Duben
ohodnotit

Satan přichází

The Omen

Další název:
The Omen 666 / Satan prichádza / Omen - Satan prichádza (SK)
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
6.6.2006
„Proroctví je jasné. Znamení jsou nezpochybnitelná. 6. dne, 6. měsíce, roku 2006 přijde jeho den.“

Komentáře k filmu Satan přichází

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.1.2020
Nemám příliš tento typ   hororů rád, ale Satan   přichází mě příjemně   překvapil. Mělo to svou   atmosféru, spád a napětí.   Že je to předvídatelné je   vcelku jasné, protože   předloha je dána a je víc   než známá.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2018
║Rozpočet   $25miliónov║Tržby USA   $54,607,383║Tržby   Celosvetovo $119,496,523▐   Tržby za predaj DVD v USA   $14,247,049 //počet   predaných kusov 690,404║   Vidieť v dobre ozvučenom   kine a poriadne sa polakať,   tak tento efekt si to u mňa   splnilo, režia od Johna Moore   dosiahla straviteľný   štandart, herecké obsadenie   Schreiber-Stiles-Farrow-Thewli   s-Postlethwaite splnilo svoj   účel, tým že spestrilo   známy dej a ja som si len   musel od nadšenia, že raz za   čas ma v kine niečo dobre aj   vysraší, kúpiť ešte raz   lístok aby som mohol nasytiť   svoje chúťky. "Jeden z   vydarenejších remakov"   /videl v kine: 85%/
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.7.2018
Takový slabší horůrek s   několika celkem povedenými   lekačkami. Bohužel, více   než nepříliš strašidelný   děj mě zaujala "česká   stopa", vinoucí se   filmem a při bliknutí   českého nápisu na budově   jsem se až zasmála. Doteď   mi vrtá hlavou, proč ho tam   tvůrci nechali...
Barney94
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.10.2017
Docela povedený remake,   který na rozdíl od většiny   remaků na jiné filmy   neurazí. Ale originál je   stejně lepší, má takovou   tu britskou atmosféru.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.11.2013
Přichází Satan a Satan   přichází - originál a   remake - opět se   přesvědčujeme, že se   originálu znovunatočení   snad nikdy nevyrovná a tohle   je klasickým případem.   Dívat se na film sice dalo,   ale původní verzi to   nepřekonalo. Tajemných   událostí kolem malého   Damiena neustále přibývá -   scéna při cestě do kostela,   Zajímavé je datum premiéry   - 6.6.2006.
261972
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.8.2011
Tento remake někdo velice   ošidil. Kde je ta tajemná a   strašidelná hudba? A proč   byl začátek tak hloupý? O   nějaký kometě? Taky si   myslím, že filmu velice   uškodila moderní doba. Jak   ten fotograf ukazoval ty fotky   z počítače nebo jak Damien   hrál playstation. A ten dům   byl tak hrozně moderní a   velký. Originál je   originál.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.5.2011
SE MI LÍBIL TEN AUTOMOBILOVÝ   ÚTĚK Z DOMU PŘED POLICISTY   S MALÝM SATÁNKEM V ZAJETÍ,   SMĚR KOSTEL A NÁPIS NA   JEDNÉ BUDOVĚ - MĚSTSKÁ   ČÁST PRAHA 2... NEBYL TO   NÁHODOU AMERICKÝ PREZIDENT   NEBO PREMIÉR? :)))POLICISTÉ   ALE ROZHODNĚ NEVYPADALI   AMERICKY :) TAK SI ŘÍKÁM,   PROČ JSME V MNOHA OHLEDECH   TAK ZAOSTALÁ ZEMĚ, KDYŽ NA   DRUHOU STRANU POSKYTUJEME SVÉ   PAMÁTKY ČI FILMOVÉ   ATELIÉRY SVĚTOVÉMU FILMU A   NEJEDNÉ OPRAVDOVÉ   CELEBRITĚ... JINAK FILM BYL   ZCELA JINÝ, ŽÁDNÉ STVŮRY,   O KTERÝCH BY SE MI MUSELO   ZDÁT, BYLO TO PODÁNO TAK   KLIDNĚ, INTELIGENTNĚ, S   OBČASNÝMI ŠOKY NÁHLÝCH   SMRTÍ HERCŮ KOLEM...   PŮVABNÉ BYLO, JAK SE   FOTOGRAF PODÍLEL NA HONBĚ ZA   ŠAKALY A SATANY, PŘITOM V   HARRYM POTTEROVI JE ŠAKALEM   SÁM :) JO - A BYLO   PŘÍJEMNÉ, VIDĚT JULII   STILES V JINÉM FILMU NEŽ V   TOM ROMANTICKÉM... CHUDÁK   LIEV, NAKONEC SVÉ DÍLO   NEDOKONAL, FILM MÁ MNOHÉ   NEVYCHYTÁVKY, I PŘESTO -   MÁM RÁDA FILMY, KDE SE   POHYBUJEME PO VÍCE MÍSTECH   SVĚTA ČI PAMÁTEK...JEN SE   PTÁM, PROČ SAMI NETOČÍME   LEPŠÍ FILMY, KDYŽ SE   PODÍLÍME NA TOLIKA   ZAHRANIČNÍCH?
Robinson
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.2.2011
Docela zbytečný film. Remake   málokdy předčí originál a   tohle je dalším důkazem. Ne   špatný, ale ani ne moc   dobrý. Možná se až moc   drží původní verze a   kopíruje jednu scénu za   druhou. To by až tak   nevadilo, ale prostě tomu   chybí atmosféra a trochu   více svižnosti by taky   neuškodilo. A nejhorší jsou   herci. Jediní dva, na který   se dá dívat jsou   Poslethwaite a hlavně   Thewlis. Aspoň že   "vraždy" jsou   natočeny moc pěkně. Ale s   originálem raději ani   nesrovnávat.
PS:   Scéna na hřbitově je   příšerná!
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.1.2011
Rozhodně lepší než   původní snímek. Zahlédl   jsem spousty českých jmen v   závěrečných titulcích.   Dekapitace fotografa byla   „natrikována“ přímo   umělecky. Bohužel i zde   hodně hluchých míst, ale   když je předloha bez   dějového spádu, asi se s   tím nedá nic dělat. Takže   celkově hodnotím snímek   jako slabší průměr. Prima   13022010 9926/10312
Steawi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.6.2010
Hlavní postava hororu dítě   ? To potom není ale   horor.Neříkám,že toto   není slušné natočené,děj   vcelku také povedený.Ale ten   kluk,jako hlavní hororová   postava,to moc nehraje.
goranchorvat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.2.2010
Pomerně slušný remake   původního Satana z   1976,kterému chybí jen   alespoň trocha invence a   novátorství.Až příliš se   drží originálu i když film   má slušnou atmosféru,tak   nejsilnější zbraní   zůstává dětský   představitel Satana.
MaKy92z
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.2.2010
...REMAKE úspešného filmu   "OMEN" z roku 1976.   Táto verzia je už v oveľa   novšom a modernejšom   spracovaní. Všetko je tu   príliš identické z   menovaným filmom   "OMEN". Ťažko   posudzovať rozdiel medzi   týmito dvoma horormi. Ale v   tomto prípade sa jedná o   celkom vydarenú kópiu.
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.1.2010
Docela slušné navázání   ale starší verze na tu nikdo   nemá
a doufám že   je to poslední pokus.Jinak   slušné herecké výkony.
vendy13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2009
Kopii hororu Přichází satan   z roku 1976 se rozhodl   režisér John Moore natočit   v roce 2006 znovu.Scény jsou   stejné,scénář velice   podobný.Ale srovnat se nedá   s původní starou   verzí.Chybí ke scénám   hudba Jerryho Goldsmithe.Jinak   co se týče   obsazení,oceňuji herce Lieva   Scheibera,který se s rolí   Roberta Thorna skvěle   vžil.Navíc taková   zajímavost,některé scény   se dokonce točili v Praze.
sylwikk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.10.2009
Ten starej film sem neviděla,   takže nemůžu srovnávat,   ale tenhle mě celkem bavil.   Sice je pravda, že sem   čekala, že to bude mnohem   větší mazec, jak se o   tomhle filmu psalo, ale i tak   to bylo zajímavý. Líbila se   mi atmosféra a pár   okamžiků, který byly fakt   hnusný - jako třeba sny Kate   a pak i Roberta, ale hlavně   to, jak na hřbitově na ně   skočil ten pes. Hlavně kuli   týhle scénce dávám tolik   bodů, protože u hororu   čekám scénky, u kterejch se   leknu, protože jinak se   vůbec nebojim :) No a právě   u tohohle okamžiku sem se   lekla fakt brutálně :D Dál   mě hodně zaujal ten malej   kluk, co hrál Damiena - jak   měl zářivě modrý oči a   hlavně, jak furt divně   koukal - fakt vypadal celkem   zle :) Škoda, že se jim ho   nepodařilo zabít, čekala   sem ňákej mazec a ono nic...
Agostino
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.8.2009
Celkom zaujímavý film v   novšom a modernejšom   prevedení. V podstate každá   jedna scéna, pohyby a   dialógy hercov to všetko je   nakrútené podľa veľmi   úspešného filmu OMEN z roku   1976.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.8.2009
Zajímavý horor o výměně   jednoho mrtvého dítěte za   živé. Kdo by řekl, že bude   Satanovo? Ikdyž datum   narození by tomu mohlo   odpovídat :-).
Dobré   herecké obsazení i s   českým zastoupením.
Podle mě je to hodně   povedené remake, které   určitě stojí za to vidět.
holcinazmoravy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Je to jeden z hororů, kde   krev neteče proudem (i když   1-2 takové záběry tam   jsou). Občas se tam něčeho   leknete, ale to je asi tak   vše. I když to není   klasický horor, tak se mi   tenhle film hodně líbil.   Nemůžu srovnávat se   starší verzí, ale myslím,   že tahle nová je hodně   povedená.
forgottenangel666
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.12.2008
Na film jsem se tesil z   osobnich duvodu, ktere zde   nebudu rozebirat. Bohuzel   zbytecne. Pokud se podivate na   predchozi verzi tohoto filmu,   udelate lepe. Snad jedine, co   je lepsi je modernejsi   technika a lepsi filmovy   pasek. Skoda.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.11.2008
Čekal jsem to o něco   horší, takže jsem nebyl   zklamán, ale přiznám se,   že nejvíc jsem se během   filmu bavil tím, že jsem   poznával české lokace,   včetně Pakultu, jinak by to   byla opravdu nuda.
Wish
Hodnocení:
Přidáno: 4.8.2008
Zpracování se mi líbilo,   ale pokud jste viděli verzi z   roku 1976 - Přichází satan,   tak vás to celkem ničím   novým nepřekvapí.
Kmotr95
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.8.2008
Tento film je jen uboha kopie   filmu Přichází Satan z roku   1976.... radeji starsi a   originalni verzi nez tuhle   trapnou kopii
Cash89
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.3.2008
V nemocnici podstrčený   novorozenec povyroste a   vyklube se z něj syn ďábla,   domáhající se světové   nadvlády… Aktua­lizovaná   předělávka třicet let   starého hororu...je jeho   doslovným přepisem a to mu   ubírá na kráse   nejvíc...Větší problém   však je, že od poloviny se   už není čeho bát...
lynn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.2.2008
Podle mě nic moc. Podle   propagandy, která film   obestírala jsem čekala horor   hororů, ale nic tak   úžasného se nekonalo. Jsou   daleko děsivější filmy a   nemyslím krví nebo   vraždami, ale celkově svou   atmosférou.
Dudelino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.4.2007
Tento film není remake Omenu   z roku 1976, je to přepis   románu Davida Seltzera,   takže to hodnoťte jako   samostatný film a ne jako   remake, jako adaptace knihy je   to velmi dobré a i jako horor   to má správnou atmosféru.   Původní Omen má ještě   lepší atmosféru, herce i   hudbu.
Tom_Hardy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Slaboučký remake točený   "pro blbé" (každá   událost je jasná 5 minut   dopředu a pokud možno co   nejvíce vysvětlená).   Žádné rafinované   budování atmosféry, jen   laciné lekačky (leč nutno   uznat, ta na hřbitově je   výborná). S původním   filmem to má, co se   atmosféry týče, minimum   společného... spíš to   vypadá, jak nepovedený   další díl Nezvratného   osudu, mixnutý Kruhem a   perverznější verzí Harryho   Pottera. Přesto ten film má   jednu hlášku, která se pro   mě stává kultovní (a   vyřkne jí nejlepší herec   filmu David Thewlis):   <i>"Když teče do   bot, nikdo není   atheista."</i>...
mirhasik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.4.2007
Pro mě osobně mírné   překvapení. Po zdrcující   kritice jsem od filmu čekal   nudu a šeď a dostalo se mi   zajímavého thrillerku se   zajímavým námětem.   Nicméně je pravda, že jsem   neviděl původní verzi,   která je vynášena do   nebes...asi budu muset toto   napravit a pak se vrátit a   hodnocení opravit :o)
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.6.2006
remake známého horroru
Tak jsem si zašel do kina na   tento film. Přiznám se, že   z obrovské zvědavosti.   Velice se mi líbí   zpracování z roku 1976 a byl   jsem zvědav jak si tvůrci   poradí s novou verzí.   Tvůrci nezklamali. Byl jsem   mile překvapen. Důsledně se   drželi původní dějová   linie. Film je obohacen o   jiné uvedení do dějě. Je   potřeba podotknout, že   tvorba speciálních efektů   postoupila o obrovský krok   dále. Je to už třicet let.   Strašidelná atmosféra,   bizardní úmrtí originální   děj.

Na   druhou stranu je třeba napsat   následující, a to vám   dávám jako zábavný typ,   abyste se dobře dívali: Film   se natáčel v mimo jiné i v   Čechách a na Moravě. Děj   filmu se odehrává v Římě,   Londýně a Izraeli.   Všimněte si, kdy probíhá   jedna ze závěrečných scén   filmu a Robert Thorn se rychle   řítí s Damianem ke kostelu   a projíždí ulicemi   Londýna, tak v jednom   okamžiku, kdy nebe rozčeří   blesk a problikne světlo,   Vám do očí na jednom   baráku zasvítí nápis   "Městská část Prahy   ..." Je krásné, že i v   Londýně mají nějakou   pražskou městskou část.   Schválně, kdo odhadne jaké   číslo Prahy to je? :-)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih7063minih7063Dva muži ve městě (1973) 
Deux hommes dans la ville n
minih45992minih45992Teorie velkého třesku (2007) [TV seriál] 
The Big Bang Theory n
minih51149minih51149Velká hra (2008) 
Big Game n
minih36357minih36357Tajemná řeka (2003) 
Mystic River n
minih25011minih25011Dobrý Will Hunting (1997) 
Good Will Hunting n
minih25691minih25691Šest dní, sedm nocí (1998) 
Six Days, Seven Nights n
minih164387minih164387Legenda jménem T-34 (2018) 
T-34 n
minih40110minih40110Iluzionista (2006) 
The Illusionist n
minih12197minih12197Mazlíček (1934) 
Mazlíček n
minih33944minih33944Slovácko sa nesúdí (1975) [TV seriál] 
Slovácko sa nesúdí n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Omen IV: Procitnutí / Přichází Satan - Procitnutí (1991)

 Omen IV: Procitnutí / Přichází Satan - Procitnutí (1991)
Omen IV: Procitnutí / Přichází Satan - Procitnutí n
Omen IV: The Awakening
Žánr: horor / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Jorge Montesi, Dominique Othenin-Girard

(remake)

Poslední střetnutí (1981)

 Poslední střetnutí (1981)
Poslední střetnutí n
Omen III: The Final Conflict
Žánr: horor / thriller / drama
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Graham Baker

(remake)

Damien - Omen II. (1978)

 Damien - Omen II. (1978)
Damien - Omen II. n
Damien: Omen II.
Žánr: horor / thriller / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Don Taylor

(remake)

Přichází Satan! (1976)

 Přichází Satan! (1976)
Přichází Satan! n
The Omen
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Richard Donner

(remake)

TV Program

ČT1 - Vražda Rogera Ackroyda (1999) ...

22:05 - 23:45

28 minut již uběhlo
72 minut zbývá do konce

ČT2 - Kozoroh jedna (1978)

21:35 - 23:40

58 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

NOVA - Inferno (2016)

20:20 - 22:45

133 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko (2013) [TV poř...

22:00 - 23:45

33 minut již uběhlo
72 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697752
Fotografií: 763813
Plakátů: 376393
Obsahů a biografií: 178214

Poslední komentáře

Jízda králů (1989) [TV inscenace...

Jízda králů
Jako rodáka z jižní Moravy   mě tady pár věcí   potěšilo, ale obecně vzato   si myslím, že tenhle   televizní kousek potěší   asi víc milovníky více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10