Šílený Max 2 (1981)

Šílený Max 2 (Mad Max 2: The Road Warrior)
76.9 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Mad Max 2: The Road Warrior

Další název: Šílený Max 2: Bojovník silnic

    Žánr: akční
    Země: Austrálie
    Délka: 94 min.
„Benzín a nafta nad zlato v australském sci-fi thrilleru, který je pokračováním mimořádně úspěšného nízkorozpočtového filmu.“
První díl vyprávěl o boji bývalého policisty Maxe Rockatanskyho s motorkářským gangem Nočních jezdců, kterým se mstil za smrt ženy a dítěte. Uplynulo několik let. Civilizace se zhroutila a benzín je cennější než lidský život. Tímto světem se bezcílně toulá Max v rozedrané policejní uniformě. Bojuje s motocyklovými gangy, po jednom střetnutí s potrhlým kapitánem Gyrem, objeví malou rafinérii, bráněnou početnou skupinou lidí. Objeví ji i gang, s nímž se nedávno utkal. Jeho členové zaútočí na vozy. Max sleduje nerovnou bitvu a pak za slib benzínu odnese jednoho ze zraněných zpět do pevnosti. Když gang vedený tajemným Humungem, mužem v železné masce, rafinerii přepadne, pomůže Max obleženým nájezd odrazit. Od Humunguse dostanou obyvatelé rafinérie ultimátum. Buď do druhého dne opustí pevnost, nebo zemřou. Max zjistí, že lidé vedení mladým Pappagallem mají v plánu přesídlit se na místo vzdálené 2000 mil, které nebylo zasaženo zánikem a kde by mohli začít nový život. Nabídne se, že jim přiveze do pevnosti cisternu, kterou by pro svůj plán mohli použít. Za to chce dostatek benzínu pro svůj vůz. S pomocí divokého dítěte, které mistrně ovládá kovový bumerang, pronikne Max strážemi gangu a s pomocí kapitána Gyra se dostane k havarované cisterně. Podaří se mu prorazit zátarasy gangsterů i následný útok gangu. V noci vyjíždí z pevnosti kolona vozů s drahocenným nákladem a Maxem, který řídí cisternu. Jejich životy jsou v nebezpečí, podaří se jim uniknout zuřivému pronásledování nelítostného gangu?

Zdroj: Nova

režie:
George Miller
 
 
hraje:
Mel Gibson (Šílený Max), Bruce Spence (Gyrokapitán), Vernon Wells (Wez), Emil Minty (Divoké dítě), Michael Preston (Pappagallo), Kjell Nilsson (Humungus), Virginia Hey (Válečnice), Arkie Whiteley (Kapitánka), William Zappa (Zetta), Syd Heylen (Curmudgeon), Moira Claux (Velká Rebecca), David Slingsby (mírný muž), Max Phipps (Toadie), Steve J. Spears (Mechanik), David Downer (Nathan)
 
 
scénář:
George Miller, Terry Hayes, Brian Hannant
 
 
kamera:
Dean Semler
 
 
hudba:
Brian May
 
 
střih:
David Stiven, Timothy Wellburn, Michael Chirgwin, Michael Balson
 
 
zvuk:
Lloyd Carrick, Bruce Lamshed
 
 
produkce:
Byron Kennedy
 
 
titulky-česká verze:
Tomáš Tintěra
 
 
II. režie:
Brian Hannant
 
 
výprava:
Graham 'Grace' Walker
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.