Šest medvědů s Cibulkou (1972)

Šest medvědů s Cibulkou
74.8 %
 
 

Další název: Šesť medveďov s Cibulkom (SK); Six Bears and Cibulka

    Žánr: komedie / dětský
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 1.12.1972        
    Délka: 85 min.
„Filmová situační komedie z cirkusového prostředí s Lubomírem Lipským v několika převlecích“
Klaun Cibulka předvádí v cirkuse úspěšné číslo s medvědy a je oblíbencem dětí. Ředitel cirkusu se však jednoho dne rozhodne vyměnit své medvědy za cvičené pašíky ředitele konkurenčního cirkusu, a Cibulka dostane výpověď. Děti o volném místě vědí – v jejich základní škole právě hledají kuchařku do školní jídelny. A tak se Cibulka převlékne za ženu a nastoupí jako kuchařka. Má s sebou tajně i svého cvičeného šimpanze Tondu, protože jeho bytná se ho bojí. Opičák se schovat ještě dá, problémy ale nastanou v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přijdou medvědi, kteří mezitím utekli. Ti vyděsí uklízečku i školníka a Cibulkovi nezbývá než převzít i jejich povinnosti. A navíc právě v tento den má školu navštívit školní inspektor. A tak Cibulka vaří oběd, uklízí a snaží se ve škole ukrýt šest živých medvědů.

Ředitel cirkusu mezitím poznal, že udělal chybu, když medvědy prodal, a chce je zpět. Ale medvědi jsou pryč. Také jeho cesta – i shodou náhod i cesta ředitele konkurenčního cirkusu – vede do školy, kam chodí i jeho synek a která se už v tuto chvíli stává pěkným cirkusem. Výsledkem je ta nejbláznivější klauniáda, při níž se výborně pobaví jak děti, tak dospělí.

Zdroj: FTV Prima

režie:
Oldřich Lipský
 
 
hraje:
Lubomír Lipský (Cibulka / školník Hadrava), Jiří Sovák (ředitel školy), Miloš Kopecký (Švihák), Jan Libíček (ředitel cirkusu), František Filipovský (školní inspektor), Marie Rosůlková (bytná), Zora Polanová (učitelka), Darja Hajská (uklízečka), Václav Kotva (učitel přírodopisu), Václav Štekl (učitel tělocviku), Zdeněk Srstka (Rudolf), Josef Vytasil (Buřtík), Tomáš Muchka (Petr), Václav Halama (železničář), Milan Kindl, Renata Bauerová (Marcela), Jan Kunstýř (Honza), Jan Míškovský (Jarda Hanousek), Vladimír Kunz (Ríša), Petra Kodýmová (role neurčena), Jiří Kasík (hudebník-kaskadér), Jaroslav Pšenička (hudebník-kaskadér), Josef Engel (hudebník), Jaroslav Vlk (hudebník), Ludvík Wolf (hudebník)
 
 
námět:
Miloš Macourek
 
 
scénář:
Miloš Macourek, Oldřich Lipský
 
 
kamera:
Vladimír Novotný, Antonín Holub
 
 
hudba:
Vlastimil Hála
 
 
výprava-architekt:
Jaroslav Krška
 
 
střih:
Miroslav Hájek
 
 
zvuk:
Antonín Jedlička (zvukové efekty), Josef Vlček
 
 
vedoucí produkce:
Ladislav Novotný
 
 
dabing:
Svatopluk Skládal (Rudolf)
 
 
masky:
František Čížek, Vlasta Hájková
 
 
dramaturgie:
Marcela Pittermannová
 
 
pomocná režie:
Aleš Dospiva
 
 
fotograf:
Jan Kuděla
 
 
kaskadér:
Josef Engel, Ludvík Wolf
 
 
asistent střihu:
Jitka Šulcová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.