Zari
ohodnotit

Sedmá kavalerie

They Died with Their Boots On

Rok:
1941
Délka:
140 minut
„Romantizující pohled na život a smrt legendárního generála Custera“

Komentáře k filmu Sedmá kavalerie

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
clara.bow
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Sedmá kavalérie
Když jsem viděla tento film   poprvé - královsky jsem se   bavila. Errol Flyn - Jako   Custer přichází za ženou   svého srdce (Olivia   DeHavilland), a baví se se   svou vyvolenou. Přitom ale   pojídá u toho tak   vehementně cibuli i s   pažitem, že asi nedalo   Olivii ani moc práce, jak   vyjádřit své zhnusení z   dechu svého milovaného a   úspěšně odvracela tvář,   když se jí pokoušel líbat.   Jinak po stránce historie   bych měla jistě určitě   spousty výhrad - zase hra za   zlé indiány a hodné   bělochy, a nebo naopak. Asi   jediný film, kde Flynn spolu   se svou postavou umírá.....
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.9.2011
Slavný herecký pár zase   spolu v jednom z klasických   filmů. Oliviva de   Havilland(ová) je   dostatečně roztomilá a   emancipovaná, aby byla   Flynnovi rovnocenou partnerkou   ve všech scénách, Flynn   naopak v tomto filmu více   konverzuje, než dává na   odiv svoje fyzické   přednosti. I když   efektnější zabrždění s   koněm než v poslední   válečné scéně, už jsem   dlouhou neviděla.
Bohužel můj dojem z   filmu byl zkažen českým   dabingem, který byl z   nějaké stopadesátileté   VHSky, navíc z doby, kdy   jeden člověk odmluvil třeba   dvě, tři postavy. Takže   poslouchat dabing výrazného   Bořivoje Navrátila, který   namluvil dvě celkem zásadní   postavy, nebyl dobrý   počinek.
jarda53
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.12.2011
Pokud vím z jiných filmů o   G.A.Custerovi, nybyl tento   generál k indiánům zas tak   hodný, jak se ve filmu   povídá a než jej zastihla   smrt u Little Big Hornu jich   poslal na věčnost velké   množství. A nebylo to vždy   v bitvách ale vyvražděním   celých kmenů pro zájmy   Bílého domu. Film je   zbytečně dlouhý a chvílemi   i nudný. Errol Flynn možná   je sympatický muž ale v   této roli mě připadá   mátorný. Devizou filmu jsou   jenom bojové scény a na   scény s krásnou herečkou   Havillandovou radši   zapomenout. By se více hodila   do krámku s květinami....

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Chán Sulejmán a víla Fatmé (19...

13:05 - 14:05

19 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

ČT2 - Ostrov Svatá Helena, bašta bio...

13:00 - 13:55

24 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

NOVA - Možné je všechno! (2024) [TV p...

11:50 - 13:35

94 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Prima - Česko Slovensko má talent

12:05 - 13:55

79 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Hlídko 54, ozvěte se!

Hlídko 54, ozvěte se!

Naposled navštívené:
Hlídko 54, ozvěte se!

Hlídko 54, ozvěte se!