Zari
ohodnotit

Šílený kankán

Piráti

Žánr:
Rok:
1982
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
1.5.1983

Komentáře k filmu Šílený kankán

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
curil
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.8.2021
Rozsáhlá freska režiséra   Jaroslava Balíka znázorňuje   příběh moci peněz a   rozklad morálky ve Vídni po   ukončení první světové   války. Vše ukazuje na   podivném vztahu bývalého   důstojníka Krumky a jeho   někdejšího pucfleka   Scholefa. Oba spojí své   síly a zapojí se do   poválečného podnikání ne   právě v legální rovině.   Škoda, že pozadí   historických událostí nelze   brát vážně, protože je   poplatné době vzniku filmu v   normalizační době a   poněkud dobově upraveno. To   se také projevuje v   sociální rovině filmu, kdy   je tendenčně znázorněno   rozvíjející se dělnické   hnutí a podhoubí   nastupujícího fašismu.   Jinak vynikající herecký   výkon Josefa Vinkláře,   jemuž sekunduje Karel   Heřmánek.
Erkul
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.5.2011
Film jsem viděl jednou,   nebylo to nic mimořádného.   Snad nejvíce na mne   zapůsobily exteriéry z   Vídně. Trošku jsem si   zavzpomínal, kdyžjsem viděl   pana Dohnala, který byl už   jen takovýms tínem svého   předválečného herectví.   Nenápadný film.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ida Random

Random Ida

Naposled navštívené:
Ida Random

Random Ida