Duben
ohodnotit

Šílený Max 3

Mad Max Beyond Thunderdome

Další název:
Šílený Max a Dóm hromů; Šialený Max a Dóm hromu
Žánr:
Země:
Rok:
1985
Délka:
107 minut
„Třetí, závěrečná část australské sci-fi trilogie o osudech samotáře Maxe ve zmírajícím světě zničené civilizace.“

Komentáře k filmu Šílený Max 3

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
p.a.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2018
Nechápu tak nízké   hodnocení. Dát tomuto filmu   pod pět hvězd je   nepochopení žánru a filmu   vůbec. Tento film je   důstojným vyvrcholením Mad   Maxovské trilogie (snad   prozatím). Obsazení v   některých rolích   překvapující Tetička (Tina   Turner), Ironbar (Gary   "Angry" Anderson -   australská hard rocková   hvězda). Ale všichni   odvádějí nadstandartní   výkon - Angelo Rossitto +   Paul Larsson (Master +   Blaster), Bruce Spence   (Jedediah), Helen Buday   (Savannah Nix) - Mela   nevyjímaje. Hudba Maurice   Jarrea dobře zapadá a Tinina   píseň "We Don´t Need   Another Hero" se dá   poslouchat dodnes. Oba   režiséři (Georgeové Miller   a Ogilvie) mají film pevně v   rukou. Kamera (Dean Semler) je   výborná - úvodní nálet na   Maxe - paráda. Výprava   (Graham Walker) a kostýmy   (Anni Browning) parádní   (Bartertown a jeho obyvatelé   - kdo by nechtěl koupit   pozemek v tak úžasném   sousedství). Výkony   kaskadérů v poslední   honičce - úžasné. Pro mě   bezpochyby silných devět   hvězd.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.5.2017
Jediný ze tří filmů o   Maxovi, který má myšlenku a   není jen nudnou bezduchou   honičkou. Asi i díky tomu   má nízké hodnocení. Méně   krve, nižší hodnocení.
MADSpilkaPdy
Hodnocení:
Přidáno: 23.3.2017
Jj krasne rozlouceni se starou   serii miluju tenhle svet   MadMelaMaxe s Hardym me to uz   tak neba ale asi divne   rozpolozeni podivam se   potreti:-) tohle je proste   klasa. SvoKar jdi si zahrat   nejakou hru na   ultramegagrafiku a nech   poctivy filmy spat. od vymyslu   zelenyho pozadi se takovy   filmy uz netocej....
Ilemas
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Šílený není jen Max, ale   celý film. Nechtěl jsem ho   nikdy vidět, ale shodou   okolností s dobrým vínkem   dobře naladěn jsem tuhle   ujetost shlédl do konce.   Pořádná akční jízda,   naprosto úžasná kamera a   krásné ženy dělají z   tohoto přitroublého filmu   skvělou podívanou. Ano, je   to hloupé, blbé, trapné se   spoustou nesmyslů a chyb, za   to děsně zábavné.
roox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.5.2015
Dva muži dovnitř, jen jeden ven!
Tento film je ze všech tří   doposud natočených nejméně   divoký, ačkoliv ani zde   není o napětí a tolik   oblíbené honičky nouze.   Jeho děj je složitější a   propracovanější. Civilizace   pokročila ve svém rozkladu   ještě dále. Složitější   technologie vesměs   neexistují, lidé tu žijí   na úrovni středověku.   Obyčejné hrdinství   předchozích filmů se   tentokrát přesouvá do   polohy mýtu. Velice   zajímavým nápadem bylo   obsazení zpěvačky Tiny   Turner do role vládkyně   města. Samozřejmě, že si k   filmu složila i titulní   píseň „We Don´t Need   Another Hero“, která ve   své době úspěšně   okupovala horní příčky   hitparád.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.3.2015
Třetí volné pokračování   a kvalitou asi mezi prvním a   druhým dílem. Dějově   daleko obsáhlejší a za   těmi předchozími nijak   nezaostává. Celkově se   však jedná o trochu jiný   film. Těžko říci jestli je   to dobře či špatně.   Každopádně se to zase   posunulo o kus dál. S Mad   Maxem je spojena hlavně   dechberoucí smrtící   automobilová honička, které   se zde dočkáme až na samém   konci příběhu. To   přináší určité   zklamání. Na druhou stranu   zase tkví originalitou.   Tentokrát je zde přidán   náklaďák na kolejích a   vše je navíc okořeněno   povedeným černým humorem.   Je tu také kmen plný   divokých dětí, což   působí krapet ledabyle, ale   nakonec, proč ne. Tina Turner   předčila očekávání,   avšak celkový dojem kazí   určený, pro ní nevhodný,   hlas v dabingu. Atmosféra   taková jaká má být,   výprava velice vkusná. No,   nedopadlo zase až tak   špatně, jak by se mohlo   zdát.
geojezek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.2.2015
Jediný z Maxů, který za něco stojí
Po těch letech je to dost   béčko, ale tenhle jediný   film má i něco navíc a dá   se na něj koukat. Sice se dá   těžko uvěřit, že za pár   let Maxova života z   civilizace nezbyde nic a lidé   se propadnou do doby kamenné.   Tina Turner neohromí, ani   neurazí.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.10.2012
Nejde zapomenout na   Thunderdome a nesmrtelnou   hlášku "dva dovnitř a   jeden ven" a co teprve to   podzemí městečka v   uvozovkách. Pro mě naprosto   důstojné zakončení téhle   skvělé trilogie. Mrazivě   nádherná hudba Tiny Turner   je dalším šperkem na tomhle   filmu a napadá mě: Kdo si   všimnul mistrně   zakomponovaného odkazu   australských domorodců a   celkového lidského přesahu   tohoto filmu, který od   narozdíl svých předchůdců   už rozhodně není o akci,   takže kdo čeká to samé co   bylo ve dvojce, bude zklamán   a dobře mu tak, když se   neumí dívat a chtěl by   stále jen opakování   stejných klišé. Nejhlubší   díl série: Už   nepotřebujeme žádného   dalšího hrdinu, nejděme   sami sebe.
Hakamiah
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.8.2012
Nemůžu si pomoct, ale tenhle   film je dost strašný. Celé   to působí lacině a tak   nějak nedomyšleně navíc s   neskutečnou dávkou patosu.   Když se ještě k tomu   přidala kopa dětí, které   hravě všechny přemůžou,   tak to už byl úplně konec.
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.9.2010
Třetí část je méně   brutální než dvě   předchozí, ale je dokonale   technicky natočená. Mě se   ale také líbí méně,   spíš mi tam Turnerová jako   vládkyně města Bartetownu   vadí.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.8.2010
Poslední díl série, která   kdyby nevznikla, svět filmu   by podle mě o nic moc   nepřišel. Leda možná o   Mela Gibsona, což by zejména   ženskému publiku asi bylo   líto. Tady byla zajímavostí   hlavně účast Tiny Turner,   která film trochu   "pozvedla", ale   nějak zásadně zase ne.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.2.2010
Mel a Tina a dom hromu je   dobrý nápad rocková   babička vypadá pořád   dobře,ten to film je asi z   celé série nejslabší ale   přesto jde.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.9.2009
Mad Max...........konci
Jeste,ze je ta trojka   posledni,kdyby byla jeste   natocena ctverka...........tak   by to byl uz propadak.
Ale tady to jeste jde.
Sice ta Tina Turner mi tu   moc nesedela,ale budiz.
Ovsem pro me jsou nejlepsi   zabery z toho podzemi.Hlavne s   tim liliputem,co ho nosil ten   svalovec.To byla sila teda))))
DoubecekJan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.11.2008
Třetí díl Šíleného Maxe   nepřináší nic   nového.Předchozí dva díli   byli zajisté lepší.Takže   do třetice všeho   nejhoršího.
Strength
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Šílený Max a Dóm hromu
Tento film je ze všech tří   doposud natočených nejméně   divoký, ačkoliv ani zde   není o napětí a tolik   oblíbené honičky nouze.   Jeho děj je složitější a   propracovanější. Civilizace   pokročila ve svém rozkladu   ještě dále. Složitější   technologie vesměs   neexistují, lidé tu žijí   na úrovni středověku.   Obyčejné hrdinství   předchozích filmů se   tentokrát přesouvá do   polohy mýtu. Velice   zajímavým nápadem bylo   obsazení zpěvačky Tiny   Turner do role vládkyně   města.
tuwanakha
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.3.2004
max potřetí...
Max už je uplně mimo a   přichází do podivného   města, které je zajímavé   tím, že mu vládne Tina   Turner (kupodivu nezpívá!).   Tento díl je asi dějově   nejslabší, byť se to   tvůrci snažili v závěru   dohnat zápletkou z Julese   Verna (Max se ujme bandy   dětí a zachrání je)...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih71742minih71742Věk draků (2011) 
Age of the Dragons n
minih36815minih36815Smrtonosná past 4.0 (2007) 
Live Free or Die Hard n
minih101408minih1014082 $ocky (2011) [TV seriál] 
2 Broke Girls n
minih4200minih4200Blade Runner (1982) 
Blade Runner n
minih30981minih30981Kameňák (2003) 
Kameňák n
minih98958minih98958Liga spravedlnosti (2017) 
Justice League n
minih19854minih19854Stůj, nebo maminka vystřelí! (1992) 
Stop! Or My Mom Will Shoot n
minih4268minih4268Bláznivá škola (1996) 
High School High n
minih42381minih42381Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu (2006) 
Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan n
minih16683minih16683Pošetilost mocných (1971) 
La folie des grandeurs n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)

 Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)
Šílený Max: Zběsilá cesta n
Mad Max: Fury Road
Žánr: akční / dobrodružný / road-movie
Země: Austrálie / Spojené státy americké
Režie: George Miller

(pokračování)

Šílený Max 2 (1981)

 Šílený Max 2 (1981)
Šílený Max 2 n
Mad Max 2: The Road Warrior
Žánr: akční
Země: Austrálie
Režie: George Miller

(pokračování)

Šílený Max (1979)

 Šílený Max (1979)
Šílený Max n
Mad Max
Žánr: akční
Země: Austrálie
Režie: George Miller

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190548
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376575
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10