Screamers: Hlasy z podzemí (1995)

Screamers: Hlasy z podzemí (Screamers)
63.6 %
 
 

Screamers

Další název: Claw (prac. název); Screamers - L'armée souterraine (CAN); Sukurîmâzu (JP)

    Žánr: akční / dobrodružný / drama
    Země: Spojené státy americké / Kanada / Japonsko
    Délka: 108 min.
Na odlehlé planetě Sirius B6 zuří studená válka mezi společností N.E.B. a Aliancí.Aliance se ale ještě navíc rozhodla pojistit tím, že vyvinula účinné a smrtelné robůtky - „vřískače.“ Vypuštěné kolem svých pevností, jež se vyrábějí plně automatizovaně v podzemí a odkud se vždy nečekaně vynoří.Společnosti N.E.B. tímto zasadí krutou ránu a vysílají svého kurýra se zprávou, obsahující dojednat příměří a spolu čelit novým generacím vřískačů neobvyklých konstrukcí.Dva znervóznění vojáci, kteří spíše očekávají nějakou léčku se proto vydávají na nebezpečnou cestu pustinou.Nové typy vřískačů doznaly lidské podoby a vyznačovaly se tím, že už útočily na všechny bez ohledu na to, na které straně konfliktu stáli.Ve společnosti N.E.B. velitel Joseph Hendricks a vojín Jefferson našli již pouze tři přeživší.Oběma vojákům byla kompletně vysvětlena celá situace a proto se všichni pokusí projít nebezpečným územím k místu, kde čeká jediná naděje v podobě záchranné lodi.Cesta se bohužel neobejde bez zákeřných překážek a připravuje hrdinům mnohá nepříjemná překvapení.

Sci-fi snímek čerpá z povídky „Druhá série“ od jednoho z nejúspěšnějších autorů sci-fi povídek – Philipa K. Dicka.  Autor: Langley

režie:
Christian Duguay
 
 
hraje:
Peter Weller (Joe Hendricksson), Roy Dupuis (Becker), Jennifer Rubin (Jessica Hansonová), Andrew Lauer (Ace Jeffersonová), Charles Edwin Powell (Ross), Ron White (Chuck Elbarak), Liliana Głąbczyńska (Landowska), Jason Cavalier (Leone), Bruce Boa (Green), Leni Parker (kpt. McDonald), Michael Caloz (David), Sylvain Massé (voják), Tom Berry (technik)
 
 
námět:
Philip K. Dick (povídka "Second Variety")
 
 
scénář:
Dan O'Bannon, Miguel Tejada-Flores
 
 
kamera:
Rodney Gibbons
 
 
hudba:
Normand Corbeil
 
 
výprava-architekt:
Perri Gorrara
 
 
kostýmy:
Trixi Rittenhouse
 
 
střih:
Yves Langlois
 
 
výtvarník:
Michael Devine
 
 
mluví:
Henry Ramer (vypravěč)
 
 
výprava:
David Jaquest
 
 
dirigent:
Marc Bélanger
 
 
výkonný producent:
Charles W. Fries
 
 
producent:
Franco Battista, Tom Berry
 
 
kaskadér:
Annie Carignan
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.