Duben
ohodnotit

Sestra v akci

Sister Act

Další název:
Sestra v akcii (SK)
Žánr:
Rok:
1992
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
28.5.1993
„Žádný alkohol, žádný sex, ale zatraceně dobrá komedie!“

Komentáře k filmu Sestra v akci

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.4.2020
Docela vydařená komedie jako   šitá na míru Whoopi   Goldberg. Dost prostoru pro   uplatnění svėho   mnohostranného talentu tu   využila opravdu beze zbytku a   na své si přišli i   milovníci hudby. Není to   žádné umění ani   novátorské filmařské   postupy ale to se snad u   komedií ani neočekává. Je   to prostě dobrá oddechovka.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.1.2012
Po několika shlédnutích,   kdy už dějové zvraty a styl   humoru jakžtakž znám,   nemám potřebu se dívat na   každou reprízu.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2009
Bezvadná komedie o barové   zpěvačce,která díky své   živelnosti řádí mezi   jeptiškami jako uragán a   poklidný chod kláštera   obrátí vzhůru nohama...   Světová W. Goldberg:   "Vypadám jako   tučňák!!!" :-))
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.3.2011
Sister Act
Komedie, kterou já osobně   mám ráda, je to nenáročná   záležitost u které vypnete   a nemusíte toho mnoho   řešit, snad jen jestli si k   snímku dáte chipsy solené a   nebo paprikové.
Každoročně Sestra v   akci brázdí obrazovky a   nebudu se příliš stydět,   když přiznám, že to   sleduji pravidelně, bavím se   u toho stále a to je asi   nejdůležitější,   samozřejmě pokud bych byla   velký šťoura na snímku   bych těch negativ našla ale   v tomto případě na mě   sedá nostalgie a tak nemám   potřebu nic rozpitvávat.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.5.2018
Sestra v akci
Ou hepy dej, ou hepy deeej.   Tohle je song, který se mi   vybaví, když si vzpomenu na   název Sestra v akci. K tomu   patří i neodmyslitelně   Whoopi Goldberg, kterou kromě   téhle role nedokáži   přiřadit jinam. Na rané   devadesátky dost dobrej   biják, který by ale dnes   obstál už stěží...
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2018
Komediální snímek s Whoopi   Goldberg v hlavní roli,   která opět rozvinula svůj   komediální talent v plné   palbě. A nic naplat,   komediálnost vyzdvihla i   její česká dabérka Jana   Andresíková, která ji   pojala úplně stejně, jako   František Filipovský Louise   de Funèse. Divoká a   prostořeká zpěvačka z Las   Vegas je coby svědkyně   vraždy ukryta v klášteře   mezi jeptiškami. Už předem   je jasné, jak to celé může   dopadnout. Ale ouha. Když se   dostane ke klášternímu   sboru, vše najednou vezme   obrat. Klášter z počátku   považuje za hrůzu, ale   každým dnem začíná   jeptišky a jejich církevní   význam chápat. Role Dolores   je Whoopi napsána doslova na   tělo a tak je jejím vlivem   snímek zábavný, velice   živý, plný hlášek a i   nějaké té akce. Po   divácké stránce zanechává   hluboký dojem z filmového   zážitku a to nejen krásným   zábavným příběhem, ale i   známými písničkami v   podání chorálu jeptišek.   Je až s podivem, jak   nestárne a jak dokáže   pobavit i dnes.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2009
Skvele natocena komedie o   zpevacce,ktera se jako   svedkyne vrazdy, musela na   nejaky cas ukryt do klastera   mezi radove sestry.Vyuziva   sveho talentu a prebira   pevecky sbor,ktery v klastere   pusobi...........to pak zacnou   zmeny.
Whoopi Goldberg   v jedne ze svych   nejslavnejsich roli.
Petra.Barbie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.6.2008
Příliš často!
Netvrdím, že je to špatná   komedie, ale na můj vkus   běží snad třikrát do roka   na všech programech a čeho   je moc, toho je příliš:-))   Zcela tak zabírá místo   jiným projektům, o nichž   není již mnoho let ani vidu,   ani slechu. Sestra v akci se   mi vcelku líbí, Whoopi   Goldberg je úžasná, to   bezpochyby, ale často   opakovaný vtip už není   vtipem a není to vyloženě   ten film, na který by se dalo   se zájmem koukat stále   dokola. Uznávám, že jsou   zde vtipné scénky, zejména   když Marie Clarence učí   jeptišky zpívat a tančit,   sympaticky nepříjemná je   také matka představená a   krásně roztěkané všechny   kamarádky jeptišky hlavní   hrdinky. Určitě stojí za to   tento film vidět, ale opravdu   ne až tak často:-))
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.5.2012
Velice vydařená komedie s   Whoopy Goldberg v hlavní   roli.Casinová zpěvačka jako   svědek vraždy je ukryta v   klášteře a musí se   začlenit mezi jeptišky
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.12.2013
Whoopi nezklame už jen tím   svým úsměvem a obrovským   hárem .-D Když se k tomu   přidá oblek jeptišky a   život v celibátu je to   vražedná kombinace :-)
payo1555
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.5.2012
Dobrá a vtipná sranda.   Především Whoopi Goldberg   byla vynikající. Její   přerod ze zpěvačky Las   Vegas v řádovou jeptišku,   super nápad.Trochu to   deklasuje to věčné   zpívání, ale asi to tak má   být,hudební komedie. Já se   bavím!
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.8.2010
Deloris Von Cartierová   (Whoopi Goldberg) je „velmi   úspěšná“ zpěvačka, v   baru Moonlight má se svým   triem obrovský úspěch –   asi tak jeden potlesk od   opilého staříka za   vystoupení. V baru je   zřejmě trpí jenom kvůli   tomu že má Deloris poměr s   gangsterem Vincem (kdo jiný   než Harvey Keitel). Jenže   její docela poklidný život   začne nabírat pořádné   obrátky když její milý   Vince zakončí trochu   neortodoxně rozhovor se svým   podřízeným. Místo tečky   za větou použije   účinnější kulatou věc -   totiž kulku do zaměstnancovi   hlavy. Deloris má tu smůlu,   že tento velmi zajímavý   rozhovor vyslechne, včetně   onoho velkolepého kulatého   zakončení. Podaří se jí   utéci a všechno udat na   policii. Proces má začít   asi do dvou měsíců, ale co   s nebohou Deloris, když je o   její osobu v řadách   kriminálních živlů   najednou tak ohromný zájem   – její cena najednou   stoupla na 250 000 dolarů…A   Vincemu rozhodně nejde o   její zpěv – milý přítel   by byl rád, kdyby už si   Deloris nikdy nezazpívala,   maximálně tak se svatým   Petrem kdesi na onom   světě…Policista Eddie   Souther jí tudíž najde   vskutku originální a   téměř dokonalý úkryt –   ženský klášter. Jenže to   by ani nebyla Deloris, pardon   sestra Marie Clarence (či tak   nějak podobně), aby zůstala   sedět v se založenýma   rukama a tak se ujímá   zdejšího skutečně   tragickýho kostelního   sboru…
Co k tomu   říct? Whoopi Goldberg jako   ne zcela typická jeptiška je   prostě kouzelná a i přesto,   nebo spíš právě proto, že   se ve světě ctihodných   sester chová jak slon v   porcelánu a s ničím si   nebere servítky, si velmi   rychle získala moje sympatie.   Oproti tomu začátek je velmi   mizernej, chvíli jsem se sice   smál Delorisině hroznýmu   afru, ale jinak je to velmi   utahaný, ovšem přetrpět   těch pár minut za to   určitě stojí – Mariina   modlitba, jeptišky v baru,   rozbroje s matkou   představenou, modlitba   ctihodných sester za duši   hříšníka, papež a hlavně   ony skvělý, energií nabitý   hudební výstupy, byly   opravdu skvělou odměnou.
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.3.2010
Dneska už legendární   komedie se snaží usmířit   dvě stránky Ameriky: tu   nablýskaně entertainerskou a   tu okázale zbožnou.   Scénář je celkem   průměrný a lehce   předvídatelný, zachraňuje   to Whoopi Goldberg, Maggie   Smith, Kathy Najimy a   excelentní scény s   jeptiščím sborem. Jsem   rád, že jsem to po letech   konečně viděl, ale podruhé   už nemusím.
mikee007
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.1.2018
Opět jdu proti proudu
lidí, kteří tenhle film   milují.
Přiznám se,   že nemám rád Whoopi   Goldberg a její dryáčnické   herectví. Nelíbí se mi ani   jako ženská, takže i   představa, že by se zrovna s   ní "zapomněl"   Harvey Keitel mi přijde   trochu přitažená za vlasy.   No ale když už se to v tom   klášteře trošku rozjede,   tak se tam ten její   temperament celkem hodí. I   tak se mi ale celý film   "smrskává" do   dvou krásných hudebních   pasáží. A to je   všechno...
A to je pro   mě na vyšší bodové   hodnocení dost málo.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.9.2009
Sister act je vydařená   komedie o spěvačke   Deloris,která se stala   svědkyní vraždy a teď se   ukrýva v klášteře,kde se   vydavá za sestru.Whoopi   Goldberg v jedné z   nejlepších komedii,které   kdy vúbec natočila a to   díky skvělému nápadu o   praštěné sestře   Deloris,kterou sem si již v   dětství oblíbil.
lebowski
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.12.2004
Průměrná komedie s   nadprůměrnou Whoopi Goldberg   a skvělými písničkami. Ale   pobaví a to je hlavní.
mikee
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.2.2008
Velmi podařená komedie z   prostředí kláštera. Whoopi   v hlavní roli je zde   snesitelná a postupem času   si mě získala na svou   stranu. V tomto snímku ji   byla svěřena role Dolores ,   barové zpěvačky a milenky   mafiána , která uzří   vraždu , ve které je   hlavním aktérem její již   zmiňovaný milenec a mafián   v jedné osobě. Rozhodne se   jej udat policii a ta jí   schová do kláštera , kde je   nucena stát se chtě nechtě   jeptiškou. Dolores (Whoopi)   se s tím zprvu nechce   smířit , ovšem po chvíli   si to rozmyslí a zůstává.   Poté započne revoluci a   přeměnu kláštera a jeho   obyvatelek k obrazu svému a   matka představená a   ctihodné sestry se mají na   co těšit! Je to nenáročná   komedie pro širší spektrum   diváků , která neurazí a   příjemně pobaví.
aegis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Vynikající výkon Whoopi   Goldberg a výborná muzika z   této komedie udělaly   nadprůměrný film, krerý   určitě pobaví každého   diváka. Whoopi jako vzpurná   jeptiška nemá chybu a její   zpěv i herecký projev jen   podtrhuje její kvality. Jeden   z jejích nejlepších   filmů.
Vídžej
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2003
Sestra?To se děte picnout
Mám sestru a ta je teda vo   hodně větší   andílek:)Chcete vidět   rodinnou komedii? Fajn Jděte   do Sestry v akci. Zasmějete   se a užijete si s rodinou   pohodovej večer protože v   tomhle filmu nic jiného   nensjdete. Je to prostě   oddychovej film.
Strength
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Velmi dobrá komedie, na   kterou se dá koukat stále   znovu a znovu. Není nad   takovýto druh komedie.   Bláznivá a navíc   zpívající jeptiška se   svými přáteli rozesměje   snad úplně každého, bez   rozdílu věku, vyznání!   Kéž by takovýchto filmů   bylo mnohem více! Hned by   bylo o něco veseleji!
Zdenek13
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.3.2009
Skvělý herecký výkon   Whoopi   Goldbergové.Úspěšná   zpěvačka v roli sestry Marie   clerenc v klášteře,kde si   získala na svou stranu i   matku představenou a i   ostatní personál kláštera
ane15
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2008
tohle je prostě geniální   film! Skvělý příběh i   pointa. Hezky ukazuje, že   chválit Boha se dá nejen   táhlými varhanními   skladbami, ale i pořádnou   muzikou od podlahy. (dnes už   to samozřejmě není nic   neobvyklého) a Whoopi je   jednoduše nepřekonatelná
trolejbusik212
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.10.2009
táke super komedie teď se   komedie s woohpi golberk   odehrává v kostele která je   převlečená za jeptišku

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih51386minih51386Hypermarket (2007) [TV film] 
Hypermarket n
minih173292minih173292Anatomie zrady (2020) [TV film] 
Anatomie zrady n
minih20134minih20134Šedý orel (1978) 
Grayeagle n
minih26830minih26830Dlouhá bílá nit (1970) [TV film] 
Dlouhá bílá nit n
minih87181minih87181Vtip za stovku (2012) [TV pořad] 
Vtip za stovku n
minih7190minih7190Dvojitý zásah (1991) 
Double Impact n
minih19124minih19124Smrt jí sluší (1992) 
Death Becomes Her n
minih52116minih52116Černá sanitka (2008) [TV seriál] 
Černá sanitka n
minih14585minih14585O statečném kováři (1983) 
O statečném kováři n
minih17941minih17941Rodinné trampoty oficiála Tříšky (1949) 
Rodinné trampoty oficiála Tříšky n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Sestra v akci 2 (1993)

 Sestra v akci 2 (1993)
Sestra v akci 2 n
Sister Act 2: Back in the Habit
Žánr: komedie / hudební
Země: Spojené státy americké
Režie: Bill Duke

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10