Duben
ohodnotit

Serenity

Rok:
2005
Délka:
119 minut
„Vesmírná loď Serenity je lapená uprostřed intergalaktické války.“

Komentáře k filmu Serenity

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.4.2022
PROCESOR!
Přesto, že podobné snímky   moc nevyhledávám, tak si   myslím, že zase takový   průšvih to nebyl. Dějová   linka byla jednoduchá a   přímá, což mi vyhovovalo,   nemám rád, když je to moc u   podobných snímků zamotaný   tak, že netušim, kdo je kdo   a kdo s kým, proti komu.
beneva
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.4.2021
No, proetě tahle nenaplněná   baletka musela za každou cenu   uplatnit svoje baletní kroky   přes špičky a pak taky   hodně máchání nohama a   přiblblé pohledy   neviňoučkýma očima.   Příště se už nedívej...
naineko
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.1.2019
V podsatě trochu   převyprávěný poslední   díl série. Tohle bylo moc   moc špatné. Špatné až na   hranu popření seriálu. Ve   chvíli, kdy Firefly ztratila   komorní, seriálovou kameru   (herci asi hrají pořád to,   co hráli, jen to není   vidět), to jde celé do   háje. Prostě to není ono.   Bourání klišé a budování   přesahu, které se dělo v   seriálu, tady nahrazuje   zbytečná akce. Zápletka je   těžko uvěřitelná (která   je, co víc, odhadnutelná   hned z prvních minut filmu).   Z drsného a   s-nikým-se-namazlicího   westernu je plytké sci-fi.   Dvě naprosto zbytečná   úmrtí (protože by ve filmu   přece jen měl někdo   umřít). Hlášek stejně   jako v libovolném dílu   série (takže málo).   Fanoušek Firefly seriálu by   tohle měl spíš oželet.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.2.2017
Ani jsem to nedokoukal,   působilo to na mně   všelijak. Celkem levné a   někdy i legrační triky,   divné dialogy, ono to celé   spíše působilo úsměvně   než asi mělo. Slušnostních   40% a jedno podívání   stačilo.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.6.2015
Takový krabicák ve sci-fi   vinotéce, levná alternativa   na úkor bolehlavu, na které   se cení především   přístupnost masám... zde s   přidanou hodnotou prima   nápadu s vyhlazením emocí,   ačkoli kapku přenosnou...
radegaster
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.6.2015
Kam se hrabe Star Trek
Žádná žvanírna akce od   začátku.Serenity je   výpravnějším,   trikovějším a   bombastičtějším Firefly.   Konečně zde byl na plno   využit potenciál ukrytý v   postavě River. Vše, co bylo   výborné na seriálu,   zůstalo výborné i tady, a   navíc filmový formát   posádce kapitána Malcolma   Reynoldse prostě sluší.   Takovéhle zakončení si   narychlo ukončený seriál   prostě zasloužil, jako   takovou náplast na nečekaně   utrženou ránu. Nejsem si ale   jistá, jestli kvality filmu   budou schopni docenit diváci,   kteří seriál neviděli,   protože v mnoha případech   vůbec nemůžou tušit, o co   vlastně jde, nebo kdo je kdo.   Obávám se, že ve většině   případů nebudou, protože   jinak by tady snad nemohlo   být takové množství   negativních komentářů a   nízkých hodnocení. Kromě   silné stylizace byl totiž   Firefly plný vtipných   narážek, sebeironie a občas   i parodie. Navíc spousta   věcí, které se tu tak   nějak vyřeší nebo stanou   nemají bez hlubšího   kontextu žádný význam,   třeba vztah Kaylee a Simona   nebo Zoe a Washe a spousta   narážek a vtípků prostě   nemůže bez znalostí   souvislostí vyznít tak, jak   má. Seriálu jsem plné   hodnocení nedala kvůli   pomalému rozjezdu a náhlému   ukončení, ale Serenity si ho   bez mrknutí oka zaslouží !!
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2014
Hvězdné války v daleko   akčnějším hávu.   Celovečerní snímek   navazující na TV seriál   'Firefly' musí být   přirozeně velkolepější,   výpravnější,   efektnější. Jinam by na   filmových plátnech   neobstál. Zde bylo vše   dosáhnuto a vskutku, je to   jízda. Srovnávat tedy není   co. Jedná se především o   pop-kornový zábavný sci-fi   snímek, který naplňuje   veškeré představy. Má to   spád, efekty na úrovni, je   zkrátka na co se dívat.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2014
SERENITY

Sci-fi   příběh skupinky lidí,   kteří pomohou dvěma   uprchlíkům, ale tím se   stanou terčem pro   fanatického lovce a   pronásledovatele.

Lidstvo osidluje nové   planety a přizpůsobuje je   svým potřebám. Učí   původní obyvatelstvo   lidským zvykům. A jak už   tomu tak bývá - někteří   se poddají, ale jiní ne. A   ti nepoddajní jsou terčem   nejrůznějších výzkumů a   pokusů, s cílem zlomit   jejich vůli a dosáhnout   jejich poslušnosti za každou   cenu. Nejvyšším cílem je   pak použít jejich   výjimečné schopnosti proti   nim samotným. Jedním s   těchto médií je i River.   Její bratr Simon se ji   snaží osvobodit. Po jejich   stopě se vydává tajný   agent a pronásleduje je až   na planetu Miranda, která   skrývá nečekané a   přísně střežené   tajemství.

Příběhů s podobnou   dějovou linií jsme již   viděli mnoho. Tento   přináší sice stejný   mravokárný pohled na   politiku kolonizátorů a   varuje před snahou   přetvářet, vychovávat a   vnucovat jiným svou víru a   svůj styl života, který je   přece ten jediný správný.   Zároveň je film natočen   poutavou formou s akčními   souboji, s honičkami   vesmírných plavidel,   několika málo vtipnými   hláškami i osvědčenými   životními moudry.

Serenity je lehce   nadprůměrný film ve svém   žánru. Dokonale   odpočinkový film, který   dovolí zapomenout na   každodenní starosti a   poskytne chvíle zábavy pro   příznivce sci-fi. Docela   dobrý film. Původní seriál   jsem neviděla, hodnotím   pouze film jako samostatný   počin.
Pitryx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.3.2014
Prvních čtyřicet pět minut   je to jako jízda na horské   dráze, akce stíhá akci,   stále se něco děje, efektů   spousta. Neříkám, že   bůhvíjak kvalitních, ale je   jich dost. Pak je chvilka   slabší stagnace a potom zase   cvrkot. Závěr možná   zbytečně natažený. Mně se   film líbil, bavil jsem se a   až na pár chybiček byl   fajn. 201402280/0
==========================   ==========
Space Tale   pro mne jako stvořené a   přesně dle mého gusta.   Zcela jistě mohlo být ve   filmu více nápadů. Sem tam   děj krapánek škobrtne, ale   pak se zase rozjede plnou   silou. Nemám co dodat.   Devadesát procent jak   vyšitých.
2015100411323/11902
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.7.2013
Lehce vtipná sci-fi s předem   danými charaktery a   nejměkčím kapitánem ve   Sluneční soustavě, s herci,   byť nepřímo hvězdnými,   dostatečně známými, aby   divák odpustil dobře známá   sci-fi klišé. Více   hláškování by neuškodilo,   Adam Baldwin by to určitě   zvládl a já celkem namlsána   vyrážím hledat Firefly.
MARi0
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.5.2013
Serenity
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Jací jsou lidé ze   "Star Treku",   kteří se nepřidali k   Alianci? Samozřejmě že jsou   to něco jako Rebelové ze   "Star Wars".   Ostatně tento film to hodně   kopíruje. Už mi jen chybělo   v závěrečné scéně něco   jako jsem tvůj otec, a mohl   to být s klidem jeden z   vedlejších příběhů   Lucasovi fantasie. Partička   na lodi Serenity mi zas až   tak do obliby nepřišla a na   to kolik měli skvělých   příležitostí, ani moc   nehláškovali. Těch pár   slabot co se snažili   vypustit, nebylo nakonec ani   moc vtipných a Bruceovi   Willisovi v jeho filmech   nesahají ani po kotníky.
Dost mě překvapuje, že   režisérovi Jossovi   Whedonovi, pro kterého byl   Serenity prvním   celovečerním filmem, byl   posléze svěřen   "Avengers". To se   asi někdo musel zbláznit,   nebo mít nějakého dobrého   známého, jinak fakt   nepochopím.
Takže   abych udělal nějaké   celkové hodnocení. Pokud   jste fanoušci seriálu   "Firefly", který   nebyl úspěšný ani na to,   aby byl dokončen, určitě si   film zamilujete, nebo Vás   přinejmenším aspoň   osloví. Pro nás ostatní nic   moc...
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.2.2012
Koniec našich vesmírnych rebelov?
Toto je vlastne vysvetlenie   niektorých vecí zo seriálu   Firefly, niečo objasňuje, na   druhej strane niečo   nedopovedá, a niečo   nevysvetlí vôbec   (napríklad, kým je a aká je   minulosť pastora). A ide už   o celovečerný film. No je   však podstatne slabší ako   seriál a nedosahuje jeho   kvality. Neviem prečo, ale   nejak mi nesadol. Do popredia   ide výrazne postava River,   ktorá mi nejak extra   sympatická nebola ani v   seriálu. Ani tie vysvetlenia   neboli moc uspokojujúce.   Koniec taktiež dosť   rozpačitý, a dosť ma   šokovala určitá vec, ale   nechcem viac vyzrádzať (bola   by to škoda pre tých, čo   ešte film i seriál nevideli)
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.11.2011
Obstojné akční scény a   obstojný herecký výkon   Summer Glau, jinak nic extra.   Jinak ale nic extra. Myšlenka   průměrná, stejně tak jako   zpracování.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2010
Pěkně natočené akční   sci-fi.Celkem slušné efekty   a triky.I herecké obsazení   není vůbec špatné.Dost se   mi tady Ch.Ejiofor v roli   agenta.
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.12.2009
O existenci seriálu, který   Serenity uzavírá, jsem   neměl tušení a čekal jsem   spíš nějaké srandovní   béčko. Následovalo   příjemné překvapení v   podobě atraktivní vizuální   podoby, sympatických postav a   hlavně vtipných dialogů.   Není to dokonalé, ale hodně   z mých výhrad jde na vrub   mojí neznalosti seriálu. Co   ale přece jen trochu sráží   moje hodnocení, je někdy   hodně okaté opisování od   Hvězdných válek.
Amthauer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.6.2009
Zakončení skvělého   seriálu ve velkém stylu se   všemi klady seriálu, ale   navíc v epičtějším   filmovém hávu. Opravdu   škoda, že už nebude tento   seriál pokračovat.
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.4.2009
Příjemný film, natočený   asi proto, aby motivoval   neznalé diváky ke   sledování Firefly (v době   natočení filmu už   skončený seriál). Trošku   objasňuje, vysvětluje a   přibližuje, proč vlastně   Alliance jde po River a jak to   vlastně začalo, ale   neznalému divákovi to   nestačí. Přijde mi, že   nedotáhl všechny myšlenky a   nastíněné problémy do   konce - spíš jako by si   připravoval půdu pro další   sérii. Toto by mohl být   klidně pilotní díl.
Líbí se mi nevyrovnanost   hlavních hrdinů - mají i   své chyby a jsou schopni   dělat i špatná rozhodnutí.   Také vesmír je výborně   zpracován. Co moc nemusím,   je "pozemní"   westerno-kameno-plechová   představa budoucího   osídlení...mám raději víc   futuristické světy, ale vem   to čert. Celkové   zpracování je dobré, i   když nedotažené. Chybí   tomu ten poslední krůček,   abych mohla říct, že to   bylo fakt dobré.
Markst
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Musim uznat že tohle je   hodně zajímavý sci-fi, ale   nějakou záhodou jsem   nedokázal přijít na chuť   seriálu firefly.
Tom_Hardy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.9.2008
Seriál mi přeci jen přišel   o stupeň lepší. Chápu   Whedonovu snahu o maximálně   orámování vyřčeného,   přesto jsem si přišel tak   trochu (pokud jde o   atmosféru) ztracený.   Samotné promyšlení   zápletky je excelentní a   nechybí tradičně povedené   hlášky, zklamán jsem byl   naopak nedořešením   několika věcí (minulost   kněze, „modré“ ruce) a   některými ztrátami, které   sice k epickým filmům tohoto   žánru asi neodmyslitelně   patří, v lodi Serenity bych   je ovšem raději neviděl.   Coby tečka za větou však   uspokojivé, dvakrát tolik,   vezmeme-li v potaz   režisérovu nezkušenost,   pokud jde o režii   celovečeráku. I po   skončení filmu cítím   stejný smutek, jako v   případě seriálu – tady   se toho zkrátka dalo s touhle   partou vyprávět ještě   hodně a je veliká škoda,   že se to pořádně   nechytlo…
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.8.2008
Joss Whedon natočil   celovečerní film, který   vychází ze seriálu   FireFly.Sci-fi snímek   kombinuje prvky trošku   komedie a i hororu.Vesmírná   posádka lodi Serenity, které   velí kapitán Malcom,   přepravuje psychicky labilní   osobu jménem River na kterou   má zálusk jistá   Aliance.Zcela s netradičním   záporákem a skvělými   hláškami nepostrádá   snímek šmrnc a ani napětí.
Faye
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.7.2007
... "Víš, jaká je   definice hrdiny? Je to někdo,   kvůli komu umírají lidé.   Pak si to najdi ve   slovníku." Seriál jsem   nejenom neviděla, ale vůbec   jsem nevěděla, že něco   takového existuje. A   přestože nemám žánr   sci-fi příliš ráda, navíc   jsem většinu filmu tápala v   tom, kdo je kdo a o co   vlastně jde! Dávám s klidem   6*. Hlavně za humorné a   odzbrojující hlášky.   ...„Co plánuješ a co se   stane není skoro nikdy   totéž.“ Nebo   ...„Doktore, vaši sestru   beru pod svou ochranu. Jestli   se jí něco stane,   přísahám, že mě to   zasáhne. Možná budu i   brečet.“
aegis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.4.2007
9/10
Ne příliš propagovaný   (bohužel) film mě překvapil   kvalitním zpracováním,   příběhem i výkony   nepříliš známých herců.   Rozhodně jsem se u něj   nenudil a moc jsem byl s ním   spokojený. Kritici ho   příliš nechválili, ale   zatím filmy, na které   nadávali se mi líbily   (Slunce,seno taky znectili - a   Troška to řekl krásně.   "Mně nezajímá co   píší kritici,pro ně   netočím, já filmy točím   pro diváky a zajímá mě,   kolik jich na můj film   přijde".
Kordus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Celovečerák, který   uzavírá výborný   scifi/western Firefly.   Rozloučení se s oblíbenými   postavami, jak se sluší a   patří. Joss Whedon opět   nezklamal a tak jeho fanoušci   můžou očekávat obvyklou   kadenci kvalitních hlášek.
mikee
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.5.2006
Slušně udělané sci-fi.
Film hodnotím jako slušně   zpracované sci-fi. Začátek   filmu je dosti zdlouhavý a je   tam pár hluchých míst , ale   později se tenhle snímek   pozvolna rozjede a dosáhne   zdárného konce. Trikové   scény jsou na slušné   úrovni , osobní souboje   taktéž , ale na snímku je   vidět že ho točil   seriálový režisér. Kdyby   nebylo té první poloviny   která je trochu nudná ,   výsledek mohl být ještě   lepší. Je to takový jemný   nadprůměr. Zdejší   hodnocení je myslím si   úměrné předvedené práci.
liko
Hodnocení:
Přidáno: 12.5.2006
Joss Whedon, na Oscara * a   cenu Emmy nominovaný,   scenárista a režisér   stojící za fiilmem Buffy,   přemožitelka upírů a   Angel, tentokrát využil   svůj nezaměnitelný důvtip   v tomto napínavém   velkofiilmu. Kapitán Malcolm   Reynolds, ostřílený   veterán (na straně   poražených) z galaktické   občanské války, nyní   živoří na palubě své lodi   Serenity. Vede malou vybranou   posádku, ale když přibere   na palubu dva nové pasažéry   - mladého doktora a jeho   sestru s telepatickými   schopnostmi - získává   mnohem víc, než na co je   připraven. Oba jsou   uprchlíci ze seskupení,   které vládne vesmíru, a tak   se Serenity rázem ocitá   lapená v pasti mezi   nezastavitelnou vojenskou   silou Aliance a brutální   zuřivostí zdivočelých   Reavers. A další nebezpečí   se skrývá i v samém srdci   lodi…

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih114956minih114956Jedna za všechny (2014) [2k digital] 
The Other Woman n
minih143140minih143140Já, kocour (2016) 
Nine Lives n
minih35966minih35966Uzavřený pavilon (1990) [TV inscenace] 
Uzavřený pavilon n
minih123232minih123232Láska na vlásku (2014) 
Láska na vlásku n
minih184945minih184945Armáda zlodějů (2021) 
Army of Thieves n
minih145688minih145688Žraločí jezero (2015) 
Shark Lake n
minih112144minih112144Andělé všedního dne (2014) [2k digital] 
Andělé všedního dne n
minih127134minih127134Výchovný poradce (2014) 
Guidance n
minih162080minih162080Greyhound: Bitva o Atlantik (2020) 
Greyhound n
minih156076minih15607612 hrdinů (2018) 
12 Strong n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Růžový panter (1963)

14:05 - 16:00

99 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy divočiny

15:25 - 16:20

19 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

14 minut již uběhlo
73 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

9 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190545
Osobností: 697835
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178274

Poslední komentáře

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10