Scooby-Doo 2: Nespoutané příšery (2004)

Scooby-Doo 2: Nespoutané příšery (Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed)
64.4 %
 
 

Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed

Další název: Scooby-Doo 2: Nespútané príšery (SK)

    Žánr: komedie / rodinný / fantasy
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 22.4.2004        
    Délka: 93 min.
„Přišli, viděli, utekli…“
V Coolsvillu je v kriminologickém muzeu slavnostně otevřena expozice věnovaná úspěchům společnosti Záhady s.r.o., kterou tvoří poněkud ješitný Fred, krásná Daphne, chytrá Velma, zmatkář Shaggy a jejich pes Scooby-Doo. Zatímco se Velma zakouká do mladého kurátora Patricka Wiselyho, Fred a Daphne musejí čelit otázkám protivné reportérky Heather Jasper-Housové. Slavnost je však přerušena, když nečekaně obživne obří pterodaktyl a napadne hosty. Přestože se s ním přátelé pokusí utkat, monstrum uletí a na něm maskovaná bytost, která spolku vyhrožuje pomstou. Velma s Fredem a Daphne se domnívají, že jde o dílo šíleného vědce Jonathana Jacoba, kterého kdysi odhalili a pomohli dostat do vězení. Zdá se, že při svém útěku z vězení nezahynul v moři, jak se dosud myslelo. Velma zjistí, že klíčem k výrobě monster je látka randamonium, nacházející se v místním uzavřeném dole, a zatímco musejí svést několik bitev s dalšími obživlými duchy, Heather proti nim v televizním zpravodajství rafinovaně poštve celé město. Stávají se z nich psanci, nepřestávají však pátrat po způsobu jak zastavit děsivé události a odhalit jejich původce. Svým svérázným způsobem do vyšetřování zasáhnou také Shaggy a Scooby-Doo, když se jim podaří zmocnit řídícího panelu sloužícímu k oživování a ovládání monster. Padouch ho chce za každou cenu zpět a Velma vymyslí, jak se s pomocí panelu oživlých monster a duchů zbavit. Zbývá už jen odhalit, zda za vším opravdu stojí šílený Jacob, jeho bývalý spoluvězeň Wickles, nebo Patrick Wisely, který se sice tváří přátelsky a uchází se o Velmu, ale děje se kolem něj něco podivného.

Zdroj: Nova

režie:
Raja Gosnell
 
 
hraje:
Freddie Prinze (Fred), Sarah Michelle Gellar (Daphne), Matthew Lillard (Shaggy), Linda Cardellini (Velma), Seth Green (Patrick), Peter Boyle (Wickles), Tim Blake Nelson (Jacobo), Alicia Silverstone (Heather), Zahf Paroo (Ned), Chris Gauthier (Daphne's Tattooed Fan 1), Chantal Hunt (tanečnice), Catherine Lough Haggquist, Pat O'Brien (sám sebe)
 
 
scénář:
James Gunn
 
 
kamera:
Oliver Wood
 
 
hudba:
David Newman, Laura Z. Wasserman (supervize), Darren Higman (supervize)
 
 
kostýmy:
Leesa Evans
 
 
střih:
Kent Beyda, Mo Henry (střih negativu)
 
 
zvuk:
Scott Wolf (design), David Husby
 
 
produkce:
Charles Roven, Richard Suckle
 
 
výtvarník:
Dave Cunningham
 
 
dabing:
Pavel Vondra (Fred), Jana Mařasová (Daphne), Antonín Navrátil (Shaggy), Hana Krtičková (Velma), Filip Švarc (Patrick), Dalimil Klapka (Wickles), Zbyšek Pantůček (Jacobo), Jitka Moučková (Heather), Pavel Rímský (Scooby-Doo), Libor Terš (Asfaltodlak), Tomáš Racek (Cukrový Vatovec), Pavel Pípal (Přízračný rytíř), Bohumil Švarc (reportér), Rozita Erbanová (skautka), Tereza Chudobová (Aggie), Tomáš Juřička (C.L. Magnus), Pavel Tesař (Ned), Jana Páleníčková, Nikola Votočková, Vladimír Fišer, LS Productions
 
 
mluví:
Neil Fanning (Scooby-Doo)
 
 
zpěv:
Clay Aiken (skladba "The Way")
 
 
zvláštní efekty:
Joel Whist (koordinátor), James Gawley
 
 
II. kamera:
Brian Pearson
 
 
II. režie:
Andy Armstrong
 
 
animace:
Rhythm & Hues Studio (Scooby-Doo), Cyrus McWilliams, Beth Sleven
 
 
koproducent:
James Gunn, Alan G. Glazer
 
 
koordinátor kaskadérů:
Andy Armstrong, JJ Makaro, James Bamford (souboje)
 
 
vizuální efekty:
Himani Productions, Phil Holland, Meteor Studios, Giant Killer Robots, Frantic Films, Warner Bros. Animation, THDX Studio, Ockham’s Razor, Rhythm & Hues Studio, Jerome Morin, Mathieu Boucher, Betsy Patterson, Marta Knudsen, Wilson Tang, Peter Crosman (supervize)
 
 
výprava:
Bill Boes
 
 
výkonný producent:
Brent O'Connor, Kelley Smith-Wait, Joseph Barbera
 
 
digitální efekty:
Look! Effects Inc., Digital Dimension
 
 
kaskadér:
Melissa R. Stubbs, Melissa Barker, Michele Waitman, Lani Gelera, Nick Allen, Brent Conelly, Leanne Buchanan
 
 
casting:
Mary Vernieu
 
 
režie českého znění:
Alice Hurychová
 
 
české dialogy:
Magda Landsmannová (úprava dialogů)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.