Duben
ohodnotit

Sběratel polibků

Kiss the Girls

Další název:
Zberateľ bozkov; Denn zum Küssen sind sie da
Rok:
1997
Délka:
116 minut
Premiéra v ČR:
26.3.1996
„Morgan Freeman na stopě nebezpečného psychopata.“

Obsah filmu Sběratel polibků

 
Zkušený policejní detektiv a soudní psycholog Alex Cross se od bratrance, policisty Johna Sampsona, dozví, že v Durhamu před čtyřmi dny beze stopy zmizela jeho neteř Naomi. Okamžitě se spojí s detektivy Nickem Ruskinem a Davidem Sikesem, kteří vyšetřují sérii únosů mladých dívek, a odjede s nimi do lesa, kde byla nalezena brutálně znásilněná a zavražděná dívka. Pohřešováno je šest dalších včetně Naomi. Zločinec si vyhlédne i mladou lékařku Kate McTiernanovou, kterou přepadne doma uprostřed noci. Alex je přesvědčen, že hledaný maniak je sběratel, který zabíjí, jen když se potřebuje některé z unesených zbavit. Navštíví jednoho z podezřelých,...
 
Související odkaz
 
Sběratel polibků

V dnešní dramatické době pro vás máme tip na ještě dramatičtější film. Co má společného osm unesených žen? Přece talent a krásu. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Gary FlederGary Fleder  
hraje:
Morgan FreemanMorgan Freeman.....Alex Cross [59]   
Ashley JuddAshley Judd.....Kate Mctiernanová [29]   
Cary ElwesCary Elwes.....Nick Ruskin [34]   
Alex McArthurAlex McArthur.....Sikes [40]   
Tony GoldwynTony Goldwyn.....Will Rudolph [36]   
Jay O. SandersJay O. Sanders.....Kyle Craig [44]   
Bill NunnBill Nunn.....Sampson [43]   
Brian CoxBrian Cox.....náčelník Hatfield [50]   
Richard T. JonesRichard T. Jones.....Seth Samuel [25]   
Roma MaffiaRoma Maffia.....dr. Ruoccová [38]   
Jeremy PivenJeremy Piven.....Henry Castillo [31]   
Gina RaveraGina Ravera.....Naomi Crossová [30]   
Melinda RennaMelinda Renna.....reportérka [45]   
Dianna MirandaDianna Miranda.....Jennifer   
Heidi SchanzHeidi Schanz.....Megan Murphyová [26]   
Mena SuvariMena Suvari.....Coty Pierceová [18]   
scénář:
David KlassDavid Klass  
námět:
James PattersonJames Patterson  
hudba:
Mark IshamMark Isham  
kamera:
Aaron SchneiderAaron Schneider  
střih:
Armen MinasianArmen Minasian  
Harvey RosenstockHarvey Rosenstock  
trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm-Alfa, HCE
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Sběratel polibků >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.10.2020
Románová série literárního autora Jamese   Pattersona s detektivem detektiv Alexem Crossem,   si našla své čtenáře a vlivem popularity   také filmaře. Doba tomu i přála, neboť po   úspěchu snímku ´Sedm´ (1995) se zvedl zájem   o příběhy se sériovými vrahy. V tomto se tedy   Alex Cross se svou opatrností, detektivním   důvtipem a okázalostí objevuje poprvé a   hodnověrně přesvědčuje diváky, v čem tkví   jeho síla. Morgan Freeman plně pochopil   charakteristiku detyektiva a tak svou roli pojal   přesně dle představ autora předlohy. Režisér   Gary Fleder se snažil atmosféru přiblížit   právě zmíněného snímku Davida Finchera a   těžko říct, jestli to poněkud nepřehnal.   Kopírování podstatných věcí od úspěšných   snímků sice není nic výjimečného, ale přeci   jen by měla být alespoň nějaká tvůrčí   odlišnost. Scénář se také nepřekvapujíc   neobešel bez různých podivností a   nelogičností v rámci vývoje děje, ale je   fakt, že to udržuje určité tajemno a ponurost.   Děj se cíleně zaměřuje více na   vyšetřování než na onoho zabijáka a hodně   využívá strašidelný atmosférický efekt,   což se ukázalo jako dobrý tvůrčí počin.   Diváci snímek přijali a tak, jak už dnes   víme, později vznikly snímky další. Jedná se   o temný a žánrově osvěžující thriller,   který si dokonce jakoby s diváky pohrává, což   přitahuje o to víc.
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.6.2016
Kiss the Girls
Kiss the Girls je ponurý thriller s dobrou   atmosférou, ktorý sa viac ako na akciu (Ktorá   tam samozrejme je a teda narážam na scénu v   lese) sústredí na perfektné vykreslenie postáv   a nútenie diváka báť sa o postavu (Zase raz   narážam na scénku v lese. Film si ale bohužial   vzal príliš mnoho vecí z Mlčania Jahniat a tak   som si neraz všimol istú podobnosť s týmto   dielom. Inak ide ale o kvalitnú velmi ponurú,   bohužial miestami ale nudnú detektívku, ktorá   vám neraz navodí mrazenie v chrbte a vy budete s   nadšením sledovať ako sa ten prípad nakoniec   vyvŕbi.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.7.2013
Zase krok vedle. Už je to totiž nějakej   čásek, co jsem viděl pokračování s názvem   "Jako pavouk". A když jsem viděl   poprvé tuhle věc, měřil jsem o dobrých 20   centimetrů méně. Paradoxně to ale nepříliš   povedenému pokračování co do subjektivních   dojmů zřejmě prospělo. Tyhle dva filmy se   totiž kvalitou nedají příliš srovnávat. Teď   tedy nemluvím o obsazení ale o scénáři a   atmosféře. Možná nebudu jediný, kdo si při   sledování týhle kriminálky často vzpomněl na   jeden z velebených vrcholů žánru filmů o   sériových vrazích - totiž Mlčení jehňátek.  
Společného toho mají totiž docela dost.   Knižní bestseller, charismatického hlavního   hrdinu/antihrdinu zahraného výtečným hercem a   taky celkem slušnou atmosféru. A hlavní   záporak je vcelku originální, i když pravda,   tady v mých očích přece jenom Harris zabodoval   o něco více. I když zdejší Sběratel polibků   nabídne dosti povedený zvrat   (Západní/Východní pobřeží myslím, to   závěrečné odhalení totiž považuju za lehce   nepravděpodobné a nepříliš reálné z   hlediska časového (někdo se tam zmiňoval o   sedmdesátých letech, přesto je sběratel stále   ještě mladík, pokud jsem teda vyrozuměl   správně, že snímek se odehrává v   současnosti, rozuměj v období konce   devadesátých let, pokud ne, tak se neomlouvám,   protože to by mělo být zřejmé i bez   nějakého zpětného dolování faktů:-).  
Jestliže dosud chválím, je třeba se zmínit   i o rozkošné Ashley Judd, kterou vídávám ve   filmech mnohem méně, než bych rád. A tím asi   skončím.
Zkritizovat naopak musím (teď mě   napadá - podobně jako u pokračování) tu   druhou půli, či spíše poslední třetinu. Po   vyhnání sběratele z doupěte je to podezřele   akční (ke škodě věci) a trochu přehnané.   Jsem možná trochu staromilecký, ale já raději   prosté, atmosféru budující ,utahané   kriminálky se spoustou indicií a dobrou pointou   než nicneříkající, rušivý akční guláš,   kterého se mi bohužel dostalo i tentokrát...  
Tak mě napadá - když mi bylo asi 14 let,   odsoudil jsem jistého inspektora Columba s tím,   že je to hrozně dlouhé a nic se tam neděje.   Myslel jsem, že tím u mě definitivně skončil.   Teď mám takové tušení, že mu ještě jednu   šanci dám. A dost možná budu spokojen...
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.2.2013
Opět jeden z vydařených krimi thrillerů s   M.Freemanem jako vyšetřovatelem unesených   dívek a vrahem který si říká Casanova.Velmi   napínavý příběh se zajímavým koncem.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.7.2012
Knížku jsem četl několikrát a byl jsem s ní   velice spokojený.A je fakt, že jsem ji četl až   poté, co jsem viděl film.
Musím říct, že   zfilmování je velmi věrohodné a dost se   podobající knize.Tady se tvůrci skutečně   věrně drželi předlohy.
A každopádně Morgan   Freeman opět velmi potěšil v hlavní   roli.
Doporučuju.
renefer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.8.2010
dobré!!
Nejdřív jsem viděla film, pak četla knihu a   pak zase koukla na film a musím říct, že kniha   je lepší. Film má rychlý spád, Freeman je   vynikající a Casanova do poslední chvilky   neodhalený. Postava doktorky mi nesedla, myslím,   že po traumatickém zážitku by málokdo jednal   tak, jak ona, zkrátka nereálné. Ale jinak   doporučuji, určitě stojí za podívání.
Redan
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.4.2010
Scenárista porušil jedno ze základních   pravidel detektivek - pachatel nesmí být   policista. Dávám pět bodů za atmosféru a za   Freemana (a skvělý Munzarův dabing).
pataamat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.5.2009
Fajnovo spracované a veľmi dobre urobené, dá   sa to porovnať s knižnou predlohou, skvelé   herecké výkony.
georginaa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.12.2008
Tato krimi má skvělou zápletku, a vynikající   Freeman podal opět skvělý výkon. Na hledání   obětí a dokonce své neteře, vynakládá   všechno usílí, aby dopadl s detektivkou vraha.
Charlie35
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.9.2008
Po Mlčení jehňátek nejlepší thriller s   motivem sériového vraha. Ponurá atmosféra,   která je nedílnou součástí tohoto subžánru,   je skvělá. Dávám 90 bodíků.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih9876minih9876Kam se poděla sedmá rota (1973) 
Mais Ou Est Donc Passée La 7eme Compagnie? n
minih156244minih156244Taxikář ze Soulu (2017) 
Taeksi Woonjunsa n
minih19860minih19860Stvoření světa (1957) 
La Création du monde n
minih5399minih5399Čarodějky z předměstí (1990) 
Čarodějky z předměstí n
minih14437minih14437Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu (1988) 
A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master n
minih116016minih116016Silnější než život (1956) 
Bigger Than Life n
minih148866minih148866Válka o planetu opic (2017) 
War for the Planet of the Apes n
minih138819minih138819Skrytá válka (2015) 
Made in France n
minih148465minih148465Škrtič z Martfü (2016) 
A martfüi rém n
minih33320minih33320Láska s výstrahou (2002) 
Two Weeks Notice n


Hodnocení:n12345678910
Sběratel polibků (1997)Sběratel polibků (1997)Sběratel polibků (1997)Sběratel polibků (1997)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178293

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10