Duben
ohodnotit

Senzační prázdniny

Les Grandes vacances

Další název:
Le Grandi vacanze; The Big Vacation; Balduin, der Ferienschreck
Žánr:
Země:
Rok:
1967
Délka:
100 minut
„Propadl z angličtiny, a tak ho jeho otec poslal na výměnný pobyt do Anglie. On má ale o prázdninách zcela jiné představy...“

Komentáře k filmu Senzační prázdniny

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
klasifikátor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.7.2020
Výborná komedie Jeana   Giraulta. Louis de Funes na   vrcholu sil po boku se svou   tradiční filmovou manželkou   Claude Gensac a se svým   skutečným synem Olivierem.   Výborně mu kontruje Ferdy   Mayne v roli MacFarrella a   muziku tvrdí osvědčení   nahrávači Jacques Dynam,   Mario David či Maurice Risch.   Samostatnou kapitolou je   přímo fantastický dabing   kde kromě Františka   Filipovského září Eduard   Cupák, Jan Schánilec, Jana   Drbohlavová, Bohumil Švarc a   další. Tohle je skutečný   filmový evergreen.
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.1.2012
Záměna studentů nabízí   prostor pro víc humoru, než   tu předvedli. Nejlepší tu   asi je dabing lorda, jehož   hlášky "Přžísahej na   bajbl" nebo   "Správně, ouknem"   však celý film neutáhnou.
argenson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.8.2009
Klasika, která nikdy   neurazí. Léto, pohoda, to   vše i přes nepříliš   fotogenické exteriéry Le   Havre. Standardní Funés,   jako vždy okouzlující   Claude Gensac atd. Pravda,   poslední třetina filmu je   snahou o šponování humoru   za každou cenu ve stylu:   "Tak jakej dopravní   prostředek jsme ještě   nepoužili?" Ale hlavně   - kdyby se mě někdo ptal na   hudbu k francouzským   komediím, na jednom z   prvních míst bych řekl   tenhle film. Senzační   prázdniny mají senzační   hudbu, která spolehlivě   udrží mou pozornost vždy   až do konce. To, co tady   předvedl Raymond Lefevre, je   prostě nářez jako prase!
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.8.2009
Jeden z nejslabších filmů   Loiuse de Funése. Výměna   ratolestí mezi dvěma dávno   se velmi   "milujícími"   národy, jde pouze o obehrané   nápady a gagy. Opravdu nic   moc.
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.12.2013
Ředitel školy má dva syny,   jeden ten starší se zakouká   do hezké angličanky a šel   by za ní na konec světa. Ten   mladší, rodinný mazánek je   šprt a tátovi donáší na   svého bráchu, za což   dostane pochvalu a nějaké   zvýšení kapesného. Když   dojde, k čemuž by nemělo   dojít, ředitel se vydá do   Anglie, kde odhalí podvod   svého syna, který si s   kamarádem vymění pozici.   Tátové chtějí zabránit   sňatku, který jim ve svých   dětech hrozí, ale ať   dělají všelijaké   skopičiny, vždy přijdou   pozdě. A když k svatbě   svolí, tak se pak pořádně   spráskají ve whisce a   whiskou...
Pitryx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.8.2023
Klasický pan Funes s partou   oblíbených herců, kteří   jsou vidět i v dalších   filmech s tímto excelentním   komikem. Řada zamotaných   situací jen nahrává   bezpočtu gagů a veselých   situací. O dabingu snad ani   netřeba vůbec psát. Pan   Filipovský je prostě   naprostá mega hvězda. Opět   hluboká poklona oběma   mistrům.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.11.2020
Další tradičně bláznivá   Funésovka, tedy vlastně   dvouFunésovka, neboť si tady   s taťkou Louisem opět   zahrál i jeho syn Olivier.   Prázdniny jsou evidentně   super doba pro všechny   školáky, ovšem tyto dají   všem jejich protagonistům   opravdu pořádně zabrat. A   ušetřeny nezůstanou ani   bránice diváků...
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2016
Nestárnoucí letní komedie s   mistrem dobré zábavy Louisem   de Funesem, která pobaví i   po tolika letech od svého   natočení. Výborné gagy,   výborné excesy, výborná   komika, výborná groteska.   Cholerické postavy zvládal   vždy na výbornou a v   podstatě na tom založil   svoji komediální kariéru.   Jedná se také o třetí   snímek, kde si zahrál i   Louisův syn Olivier a koho   jiného než syna ředitele   ztvárněného právě   Louisem, kterého pěkně   pozlobí. Děj je nenáročný   a tak se dá u sledování   příjemně odpočinout.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.8.2009
Vyborna francouzska komedie o   jednech vymenenych   prazdninach.
Louis De   Funes se jako vzdy zhostil sve   role s prehledem a opet se   ukazal jeho vyborny klasicky   humor.
Petra.Barbie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.6.2008
Slabší film s Funésem...
...který až tak často   vidět nemusím, řekla bych,   že jeho druhá půlka   odehrávající se v   Británii, je dost   odfláknutá a nezajímavá,   za tu lepší považuji scény   přímo z francouzské školy,   kdy v roli cholerického   ředitele je Funés opravdu   výborný, bohužel ostatní   scény postrádají šarm a   vtip a celkově nudí.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.3.2009
Staršia francúzska komédia,   ktorá dokáže každého   veľmi dobre pobaviť. Dej je   pomerne dosť zaujímavý a   výborne ladení s hlavnými   postavami tohto filmu.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2009
Jedna z nejlepších   Funésových komedií s celou   řadou senzačně vtipných   scén. Funés věděl jak na   to. Výborný.
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.8.2012
Další z mnoha komedií   geniálního komika,která   zpříjemní chvíle volna.   Opět tu máme spoustu   vtipných scének a k tomu   všemu parádní prázdninovou   idylku mladých lidí na   moři. Sakra, proč jsem se   nenarodil někde u   moře...takový prázdniny s   holkama na   plachetnici,večerní   zastávky na   souši,oheň,nějaký to   maso,romantika,co víc si   přát ne? Jen bych se asi   obešel bez cholerickýho a   pomatenýho otce,kterej by mě   furt naháněl :-D--->90%
New
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.5.2020
Je fakt zajímavý si   přečíst, kdo to dabuje,   hlavně ty teenagery ...   všechny dabéry, mám   spojený jako starý lidi,   některý už tu nejsou ...   přesto ten dabing je skvělej   ...
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2012
Nejlepší letní komedie   všech dob. Funes exceluje,   opět tu máme dabing F.F,   což je samozřejmě   výborné. A ty scény.   Opakované setkání s   hromotlukem Mario Davidem,   vjezd do holubníku, vodní   lyže. Film nemá nic, co bych   mu vytknul. Geniální. A   navíc Funese opět   režíroval Jean Girault,   další záruka kvality.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.8.2009
Senzační prázdniny
Vynikající francouzská   komedie, která nabídne   hodně srandovních scének a   hlášek. Líbil se mi skvěle   propracovaný děj se   zajímavou zápletkou.   Zásadový ředitel střední   školy Charles Bosquier pošle   svého syna, který propadá z   angličtiny, do jedné   anglické rodiny a na oplátku   si bere do Francie anglickou   dívku. Namísto mladého   Bosquierova však do Anglie   odcestuje jeho kamarád. Když   skandál praskne, snaží se   Charles jednak najít svého   syna a navíc musí vše v   Anglii vysvětlit. Na cestě   zažívá plno komických   situací a jeho představitel   Louis de Funés naplno   dokazuje své herecké   schopnosti.
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.6.2015
Můj oblíbený film s   Funésem. Já toho jeho   ředitele žeru, ten tam   dělá takových humorných   situací. Ke všemu pomohl   skvělý a úžasný český   dabing, kdy se snaží jeden   mluvit anglicky a druhý   francouzsky, to legrace. Já   tuto svěží komedii zvládnu   kdykoliv.
satyr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.5.2010
Výborná lehká francouská   komedie plná vtipných   scének,která patří do   kolekce filmů s Louis de   Funes.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.11.2010
Cholerický ředitel Charles   Bosquier má starostí nad   hlavu. Jeho starší syn   propadl z angličtiny, proto   ho tatínek posílá do Anglie   výměnou za dceru jistého   MacFarrella. Jenže Filip má   jiné představy o trávení   svých prázdnin, proto místo   sebe pošle dobráckého   Stephana Michonneta a   vyráží s přáteli na   plachetnici do nedalekého   přístavu. Shodou okolností   s onou Angličankou na   palubě. Otec se to však   dozví a je mladým na   stopě…
Už klasická   francouzská komedie s Louisem   de Funésem tak, jak ho mám   rád – takže je jako vždy   vzteklým skrčkem, jež i   přes mnoho nehod a náhod   nakonec (téměř) dosáhne   svého. Opět jsem se dočkal   mnoha super situací, přesně   v duchu jeho jiných filmů.   Některé situace jsou velmi   povědomé a v různých   větších či menších   obměnách jsem se s nimi   setkal i v jiných jeho   filmech. Což ale vůbec   nevadí, protože zábava je   to výborná. Asi nejvíc   miluju jeho cestu s řidičem   vezoucím uhlí a ten   Bosquierův nemožnej   námořnickej obleček.   Skvělé je také finále s   opravdu velkým množstvím   Whisky. Nebo taky nebohá   Bosquierova služebná. No   vlastně i Jenkins dostával   pořádný šoky. Anebo   konfrontace s velkým   drsňákem v autě a na   lodičce. Hezký je taky, že   se zde objevují povědomé   tváře z četnické série a   opět velmi povedená   ústřední melodie. Přeci   jenom, tenhle film má na   svědomí právě režisér   komedií o četnících Jean   Girault, tak je pochopitelné,   že si zvolil své oblíbené   herce. Tahle věc je   patřičně bláznivá,   optimistická a nestárnoucí.   Stejně jako většina   ostatních Funésových   filmů.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.9.2009
Pro mě dosud neznámá   funesovská komedie. Nepatří   k těm nejlepším, ale vtip i   nápady tu jsou (honba za   mládeží po Seině).   Ostatně mám zkušenost, že   obliba jednotlivých   Funesových kreací u mě   roste s časem a počtem   shlédnutí. Tak uvidíme v   tomhle případě.
ponorka.bary
Hodnocení:
Přidáno: 6.9.2011
J.Girault patří k   nejslabším režisérům tzv   francouzské vlny.Jeho   největší majstrštyk je   série Četníků-a to ještě   s velmi kolísavou úrovní   jednotlivých dílů.V tomto   filmu se spolehl pouze na   herecké umění L.d.F.,a to   zjevně nestačilo.Nápad o   výměně dětí-studentů   skýtal zcela jistě více   možností,jak si pohrát se   scénářem.Film se prostě   nepovedl a s tím ani Louis   nedokázal nic   udělat-nedostal možnost.
Ingrid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.2.2007
Tudle komedii mám moc moc   ráda...Ale co sem na ní   vždycky měla nejrači? Fakt   že tu ústřední melodii,   nemůžu si pomoct;o)
lebowski
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.10.2004
Po velkém flámu nejlepší   film s Louis de Funesem.
phorsky1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.3.2008
výborná živá komedie,kde   si s louisem zahrál i jeho   syn olivier,syn který jel   místo na prázdniny do anglie   na jachtu
JohnCoffey
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.5.2009
Je to hodně vtipná komedie,   sice bych neřekl, že   Louisova nejlepší, ale má   grády. Úžasý na ní je,   jak je vždycky vytočenej a   někam jde a k tomu hraje ten   válečnej pochod. Jinak je to   opravdu legrace
Kecka1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2005
Ja tak tohle je komedie mojí   krevní skupiny. Je to smršť   ala De Funes. Prostě klasa.
barbarella.s
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.8.2015
miluju tu atmosferu
sedmdesatky, zivot, moda,   sladka Francie, lehkost a   nevazanost, sarm a situacni   humor dany zvlastnosti   lidskych povah, zvyklosti,   nenapodobitelny, roztomile   potrhly ale pritom svym   zpusobem sexy LDF...skoda ze v   dnesni dobe nema nahradnika a   podobne filmy se uz netoci :-(

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih95904minih95904Národní klenoty (2012) [TV cyklus] 
Národní klenoty n
minih50803minih50803Strop (1961) 
Strop n
minih45742minih45742Karamazovi (2008) 
Karamazovi n
minih152683minih152683Popelka v teniskách (2016) [Video] 
A Cinderella Story: If the Shoe Fits n
minih15395minih15395Páni mají radši blondýnky (1953) 
Gentlemen Prefer Blondes n
minih26759minih26759Hříšní lidé města pražského (1968) [TV seriál] 
Hříšní lidé města pražského n
minih69806minih69806Kabát na mladíka (1982) [TV inscenace] 
Kabát na mladíka n
minih40363minih40363My všichni školou povinní (1984) [TV seriál] 
My všichni školou povinní n
minih25705minih25705Past na rodiče (1998) 
The Parent Trap n
minih46514minih46514Proč se vraždí starší dámy (1981) [TV inscenace] 
Proč se vraždí starší dámy n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:15 - 17:40

23 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Velké stroje zblízka

17:20 - 18:10

18 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

8 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

58 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190568
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178286

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani