Jeden svět
ohodnotit

Serpico

Žánr:
Rok:
1973
Délka:
130 minut
„Poctivej policajt je ten nejnebezpečnější chlap na světě“

Komentáře k filmu Serpico

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2020
Toto by byl "jen"   normálně dobrý ale nijak   mimořadný krimi film ale   jedinečný herecký výkon Al   Pacina z něj udělal skvělou   a strhující podívanou.
hvezdyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.4.2008
Newyorský policista se staví proti zkorumpovaným
V roce 1973 přišel na svět   film vyprávějící o osudech   jednoho newyorského poldy.   Ten se snažil být člověkem   maximálně poctivým a který   měl nějaké svoje zásady.   Ty se snažil uplatnit v   prostředí zkorumpovaných   policistů.
Na   pověstnou korupci nejen   newyorských policistů   upozorňuje nejeden americký   film. Např. o ní hovoří i   nový americký snímek   „Americký gangster“.
Ale vrátím se k snímků   Serpico. Je to krásný a   dobrý film. Byl natočen v   době, kdy v Hollywoodu   si¨tvůrci skutečně dali   práci i s detaily. Filmaři   se snažili reálně   přiblížit divákovi práci   policistů a celkem i   realisticky působí   vykreslení newyorských ulic,   jeho obyvatel a jeho   podsvětí.
Jen pro   zajímavost, co myslím tím   smyslem pro detail a   preciznost tvorby. Dnes   hrdinové ve filmech kolem   sebe bezhlavě střílí a   nic. Je to normálka, která   se nemusí vysvětlovat. Ve   snímku Serpico, když dojde   ke střelbě, následuje   hromada papírování a   vysvětlování důvodů   střelby. Nebo alespoň něco   takového je naznačeno.   Např. když dojde k   poškození zaparkovaného   automobilu střelnou zbraní.   Takováto přibližování   reálného života ve filmu se   mi vždy líbila a pro   starší americkou tvorbu (60.   a počátek 70. let) byla   typická.
Snímek je   to i svým způsobem   politický. Vychutnejte si   tedy dílo, kdy Al Pacino na   chvilku sundal masku Michaela   Corleoneho a naladil charakter   policejního poctivce   bojujícímu takřka proti   všem.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.7.2014
V první řadě výborný   herecký výkon   A.Pacina,jakožto neúplatný   polda který bojuje proti   skoro všem skorumpovaným   poldům ať už přijde na   jakékoliv oddělení.Chybělo   mi tam víc napětí a   nějaká ta přestřelka   narozdíl od kriminálek s   C.Eastwoodem kde mi to přijde   více živější.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2009
tento film je dost dobrý Al   je zde skvělí  
ten to film nám   dost drsním stylem   předvádí to co se děje
i dnes parádně   zahráno
red.mann
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.11.2020
Velmi povedený policejní   film o tom jak je těžké   zůstat poctivým policajtem.   Asi jedna z životních rolí   Al Pacina.
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.8.2008
I když hned ze začátku   víte jak Serpico skončí,   chcete vidět co se vlastně   bude odehrávat před tím   incidentem…Serpico v   podání nikoho menšího než   je Al Pacino je podle filmu   snad jediný čestný   policista, který se (ne)bojí   svědčit proti zkorumpovaným   kolegům…( Býval dobrým   policistou, ale spáchal ten   nejhorší hřích protože   svědčil proti zkorumpovaným   kolegům :-D, omlouvám se   nemohl jsem odolat :-D )… Je   to jako trefa do   černého…Kdykoliv se totiž   točí film, ve kterém   hlavní herec představuje   úctyhodný výkon osoby,   která existuje nebo   existovala a něco si   dokázala, o úspěch je ve   většině případů vždy   postaráno…Je to   zvláštní, ale do každého   takového filmu, režisér a   hlavně hlavní představitel,   Al Pacino, musí dát   minimálně duši aby nakonec   vyplivli takovýto   snímek…Režisér Sidney   Lumet skládá příběh z   epizod Serpicova života,   které se odehrály v rozmezí   několika let…I když je   film časově rozbit na   menší střípky, tak mu   rozhodně nechybí tíživá   atmosféra, kdy jsem si v   několika momentech přál,   aby Serpico raději přijal   úplatek a měl pokoj od   výhružek…Každý zná Al   Pacina jako hladce oholeného   a krátce ostříhaného jak v   prvních dvou dílech Kmotra,   tak Zjizvené tváři apod.   vousy začal nosit až ke   stáru, ale když ho tady   uvidíte jako 30-ti letého   hipíka z vizáží bezdomovce   musíte se smát, nevím čím   to je ale rozhodně mu to   přidává na hereckém   výkonu který je, jak je   zvykem dokonale   famózní…Pokud někdo má   rád vynikající příběh,   skvělí herecký koncert tak   ať nenechá Serpica někde v   šuplíku, byla by to   rozhodně velká škoda!!!
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.2.2010
Povedenej příběh o   správnym poldovi, kerej se   reozhodne bojovat s korupcí   ve vlastních řadách.   Zásadní problém ale je, že   je na tenhle obrovkej úkol   téměř sám a všichni ti   správní lidi, co by mu mohli   pomoct, sou též na druhý   straně barikády. Serpico se   s tim nevyrovnává zrovna   dobře, má strach a je   věčně nasranej, což se ale   projevuje hlavně v jeho   osobnim životě. Přestože   se mu nakonec podaří   vyhrát, nejni závěr zrovna   dvakrát šťastnej, což ale   skvěle zapadá do celkovýho   ladění tohohle snímku.   Hlavní roli si zahrál Al   Pacino a je už klasicky   výbornej, navíc jeho   neortodoxní styl voblíkání   je skutečně povedenej,   potkat ho někde na ulici, asi   bych mu nevěřil, že je to   polda…Rozhodně to stojí za   zkouknutí už jenom kvůli   jeho famóznímu výkonu.
Pardal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.6.2006
Filmy podle skutečnosti jsou   vždycky dobrý a pokud se   ještě k tomu zabívají   ožehavou tématikou jsou   naprostej mazec, tady v   tomhletom hraje ještě k tomu   celkem mladej Al Pacino kterej   je naprosto skvělej, tento   film potvrzuje že 70. léta   byla zlatá doba pro   Hollywood.
huron
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Al Pacino patří mezi   nejlepší herce současnosti.   A dokazuje to i v tomto filmu.   Spolu s hudbou je největší   devizou tohoto snímku. Jinak   trochu nudný film s reáliemi   Spojených států 70. let,   které jsou mi neznámé.
Faustka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.7.2010
Korupce u policie byla vždy   ožehavou tematikou a kdo si   troufne tento zaběhlý   systém narušit, jako kdyby   sám sebe označil nálepkou   „práskač“, ten   nejopovrhovanější článek,   na který lze jen plivnout(v   tom lepším případě).   Nebezpečí číhající   „uvnitř“ je totiž   mnohonásobně záludnější,   než to „vnější“,   které je rozpoznatelné   mnohem snadněji. Frank   „Paco“ Serpico si tento   obtížný směr zcela   vědomě zvolil, i když se   zprvu domníval, že nebude   mít jeho rozhodnutí takový   neblahý vliv na jeho, ať už   soukromé, či profesní   vztahy, jak se postupem   projevilo. Jenže Frank, je   férový chlap, který ze   svých zásad neustoupí ani o   píď, i když mu hlaveň   revolveru míří přímo mezi   oči. A tak můžeme, možná   i s trochou naivity doufat,   že takových neúplatných   policistů je mezi námi co   nejvíc.
petricka2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.9.2010
...byla jsem unesena vykonem   Al Pacina,nemohla jsem od nej   odtrhnout oci,ten nedbaly look   mu skvele sedel:)...
wawer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.11.2007
Serpico je netradiční   přiheh (podle skutečného   stejnojmeného policisty) o   policistovi který ani tak   nebojuje proti kriminalitě   jako spíš proti svým   úplatným kolegům, což je   svým způsobem velmi   neobvýklé (když se   kupříkladu podíváte na   jíné krimifilmy z stejne   doby uvidite spíš deketivy   polobohy). Franco Serpico je   naprosto jedinečné osobnost.   A na jeho osobnosti (resp.   Pacinovu vykunu) celý film   stojí. A ono to stačí aby   to diváka ochromilo a   zanehcalo v něm četné   stopy. Na Serpicovi není ani   tak uchvatné to jak je   natočen, ale to o čem   vypraví.
jirina.legatova
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.11.2012
POCTIVOST
- jak je těžká věc být   poctivý, a co to stojí v   životě sil
-   pravdivý příběh o korupci   policistů
- jednou   vezmeš a už se vezeš na   druhé straně zákona, nejsi   tím čím jsi chtěl být,   jsi stejný ba horší než ti   co jim kreješ záda za   prachy
- SERPICO je o   odvaze a boji proti   lhostejnosti společnosti a   korupčnímu prostředí
- hlavního hrdinu   obdivuji, protože pocity se   kterýma byl každý den   musely být deprimující a   nakonec mu šlo holý život.   Čekala jsem že prostě z   policie odejde na úplně   jinou profesi. Film hodnotím   9, Al Pacina za 10   neuvěřitelnej chlap,   zvládne každou roli tak   dokonale!
Poe64
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2009
Serpico je výborný.Al Pacino   podáva jeden zo svojich   najlepších výkonov.Mne sa   tu páčil po filme Vôňa   ženy najviac.
pivnidoga
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.9.2008
Zajimavy pribeh policisty,   ktery se drzi idealu, ktere   jsou ve spolecnosti jiz skoro   zapomenuty {ucta, respekt,   osobni kodex cti atd}, to se   ovsem nelibi jeho kolegum a   nadrizenym. F. Serpico si tak   vedle kazdodenniho boje proti   zlocincum musi vybrat jakouze   "cestou" se   vyda.....10/10

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih8418minih8418Holka na zabití (1975) 
n
minih29348minih29348Nespoutaná divočina (1995) 
Running Wild n
minih165735minih165735Fabrika (2018) 
Zavod n
minih34138minih34138Valium, Prozac a Extáze (2001) 
Amor, curiosidad, prozac y dudas n
minih74409minih74409Signál (2012) 
Signál n
minih24485minih24485V horách duní (1946) 
n
minih26901minih26901Tetované časom (1975) 
n
minih20789minih20789Tequila koktejl (1988) 
Tequila Sunrise n
minih104304minih104304Tonička z královské chalupy (1978) [TV inscenace] 
Tonička z královské chalupy n
minih14026minih14026Neohlížej se, jde za námi kůň (1979) 
Neohlížej se, jde za námi kůň n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Předpověď počasí, Sportovní zp...

12:20 - 12:30

2 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Pyl zlatého kapradí

12:00 - 12:25

22 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:40

2 minut již uběhlo
78 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

52 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10