Duben
ohodnotit

Šifra mistra Leonarda

The Da Vinci Code

Další název:
Da Vinciho kód (SK); The Da Vinci Code - Sakrileg
Rok:
2006
Délka:
148 minut
Premiéra v ČR:
18.5.2006
„Hledejte pravdu.“

Komentáře k filmu Šifra mistra Leonarda

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 140
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.3.2020
Tenhle film je opravdu   těžké objektivně   zhodnotit. Jde o to že napsat   scénář a natočit film   podle takové knihy jakou   napsal D. Brown je   mimořádně obtížný úkol.   Režisér Ron Howard je ve   svém oboru bezesporu   extratřída a měl šťastnou   ruku při volbě herců. Tom   Hanks je mimo diskusi ale i   Jean Reno, Alfred Molina, Ian   McKellen a především Paul   Bettany jako Silas hráli   znamenitě!! Film má tu   správnou atmosféru napětí   a tajemna. Obecně se tomu po   stránce filmařského   řemesla nedá prakticky nic   vytknout ale mám ten dojem   že řada diváků zejména   pak těch kteří už četli   předlohu byla po shlédnutí   trochu rozpačitá a možná i   zklamaná. Já si ale myslím   že o moc lépe to natočit   prostě nešlo a 8 z 10 si to   už za odvahu se do toho   pustit zaslouží. Jako   zatvrzelý ateista si takové   hodnocení mohu dovolit ale   umím si představit jak   tenhle film (a ještě víc   knihu) hodnotili bohabojní   filmoví příznivci.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.8.2018
║Rozpočet   $125miliónov║Tržby USA   $217,536,138║Tržby   Celosvetovo $767,820,459▐   Tržby za predaj DVD v USA   $100,743,559 //počet   predaných kusov 6,346,723║   Kniha je výborná čo sa o   filme nedá povedať, je to   také nemasné-neslané, ak by   som nepoznal dopredu príbeh,   moc by som v tomto ponúknutom   príbehu tápal a potom by som   dal určite aj nižšie   hodnotenie oproti tomu čo som   dal. Okrem doslova   televízneho prevedenie   filmu(okrem hudby) tu máme aj   tuctový výkon Toma Hanksa,   ktorý vždy dokázal vniesť   do filmov zanietené výkony,   tu to je pre neho len taká   prechádzka. /videl v kine 2x:   60%/
rimmerova-motorka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.3.2018
Velká, nafouknutá bublina,   která praskla když jsem se   na film podíval. I když mám   Toma Hankse za nejlepšího   součastného US herce, tak   tady mi nesedí on, ani to   překroucené spiknutí a   odkazy v dalších odkazech,   které nevyluští nikdo   jiný, jenom on. Je to prostě   a jednoduše ptákovina. Sice   by mě asi potěšilo vědět,   že mám pokrevní linii dva   tisíce let dlouhou, ale zase   na druhou stranu...NO A CO?!
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.4.2017
Náboženství trochu jinak.   Hledání zlatého grálu dle   různých indicií je na mě   dost dlouhý a většího   napětí.
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.4.2017
Ten film jsi nemohu nechat   ujít, je to jeden z mých   nejoblíbenějších. Má to   spád, nejsou tam žádné   mrtvé přechodové scény a   Tom Hanks v něm exceluje.
Imo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.8.2015
Co je "svatý grál"?
Tento film je odvážným a   přesvědčivým pokusem o   hluboký ponor až na samé   dno podstaty   "grálu" a s ním   spojených souvislostí   včetně Máří Magdalény -   Ježíšovy partnerky.   Dramatické pátrání vede   nakonec k odhalení tohoto   tajemství, což považuji za   vysoce pravděpodobné.   Grálem není kalich, ani   žádná relikvie. Grálem je   pokrevní potomstvo - rodokmen   Ježíše Krista a Máří   Magdaleny. Ježíš byl   reálným člověkem a s   Marií Magdalénou měl děti.   Stopy vedou do jižní   Francie. Jejich poslední   potomci možná dnes ještě   žijí. Pragmatického diváka   toto téma určitě zaujme.   Více se dozvíte ve filmu   "Zakázaná   historie" 2013, od   režiséra Bruce Burgesse.
radegaster
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.7.2015
Novým Umbertem Ecem se   spisovatel Dan Brown rozhodně   nestane, přesto je jeho kniha   vcelku čtivá (za 2 dny na   praxi v knihkupectví zašitý   za regálem). Bohužel   varianta přepisu je dosti   nešťastná, jelikož   doslovné lpění nejenom na   jednotlivých scénách, ale   často i samotných   replikách, které jaksi bez   dalšího vysvětlování   ztrácí na významu a logice,   se tím pádem stane   souvislým sledem dialogů, z   nichž byly ty   nejožehavější   konspirační teorie, jenž   tolik prudí papaláše ve   Vatikánu, potlačeny do   pozadí. Přesto klobouk dolů   před Ronem Howardem za to,   že i přes přemrštěnou   stopáž to relativně dobře   odsýpá a nebýt trapné   automobilové honičky   vykrádající The Bourne   identity a dosti nešikovně   natočených flashbacků, bylo   by to více než ok, jelikož   scéna, kdy Langdon   přemýšlí nad kryptexem a   před ním se vytváří   vzpomínka na pomník Issaca   Newtona, je úžasná, stejně   tak jako závěrečné   pokleknutí. Tom Hanks se do   hlavní role nehodí ani   trochu (rádoby mladický   vzhled tomuto panu herci   nesedí), naproti tomu albín   Paul Bettany je excelentní,   včetně přesně zvoleného   akcentu. Thrillerová   jednohubka, která by, nebýt   tak silné reklamní masáže,   za pár měsíců nechala na   sebe sedat ve videopůjčovně   prach...
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.4.2015
Velice obsáhlý román   plného faktů, domněnek,   historie, různých úskalí a   tajemna, ještě navíc   šmrncnutý detektivním   příběhem, je velice   ohromným uměním přepsat do   scénáře a zfilmovat. I   pokusili se v Hollywoodu o to   a tak vznikl snímek, který   dopadl jak dopadl. Upoutá,   ale zároveň vyvolá i jistou   rozpačitost. Příběh   dokáže poučit, mnohé   teorie osvětlit a vyvolat   zájem. Dějově se však ale   chvílemi spěchá a tak   zůstává nad mnohým   otazník. Atmosféra snímku   je poutavá i mrazivá. Komu   při závěrečné scéně   nenaskočila husí kůže, nic   z děje nepochopil. Tom Hanks   opět předvedl úctyhodný   výkon. Mohlo to být lepší,   ale také i horší. Tvůrci   se s tím poprali s úctou k   dílu jak jen mohli a tak   díky alespoň za to.
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.1.2015
Filmy tohoto tipu mě   vyloženě baví, když se   přidá kvalitní herecké   obsazení a dostatečně   dramatický děj je se vždy   na co těšit.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.6.2014
Vcelku napínavá podívaná,   těžící z teorií tajných   konspirací náboženského   charakteru. Film mě zaujal a   vtáhl do sebe mnoha   dějovými zvraty, chytrými   útěky a postupně   odhalovanými šokujícími   "pravdami", kterým   nicméně nevěřím ani   slovo. V podstatě všechny ty   do sebe zapadající   historické konstrukce   považují za slátaninu,   pouze šikovně vymyšlenou   autorem knižní předlohy.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2014
Vynikající kniha - o filmu   se to sice říci nedá, ale   rád se na film podívám, i   když některé motivy   obsažené v knize neobsahuje.   To je ovšem slabina většiny   filmových zpracování, nebo   se na film musíte podívat   několikrát a to u většiny   filmů tolikrát nemáte.   Vynikající T.Hanks a J.Reno   - hlavní představitelka mne   tak nezaujala, rovněž si   myslím, že ze scénáře se   dalo vytěžit mnohem více,   než se povedlo.
kockak1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.6.2013
Nejprve jsem se pokoušela   přečíst si knihu, protože   mi řekli, že to je   bestseller. Dosud jsem ji   nedočetla. Film jsem sice   viděla celý, ale nebavil mě   úplně stejně. Ze   sebepoškozujícího se   šíleného mnicha mě bylo na   nic a jinak vlastně ani   nevím o čem to celé bylo.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.6.2013
Zajímavá, byť dost   šroubovitě pojatá   detektivka s náboženským   podtextem. Jako ateista asi   dost dobře nechápu humbuk,   který se okolo ní údajně   zvedl - mě osobně by pojetí   Ježíše Krista, coby   manžela a otce rodiny nijak   proti mysli nebylo. A co   ještě dodat k filmu   samotnému? Snad jen to, že s   Tomem Hanksem se prostě nedá   šlápnout vedle...
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.5.2013
Zajímavý film o Leonardu   DaVincim a jeho šifře.   Výborné herecké obsazení a   dějová zápletka. Rozhodně   filmová elita, která vás   nutí pořád přemýšlet.
Duri86
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.2.2013
Mě film prostě nebavil.   Zajímavý začátek a pak už   je to podivná slátanina   čehosi. Někdo říká "   Kdyby jsi četl knížku   mluvíš teď jinak " ale   to už se nejspíš nedovíme,   proč někdo teda točí filmy   podle knížky když to pak   nedává smysl??
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.6.2012
A zas ten Da Vinci
Nemožno poprieť, že Dan   Brown je šikulka. Prísť s   knihou kde nasypeme toľko   pojmov, termínov a   konšpirácii je odsúdené na   úspech. Možno nie u   kritikov, ale u čitateľov   rozhodne. Zaujímavé, že Da   Vinciho kód vyšla u nás ako   prvá, napriek tomu, že v   dobe vydanie vlastne bola   poslednou. Pôvodne som chcel   napísať komentár najskôr k   Anjelom a démonom, ktorých   považujem rozhodne za   vydarenejších, nakoniec som   to spravil asi tak ako to má   byť, kedže Da Vinciho kód   bol sfilmovaný skôr. Ešte   niečo k jeho knihám. Písať   teda vie. Čo je obsahom je   už iná otázka, ale treba   povedať, že sú písané   pútavým štýlom, napriek   tomu, že kniha má slušný   počet strán ste schopný ju   pokojne prečítať na jeden   dych. Prečo taký úspech?   Napínavý dej, akčnosť,   často nečakané zvraty.   Každá jeho kniha má   rovnakú formu. Konšpirácie   sa väčšinou ako tak   vysvetlia a zločinec je ten,   ktorého ste najmenej čakali.   Plus mnoho vedeckých   termínov, solídna   manipulácia s čitateľom,   nejaké tie storočné   konšpirácie, sprisahanie v   najvyšších kruhoch a   charizma Roberta Langdona.   Jednoducho odsúdené na   úspech. K tomu dávny   nepriateľ kresťanstva sa   objaví, Mária Magdaléna   mala s Ježišom dieťa a   škandál a protesty sú na   mieste, a keď sa pridá   Vatikán, je jasné, že i   zlá reklama je reklama.   Nechápem prečo cirkev tak   brojila, skôr mala   vysvetľovať, že ide o   fikciu a zmes poloprávd,   ktoré si autor prispôsobil   pre seba a jednoducho knihu   ironizovať, takto len   dopomohla k vyšším   predajný číslam. Priznám   sa, čo sa týka knihy Da   Vinciho kód bol v pohode   (pozor, beriem to ako   napínavý triler, čo sa   týka tých dohadov a   šokujúcich odhalení, nu   neviem, príde mi to   pristrihnuté za vlasy),   Anjeli a démoni bola oveľa   lepšia. A teraz k filmu.   Musím sa priznať, nejak   extra som ním nebol   nadšený. Moc vysvetľovania,   chvíľami nuda a zdĺhavý   koniec. Herci akýsi   nevýrazný, i keď Tom Hanks   bol ako Langdon super, tu sa   nedalo nič vytknúť,   jednoducho má správnu   charizmu. Ako triler to bolo   ok, avšak čitateľ vie čo   ho čaká. Povstáva Opus Dei   i Priorstvo Sionu, začína   večný boj? Čo je vlastne   Svätý Grál? Fakt žije   Ježišov potomok? Nu musíte   uznať slušný miš maš. A   bacha ťažký SPOILER: Na   konci sa dozvedáme, že   Sophie je zrejme potomkom   Márie Magdalény a Ježiša.   Čiže fantázii sa medze   nekladú a chvíľami boli   tieto šokujúce   "historické"   "objasnenia" a   "objavy" trocha moc.   Ako akčný triler a nedeľná   oddychovka sa dá, inak nič   moc. Avšak Anjeli a démoni   sú už iná káva
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.2.2012
Je tu určitá, hodně   vzdálená podoba s např.   Lovci pokladů, prostě   hledání indicií, které je   stále někam vedou,   přičemž po nich někdo jde.   Jen tohle je hodně temné až   depresivní; navíc   odhalování spiknutí až   politického a mezinárodního   charakteru, a já jakýkoli   druh politických čachrů ve   filmu nemusím.
Nymeria
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.11.2011
no priznajme si porovnávať   tento film s knihou nie je   najlepší nápad...takže   film bol občas nudný, mohli   z toho vytiahnuť aj viac...a   Tom mi tam tiež veľmi   nesedel, aj keď herec nie je   zlý :)
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.8.2011
Je škoda, že se američtí   scénáristi a režiséři   nedrží víc předlohy a   dávájí přednost akčnosti,   spádu, trikům a střihu.   Jinak je to dobře udělaný   film.
matej69
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.3.2011
Narozdíl od Andělů a   Démonů mi tenhle film   nepřišel až tak odlišnej   od knížky a dost se mi   líbil...
Hanks je   dobrej herec, ale Langdona sem   si představoval trochu jinak.   Ale vedlejší obsazení bylo   skvělý (McKellen, Reno,   Bettany...)
A dokonalá   hudba Hanse Zimmera...
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.3.2011
Šifra mistra Leonarda
Já tenhle film považuji za   hodně vydařený. Knihu od   Dana Browna jsem nečetla i   přesto, že mi byla   doporučována, ale tohle   téma je možná zajímavé   ale pro mě akorát ve filmu.   Velký klad tohohle filmu je   jeho herecké obsazení. Tom   Hanks, Jean Reno, Ian   McKellen, Audrey Tautou, Paul   Bettany a Alfred Molina. Samá   velká jména, která už   mnohokrát dokázala jak jim   to na plátně jde a ve   společném podání je to   mnohem lepší. Není to ten   druh filmu, který si budete   pouštět často. Doma ho mám   a shlédla jsem ho pouze 2x za   několik let. Každopádně   nemení to nic na tom, že je   to kvalitní thriller s   báječným obsazením.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Zajímavé snad jen   některými historickými   teoriemi jednotlivých   protagonistů. Jinak strašně   pomalé, děj statický a   stále dokola se opakující   scény /nález verše, další   hledání/. Už jsem se u   filmu začal nudit, tudíž mi   asi něco uniklo. Stupidní   konec nezavdává příčinu k   lepšímu hodnocení. Za hudbu   /která jediná ve snímku   stála za to/ se mi dávat %   nechce. Nechápu, proč se   kolem filmu nadělalo tolik   řečí.
riso.svec
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.8.2010
niektore veci su faktami   podlozene ale preca su tam   toroch aj vimyslene veci a   bolo to velmi napinave
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.7.2010
Nic od Dana Browna jsem   nečetl a ani po odeznění   všeobecné euforie nemám   potřebu ztrácet čas s   lidovou (i když asi šikovně   napsanou) obměnou Foucaultova   kyvadla. Jelikož ale se   zfilmováním tohohle Ecova   skvostu nepočítám a snad si   ho ani nepřeju, na filmové   adaptace Browna nastavuju   jinou, shovívavější   optiku. Předně jsem nic   extra nečekal a ve výsledku   se slušně bavil. Tom Hanks   mi narozdíl od jiných nijak   nevadil (holt nemám   zafixovanou literární   postavu), historické nesmysly   ve zhuštěné filmové   podobě snáze zaniknou.   Jediné co opravdu zamrzí je   až příliš odhadnutelná   pointa. Zkrátka to, čím se   v psané podobě nemám chuť   prokousávat, mi v obrazové   podobě uchystalo docela   příjemný večer.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.7.2010
Je tomu už pár let, co   zasáhnul téměř celej   svět román od Dana Browna,   dokonale promyšlenej   příběh, kdy jenom hltáte   stránky jednu za druhou,   abyste se dostali k   závěrečnýmu, velmi   silnýmu rozuzlení, všechno   se to odehrává ve velmi   zajímavých kulisách   historických památek a vy se   jenom těšíte na další   informace o tajemném   Převorství Sionském a   Svatém Grálu.Film má   všechny hlavní atributy   knihy zabalený do lákavýho   audiovizuálu s hvězdným   obsazením.Snímek má u mě   zřejmě velký štěstí   kvůli tomu, že ke knize jsem   se dostal až poté, přesto   myslím, že Tom Hanks se do   role Roberta Langdona   příliš nehodí, působí   často velmi nenápadně, až   bez emocí.Naproti tomu je   Audrey Tautou úžasná volba   a nedokážu si představit   nikoho lepšího kdo by Sophii   mohl hrát.Spokojenej sem byl   taktéž s tvrdym poldou   Jeanem Renem, ten má tyhle   role prostě v krvi.O Paulu   Bettanymu se snad nemusím ani   zmiňovat – jako albín   Silas byl vskutku dokonalej,   chvíli jsem ho „při   akci“ nenáviděl, ale potom   když se dostal do svý   komůrky, aby se očišťoval   od svých nemalých hříchů,   mi ho bylo upřímně   líto.Příběh není   zvlášť zjednodušenej, což   je jedině dobře a u   úplnýho závěru mi při   prvním shlédnutí, stejně   jako po přečtení knihy,   mrazilo v zádech.Vše je   navíc podbarveno povedenou   hudbou.
MichalVoska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2010
Zamotané, leč pěkné
Skvělý film, není to   taková ta klasika, u které   když na pár minut odejdete,   tak se nic nestane, je to   hodně složitý a zamotaný   film, ale stojí za   shlédnutí, mimochodem druhý   díl je ještě o dost   lepší. Vše je podrtženo   skvělou hudbou
Alix
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.6.2010
Když jsem film viděla   poprvé, měla jsem fakt   problém. Nestačila jsem   vnímat všechny indicie a   souvislosti, je to moc   rychlé. Pak jsem si   přečetla knihu a znovu si   pustila film. To už bylo   lepší, ale myslím, že   běžný divák se v tom   opravdu může zamotat. Teď   už se mi film líbí a hudba   je krásná.
Tom Hanks   je ve filmu úžasný a konec   filmu, ať už si o jeho   pravdivosti kdokoliv myslí   cokoliv, je, spolu s hudbou,   naprosto ohromující....
Katka.H.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2010
Tento film si myslím že je   až mocc zdlouhavý. Je v něm   skvělá zápletka a děj ale   až mocc dlouhý. Skvělé   herecké výkony Toma Henkse a   dalších, ale povedl se, sice   jsem nečetla knížku, ale   pvedl se.
MaKy92z
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.2.2010
...Určite, že nepatrím do   kategórie priaznivcov   takýchto filmov. Všetko je   tu s nadmierou vykreslené. Je   to typický americký film   vhodný pre komerčného   diváka.
biscutstar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.2.2010
tento film není roztahahaný   ani nudný ale velmy dobrý   vtáhne vás sebou a nechá   vás spolus langdonem luštit   komplikované šifry velmy   dobré herecké vykony vás   ozáří a ani si   neuvědomíte že tento film   má 2hodiny a zjistíte pravdu   o církvi
spojla
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.10.2009
Tak to nemá chybu, od   začátku až do konce pořád   nějaká akce a jinak je to   skvěle zpracovaný. Skvělá   hudba a pořád nějaké   napětí a hlavně dobře   udělaný snímek.
usov
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.10.2009
usov
od tohoto filmu jsem čekala   opravdu hodně o to větší   bylo moje zklamání film je   na můj vkus velice   komplikovaný ale zase je   dobré herecké obsazení taky   je na můj vkus film příliš   dlouhý roztahaný hodně jsem   se nudila
Vendy62
Hodnocení:
Přidáno: 4.10.2009
Tento film se mi líbyl ,   vydržela jsem koukat až do   konce , herecké obsazení   velmi dobré ,fakt dobrý
roza3
Hodnocení:
Přidáno: 29.9.2009
brown
Film je natočen šikovněě a   se ctí. Já mám problém už   s knihou.Všechny báječné,   opravdu báječné nápady   jsou a autor to nepopírá   vykradené z knih které   vyšly už v 60 letech.   Všechno co B. přidal je ta   nejhorší možná varianta.   Vždycky když se dostal na   rozcestí které nabízí   opravdu vzrušující   možnosti, neomylně dokáže   že na to nemá a volí   nejjednodušší možnou   cestu. A konec knihy..jestli   neumřeli žijí do dnes..to   je jihoamerická telenovela   dramatičtější. Každá   jeho další kniha mi dává   za pravdu. Nekřivdím mu.   Není talentovaný, je jen   slušný dělník.Je to   perfektní kuchařka...je mi   líto herců..chtělo by   natočit tu původní   knihu...ta stojí za to.
AshT
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.9.2009
Film na mě zapůsobil   zhlediska šifry napínavosti   příběhu ale jako podle mně   byl nesmysl ten děj jinak to   šlo.
JohnCoffey
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.9.2009
Šifra mistra Leonarda bylo   skvělé počtení. Neuškodí   jednou zapomenout na hluboce   zakořeněné pravdy o církvi   a nechat se unášet   fantazií. Pokud to byla   opravdu jen fikce, tak   dokonalá. Film ale takový   není. Když hrdina vypráví,   nechápete ho, pokud nemáte   doktorát z historie a   symbologie a ve výsledku se   nudíte. Když zvolí   rychlejší tempo, tzn. běhá   bez přednášek od záhady k   rébusu, jste zmateni a opět   se nudíte. Škoda,   zpracování bylo pojato   zajímavě a sázka na jindy   geniálního Toma Hankse nebo   Jeana Renoa určitě byla   oprávněná a tudíž   odpustitelná. Jaké z toho   plyne pro filmaře   ponaučení? Ne každá kniha   se dá zfilmovat.
Henry123
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.9.2009
Šifra mistra Leonarda mně   zklamala. Děj mi přišel   hrozně roztahaný, ale   věřím, že k tomu   přispělo to, že jsem film   viděl na nově a každých 20   minut byly reklamy. Jinak se   mi ale líbilo, jak byl celý   děj propletený a i tak   dávám 7 hvězd.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.9.2009
Šifra mistra Leonarda
Výborný thriller plný toho   nejlepšího dobrodružství a   nefalšovaného napětí. Film   působní velmi tajemně a   záhadně, protože je   postaven na nejrůznějších   hádankách, skrývačkách a   rébusech, které dohromady   tvoří velmi důkladně   promyšlený logický celek,   jenž určitě zaujme a   donutí diváka přemýšlet.   Děj působí tak věrohodně,   že by nezasvěcený člověk   do téhle náboženské   tématiky uvěřil, že je   skutečně pravdivý. Líbil   se mi taky stále oddalovaný   závěr díky různým   dalším zapeklitostem a až   konečně přišel, mohl si   divák vychutnat to   poselství, které bylo ve   filmu zakódováno.
ELEONORA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.9.2009
Až nyní, po dvou letech, kdy   jsem film znovu shlédla, jsem   si "užila"   překrásnou Zimmerovu hudbu.   Nádhera! Přiznám se, že   jsem poselství filmu zcela   nepochopila ani napodruhé,   herecké výkony (Molina,   Prochnov, Hanks atd.) jako   vždy skvělé.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.9.2009
No konečně sme se dočkali i   rozumě zajímavého filmu o   hledánich tajemného zlatého   grálu.Tom Hanks a Audrey   Tautou nám tu předvádi   skvělý výkon,neni to sice   nejlepší film roka,ale   opravdu poodhalí   pravdu,kterou sme dosud   neznali.
řepešínský
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.9.2009
ach, ach, a škoda přeškoda   trestuhodně promrhaného   náboje, který mohl film   šifra mistra leonarda mít.   inu ne nadarmo se říká, že   všeho moc škodí a v   případě šifry mistra   leonarda to platí dvojnásob.   okázalé střihy s   maximálně možným   využitím animačních   technologií, výborné   počítačové efekty,   skutečné realie, místy   správný rytmus i napětí,   ale duch, mystery a srdce s   vnitřním poselstvím se   přes všechen elektronicky   vyšperkovaný děj k   divákům už vyslat   nepodařilo. polemika nad   skutečností a fikcí děje   se k hodnocení filmu nehodí,   neboť je toto téma vhodné   pro jiné odborníky, ať již   ekumeniky či historiky, ale   už od poloviny filmu je   většině návštěvníkům   jasné, jak bude načrtnutý   styl kolem hledání grálu   vrcholit. s určitými   nejasnostmi v běhu filmu, s   nelogičností v konkrétních   sekvencích děje a se   závěrem ve stylu alá jára   cimrman se zahraničním   filmařům podařilo v   případě šifry mistra   leonarda natočit lákavý   snímek, který ale z   komerčního vrcholu spadnul   mezi slabě nadpůměrné   snímky v dějinách světové   kinematografie.
Slli
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.9.2009
Super podívaná!!!
Bylo napsáno mnoho negací i   pozitiv, je to věc osobního   vkusu. Můj názor je pouze   pozitivní. Námět,   scénář, herecké výkony a   technické zpracování, to   prostě nemá chybu.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.9.2009
Nesouhlas
Někde jsem na tento film   četl kritiku, ale absolutne s   ní nesouhlasím. Řekl bych,   ale je to jenom můj názor,   že je to až přehnaně   pomluvené.
Četl jsem   obě dvě knihy, z kterých   tvůrci čerpali( Da Vinciho   kód a Tajemství templářů   ) a myslím si, že je to   natočeno až moc dobře.
Aspoň mně se to velice   líbilo.
Herecké   obsazení je tu více než   luxusní.
Mně osobně   se hodně líbil Paul Bettany,   který ztvárnil Silase a Ian   McKellen, který hrál Sira   Leigha Teabinga.
petrasek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.8.2009
Pro mě opravdu zdařilé   ztvárnění Brownovy knihy,   výborné herecké výkony a   je to podáno celkem   srozumitelně. Myslím, že   prima podívaná.
luca-luciano
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Takovéto filmy přímo   "žeru" a poněvadž   nemám moc rád kaotlíky,   kteří nejsou katolíky a   skrývají se za víru. Tak   mě tento film nadchl. Tom   Hanks i Jean Reno prokázali,   že jsou herci na úrovni.   No.. dál už nevím jak tento   film vynachváli ho pan Broune   je vynikající spisovatel a   to hovoří snad za vše....
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.7.2009
Šifra mistra Leonarda je   naprosto skvěle zpracované   téma a absolutně nejlépe   obsazení po herecké strance   v poslední době je to   skvěle natočené a   zpracované do detajlu promně   jede z nejlepší filmů   které zasahu do církve proto   doporučuju
lucymat
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.7.2009
U Šifry jsem udělala tu   neodmyslitelnou chybu, že   jsem nejdříve četla knihu   (a potom jen s velkým   zklamáním přihlížela   její filmové verzi).   Výrazově stále stejný   Hanks, vyvalený kukuč   Audrey Tautou nikoho neoslní   a neustálé honičky   potemnělými ulicemi diváka   k obrazovce nepřikovají
Yontalcar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.6.2009
Jak kritika na tento film byla   ostrá, tak po jeho   zhlédnutí mi připadalo, že   to zas tak oprávněné   nebylo. Jistě. Nějaké ty   mouchy se tam najdou, ale   rozohdně nic zásadního.   Film je na opravdu solidní   úrovni. Podpírá jen teorii,   která asi některým lidem   připadá moc troufalá.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.5.2009
Da Vinci Code nebyl až tak   špatný film sice bych od   Howarda čekal víc. Opět se   spojil s Tomem Hanksem ,   který je záruka   návštěvnosti což potvrdili   i výdělky, které   celosvětově jsou přes 750   milionů dolarů.
gabikazavacka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.5.2009
správnejšie je da vinciho kod
čitala som aj knihu, ako   inak? Zo zvedavosti. A prečo   je "trhák"? Lebo   táto kniha aj film dali   dokopy všetky legendárne   stredoveké i súčastné   hatlaniny dokopy.
Od   poklad templárov,   slobodomúrarov, nejaká   rosenkaplnka v škotsku a   ďalšie unikatnosti.
Kuvik
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.5.2009
Tento film som pravdupovediac   ani poriadne nevidel,   žánrovo by bol z môjho   pohľadu ok ( podobné filmy   sa mi celkom pozdávajú), ale   vadí mi skôr jeho samotný   námet, teda presnejšie obsah   knižnej predlohy od   spisovateľa Dana Browna.
Dosť ma udivilo, že v   takomto filme účinkoval aj   Jean Reno.
jardiv
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.5.2009
vydejte se po stopách Roberta Langdona!
Po zhltnutí knížky Dana   Browna, která se skutečně   čte jedním dechem, už jsem   jen netrpělivě čekal na   premiéru. A v žádném   případě jsem nebyl   zklamán! Ve filmu bylo   opravdu vše, co může   namlsaný čtenář čekat.   Nechybí ani ta tajemná   dvojitá pyramida v Louvru,   kterou jsem měl to štěstí   vidět předtím dokonce ve   skutečnosti. Ale vlastně   všechna místa, kde se   natáčelo, mají své kouzlo   - kdyby to jen kapsa dovolila,   hned bych se vydal po stopách   Roberta Langdona!
Na   druhou stranu nutno   podotknout, že kdo nečetl   knižní předlohu, může   být v kině trochu zmaten,   protože mu unikly některé   souvislosti. Ona se totiž ta   mnohasetstránková bichle do   dvou a půl hodin filmu   směstnat „beze ztrát“   prostě nedá. A to je také   důvod, proč Šifra nedostala   desítku...
kritik44
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.4.2009
Tento žánr se mi líbí a   shlédnul jsem ho asi   3x.Nechybí napětí ani   akčnost.Tom Hanks zde opět   bodoval a ukázal, že je   dobrý herec.
Ajanka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.4.2009
Na tento film jsem se dívala   několikrát. Docela mě   zaujal, ale kdyby tam přidali   víc historie a faktu jako je   to v knižní předloze, bylo   by to ještě lepší.
suil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.4.2009
Zastávám názor, že tento   film se dá vidět jen jednou,   je totiž hrozně dlouhý.   Poprvé to tak nevadí, to je   člověk zabranej do děje,   ale na podruhé už tam není   to kouzlo. Jinak je to ale   výbornej film, postup po   malých střípcích až k   vytouženému talíři..Jen   konec trošku trapnej,hlavní   hrdinka je potomkem   Ježíše..to na mě bylo   trochu moc!
Charlie35
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.3.2009
Knihu jsem nečetl, přesto   mě tenhle film dost zklamal.   Na profesionála formátu Rona   Howarda dost mdlý a   nevýrazný výkon.
karlosphonic
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.3.2009
jako papírový kapesník
...posmrkat a zahodit je tento   výtvor-podívat se a nevracet   se k tomu.Evidentně si herci   Hanks s Tautou nesedli.Hanks   mi nikdy nevadil,ale tady   ano.Není to jeho vina.Kde je   špatný   scénář,nezachrání to už   ani dobrý herec.Měl jsem to   štěstí,že knihu jsem četl   až po shlédnutí   filmu.Takže nahlas jsem se   smál,ne kvůli knize,ale   kvůli některým   trapnostem,které jsou viděny   v "B" akčních   filmech.Někde jsem četl,že   na nějakém festivale se   filmová kritika tak při   tomto filmu smála,že to prý   nezažili ani při pouštění   fakt špatných filmů.Přitom   to mohl být tak nádherný   film!!!
Nenkyta
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.2.2009
Tento film je průměr.7 bodů   jsem dala protože mám na   místa kde se film natáčel   krásné vzpomínky a Audrey   Tautou považuji za velmi   roztomilou herečku.
makycc
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.2.2009
Četla jsem knížku, která   byla skvělá film není   špatný ale je narozdíl od   knížky docela stučný jak   už to bývá. Ovšem ve filmu   je mnohem lepší konec než v   knížce. Jinak Tom Hanks je   skvělí.
Lienocka22
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.2.2009
Film nebol zlý, ale knižná   predloha bola omnoho lepšia.   Chýbali tu detaily, ktoré   príbehu dodali správnu   mystery náladu :) Možno by   som ešte vymenila Toma Hanksa   ... nie je to zlý herec, ale   popravde som si Roberta   Langdona predstavovala   úúúplne inak :)
ondrech
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.1.2009
Velmi podařené zpracování   zbytečně zpopularizované   knížky. Určitě se mi   líbil film více než kniha,   která mi přišla jak z   levných knih. Film je silný   nadprůměr, kterému to kazí   právě ona kniha.
forgottenangel666
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2008
Tento film se mi celkem libil,   myslim, ze pokud na nej   pujdete nebo si jej pujcite,   penez litovat nebudete. Ale   nedoporucuji nejdrive cist   knihu. Tu az potom. Tradicne   pro me vynikajici vykon Hankse   i jeho hereckych kolegu.   Doporucuji.
halounak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2008
V podstatě bych se mohl   podepsat pod komentář   Cllementine s tím rozdílem,   že jsem nečetl knižní   předlohu....
JOWO
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2008
To to je fakt besceceler ...   tvorcovia vo filme pouzili   fakt dokonole predlohy aby bol   zaujimavym, cital som aj knihu   ale vzdy si radsej pozriem   film
mudr.pavlik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.10.2008
Na rychlo natočený film pro   rychlé vydělání balíku   peněz v období po vydání   stejnojmené knížky, která   podle mého názoru strčí   filmové zpracování do   kapsy.
Bez   předchozího přečtení   knížky téměř nemožné   pochopit.
Se znalostí   knížky si člověk film   docela užije.
Mary.Elwood
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Šifra mistra Leonarda-Dan   Brown -naprosto exceletní   kniha. Bohužel o filmovém   spracování se totéž říct   nedá.Klasicky uspěchaný   děj a okrájený scénář.   Hlavní představitelé zde   působí spíše jako   vymakaní IQ géniové než   jako lidské bytosti,které   mají city a prožívají   myšlenkové a logické   pochody.Nehledě na to,že   postava Sophie Neveu je v   knize vyjádřena jako velice   chytrá a všeznalá ve filmu   nám ji představují spíše   jako vystrašenou,neznalou   osobu poslouchající jen   moudra Roberta Langdona. Film   postrádá upořádaný děj a   působí jako šílená   slatanina všech možných   historických pohnutek.Hlavně   v části filmu kdy Ian   McKellen( Sir Leigh Teabing)   na nás naprosto bez problému   během chvíle vypálí   nezkutečné množství   informací,které divák   nedokáže s přehledem   vstřebat.Co se týče Toma   Hankse pro mě podal   nejslapší herecký výkon a   možná to je zapříčiněno   i tím,že neměl zas tak   velký prostor se vyjádřit.   Dávám 70% za knižní   předlohu,Paula   Bettanyho,který se mi jako   Silas moc líbil,za   exteriéry,a povedené efekty.
zidja
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.8.2008
nic moc
Já teda byla dost   zklamaná....Všichni o tom   básnili, hlavně o knížce   (věřím, že je lepší než   film) a mě to teda dost   zklamalo...
Nevím jak   ostatním, ale mě bylo skoro   od začátku jasné, co bude   postava Audrey Tautou zač:-(   a to mi to většinou přišlo   dost nesrozumitelný.
Takže závěr filmu pro   mě rozhodně nebyl   šokující.
Možná   tomu nerozumim, ale pro mě :   nuda nuda šeď šeď.
Papaja73
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.7.2008
Měla jsem možnost přečíst   si knihu,podle které byl   tento film natočen.Zdá se   mi,že film za knihou poněkud   zaostává.Samozřejmě   nechybí akční scény a   drahé efekty,jak se na   předpokládaný filmový hit   sluší,přesto však,jako by   tomu něco chybělo.
davidek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Celkem dobré, lae knížka je   o třídu lepší. Jinak   technicky dokonalé jak se   sluší na tak drahý film:-)
Naomi21
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.6.2008
Ačkoliv se tvůrci hodně   snažili a sehnali hodně   zelených papírků a docela   slušný herecký týmeček,   zase tak moc se jim to   nepovedlo. Netvrdím, že je   Šifra mistra Leonarda   špatný film, to rozhodně   není, ale je tu spousta   filmů, které jej   převyšují. Celkově na mě   film působil tak nějak   kostrbatě. Jako by se kamera   nahodile přesouvala z místa   na místo, postavy tu na něco   přišli, tu byly přesunuty   úplně jinam. Tom Hanks už   měl jistě i lepší role,   které i lépe zahrál, ale   dokazuje, že je jedním z   těch lepších herců.
Přiznávám, že knihu   jsem nečetla - už jen proto,   že všichni kolem mě jen   pořád chodili a říkali jak   moc je úžasná, po uvedení   filmu se hrnuly davy do kin a   náhle mi jeden říkal jak   moc je film skvělý a že ho   musím vidět a jiný že je   to naprostá ptákovina,   která nestojí za nic.   Počkala jsem si v klidu a   film pak zcela samostatně ke   mně doputoval na DVD. Stejně   samostatně mi pak dokázal,   že nemám dát na rady   ostatních a ohodnotit ho   šestkou.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2008
Desítka je opravdu málo!
Kdybych mohla, své hodnocení   bych ještě deseti   vynásobila, protože tento   film je něco, co mi zůstalo   hluboko v duši a co považuji   za naprostý fenomén   poslední doby. Nemám jediné   kritické výtky, jen samá   pozitiva - skvělý děj,   logičnost, napětí,   podmanivě dokreslená   atmosféra sugestivní hudbou,   skvěle snímaná kamera, bez   zajímavosti nejsou po   historické stránce ani   místa natáčení. Nejlepší   role Toma Hankse, navíc   místrnně nadabovaného   Vladimírem Dlouhým, Audrey   Tatou úžasně překvapuje   svou dynamičností narozdíl   od mdlé a nevýrazné Amélie   z Monmartru. Jsem obdivovatel   díla Dana Browna a ač   filmová podoba díla bývá   zklamáním, v tomto   příapdě jde o naprostou   jedničku s hvězdičkou,   kterou lze vidět znovu a   znovu. Tleskám!
sismik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.5.2008
Řeknu jen jediné, desítka   je fakt málo....z toho si   každý usudte co chcete...ale   kdo si to nechá ujít přijde   o velkolepí zážitek,   mimochodem krásná hudba
berkana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.3.2008
Kniha - film
Prvně jsem četla knihu a   poté jsem zhlédla také   film. Kniha byla výborná a   tak jsem se těšila i na   film. Tom Hanks v hlavní roli   byl skvělý a i celý film.   Jen si myslím, že tam mohlo   být několik věcí, které   nebyly zfilmované a jiné,   které tam byli tam zase   nemuseli být. Podle mě,   člověk, který nečetl   prvně knihu, tak mohl být   zmaten. Ale zfilmované to   bylo opravdu pěkně.
Cardigan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Jeden z nejlepsích filmu,   které jsem vubec kdy videla,   byla jsem nadsená!!! Výkon   Toma Hankse me opet nezklamal,   na konci filmu mi behal mráz   po zádech. Rozjezd filmu byl   sice pomalejsí, ale zbytek   jsem zhltla jedním dechem.
alus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.2.2008
Zdá se mi, že ten, kdo   nečetl knihu, se musí ve   filmu trochu ztrácet. Kniha   je podle mě o 100% lepší.
ceno1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2008
vinikajuci film od pana   Hovarda ktory vas drzi od   zaciatku az dokonca v napeti   pri odhalovani najvecsieho   tajomstva v dejnach ludstva a   o tom co skryva krestanstvo   pred celym svetom a hlavne   coho sa boji aby sme sa   nedozvedeli
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Knihu sem si koupil 14 dnu   pred premierou kniha me   nadchla jako prase takze sem   od filmu cekal min.stejnej   vykon jako od predlohy ale co   se nestalo film me dostal   daleko vic nez ta kniha   napinavy hudba skvela co   dodat,100procent je proste   malo
cynik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.1.2008
Americká výpravná produkce   na kterou se dobře dívá a   dlabe se u ní popcorn, ale   prostocviky, jaké provádí   autor předlohy, respektive   scénárista s historickými   fakty musí nutně historiky   dovádět k šílenství a   při sledování tohoto filmu   musí dostat minimálně   kopřivku. Pro člověka   netknutého dějepisem   určitě skvělá podívaná,   historici mozek nechte někde   na poličce a relaxujte o   hýbajících se obrázků s   Tomem Hanksem a Jeanem Renem.
Mr.Kluzo
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Dobře natočený film -   záhady mám rád, ale...   Vyřešení záhady musí být   aspoň trošku uvěřitelné a   Svatému grálu schovanému   pod pyramidou v Paříži,   která vznikla někdy koncem   20. století opravdu nemohu   uvěřit. To je prostě   historický nonsens. Jinak je   film celkem zajímavý a   dokázal mě připoutat.
TEDDYM
Hodnocení:
Přidáno: 20.12.2007
Šifra mistra leonarda
Na tento film jsem se opravdu   těšila, protože jsem na   něj slyšela samou negativní   reklamu. Takže zvítězila   zvědavost.
Od   začátku jsem se dobře   bavila. Herecké obsazení na   mě působilo zajímavým   dojmem, avšak děj ještě   víc.
Nebudu zde   uvádět, o čem film je,   proto by jste se na něj měli   podívat, protože co divák,   to názor, o čem film je.   Zajímavé ale bylo, že film   měl několik   "konců". Pokaždé   jsem si myslela, že už je   konec a přesto se najednou   něco událo.
A   nejlepší je konec, když   zjistíte, že Audrey Tatou   není jen vedlejší postava,   ale příbuzná Ježíše   Krista, což by divák na   začátku neřekl.
  Doporučuji shlédnout, velice   zajímavě braný film.
veronika24
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.12.2007
po pravde nefokazu pochopit   jak se nekomu tenhle film mohl   libit..ja na nem byla v ¨kine   a nikdy sem se tak v kine   neprospala...prislo mi to   nesvizne ,nezajimave a hlavne   strasne dlouhy..kdyz uz sem se   tesila dom azs v tom vsem byl   nakej hacek.ale co vim spousta   lidi ten film miluje tak tem   to preju...ja ybch ale   rozhodne nikomu nedoporucila
BlackElvis
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Knihu jsem nečetl, tak jsem   se v kině docela dost bavil.   Film mi nepřišel zas tak   nudný, jak se říká. Je   samozřejmě pomalý.   Režijně to není zrovna   nejlepší. Na to, že to   režíroval Ron Howard...   Herci mi přišli jakž takž   dobří, až na Audrey Tautou,   která by nemusela být v   každé scéně z něčeho   vykulená a Jeana Rena, ten   předvedl opravdu hodně   slabý výkon. Chválu si   zaslouží vynikající Ian   McKellen a taky Tom Hanks,   který vzhledem k tomu, že   hrál velmi nezajímavého   chlapíka, tak stále   předvádí solidní výkon.   Kdyby se tvůrci tak nedrželi   předlohy a dali aspoň   hercům šanci, aby dali do   svých postav něco ze sebe,   možná by to byl opravdu   velmi dobrý film.
vercounek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.12.2007
Velmi tajemný a skvělý   příběh plný záhad a   tajemství. Vřele doporučuju   všem, co mají rádi hledače   idnicií.
Snura
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2007
Kdyby přišel film dříve   než kniha, pravděpodobně by   si získal mnohem lepší   kritiky. Řekl bych však, že   ty kritiky jsou vůči filmu   docela nespravedlivé. Ronu   Howardovi se podařilo   natočit velmi dobrý film a   jsem rád i za to, že se   poměrně přesně držel   předlohy a nesnažil se do   něj vnášet nějakou   vlastní originalitu, která   by film mohla pokazit.
Drobecek1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.11.2007
Dávám 9/10 za dobré   herecké výkony a obsazení,   zpracování, hudbu a jelikož   nejsem věřící fanatik (z   některých recenzí totiž   srší kritika filmu a to   evidentně jen proto, že   katolíkům někdo šlápl na   kuří oko) tak i námět   filmu se mi velice   zamlouval.
Knihu jsem   nečetl a stejně nerad   srovnávám kniha vs. film, to   je totiž skoro vždy   nesrovnatelné, nebo alespoň   velice problematické   srovnání.
blest
Hodnocení:
Přidáno: 24.11.2007
Snímek pocházející z   dílny Rona Howarda se snaží   ukázat, že i v obyčejných   věcech se skrývají   tajemství. V roli odborníka   na symboliku podává Tom   Hanks standardní výkon, jak   jme u něj zvyklí. Pro mne   snímek byl spíše otazníkem   zda vidět symboly za každou   věcí, za každým slovem.   Jsem z toho hodně rozpačtý.
jezecek123
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2007
Pokud člověk nezná knihu   nemůže moc dobře   srovnávat. Já nejprve četla   knihu a film viděla až   potom. Film se mi moc líbil.   Ale je obrovská škoda, že   se do filmu nevešly všechny   detaily jako v knize. Krom   toho "konec" v knize   mi přijde trochu lepší než   ve filmu(mám na mysli scénu,   kdy Sophia odhaluje svůj   původ-to je v knize trochu   jinak a to, že si poté   Langdon a Sophia domluvili   schůzku-to není ve   filmu)-nicméně scéna, kdy   se Tom Hanks přichází   poklonit ke grálu je velmi   působivá.
kmotr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.11.2007
kmotr
Tento film nás uvede mezi   tajné organizace Vatikánu a   jejich přisluhovačů.Kolik   lidí už díky Vatikánu již   zemřelo a ještě zemře aby   se zamlžila pravda.Výborný   filmeček měl by si na něj   udělat každý čas.Já   hodnotím devítkou.Vřele   oporučuji.
mirhasik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.11.2007
Vzhledem k předloze a k   hereckému obsazení jsem   čekal naprostou bombu.   Nicméně dostalo se mi nudy,   šedi, stupidních dialogů a   nevýrazného Toma Hankse.   Škoda, velmi promarněná   šance.
cira
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.11.2007
Moc dlouho netrvalo a jedna z   nejkontroverznějších knih   poslední doby se dočkala   své filmové podoby.   Převést na plátno příběh   o tom, jak Ježíš Kristus s   Máří Magdalenou měl   dítě, se rozhodl   celosvětově uznávaný   režisér Ron Howard.
A   tak vznikl film, byl jenž   proklínán a odsuzován   ještě dříve než se začal   natáčet.
jaromir.sasinka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.11.2007
Osobne si myslim,ze jsem od   toho filmu ocekaval daleko   vic. Neni to spatne,ale skveli   film me musi do sveho deje v   tahnout a to se u   "sifri" nestalo.   Proto jsem dal takove   hodnoceni.
Chrustyn
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Rozhodně nepatřím ke   skalním fanouškům knižní   předlohy a filmová Šifra   pro mě určitě nebyla   nejočekávanější film roku   ale i tak jsem si říkal (i   přes všechny negativní   recenze), že bych to přeci   jen mohl zkusit. Jsou tam   dobří herci určitě to   nebude tak zlý. Dělal to Ron   Howard což je velice schopný   režisér. Ale je vidět, že   jsem se opravdu hodně zmýlil   a film byl tak neuvěřitelně   nudný až se to skoro nedalo   vydržet. Ve filmu pořád   někdo sálodlouze vysvětluje   naprosto nezajímavé věci a   já si připadal jak na   hodině dějepisu. Hrůza,   hrůza, hrůza. Nikdy více.
weitinger
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.10.2007
Měl jsem obavy o zfilmování   knihy manipulátora Browna a   ty se naplnily vrchovatě.   Četl jsem, takže mě to   nutí srovnávat. Co nelze   knize vyčítat je čtivost a   napětí, u filmu nic   takového není. Je   upovídaný, až ukecaný,   moudra o špatné církvi se   sypou z plátna. Polopravdy a   bláboly by měly otřást   katolickou vírou? Například   ta zmiňovaná Poslední   večeře už byla podrobena   tolika bádání a sporů, že   to nemůžou myslet vážně   ani v Americe. A Máři   Magdaléna? Už jako jinochovi   se mi dostal do ruky román od   Kazantzakise, tak, co je tu   převratného? Že se   překrucuje? Taky mě trošku   mrzí, že tvůrci filmu   nechovají úctu k divákům,   kteří knihu nečetli a   takhle ho odflinkli /sesypali   písmenka do kbelíku a   vybrali jen některá/.   Všichni, včetně Rena,   kterého pár kritiků za roli   chválilo. Jen pár melodií   H. Zimmera snese   přísnější měřítko.
Kozelíno
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.10.2007
Sice mi bylo doporuceno, abych   si nejprve precetl knihu a   pote se podival na film   (udajne by bylo jednodussi   film pochopit), ale neudelal   jsem to, ponevadz neni cas.   Osobne radim tento film jako   jeden z nejlepsich ktere jsem   videl. Libi se mi, ze je   zalozen na pravde (nebo si to   jenom myslim?), poklada hodne   otazek, na ktere lidstvo   nedokaze odpovedet, ukaze jak   dokaze byt clovek lehce   zmanipulovatelny, fanaticky az   hloupy, co je ochoten pro sve   presvedceni udelat atd.   Opravdu hodne dobry film s   dejem, ktery neocekava snad   zadny divak.
Warden
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.10.2007
Opravdu špatný film s   otřesnými hereckými   výkony.Nelze než   varovat.Raději se obloukem   vyhnout.......
sydney
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.9.2007
Kniha se čte jedním dechem,   filmový příběh je   samozřejmě ovlivněn   časovým limitem,takže o   něco horší, ale dávám 8.
Dr.Karas
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.9.2007
Nehodnotím knihu, kterou se   mi podařilo přelouskat, ale   hodnotim film podle knihy a   ten byl věrohodný,   většinou se držel původní   předlohy.... A vy všichni   kritikové (hlavně z csfd,   kde je dusno a kde všichni   dělají, jakoby sežrali   všechno moudro světa) se   jděte bodnout... Natočte si   něco nejdřív sami, jen   málody se film tahle   podařilo okopírovat od   knihy!!
Pepuna
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.7.2007
Kniha je o maličko lepší
Tenhle film se mi moc líbil.   Nikdy před tím jsem o něm   neslyšela a když jsem se   dozvěděla o čem je   kamarádka mi půjčila knihu.   Přečetla jsem jí skoro   jedním dechem asi za 2   dny(četla jsem jen v práci,   doma moc nečtu). Kniha byla   super, ale film mě maličko   sklamal...ostatně jako skoro   každá zfilmovaná kniha.   Chybělo tam hodně scén   které byly podle mě   důležité a to mi trošku   vadilo. Jinak   Supééééééér
Stedry
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.7.2007
Zajímavý film,který když   uvidíte,tak se na něj   musíte soustředit od   začátku až do konce.Film je   spíše pojat detektivní   zápletkou.Opět perfektní   herecký výkon Toma   Hankse.Opravdu nevím co na   tomto filmu nelíbí   církvi,dnes ve 21 století.Je   to jenom film,anebo Ne?
Faye
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.7.2007
Knihu, která vzbudila tolik   vášní, jsem dočetla   krátce před filmem a   vychutnala jsem si i   dokumentární film „ Da   Vinci Code Decoded“.   Kontroverzní teorie a názory   na obecně přijaté pravdy o   životě Ježíše Krista mě   dokonce donutily omést   pavučiny a utřít prach z   některých mých knih :- )).   Brown vytvořil vlastní,   velmi přesvědčivý a   čtivý, výklad dávného   tajemství. A bylo jen na   každém z nás vybrat si,   která část fikce/faktu nás   zaujme. Ale především, a to   podotýkám, i na nadhledu   každého z nás!!! A mně   osobně se záhada zabalená   do dobrodružné detektivky   plné zvratů a hlavolamů   líbila moc, ale především   v té knižní podobě. V té   filmové se luštění záhad   změnilo na vysvětlovaní   vyluštěných záhad, tím   mě film zklamal ... a možná   jsem se jenom moc těšila.
Mlapiska
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.6.2007
Ukecaný
Únavné a rozvleklé   žvanění a pořád dokola   nějaké vysvětlování. Brzy   mě to přestalo zajímat –   děj mě unudil.
jozko69
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Celkom fajn
Čítal som knihu a je lepšia   ako film, no vo filme sa   určite nedá všetko   zobraziť. Hlavné veci tam   však určite boli a preto sa   oplatí tento film pozrieť.   Mimochodom, čítal som aj   Anjelov a démonov a tiež sa   pripravuje film, čiže Robert   Langdon (Tom Hanks) bude   opäť na plátne.
IGCONEK
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Na počátku se stala vražda   v Pařížském Louvru. K   místu činu se dostaví   francouzský policista (Jean   Reno). Ten si na pomoc zavolá   známého symbolologa Roberta   Langdona (Tom Hanks), aby mu   pomohl rozluštit šifru   napsanou na podlaze vedle   mrtvoly. V ten moment se do   děje připlete Sophie Neveu   (Audrey Tautou), vnučka   zavražděného muže. V   průběhu filmu Robert a   Sophie pomalu rozmotávají   záhadu vraždy v Louvru.   Zjistí, že vraždu má na   svědomí člen Opus Dei.
Dvojice dobrodruhů se   vydává na vzrušující   výpravu napříč Paříží,   Londýnem a Skotskem, během   níž se zoufale snaží   rozluštit záhadnou šifru a   přijít na kloub tajemstvím,   která mohou otřást   samotnými základy lidského   bytí...
Film,který se   v základech neliší od   psaného originálu a který   stojí za to vidět.
eso
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2007
V Paříži byl zavražděn   hlavní správce Louvru,   Jacques Sauniére. Ještě   než zemřel, tak kolem sebe   stačil naznačit spoustu   symboů a šifer. Na místo   vraždy si policejní kapitán   Bezu Fache povolává   newyorského univerzitního   profesora a uznávaného   symbologa Roberta Langdona,   který byl momentálně na   přednáškovém turné v   Paříži. Ten naznačuje   Fachemu, co všechno mohou   symboly znamenat. Za chvíli   dorazí na místo činu i   Sophie Neveuová, která, pro   změnu, pracuje na   pařížském dešifrovacím   oddělení. Oba si začínají   uvědomovat, že je k sobě   nepřihrála pouze shoda   náhod, ale že Jacques   Sauniére chce předat   nějaké poselství. Začíná   zběsilá honba, ve které se   Robert se Sophií stávají   zároveň hledači   legendárního Svatého grálu   a sami jsou kořistí pro   policejního kapitána a   ještě někoho.   Tajemnějšího a   mocnějšího, někoho, ze   kterého má i samotný   Vatikán husí kůži.
panKaplan
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Jedno z největších   filmových zklamání všech   dob. Tenhle film měl   obrovský potenciál ve   skvělé knize, ale buď to ve   filmu nefungovalo a nebo   scénárista nezvládl co   měl. Výsledkem je bezduchá   hmota, která pro neznalce   Brownovy knihy může být   zajímavým béčkem pro   sobotní večer, ale pro nás,   co jsme četli knížku je to   naprosto zbytečná   záležitost. Hanks je   mimořádně slabý a i Tatou   zde pohořela. Mrzí mě, že   tento film vznikl. KDyby   nevznikl - mohl jsem si hřát   myšlenku, jaké by to bylo   prima, kdyby jej někdo   natočil. Ono se stalo a   dopadlo to katastrofálně.
pik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.5.2007
Velmi zajímavý film,   samozřejmě tankující z   kvality jak jinak knižní.   T.Hanks je jako vždy herecky   nepřekonatelný a to   zkvalitňuje celý film   nejméně o laťku. Své   předloze nic nedluží, ale   to záleží na názoru. Pokud   jste líní přemýšlet a   nebo se díváte jen jedním   okem rozhodně to není film   pro Vás. A pro ty ostatní,   musíte jej vidět.
Merito
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Pokud máte rádi detektivní   filmy tak si tento určitě   oblíbíte, neboť hlavní   hrdinové zde budou získávat   stále nové stopy a budou se   snažit rozluštit ono   tajemství. Naleznete zde i   tajemné scény plné   napětí, ale i akční   honičky.
Děj filmu je   velice vrtkavý (tím myslím,   že nikdy opravdu nevíte co   se stane v příštích pěti   minutách) a proto pokud   shlédnete-li jen kousek,   musíte jej dokoukat.
Romanica
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Jste tak chytří, aby jste   dokázali rozluštit tajemné   kódy a znaky? Tak věřte,   že hrdinové tohoto filmu se   s nimi setkají v docela   velké míře a jak si s nimi   poradí posuďte sami.A   samozřejmě, že nejsou sami,   kdo by chtěl rozluštit tuto   záhadu až do konce.
mijala
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Knížku jsem sice nečetla,   ale všichni říkali, že je   vynikájící. Proto jsem se   na film vydala do kina. Můžu   říct, že sem se ze   začátku nudila, málem sem i   usnula. Ale asi po jedný   hodině mě to docela zaujalo.   Když jsem si film pustila   doma, tak se mi líbil ještě   víc.
jedlickaj
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.5.2007
pokud nejdete srovnávat film   s knihou myslím že budete   spokojeni. To že celou knihu   nenarvete do dvou hodin filmu   se dalo čekat a bohužel se   to nepodařilo.Bohužel ani   Tom Hanks neměl moc šanci   předvést co umí.   Nečtenáři hurá do kina   neob do půjčovny DVD
jodek
Hodnocení:
Přidáno: 13.5.2007
Kritické hlasy byly, jsou a   vždy budou a je to dobře,   protože bez nich by nebyly   skvělé filmy, pro nás   "NENÁROČNÉ"   diváky;). Film je to opravdu   skvělý a ikdyž jsem knihu   nečetl, neměl jsem větší   problémy filmu porozumět. A   tak je i tento film   směrován, aby se v něm   dokázali orientovat i ti,   kteří knihu nečetli. Tomu   Hanksi možná sedí víc   trochu jiné role, ale ani v   tomto filmu nezklamal. Je to   prostě pán herec.
Každopádně doporučuji   tento film!!! ;)
wowacom
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Zajímavý film, jistě stojí   za zhlédnutí, avšak svým   zpracováním dokázal   pobouřit mnoho   čtenářů.
Pokud   chcete slyšet jímavou hudbu,   jistě si kupte lístek,   nicméně jste-li příznivcem   Toma Hankse, raději   zůstaňte doma a pusťte si   televizi, mohli byste o Hankse   ztratit zájem. Na tuto roli   se prostě nehodí.
Tautouovou nebudu raději   hodnotit, je chladná jak   zmrzlina a hrát také neumí   (najděte pět rozdílů -   když se bojí a když něco   nechápe).
Film musíte   vidět - nadělal se kolem   něj přece takový rozruch-,   ale pokud máte něco   lepšího na práci,   neobtěžujte se.
Tom_Hardy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.5.2007
Hloupá kniha, ještě hloupější film
Vynikající tragický hrdina   Silas v podání Paula   Bettanyho a ryzí Brit Leigh   Teabing Iana McKellena jsou   jediné postavy, které   vyvolají touhu dozvědět se   o nich něco víc. Nejslabší   je Robert Langdon, jeho   prázdnotu nedokáže   zachránit ani charisma Toma   Hankse. Nic moc natočené a k   tomu ty nechtěně zábavné   zvraty. Pár postřehů je   zajímavých a sem tam   nějaká dobrá hláška,   jinak ale zmatené nic,   hrající si na velkého   proroka...
BZZSOFT
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.5.2007
Také moc nechápu ty   kritické hlasy (i když je   jasné, "co člověk to   jiný názor"). Podle   mého je to film založený na   velice kvalitní knižní   předloze a proto je asi   těžké, trefit se do   představy každého   čtenáře této knihy.
Jsem názoru, že se film   v základních rysech s knihou   shoduje.
Ve filmu mě   nadchnul, hlavně výkon   všech hlavních herců.
Mgb
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Nečíst knihu, tak myslím,   že bych měl co dělat, abych   pochopil některé věci. Na   druhou stranu jsem přesně   věděl co se stane a byl jsem   ochuzen o překvapení. I   když ty překvapení zas tak   převapující nejsou. Celej   film je postavenej na   vysvětlování. Vysvětluje   se pořád a někdy až   zdlouhavě. A když přijde   nějaká ta kce, tak je tak   chaoticky sestříhaná, že   člověk je rád za   vysvětlování. Co se týče   heců, tak jednoznačným   kladem tohoto filmu je Ian   McKellen. Audrey Tautou mi   neseděla od začátku. Podle   mě je na tu postavu moc   mladá. Tom Hanks si odvádí   svůj standard, nevyčnívá,   ale ani nehraje špatně.   Jeanu Renovi podle mě   uškodilo to, jak je napsaná   jeho postava. Už při čtení   knihy jsem si říkal, proč   to ten člověk dělá? A   nechápal jsem jeho postup.   Ale to je chyba   scénáře(knihy) ne Rena.   Jinak celkově se ten film   spíš hodí na nedělní   odpolední televizní   vysílání než do kina jako   největší událost roku.   Ono, z průměrné knihy se   výborný film natočí   málokdy.
aegis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.4.2007
10/10
Ani já nechápu kritiku   ostatních - i když každý   má svůj názor. Četl jsem   knihu i viděl film a v   základních rysech se skoro   vše shoduje. A zatím jsem   neviděl film, natočený   podle knihy, který by se   shodoval s originálem. Mně   film nadchnul, jak výkonem   všech herců, tak průběhem,   který byl docela svižný a   nenechal diváka se příliš   nudit...
Vanous
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.4.2007
Film udelany pouze pro prachy.   Obrovsky medialni humbuk kolem   cele tenhle vymyslenosti k   tomu jasne dopomohl. I kdyz je   kniha zatracovana i   obdivovana, film se ji ani   trochu nepriblizil. Ac je to   dost divne, pac cela kniha   byla napsana jako scenar pro   film. Sceny ve filmu byly   zbytecne zmatecne,   nevysvetlujici temer vubec nic   a celkove finale byla jedna   velka ....
michaelka.m
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Hmm..
Ačkoli kniha byla čtivá a   svižná.. Film je poměrně   nuuuuda!! Má to jen jednu   výhodu, a to že se   zviditelnila Amelie a   Gandalf!!! Tom Hanks to ani   nepotřeboval! :-))
Konec konců doporučuji   filmeček shlédnout, takže   mazejte do vyideopůjčovny..   moc jich tam už nezbývá!!!
yakub
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Nebudu popisovat dej, protoze   mozna se na to nekdo chystate,   ci shanite knihu (doporucuji)   a timto bych Vam vzal kouzlo z   cteni te knihy.
Ani   nebudu popisovat vykon hercu,   kamery, svetla, zvukaru atd,   protoze jsem celou dobu spis   hltal film a srovnaval jej s   knihou..
Jake bylo me   zklamani, kdyz jsem videl   kolik bylo nutno vypustit scen   a myslim si i dulezitych   zapletek, faktu, hadanek vs   jejich reseni a spoustu   monologu i dialogu, (ktere   ctenare vtahovaly do deje) aby   stihli dej nacpat do   celovecerniho filmu. Takze pro   me, ktery cetl knihu byl film   neco strasneho. Opravdu   vyhozene penize. Nevim jak   bych se na to tvaril, kdybych   knihu necetl, ale myslim, ze   bych vubec nevedel ktera bije,   protoze v knize jste se pri   reseni ruznych hadanek mohli   vracet a treba si i overit, ze   to, na co prijdou o par minut   pozdeji je skutecne pravda atd   atd.. Ve filmu se vse rychle   vyresilo a nez jste   zapremysleli jak k tomu dosli,   uz do vas hustili dalsi dej a   rozhovory, takze neni cas na   premysleni.
Je   pravdou, ze film po precteni   knihy bude vzdy podradny vuci   vasi predstavivosti, kterou   jste si vytvorili pri cteni   one knihy, ale tenhle film   predcil me ocekavani. Mozna,   ze kdyby trval tak o dve tri   hodinky dele a obsahoval   alespon polovinu vsech   zapletek z knihy, ze by film   sklidil vetsi ohlas. Ta kniha   je proste plna ruznych   prekvapeni, zjisteni, zvratu,   hadanek a jejich reseni a   clovek primo hlta stranku za   strankou.... film je jen   takovy odvar z popularity s   nadechem deje teto knihy.
palce dolu
lemurek80
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Nechápu kritiku
Knížku jsem si přečetl,je   pravda že spousta věcí je   ve filmu jinak než v   knížce,konec je trošku víc   odlišný od knížky (chybí   bratr dcery Saniéra),ale   není to jedno?Myslím,že v   kině by jsme měli řešit   jakej je film.A já jsem se   hodně bavil.Pravda bylo tam   dost hloupostí ale rozhodně   doporučuju film zkouknout.Moc   mě zaujaly   efekty.Prolínání   současného Londýna s   "duchy" z dob   dávných při pohřbu Issaca   Newtona...to byla fakt dobrá   vychytávka.Každopádně mě   tenhle film zaujal a rád se   na něj kouknu znova.
TSZ
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Zcela výjmečně jsem si   (podlehnuv mediální   kampani,přiznávám) před   shlédnutím filmu přečetl   knižní předlohu,která se   mi kupodivu poměrně   líbila.Po jejím přečtení   jsem však nabyl   přesvědčení,že film   nemůže být povedený již z   toho prostého důvodu,že to   zkrátka nejde.Očekával jsem   tedy od snímku opravdu hodně   scén,kde někdo někomu něco   vysvětluje (což se   potvrdilo),sexy hlavní   hrdinku (také vcelku trefa do   černého) a atraktivní   prostředí chrámů apod.Film   tedy splnil do puntíku   všechny mé   představy,kvality knihy však   rozhodně nedosahuje.
katule
Hodnocení:
Přidáno: 9.4.2007
Velice povedený film o jedné   z mnoha verzí ježíšova   utrpení. Ať si kritici   říkají co chtějí film se   vyvedl.
Anovi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Přes nepříliš zdařené   kritiky, je to podle mně   velmi vydařený film, který   mě uchvátil dokonalou   zápletkou.
ondey
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.4.2007
takhle né
Film udělal z předlohy   naprostou koninu. Veškerý   smysl překroutil nebo úplně   ztratil. A hlavně můj   oblíbenec Hanks je po celou   dobu totálně polomrtvý, za   rok za dva úplně zapomenu,   že tam hrál,.. a to má   dokonce hlavní roli.   Nepovedlo se, jsem rád že   jsem v tomhle případě   vstupný neplatil, chtěl bych   ho jinak zpátky.
Duck
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Šifra mistra Leonarda
Velice zajímavý   snímek.Dobré herecké   obsazení(T.Hanks) a velice   dobře zpracovaný děj,do   kterého se divák nechá   snadno vtáhnout.Az do   závěrečných titulků jsem   byl přesvědčen,že je film   natočen jako skutečnost a ne   jako výmysl scénáristy.
Pauleta
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.2.2007
Určitě to není tak špatný   film, jak se snaží každému   vnucovat natvrdlí kritici (na   ty české už mám svůj   názor) a rádoby   intelektuálové. Rozhodně se   na něj za 100 let nebude   vzpomínat, ale je to celkem   dobrá zábava.
Ingrid
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.2.2007
Tak jsem na potřetí   zhlédnutí změnila   hodnocení , ono to plné si   zaslouží už Tom a Zimmerova   hudba, ta je skutečně   skvostem a nosným bodem   filmu.
Werwolf
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.1.2007
sranda
musím přiznat, že jsem se   bavil skvěle..jenom se   potvrdilo,že když naky   utáply kritik napiše nakou   kravinu, tak se to musí   ignorovat..je pravda,že Hanks   byl naky zvadlý, ale zato   her. výkony zejména   "Gandalfa" byly   supr.konec filmu byl trošku   ujetý, to věřím, že se to   církevním pupkáčům   nelíbilo :D
xebece
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.12.2006
Knihu jsem nečetla, ale po   shlédnutí filmu už se mi do   toho ani nechce (i když   všichni okolo, co ji četli,   jsou nadšeni). Přiznám se,   že jsem chvíli i spala,   dokud odněkud nevyskočil   Silas (mimochodem jediná   charismatická postava filmu)   a nevyděsil mou sousedku tak,   že zařvala. Tom Hanks byl   jako leklá ryba, vůbec jsem   ho nepoznávala.   Nejstupidnější na celém   filmu byl závěr. Z těch   pěti hvězdiček jsou dvě za   Silase.
Lilithka
Hodnocení:
Přidáno: 7.12.2006
zajímavý filmeček...ale   stejně jsem od něj   očekávala trošku víc
Hammer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.11.2006
Musím se připojit k   předešlým komentářům v   tom smyslu, že mnoho lidí   musely ovlivnit značně   negativní recenze kritiků.   Zároveň mi ale není jasné,   kde se vlastně vzaly ony   kritiky a proč. Nějak se mi   stále nechtělo věřit, že   by Ron Howard natočil tak   špatný film jako se o něm   psalo, že by herec takového   formátu jako Tom Hanks   najednou zaváhal a nedokázal   se vypořádat s tím jak má   vlastně svou roli hrát...ne   to se mi nezdálo. Musel jsem   se přesvědčit sám. Já   neznám mnoho profesorů   symbologie:-) a nevím tedy   jak takoví lidé vypadají a   chovají se, ale podle   Hanksova ztvárnění jsem   schopen si takového symbologa   představit. Nevím proč se   někomu nelíbilo...Možná   má film nějaké chyby, ale   že by byl snad tolik nudný a   nezáživný? Ne to v   žádném případě, naopak!   Přiznávám, knihu jsem   nečetl, takže nevím v čem   byla kniha lepší nebo v čem   by se dal scénář filmového   zpracování vylepšit, ale   rozhodně jsem sledoval se   zaujetím. Zvratů je hodně   až to chvílema trochu mate,   přesto je příběh velice   zajímavý a poutavě   vyprávěný. Já jsem se   určitě nenudil a můžu   jedině doporučit Šifru   mistra Leonarda shlédnout,   stojí za to.
hejtman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.11.2006
7+1 za čarovnou hudbu
Hanks,tajemná Aundrey a   nevýrazný Reno v příběhu   jenž bude brzy   zapomenut.Celkově se mi   příběh líbil,ale hlavně v   první části je to hodně   nezáživné a je jen škoda   ,že se tvůrci tak slepě   drželi knižní   předlohy,která je   jednoduchá a spíše   naučná, než aby byla dobrou   předlohou pro moderní   film,chtělo to více   iniciativi a pár   osvěžujících   nápadů,které by film více   rozzářily.Některé dějové   zvraty jsou nešťastné i   míchání psů a koček /   historie a pověstí / uvádí   někdy myšlení diváka v   chaos,ze kterého se jen   těžko vzpamatovává.V   druhé části se příběh   slušně rozjede,efekty ujdou   a uchvatná Zimmerova temná   hudba mě zvláště na konci   příběhu úplně   očarovala,konec jsem viděl   snad 5x,asi jsem v něm hledal   skryté poselství,které jsem   zatím nenašel,ale přesto   poklekněte a nechte se   unášet krásou a čarovnou   hudbou poslední scény - je   to to nejlepší co lze v   příběhu najít.
PoliptheShits
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.11.2006
Co má společného teorie   relativity, vyvraždění   Slavníkovců, matka Tereza,   obraz od Egona Schieleho a   poslední projev pana   Paroubka? Jedná se o reálné   události a osoby, které lze   za pomoci velmi složité   konspirace spojit. Bude Vás   to stát strašné úsilí,   ale na druhou stranu lze   předpokládat, že polovina   lidí, ta která se považuje   za děsné intelektuály, Vám   promine, že některé reálie   trochu změníte, aby líp   sedly do mozaiky.Pak už   nezbývá než z toho udělat   film, ono se vstřebá   rychleji než kniha, a máme   tu nový pohled na svět.   Nezbývá než parafrázovat:   "Svět se   změnil..." A tak tu   budeme mít na jednu stranu   zničená dogmata matičky   církve a na druhou stranu   príma partu intelektuálů   hledající Templáře,   potomky Ježíše a jeho   družky Marie. A co zbyde nám   ostatním? Proboha Tome, co to   má být???
sluníčko
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.8.2006
Šifra mistra Leonarda
Vražedné tajemství   zakódované do   nejznámějšího obrazu   Leonarda da Vinci sahá až do   dnešních dnů... Ve hře   není nic menšího než   svatý grál!

Robert Langdon, uznávaný   harvardský profesor   náboženské symbolologie,   pobývá služebně v   Paříži, když v jeho   hotelovém pokoji zazvoní   telefon. Správce uměleckých   sbírek v Louvru byl   zavražděn. Co s tím má   společného profesor   historie? Důvod leží hned   vedle mrtvého těla:   nevysvětlitelná šifra,   kterou tam policie objevila.   Langdon se pouští do   pátrání a k svému   ohromení náhle vidí, že   kamsi do temnot vede stopa   zřetelných nápovědí,   viditelných pro všechny, kdo   vidět chtějí, obsažených   přímo v díle geniálního   Leonarda da Vinci. Do hry se   zapojí také talentovaná   odbornice na šifry a kódy,   Sophie Neveuová, a na světlo   vycházejí další záhadné   souvislosti, naznačující   spojení zavražděného s   elitní společností, tajným   řádem zvaným Převorství   sionské, jehož členem byl   kdysi i sám Leonardo.   Nastává bezdechá honba   Paříží i Londýnem,   zatímco nepřátelé beze   jména a bez tváře se   snaží všechno překazit.   Pradávné tajemství, jehož   zveřejnění by znamenalo   přepsání lidských dějin,   má zůstat navěky skryto...
Bouvard
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.6.2006
Trošku jsem zalitoval, že   jsem nečetl knihu. V těch   salvách informací jsem musel   udržovat stále pozornost.
No na pískot to určitě   nebylo, i když se v kině   našlo pár jedinců, kteří   zřejmě kvalitně připraveni   z recenzí, se smáli v   okamžích, které popisovaly   LN a MF Dnes.
Námět   byl podle mého hodně   zajímavý, zpracování bylo   taky dobré, vzhledem k   hloubce tématu a potřeby   méně znalému divákovi   spousty věcí vysvětlit.   Zklamaný jsem ale z vykonů   Hankse a Tatou. Ti byli   opravdu zkoprnělí a bez   výrazu. Ostatní herci to   zvládli parádně, snad   proto, že měli pestřejší   role.
Vynikající   však byla hudba, ta   doakázala udělat husí   kůži.
Kolem a kolem   to není ztáta času. Je to   poučné, atmosféru to taky   má, i když se daly udělat   lepší záběry ze   zatuchlých kostelů.
efCZa
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.6.2006
nevím jestli doporučit   číst a nebo nečíst   předtím knihu. Když si ji   nepřečtete, polovinu věcí   nepochopíte, když si ji   přečtete, kdo ví, pak je   lepši na ten film ani   nechodit.
Zaprvé 2/3   filmu se odehrávají v noci,   v šeru, takže v mnoha   chvílích ani netušíte, co   se děje. Bylo určitě   těžké přenést tak   obsáhlou knihu na plátno,   ale tím pádem si měli dát   víc času na přípravu, na   propracování děje a   dialogů - to je otřesné.   Nějaká chemie že by byla   mezi hlavními hradiny o tom   nemůže být ani řeč.   Jediné výkony, které stojí   za to, jsou francouzský   policajt Fache (Reno) a   anglický sir   Teabing(McKellen). Počkejte   si až to bude na DVD,   vyhazovat prachy za kino se   tady nevyplatí.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.6.2006
Četl jsem knihu a nyní   viděl tento film. Tvůrci si   děj o proti knize opět   trochu zjednodušili, ale asi   to jinak nejde. Je to dílko   dobře zpracované, napínavé   a pro nováčky   překvapující. Doporučuji   ke shlédnutí. Dobře   uděláte, když si napřed   přečtete tu knihu.
Carchy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.5.2006
Da Vinci
Plně souhlasím s clarou.bow,   postoj většiny lidí byl   určitě ovlvněn většinovou   nepřízní hlavně   amerických kritiků. Jenže   každý, kdo se o filmy trochu   zajímá, musí vidět   nesporné kvality tohoto   filmu, jako je temná   atmosféra, herci, prostředí   a hudba. Případné změny   či některé   "nedovysvětlení"   vznikly díky délce, uznejte   že 3 a půl hodiny byste asi   jen tak nevydrželi...
clara.bow
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.5.2006
Šifra mistra Leonarda
Je možná dobře, že jsem si   přečetla před shlédnutím   filmu knihu, takže mi bylo na   rozdíl od manžela, který   tak neučinil :o)) několik   nejasností jasných. I když   jsem očekávala od tohoto   filmu tak trochu řekněme   víc, nemyslím si, že je až   tak hrozný, jak ho kritizuje   nejen velká řada kritiků a   novinářů, ale i laická   veřejnost, která byla jak   jinak dostatečně ovlivněna   nepříznivými ohlasy. Film   se dá opravdu vidět a nikomu   neublíží, :o)
huron
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.5.2006
Knížka vynikající, film   dobrý. Moc se mi líbily   vysvětlující flasbacky do   minulosti, dobrá byla i   kamera a hudba. Audrey Tautou   je neuvěřitelně krásná a   pro tuto roli jako dělaná.   Naopak Hanks byl na svůj   standard slabý. Moc nechápu   tolik zdrcujících kritik,   tak slabý ten film v   žádném případě není.   Výhodu určitě mají ti, co   knihu nečetli - nepříjdou   tak o překvapení z vývoje   děje.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih154837minih154837Běsi (2008) [TV divadelní představení] 
Běsi n
minih61397minih61397Uvězněna s monstrem (2008) 
Splintered n
minih13222minih13222Muž, který rozdával smích (1970) 
n
minih127925minih127925Killer Women (2014) [TV seriál] 
Killer Women n
minih4863minih4863Byli jednou dva písaři (1972) [TV seriál] 
Byli jednou dva písaři n
minih33391minih33391Snowboarďáci (2004) 
Snowboarďáci n
minih24582minih24582Vražedné pochybnosti (1978) 
n
minih14727minih14727Oči pro pláč (1983) 
Oči pro pláč n
minih71633minih71633Vendeta (2011/1) 
Vendeta n
minih18727minih18727Sexmise (1984) 
Seksmisja n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Inferno (2016)

 Inferno (2016)
Inferno n
 
Žánr: mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké / Japonsko / Turecko / Maďarsko
Režie: Ron Howard

(pokračování)

Ztracená brána (2012) [TV minisérie]

 Ztracená brána (2012) [TV minisérie]
Ztracená brána n
 
Žánr: krimi / mysteriózní
Země: Česká republika


(spin-off)

Andělé a démoni (2009)

 Andělé a démoni (2009)
Andělé a démoni n
Angels & Demons
Žánr: thriller / mysteriózní / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: Ron Howard

(pokračování)

Ďáblova lest (2009) [TV minisérie]

 Ďáblova lest (2009) [TV minisérie]
Ďáblova lest n
 
Žánr: krimi / drama / mysteriózní
Země: Česká republika


(spin-off)

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

41 minut již uběhlo
109 minut zbývá do konce

ČT2 - Citový život zvířat

02:55 - 03:20

1 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

01:45 - 03:05

71 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

02:40 - 03:30

16 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10