal ani   tentokrát.Dávám 10/10.
nikyvan89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2008
Takže jak jsem četla   některé ty komentáře, tak   jsem se pobavila. No u   některých šlo vidět, že   fakt se moc nekoukaj na horory   a zase naopak.
Podle   mého názoru jsou tři typy   hororu:
a) prostě   krvák bez ničeho
b)   krvák s příběhem (jakým   koliv dějem od   psychologického až po   paranormální)
c) bez   krve a hlubokým dějem
A právě Sirotčinec   patří k posledním.
Sirotčinec patří k mým   oblíbeným, jak jste sami   psali nešlo odtrhnout od   plátna oči. Příběh se mi   zdál dobrý. Je pravda, že   byl ohraný, ale musíte   přiznat, že žánr   "horor" nemá moc na   vybranou. Je pak na   scénaristech, jak ho pojmou,   tady ho pojmuli výborně.   Někdo tam konstatoval, že   hned od začátku věděl, jak   to dopadne. Ale mě docela   konec překvapil, že ho najde   v té místnosti. A ještě,   jak tam zakonponovali dva   příběhy, to se taky moc   často neděje.
Tak to   je myslím všechno, kdybych   jsi na něco ještě   vzpomněla, tak se vrátím.
blax
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2009
Po čase zase výborný film
Kvalitní psychohororový   snímek s prvky spirituality.   Najdeme zde remeniscence na   Šestý smysl a Ti druzí.   PRvní část filmu se nese v   poněkud vlažném tempu, ale   od chvíle, kdy je stará a   pomatená bývalá opatrovnice   v sirotčinci sražena autem   na přechodu, nabírá film   zajímavých obrátek. Tento   film opravdu doporučuji a   dávám 1O.
stev-o
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2008
Velmi dobrý horor
Opravdu velmi kvalitní horor   který potěší hlavně   milovníky duchařiny a   mystéria... Zajímavý   příběh a skvělé   zpracování je zárukou   mrazení v zádech od   začátku do konce!!! Film je   od režiséra který se   podílel např na filmu   Faunův Labyrint ! Všem   doporučuji!
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.1.2010
Při pohledu na produkci mně   zamrazilo ale velké  
překvapení.Velmi   pěkné horor je skvěle   zpracován a slušně zahrán.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.2.2011
příjemný titulní plakát,   příjemné prostředí,   příjemní dům, příjemná   herečka, příjemná   atmosféra, příjemné téma,   příjemně se na to koukalo,   chvilkama příjemně mrazilo,   trochu přitažený konec,   příjemný, ale záludný   pocit po shlédnutí tohoto   snímku. Doporučuji   náročno/nenáročným   divákům, kteří nemusí za   každou cenu v hororech vidět   zrůdičky, protože ty taky   vždy ze strašáku   neudělají strašák....film   je dalším důkazem, že   největší hrůzu může   přivodit jen dům, zvuky,   halucinace... nikoli nakonec   samotný duch, ten už   přívádí jen uklidnění,   oddych...
wtw
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.5.2008
Atmosfera sirotcince byla   opravdu misty velmi   depresivni. Pokud vas pribeh   vtahne do deje, jako me, tak   vam bude opravdu misty behat   mraz po zadech. Musim priznat   ze nektere spanelske horory   jsou trochu low, ale podstatna   vetsina je opravdu na dost   vysoke urovni. Mozna je to   tim, ze se snazi zakomponovat   do kasickych ducharin i nejaky   ten (trochu) pohadkovy pribeh   - a na to se da divat kdykoliv
sirenita
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.5.2009
Psycho snímek - film, který   není hororem v tom pravém   slova smyslu, ale svým   způsobem vás dostane. Velké   plus bych dala   španělštině, angličtina   by ten snímek takovým   způsobem nepodtrhla. Má   mojí 9. :o)
Prema19
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.7.2010
Neuvěřitelně povedený   horor. Celý film mrazení a   příběh opravdu promyšlený   a chytlavý. Neodcházel jsem   z kina šedivý a pomočený z   jednoho dvou leknutí za film,   ale odcházel jsem nadšený   jak jsem se krásně bál a   nepotřeboval jsem k tomu ani   kapku krve!
phoebe.h2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.8.2008
El Orfanato
Sirotčinec je film,který   jede plným tempem od   začátku až do konce. Ani   jednu chvíli se   nenudíte.Neustále musíte   přemýšlet.Posledních 30   minut je tak ztrhujících,že   nemůžete dýchat.95%
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.10.2009
El orfanato
Před pár lety jsem objevila   krásu španělských hororů.   Už si nevzpomínám, který   byl můj první, ale rozhodně   vím, že mě atmosféra   španělských hororů   nesmírně baví, umí totiž   nejen děsit, ale také mají   větší hloubku.
Sirotčinec vypráví   příběh manželského páru,   kteří žijí se svým   adoptivním synem v bývalém   sirotčinci, ve kterém   dříve vyrůstala sama   hlavní hrdinka Laura.   Sirotčinec je perfektní   ukázkou toho, že horor lze   udělat bez kapky krve,   stísněná atmosféra domu   dýchá na diváka z   obrazovky, každé vrzání v   divácích vyvolává strach a   napětí se dá krájet. Film   není čistokrevným hororem   nebo klasickou duchařinou,   protože tady se v tom toho   snoubí trochu víc. Ač   příběh nenabízí nic, co   by divák už neviděl, vše   je podáváno jinak a díky   tomu a samozřejmě nejen   díky tomu je film   nezapomenutelný. Španělé v   tomhle ohledu prostě umí a   onen zážitek si vychutnáte   o něco víc, díky hereckému   obsazení. Za zmínku stojí   především Belén Rueda,   která je hlavní postavou   příběhu a její výkon je   bezchybný. V Sirotčinci jsem   jí poprvé viděla a díky   tomu se stala mou   nejoblíbenější herečkou a   od té doby jsem s ní už   viděla pár filmů a nikdy   nezklamala.
Takže   pokud jste velcí milovníci   hororového žánru a díváte   přednost promyšlenějším,   propracovanějším filmům,   kde netečou hektolitry krve,   tak Sirotčinec je to pravé   ořechové.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.12.2019
Španělská kinematografie v   rámci hororového žánru   mnohdy umí překvapit. Jako   důkaz lze představit tento   mysteriózní snímek   předkládající veškeré   známé aspekty daného   žánru. Máme tu opuštěný   dům, do kterého se   nastěhuje žena se synem.   Dům má takovou historii, že   v něm býval sirotčinec.   Žena dostane nápad   sirotčinec obnovit. Její syn   však začne s někým   komunikovat. Následující   události tímto vezmou plně   za své. Ano, motivy   skutečně známé, budící   předpoklad, že nic nového   tu spatřit nelze. Skutečně   tomu tak je. Kupodivu, tady to   ale zase až tak moc nevadí.   Předvídatelnost děje se   samozřejmě naskytá, ale   natočeno je to tak, že   zkrátka dokáže zaujmout.   Jedná se tedy o hororový   příběh, obsahující   emocionální drama se   striktně vybudovanou   strašidelnou atmosférou.   Izolovaný svět v celé své   podstatě tajemna se tímto   vrací k základním   principům kodifikovaného   žánru. A co víc, je   odvyprávěn hluboký   příběh, vymezující se na   velkolepých vizuálních a   zvukových efektech, jak je   hlavně v hollywoodské   produkci zvykem. Je solidně   využita nadpřirozenost k   vytvoření spojení mezi   minulostí a současností,   mezi světem dětským a   dospělým, mezi vědomím i   nevědomím. O nic složitého   však ale zase nejde. Snímek   je natočen s velice   příznivým přístupem k   obyčejnému divákovi. Nechci   hrůzou si u tohoto snímku   tedy nikdo rozhodně kousat   nebude, ale filmový zážitek   přinést může.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2013
Nemůžu si absolutně   stěžovat. Špnělské   tvorbě jsem nikdy moc   nevěřila a duchařinám už   vůbec ne. Každopadně včera   jsem se přesvědčila, že   nejen Američané umí   "postrašit"   Nejlepší byl asi příběh.   Líbila se mi historka o   deformovaném klukovi s pytlem   na hlavě a o jeho   pomstichtivé matce.   Nejlepší scéna byla, když   se ten kluk poprvé objevil a   hlavní hrdinka nevěděla,   jak má reagovat. Nakonec šla   k němu a snažila se mu pytel   sundat, ale v tom jí kluk   odstrčil a přiskřipl prsty   do dveří (AU!) a pak   zamknul. Závěrečná scéna   s dětmi a hrou na honěnou   byla taky fajn. Bála jsem se,   když hrdinka řekla   několikrát za sebou řekla:   "Raz, dva, tři... pozor   teď dej si"! No a pak se   tam objevily ty děti...   Běhal mi mráz po zádech.   Sice tento film nevyděsí,   tak jako například   "Sinister", ale za   shlédnutí opravdu stojí ;-)
Papaja73
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2009
Film,který není hororem v   tom pravém slova   smyslu.Nesází na   prvoplánové lekačky a   hektolitry krve,jeho tísnivá   atmosféra se vám však   přesto dostane pod   kůži.Sledujeme zoufalou   ženu,jenž se pokouší   vyrovnat se ztrátou syna a   její postupnou přeměnu   směrem takřka k   šílenství.Právě toto je   ve snímku nejvíc   děsivé.Zajímavý film,pro   milovníky hororů i   psychologicky zaměřených   snímků.
Ela
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2008
tento horor se může chlubit   aspektem,který není pro   filmy tohoto žánru úplně   obvyklý,asice   příběhem,zápletkou a   pointou,při které   zamrazí...je jasné,že   kvalitní horory se   nezakládají na hektolitrech   prolité krve a horách   usekaných končetin,nýbrž   na skvěle vybudovanné   atmosféře   všudypřítomného strachu a   podezření,že si s námi   někdo hraje hru,jejíž   pravidla nám nejsou   známa.Ani tu Sirotčinec   nepostrádá a já si   nedokážu představit,že by   někomu při pohledu na   chlapečka v ušmudlané   košilce s pytlovitou maskou   na hlavě nenaskočila husí   kůže...
sismik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.8.2008
Celkem zajímavě udělaný   film. Musím přiznat, že na   film mě lákalo hlavně to,   že Guillermo del Toro, který   si mě naprosto získal filmem   Pan´s Labyrint, s ním spojil   své jméno a podílel se na   jeho produkci.On opravdu ví   do čeho má rípnout.   :-).Byla jsem zvědavá jak   stará Blažková...-). A v   podstatě jsem dostala to co   jsem čekala. Sirotčinec   nedosahuje sice kvalit Faunova   labyrintu, ale je to   originální zpracování   celkem ohraného tématu. Sice   jsem už předem tušila jak   to celé dopadne, ale kupodivu   mi to nevadilo. Milé   překvapení bylo, že v kině   běžel film s titulky a tak   jsem měla možnost slyšet   originální španělstinu   což bych řekla je určitě   lepší než český dabing.  
Závěr: Rozhodně   zajímavý film, který ale   kazí klasická zápletka. 80%
kara.lol
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2011
Jako hororový snímek bych   tento film ani snad   nepovažovala, nicméně jsem   se u něj skvěle bavila.   Strašidelná atmosféra,   duchařinky, to mě prostě   baví. Trošku mě mrzel konec   filmu, ale s tím jsem se   vzhledem k dějové linii   smířila.
kllatenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.4.2009
Čekala jsem průměrný,   lekací horor a proto mě film   velmi příjemně překvapil.   Nebála jsem se tolik, jen   občas. Naprosto mě odzbrojil   nečekaný konec.
A   asi jsem se zamilovala do   španělštiny a španělsky   mluvených filmů.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.7.2009
Setkal jsem se několikrát se   srovnáním tohoto snímku a   filmu Faunův labyrint. Přeci   jenom je pro mne film   Sirotčinec o něco slabší a   taky dějově nepřehledný.   Vlastně jsem ani pořádně   nepochopil, o co zde vlastně   šlo. Budu si to muset pustit   ještě jednou.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.9.2009
Na prvý pohľad celkom   zaujímavý a pozoruhodný   film. Niektoré pasáže sú   tu vykreslené dosť   neprimeraným spôsobom. Dej   tohto hororu je napínavý a   pútavý.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.7.2009
Z Guillerma del Tora se díky   komiksovému   "Hellboyovi" a   především oskarovém   "Faunově labyrintu"   stala obchodní značka   zaručující výbornou   filmovou kvalitu. Jako   producent se podepsal pod   tento tajemný a atmosfericky   bezchybný horor a záhadném   domě, který je bývalým   sirotčincem, kde se před   lety stalo něco nepěkného a   dům to dává jeho novým   nájemníkům značně najevo.   Atmosféra by se dala krájet   především díky samotné   hlavní kulise tajemného   domu, který i přes den budí   patřičný respekt. Tvůrci   navíc do většiny   strašidelných scén   přidávají déšť nebo   jiné zuvkové ruchy,   zaručující (převážně v   noci) napínavou podívanou.   Hercům také není co   vytknout a převážná část   leží na bedrech hlavní   hrdinky, která svou úlohu   zvládla neskutečně   přesvědčivě. A jako   třešničku na dortu si   tvůrci přichystali děsivou   pointu, která sice není tak   tajemná, jak se původně   zdá ale celý příběh   razantně převrátí. Další   důkaz toho, že i bez krve se   dá strašit.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.7.2011
Sirotčinec
Docela dobrý horor, který   přinesl tajemnou atmosféru a   několik duchařských   momentů, ne však tolik, že   bych se u filmu permanentně   bál, což si myslím, že je   trochu škoda. Za zmínku   stojí povedený příběh, na   kterém lze vystavět slušnou   podívanou. Ovšem nejvíce ze   všeho se mi líbilo   rozzuzlení filmu, jelikož   bylo dobře promyšlené a   výborně vypointované.
radegaster
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.8.2015
Opuštěná duše
Velice zdařilý mystery   thriller s prvky hororu.   Mrazivá atmosféra je   umocněna podmanivou hudbou a   kvalitní kamerou.Nesmím   zapomenout na krásnou a v   tomto snímku vynikající   Belén Rueda.
kockak1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.7.2013
Španělské filmy jsou si   něčím podobné. Je to   dobré mysteriózní drama s   výborným hereckým výkonem   herečky v hlavní roli, na   které to vlastně celé   leží, ale označení horor   je trochu nadsazené.   Odehrává se ve starém domě   plném tajemství a duchů,   ovšem závěrečné   rozuzlení je překvapivě   úplně logické a   neduchařské. Když to   porovnám s filmem Ti druzí,   který je dost podobný, byl   lepší. Přestože jsem se   chvílemi do děje zabrala   tak, že jsem přestala   vnímat okolí a ke konci jsem   měla i husí kůži, něco   tomu chybělo. A nebo   přebývalo, protože   některé motivy jsem už   někde viděla, například   dítě s pytlem na hlavě. Jak   jsem vypla obrazovku, na film   jsem zapoměla.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.3.2010
To byl ale zláštní   hororový film.Hlavně ten   konec mi připadal takový   nedořešený a hlavně   nedostatečně vysvětlený.No   ale je to film a navíc   horor,tak co bych chtěl že   jo.Bývají i horší   konce.Ale líbila se mi ta hra   s tím hledáním věcí a na   konci máte splněné jedno   přání.To nebylo vůbec   špatné.
Docela se mi   líbila Belén Rueda v roli   zoufale hledající matky.
rankinfitch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.5.2009
Duchařskej nadpřirozenej   thriller/horor s nadmíru   romantickým závěrem, kterej   u mě minimálně o 3 body   snížil hodnocení.   Atmosféra místy fakt bezva,   obzvlášť scény s Geraldine   Chaplin, jako celek film   působí zajímavě a celkem i   poutavě, ale vzhledem k   několika skutečnostem vidět   jednou a dost.
anetaaneta
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.2.2011
Občas jsem se neubránila   pocitu, že z opravdu   očekávaného leknutí se   stala postdramatická vložka.   Nevím čím to je, ale stále   více mne překvapují   evropské filmy, zvláště ty   španělské a francouzské.   Bezesporu tím nejlepším je   Faunův labyrint. Oproti   Labyrintu však Sirotčinec ke   konci připomíná   dramatické rodinné   shledání...
Sparta33
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.5.2009
Luke
Nevím no....celkem zajímavá   podívaná.....celkově   příjemné to zkouknout,ale   ten konec...??? :) ten mě   osobně dostal...!! na můj   vkus...no nevím   no....nečekal jsem to....
T2
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.10.2018
║Rozpočet   $-miliónov║Tržby USA   $7,161,284║Tržby   Celosvetovo $80,460,000(v   Španielsku sa film stal   komerčným hitom a zarobil   tam slušných $37,725,830   )▐ Tržby za predaj DVD v   USA $7,124,846 //počet   predaných kusov 385,595║   Tak na horror mi to príde až   moc nestrašidelné, skôr mi   to príde ako taká dráma,   kde všetko pekne vygraduje na   samom konci ale to čo sa deje   pred finišom moc príbehovej   pestrosti neprinesie, lebo   povrchná pútavosť témy sa   nesie v rovnakej úrovni od   začiatku do konca, bez   nejakých silných momentiek a   hlavne nejakých skutočne   temných alebo strašidelných   scén čo by tento film niekam   nasmerovali. Dej tu je   miestamy až nehybne pomalý,   hlavná herečka nesympatická   a jej prejav nás nedokáže   prinútiť uveriť jej   trápenie. Veru od tak   ospevovaného filmu som čakal   viac, výhodou je že aspoň   moc netlačí na nejakú   samoúčelnú brutalitu čo je   dnes u horroroch v móde.   /55%/
Lablynt
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.12.2014
Nic moc...
Dost jsem se těšila,ale   dočkala jsem se akorát   velikého zklamání...   Dvakrát za celý film se tam   objevily chvíle, kdy jsem si   říkala Jo, tak co teď,   páni. Jinak to bylo nudné,   dlouhé a bezvýsledné.   Dobrá je hra toho malého   kluka... Za horor jako takový   to vážně nepovažuju.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.2.2014
Zdlouhavý začátek,   zdlouhavé scény. Ale jinak   se na to dívat dalo, scéna   před koupelnou byla velmi   dobrá. Bohužel je to celé   jakési uměle natažené a   závěr dokonale zmršený.   Kdyby tvůrci ustřihli těch   dalších zbytečných   několik minut po nálezu,   bylo by to ještě lepší.  
Další ze série   duchařských příběhů. Nic   nového ani převratného.
260120139714/10111
Misantrop
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.3.2011
Duchařský nesmysl. (Více   vzrušivějším a více   hororovějším Sirotčincem   je bývalá, dnes již žel   zaniklá, stejnojmenná   nizozemská metalová kapela.)   Mohl to být docela lákavý   horor na téma   psychologického jevu,   zvaného německy   "Doppelgänger",   čili dvojník (sám jsem   touto poruchou coby chlapec   trpěl), ale nakonec se   ukázalo, že macecha svého   synka sama nevědomky zavřela   ve sklepení, dítě se tam   potmě zřítilo ze schodů a   zabilo se. Velmi triviální.   Psychickou poruchou pak   onemocněla sama, poruchou,   která však v celkově choré   lidské mysli není žádnou   výjimkou. Je to lidský   sebeklam; ta odporná   vlastnost člověka, jenž   odmítá vidět věci tak jak   jsou ve skutečnosti. Není-li   jiná pomoc, pak jsou za   vším zdánlivě   nevysvětlitelným hledáni (a   zpravidla i nalezeni)   duchové, jako jakási ultima   thule pochybného lidského   rozumu a sebezáchovy   lidskosti. Výjimečně jsem u   této intelektuální   kašpařiny vydržel až do   konce - čistě ze   zvědavosti, jak to dopadne -   a musím říct, že   překvapen jsem nebyl ani v   nejmenším. To zklamání se   totiž dalo čekat i bez   duchů a psychotronických   hrátek s médiem. Zase jsem   se nechal nějakým novým   filmem nachytat! Ostatně zdá   se mi to již pomalu   neměnným pravidlem, že   zhruba s přelomem letopočtu   se cosi zlomilo i ve světě   filmu a že už po tomto datu   více nevznikají žádné   nové a kvalitní filmy.   Pozorujete tu změnu také?   Já tedy rozhodně ano.   Úpadek lidského umu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11315minih11315Leon (1994) 
Léon n
minih45630minih45630Soukromá válka pana Wilsona (2007) 
Charlie Wilson's War n
minih13077minih13077Mumie žije (1993) 
The Mummy Lives n
minih46793minih46793Saw 5 (2008) 
Saw V n
minih62468minih62468Dům v temnotách (2009) 
For Sale by Owner n
minih28161minih28161Pearl Harbor (2001) 
Pearl Harbor n
minih38562minih38562Legendy z Dogtownu (2005) 
Lords of Dogtown n
minih40253minih40253Mimic 3: Sentinel (2003) [Video] 
Mimic: Sentinel n
minih41382minih41382Hory mají oči (2006) 
The Hills Have Eyes n
minih71221minih71221Dokonalá vražda, dokonalé město (2000) [TV film] 
Perfect Murder, Perfect Town: JonBenét and the City of Boulder n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

16:00 - 16:45

24 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Nádherný svět

15:20 - 16:30

64 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

54 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

49 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178281

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10