Duben
ohodnotit

Setkání v Praze

Prague

Další název:
Praha; Prag
Žánr:
Země:
Rok:
2006
Délka:
92 minut

Obsah filmu Setkání v Praze

 
Romantické drama Setkání v Praze natočil dánský režisér Ole Christian Madsen.Film popisuje cestu dvou dánských partnerů, Christoffera a Maji do Prahy. Ta pro ně není jen starobylým městem, ale také místem, kde je zakořeněno myšlení bývalého východního bloku. Setkání v Praze je příběh o svatbě na hranici rozchodu a staré lásce, která se stále proměňuje, zakořeňuje, je zapomenuta a na konec znovu objevena.

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Setkání v Praze >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.10.2015
"Nádherná" Plodková vypadá jak   krysa. Praze Dáni udělali teda pěknou reklamu -   barbarská metropole jazykové bariéry, chlastu,   ponura a drzých babek. Tohle se mi nelíbilo,   děj jinak ano, byť mohl být výživnější.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.5.2013
Po dramatické stránce je tento snímek   výborný. Nádherné záběry Prahy, příjemná   uklidňující hudba, nezakopávající   vyprávění příběhu, zkrátka příjemná   podívaná. Praha je prezentována jako místo,   kde je zakořeněno myšlení bývalého   východního bloku a tak to podle toho také   vypadá. Cizinec přijde do hospody a na   objednávku kávy ve svojí rodné řečí dostane   pivo. A co taky jiného? Servírka mu nerozumí a   chlapi v hospodě nic jiného nepijí. Při   příchodu do márnice je babkou upozorněn   (česky), že dveře nejdou otevřít a že se   chodí bokem oknem. V hotelové restauraci se   dozví, že v úterý se český guláš   nepodává. A proč by se to nemohlo stát? V   Praze se i dnes dějí věci, o kterých   zahraniční turisté vyprávějí nevábně. Mé   hodnocení je vysoké, protože na tomto snímku   nevidím nic zase tak hrozného, aby by se na to   nedalo dívat. Dánští tvůrci mne naopak   překvapili, což jsem ani sám nečekal.
Hugin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.1.2012
Z filmu jsem si odnesl akorát povědomí o tom,   jak život v Česku vidí lidé na západ od   hranic. Pije se pivo, do márnice se chodí oknem,   guláš se vaří a podává jen v některé dny,   číšníci jsou nepříjemní i v pěti   hvězdičkových restauracích, máme zde jiné   zásuvky, adaptér si pletou Češi se   žehličkou, po Praze jezdí prázdné tramvaje,   ulice jsou takřka liduprázdné, jsou zde   cikánská gheta atd. Místy až fraška. Zbytek v   podstatě o ničem, manželské hádky, vztah syna   a otce a filozofování starého homosexuála o   životě. K tomu pár nesmyslů s rakví. A   stále, u některých diváků, oblíbenější,   dánský herec Mads Mikkelsen? Já mám z jeho   výrazu pocit, že nejpozději do pěti minut   musí umřít, a to nejenom v tomto filmu.


Hodnocení:n12345678910
Setkání v Praze (2006)Setkání v Praze (2006)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190576
Osobností: 697871
Fotografií: 764035
Plakátů: 376670
Obsahů a biografií: 178302

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10