Duben
ohodnotit

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil [2k digital]

Sin City: A Dame to Kill For

Další název:
Sin City 2; Frank Miller's Sin City: A Dame to Kill For
Rok:
2014
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
4.9.2014
„Z psanců se stanou hrdinové“
Popis / Obsah / Info k filmu Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil
Robert Rodriguez a Frank Miller po devíti letech od vzniku filmu Sin City – město hříchu (2005, Sin City) natočili další díl (pokračování a zároveň prequel) slavného Millerova komiksu Sin City tentokrát i ve 3-D a s názvem Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil. Stejně jako v jedničce vychází revoluční výtvarná koncepce z černobílé předlohy, „oživené“ místy výraznými barevnými akcenty. V neonoirovém snímku, odehrávajícím se v Basin City (přezdívaném Sin City, tedy Město hříchu) se proplétají čtyři příběhy spojené s děním ve strip baru U Kadie. Prolog vznikl podle povídky Just Another Saturday Night (1997, Prostě další sobotní noc), v níž nostalgický zabiják Marv netuší, proč se ocitl za městem u hromady mrtvol. V příběhu podle druhého dílu Sin City, Ženská, pro kterou bych vraždil, se soukromý detektiv Dwight (Clivea Owena vystřídal Josh Brolin) stane obětí kruté hry své osudové lásky Avy a nebýt gangu drsných holek ze Starého Města, vedeného jeho někdejší milenkou Gail, zemřel by. Přímo pro film napsal Miller epizody The Long Bad Night (Dlouhá zlá noc) o hráči pokeru Johnnym, který výhru v kartách nad zlovolným senátorem Roarkem zaplatí životem, a Nancy’s Last Dance (Nancyin poslední tanec), kde striptérka Nancy, jíž se zjevuje její mrtvý milý z prvního dílu John Hartigan, s Marvovou pomocí zabije Roarka. – Vizuálně náročná podívaná je plná divokých akcí, brutálního násilí a vyzývavé erotiky, ztělesněné zejména Evou Greenovou jako Dwightovou femme fatale Avou. První díl, nominovaný u nás v roce 2006 na Českého lva za nejlepší zahraniční film, překvapil originálním pojetím, jež však ve druhém, hodně upovídaném, místy až zdlouhavém a do sebe zahleděném snímku, ztratilo punc novosti.
-kat-, Filmový přehled 2014


Popis / Obsah / Info k filmu Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil
Je další horká noc. Bezvětrná a vyprahlá . Dwight (Josh Brolin) hloubá, na kolik způsobů to v životě zvoral, a co by dal za to, kdyby dostal šanci začít znova s čistým štítem. Vtom mu zavolá jeho osudová žena Ava (Eva Green) a požádá ho, aby jí ochránil před násilnickým manželem. Dwight však netuší, že Ava má úplně jiné úmysly.

Marv (Mickey Rourke) se probudí na dálnici, obklopen několika mrtvými těly, a ani za nic si nemůže vzpomenout, kde se tam vzal.

Sebevědomý gambler Johnny (Joseph Gordon-Levitt) chce v pokeru porazit největšího padoucha ve městě, senátora Roarka. Zahrává si ale s nebezpečným mužem a události se vymknou kontrole.

Striptérka Nancy (Jessica Alba) se jen těžce vyrovnává se smrtí Johna Hartigana (Bruce Willis) a je odhodlaná pomstít ho za každou cenu.

V pokračování kultovního snímku Sin City se v několika propojených povídkách vracíme do Města hříchu plného gaunerů, svůdných tanečnic, zkorumpovaných policistů, ozbrojených prostitutek a zlomených srdcí. Tentokrát i ve 3D.

zdroj: A-Company Czech


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Sin City - Město hříchu (2005)

 Sin City - Město hříchu (2005)
Sin City - Město hříchu n
Sin City
Žánr: akční / thriller / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Rodriguez, Frank Miller, Quentin Tarantino

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190548
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376575
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10