Duben
ohodnotit

Sbal prachy a vypadni

Lock, Stock and Two Smoking Barrels

Rok:
1998
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
15.7.1999
„Londýnské podsvětí jako na dlani!“

Komentáře k filmu Sbal prachy a vypadni

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.5.2015
Další pokus o Tarantinovku.   Začátek dost pomalý, pak se   to rozjede a je to vcelku   zábava. Nevím proč ty   podivné barvy. Hlavní   hrdinové mi moc k srdci   nepřirostli. Sem tam je to i   legrace. Konec mi přišel   dost natažený. Možná   někdy mrknu znovu.   201505049830/10214
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.5.2012
Lock, Stock and Two Smoking Barrels
Tak tenhle žánr já můžu,   gangsterská komedie   prolínající se s   vynikajícím bristkým   humorem, to opravdu nemělo   chybu. Musím říct, že jsem   jako první viděla právě   Richieho druhý snímek   Podfu(c)k a byla jsem doslova   nadšená, takže jeho   prvotina s podobným námětem   mi samozřejmě nemohla   uniknout. Herecké obsazení   sice příliš neznám, ale   upřímně mi to vůbec   nevadilo. Všechno plyne tak   jak má, scénář neměl snad   žándou vadu takže je to   znát. Já jsem se u toho   pobavila a je mi jasné, že   se k filmu s radostí   vrátím. Několik hlášek mi   utkvělo v paměťi a přesto,   že jsem film viděla před   několika týdny, když si na   to vzpomenu musím se hloupět   usmívat, protože to ani   nijak nejde. V příběhu se   objevuje opravdu hodně   postav, ale rozhodně z toho   nemáte potřebu šílet, a   říkat si sakra kdo je zase   tohle, nene to se u tohohle   snímku nedočkáte. Dvěma   slovy - prvotřídní   podívaná.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.11.2010
Sbal prachy a vypadni
1. shlédnutí - 9/10
Guy Ritchie, geniální   filmař, který aby dokázal   že už víc získat nemůže,   vzal si samotnou Madonu,   začal svojí kariéru právě   se snímkem Sbal prachy a   vypadni. Osobně mám britský   humor velmi rád, a okořenit   to černou gangsterskou   srandou bylo to nejlepší, co   se mohlo povést. Líbí se   mi, jak má každá postava   svůj vlastní prostor, aby se   s ní mohl divák seznámit a   vybrat si, zda jí bude   fandit, či nikoliv. Každý   si žije svůj vlastní   příběh, který se   proplétá s osudy dalších a   tak, přesto že se hned v   prvních minutách seznamujeme   minimálně s deseti   povětšinou zlodějíčky,   není zde žádný problém s   orientací kdo je kdo. S   přibývající stopáží   přibývá i gradace a já si   netroufal odhadnout, jak to   vše skončí.
Ritchie   má i pár podobných počinů   jako Lock, Stock and Two   Smoking Barrels, přičemž   nejlepší je asi   "Podfu(c)k", ale ani   "RocknRolla" není   špatná. Naopak za celkem   nepodařeného považuji   "Sherlocka Holmese",   i když uznávám, že to je   spíš skepsí a nostalgií k   hrdinovi mého dětství. V   nejbližší době ale hodlám   sehnat "The Hire:   Star", protože už jen   obsazení a námět vypovídá   o nadupané jízdě...

2. shlédnutí -   9/10
Při návštěvě   Londýna jsem si jeden večer   musel vyhradit na to, abych se   znovu po letech podíval na   tuto klasiku a zjistil, jak se   vlastně v tomto městě   dělají peníze...
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.11.2011
Akční gangsterská   komedie,debut Guye   Ritchieho,která se stala   nejen ve Velké Brinánii   hitem.Dnes již kult a dobrá   forma pana režiséra!
martin.stusak.9
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.8.2013
Zajímavý rafinovaně   provedený příběh o   kšeftařích a   zlodějíčcích. Vyprávění   se však pomalu táhne a   značně unavuje. Hlášky se   tu sice střílí ze všech   stran a všudypřítomný   černý humor dokládá, že o   zábavu nouze není, ale to   nezakryje občasnou   zmatečnost v ději. Škoda.   Více zapracovat na scénáři   a dát do toho více energie,   vznikla by dokonalost sama.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.8.2009
Prekvapko
Tak podle nazvu jsem si   myslel,ze jsem zase naletel a   bude to nejaka blbost,ale   ouha.Jake to bylo mile   prakvapeni podivat se na tento   film s vybornou zapletkou,jak   prijit nejrychleji k   penezum.
Nikdy   nezapomenu na ty hulice travy   a jejich sidlo.........to jsem   byl fakt hodne   vysmaty....)))))
Duri86
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.6.2012
To nevím co na tom všichni   mají, 40 minut amusel jsem to   vypnout,nedělo se vůbec nic,   jen jeden blbec s párem   šestek vsadí půl milionu   který nemá a pak řeší jak   je seženou, protože do toho   namočí i svý 3 kámoše.   hovadina, gangsterského na   tom není vůbec nic
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2016
Sbal prachy a vypadni
Vynikají gangsterka s hodně   kvalitně vytříbených   scénářem, který je navíc   podpořen super humorem. Film   je surově krvavý a sprostý,   ale na druhou stranu   odlehčený vtipnými dialogy   a skvělými gagy. Zkrátka   všeho je tak akorát a celá   tato chemie zde funguje na   výbornou. Zaujal mě   rozvětvený děj s kupou   nejrůznějších postav,   jejichž osudy se díky jejich   jednání navzájem   prolínají a výrazně,   leckdy dosti komplikovaně   ovlivňují. A právě tato   komplikovanost a   nepředvídatelnost děje se   mi líbily. Vše je navíc   dovršeno parádně   vypointovaným závěrem.
Cash89
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.6.2008
První a podle většiny   nejlepší film Guye   Ritchieho, já si myslím že   to není až zase tak pravda,   daleko víc se mi líbil   Pod(f)uck… V své době to   určitě musela být bomba -   ale já jsem nejdřív viděl   už zmíněný Pod(f)uck a   tohle mi přijde jako takový   chudý bratříček, scénář   stojí totiž úplně na   stejném principu jenom to   působí všechno tak trochu   levněji… Herci jsou jako   vyřezaní ze dřeva, dialogy   žádná sláva, a hlášky se   sice konají, ale většinou   vyšumí do prázdna...Jediné   co mě nezklamolo byla   zápletka, ta mi přišla na   úrovni, zápletka byla celkem   slušně vystlaná hudbou, ale   jak říkám byl jsem   zklamán!...Jestli si chcete   užít kvalitiní a vtipnou   gangsterku z anglickým   přízvukem, raději se   podívejte na Pod(f)uck tohle   je opravdu zlabí čajíček!
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2010
Nejdřív sem se v tom velkym   množství postav trošku   ztrácel, ale když sem si to   v hlavě konečně srovnal,   můžu celý tohle dílko   charakterizovat pár větama.   Zábavná, originální   zápletka, slušný herci,   zajímavý situace, občas   výborný dialogy, slušný   prostředí, perfektně   zamotanej děj, pár dobrejch   hlodů, slušnej hudební   doprovod, spousta zbraní,   krve a mrtvejch, Vinnie Jones,   Jason Statham a k tomu   výborná pointa. Vážně   povedená gangsterka.
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2011
Ani napodruhé (Podfu(c)k jsem   viděl dřív) mě Guy Ritchie   nepřesvědčil, že je   génius, ale o jeho   výjimečné šikovnosti a   zábavnosti nemám   pochybnosti. Dokonale   promyšlený sled zvratů,   nedopatření, zádrhelů a   hlášek v klipovém tempu má   průraznost trhaviny. Je   efektní, vtipný a plný   nezapomenutelných   postaviček. Opět. Jestlipak   mě to ale napotřetí bude   bavit stejně?
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.8.2013
Libovka! U které je při   první, druhém i tom   posledním pohledu jasně   patrné, kteráže zamě ji   vyprodukovala. Bristký suchý   humor ve vytříběné   kvalitě.
bobo336
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.4.2012
sbal prachy a vypadni
fakt super akcna komedia   samozrejame museli tam hrat   jason statham vinie jones   proste super film dakujem   reziserovi
Phreaker
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.12.2010
Sbal prachy a vypadni je   výborná komedie. Líbí se   mi na ní hlavně to, že i   přesto, že děj neustále   skáče z místa na místo a   vyskytuje se v něm dost osob,   dokáže se v ní naprosto bez   problému orientovat i   běžný divák.
ELEONORA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.1.2011
Bylo bezva, vidět film znovu   po deseti letech. Herci nám   za ty roky vyzráli. Vtipně   udělaná zápletka, chvílemi   jsem se v ní téměř   ztrácela. Milovníci   marihuany uvidí, jak by také   mohli dopadnout..... Film   doporučuji.
Kanystr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.4.2011
Ganksterka s mnoha dějovýma   linkama a vtipně   vystavěnýma situacema. Typ   filmu který neškodí ani   když ho vidíte   poněkolikáté. Vždycky si   tam něco nového najdete,   protože toho tam je opravdu   hodně. Tenhle snímek je   prostě klasa a je to taky   typický Guy Ritchie jak bych   si ho chtěl pamatovat ze   všech jeho filmů, což   bohužel až tak nejde.
J-CoB
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2009
Povedeny filmek o tom jak   jedna skupinka zlodějů   okrádá druhou. Není třeba   srovnávat s pod(f)uckem   viděl bych je na stejné   úrovní. Hlavně dvojička   ruských nebo ukrajinkých   zlodějíčku se opravdu   povedla. Vřele všem   doporučuji.
Pyjan_eS
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.1.2009
Zajímavý film, kde se   překryvá více zdánlivě   spolu nesouvisejících   dějových linií. Jenže jak   se dá tušit vše se pěkně   zkloubí dohromady. A   vyvrcholení filmu počínaje   Zorbou a konče scénou na   mostě nemá prostě chybu.   Zatím nejlépe zvládutý   propletenec, který jsem   viděl. Nebýt vlažnějšího   začátku dostal by film ode   mně 9.
ickov
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Tom, Soap, Eddy a Bacom   přemýšlí jak bez práce   přijít k velkým penězům.   Využijí proto toho, že   jeden z nich je geniální   karetní hráč a tak dají   dohromady pracně   naspořených 100 000 liber a   vyrazí do Harryho tajné   herny. Výsledek je ale   zdrcující - dluží Harrymu   něco přes půl miliónu,   který musí do týdne   vrátit, pokud se nechtějí   setkat s Harryho   "vymahači". Co   teď? Rozhodnou se proto   okrást své sousedy, kteří   se chystají uloupit marihuanu   jistým pěstitelům. To   vypadá slibně! Netuší   však, že prodat ji nebude   žádná legrace a londýnské   podsvětí je malé. Zaplatit   dluh tedy nebude asi žádný   med ...
Rollage
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.11.2010
Debut jako hrom!
Guyova filmografie: Sbal   prachy a vypadni - výborné,   Podfu(c)k - ještě   lepší,... pak se oženil s   Madonnou a přišel s   propadákem jménem   Trosečníci, přepáleným   Revolverem, a aby si vylepšil   už tak poničenou reputaci,   natočil více než solidní   RocknRollu a Sherlocka.
Sbal prachy a vypadni má   opravdu neskutečný   scénář. Hromada postav,   která se na Vás sesype už   od první minuty, není zrovna   jednoduše stravitelnou   porcí, jelikož jsem ale   viděl Podfu(c)k dříve, byl   jsem na to patřičně   "duševně"   přípraven. Několik momentů   zde sice působí   vykonstruovaně, aby to   všechno do sebe nakonec   vyblýskaně zapadlo (ono, asi   jinak by to snad ani nešlo).   Kromě scénáře film stojí   a padá s britským černým   humorem, který se by se dal   (v mém případě) poslouchat   bez přestávky. Pro   zajímavost, Ritchie zde   kromě sebe (myslím tím na   plnohodnotné úrovni) objevil   pro film i Jasona Stathama,   jehož role v tomhle počinu a   v Podfu(c)ku jsou pro mě ta   nejoblíbenější. V každém   případě výborně tu hrají   všichni a, jak jsem uvedl   hned na začátku, když   rozlousknete chaoticky   geniální scénář, budete   se náramně bavit.
TSZ
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.7.2007
Podfu(c)k miluju,tohle je jeho   předchůdce.Dostal se však   ke mě až s pořádně   dlouhou pauzou,nevím ani   proč se mi tento snímek tak   dlouho vyhýbal.Dalo by se   říci,že až po jeho   skouknutí vím,proč je   Podfu(c)k tak geniální.Guy   Ritchie si všecno   vyzkoušel,objevil Jasona   Stathama a uvařil výborný   guláš černého humoru a   násilí.Velmi osobitý   režijní styl vyprávění   dával již tehdy najevo,že   se v Británii zrodil velmi   originální filmař.
Le_Chuck
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.7.2007
"I am lovin it!"   Ritchieho svet, ktorý som si   zamiloval po prvých minútach   a hltal som každý gag,   každú postavičku, každú   scénku. Úmorné čakanie na   director's cut verziu sa   oplatilo a neviem si   predstaviť, že by bol film   čoby len o sekundu kratší.   100% a ani o penny menej,   jednoducho top klasa.
hellstorm
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.4.2005
Výborná černá komedie z   Londýnského podsvětí,   založená na skvělém   obsazení (slyšel jsem, že   tam hrajou opravdický   gangsteři). Skvěle jsem se u   toho bavil a soundtrack je k   tomu naprosto vynikající.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih51371minih51371Hrůza v Connecticutu (2009) 
The Haunting in Connecticut n
minih113436minih113436Equalizer (2014) [2k digital] 
The Equalizer n
minih125641minih125641Kód Enigmy (2014) 
The Imitation Game n
minih46523minih46523Jak se kalila ocel (1942) 
Kak zakaljalas stal n
minih6216minih6216Diagnosa X (1933) 
Diagnosa X n
minih21259minih21259Trápení (1961) 
Trápení n
minih12663minih12663Mlčení mužů (1969) 
Mlčení mužů n
minih124835minih124835Pod zemí (2014) [2k digital] 
As Above, So Below n
minih8492minih8492Hordubal (1979) 
Hordubal n
minih56800minih56800Blbec k večeři (2010) 
Dinner for Schmucks n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697752
Fotografií: 763813
Plakátů: 376393
Obsahů a biografií: 178214

Poslední komentáře

Jízda králů (1989) [TV inscenace...

Jízda králů
Jako rodáka z jižní Moravy   mě tady pár věcí   potěšilo, ale obecně vzato   si myslím, že tenhle   televizní kousek potěší   asi víc milovníky více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10