Jeden svět
ohodnotit

Obsah filmu Šaráda

 
Po návratu z lyžařské dovolené v Alpách najde Reggie Lambertová svého manžela Charlese zavražděného. Známý z dovolené, Peter Joshua, jí nabídne své služby a pomůže jí najít hotelový pokoj. Lambertova pohřbu se účastní tři podivní Američané. Reggie je předvolána na americké velvyslanectví, kde jí údajný pracovník CIA Hamilton Bartholomew oznámí, že Lambert a čtyři jeho komplicové uloupili 250 000 dolarů ve zlatě určených pro francouzský odboj za druhé světové války a že vláda ocení její pomoc při hledání kořisti. Dále se jí svěří se svými obavami o její život. Reggie však Bartholomewa ujišťuje, že nemá tušení, kde peníze jsou...

Autor: Petrkey
 
Související odkaz
 
Miláčku, zahrajeme si hru

Okouzlující Audrey Hepburn a Cary Grant v napínavé krimi komedii Šaráda. Když zmizí manžel, je to problém. Když s ním zmizí také všechny peníze, jde o život. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Stanley DonenStanley Donen...... [38]   
hraje:
Cary GrantCary Grant.....Peter Joshua [59]   
Audrey HepburnAudrey Hepburn.....Reggie Lampertová [33]   
Walter MatthauWalter Matthau.....Hamilton Bartholemew [42]   
James CoburnJames Coburn.....Tex Panthollow [34]   
George KennedyGeorge Kennedy.....Herman Scobie [38]   
Dominique MinotDominique Minot.....Sylvie Gaudetová   
Ned GlassNed Glass.....Leopold W. Gideon [56]   
Jacques MarinJacques Marin.....inspektor Edouard Grandpierre [43]   
Paul BonifasPaul Bonifas.....Mr. Felix [60]   
Thomas ChelimskyThomas Chelimsky.....Jean-Louis Gaudet   
Grégoire AslanGrégoire Aslan.....hlas [54]   
Claudine BergClaudine Berg.....služebná [27]   
scénář:
Peter StonePeter Stone...... [33]   
námět:
Peter StonePeter Stone.....The Unsuspecting Wife (povídka) [33]   
Marc BehmMarc Behm.....The Unsuspecting Wife (povídka) [38]   
hudba:
Henry ManciniHenry Mancini...... [38]   
Johnny MercerJohnny Mercer.....Charade (text písně) [53]   
kamera:
Charles LangCharles Lang...... [60]   
Henri TiquetHenri Tiquet...... [50]   
střih:
Jim ClarkJim Clark...... [32]   
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Šaráda >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2023
Dobrou krimi komedii vůbec není snadné   natočit, protože se přitom dá dost lehce   sklouznout k neblahým věcem. To však rozhodně   není případ tohoto filmu, kde je vše jak má   být. K mání je dobrý příběh, výborní   herci (a to nejen Cary Grant a Audrey Hepburn),   nechybí tomu ani dobré tempo a správný drive a   přitom z toho úplně sálá lehkost. Z mého   pohledu je tohle skutečně hodně nadprůměrný   snímek, který bych si troufal každému   doporučit.
Barney94
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.10.2017
Opravdu podařená kriminální komedie. Nechybí   výborné herecké výkony, vtip, děj má odpich   a také zajímavé rozuzlení. Film je krásně   odpočinkový, hodí se v každé situaci na   zahnání nudy.
clara.bow
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.4.2015
Vtipný, svižný film a navíc obsazený   hereckými hvězdami, co víc si přát. Navíc mi   jaksi absence podobných filmů u kterých se   člověk zasměje a pobaví jaksi chybí. Tak jako   vždy úžasná Audrey Hepburn a jakoby   nestárnoucí elegán a dobrodruh stále pohledný   a mužný Cary Grant :o) MHCB
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.5.2012
Charade
Další snímek s okouzlující Audrey Hepburn,   který jsem si nemohla nechat ujít, a tak co   říct, nečekala jsem že bych byla zklamaná, ba   naopak byla jsem nadšená. Filmu vévodí jak   herecké obsazení (Cary Grant, Walter Matthau,   George Kennedy a mnozí další), ale také   samotný příběh, který je originální,   vtipný. Několik filmu s Audrey jsem viděla a   tenhle zaručeně řadím k těm nejlepším. Co   dodat, snad jen to, že na tenhle film je radost   koukat.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.2.2011
Regina se vrací do Paříže z hor, kde byla se   svojí kamarádkou. Doma jí však nakonec   nečekají mrzutosti z důvodu žádosti o rozvod,   kterou hodlala podat. Její manžel je totiž   mrtvý a jí jdou po krku tři nebezpeční muži.   A nejen oni, v celé situaci je zainteresována   dokonce i CIA. A všichni se domnívají, že   mladá vdova má ve svém držení 250 000   amerických dolarů. Chudák Regina nechápe co se   děje. Naštěstí jí je v její nelehké   situaci nápomocný sympaťák Pete   Joshua…
Trošku rozporuplný pocity mám z   týhle věci. Moc se mi líbil příběh, který   je opravdu pekelně zamotaný, moje sympatie se   přelévaly od jedné postavy ke druhé podle   momentálního vývoje situace a nových faktů v   ději. Ten je také zajisté tou   nejdůležitější devizou tohoto staršího   díla. Hlavně postava Peta je náležitě   komplikovaná, teda spíše jeho totožnost, s   tolika různými překvapeními jsem opravdu   nepočítal. Ale i dějová linka, točící se   okolo pětice válečných kamarádů byla   dostatečně zajímavá. Také závěr chválím.   Problém je, že i přes dobrý scénář v ději   jaksi chybí jakékoliv napětí. Samozřejmě   jsem nečekal nějaký atmosferický trhák, při   kterém nebudu schopen odtrhnout oči od obrazu,   ale vzhledem k příběhu by to snad nebyl takový   problém. Takhle jsem se sice těšil z vývoje   příběhu, který byl zajímavý, ale…byl pouze   zajímavý, nikoliv napínavý, což je   nepochybně škoda. Mám zřejmě problém s   těmito letitými snímky, pro mě   nespecifikovatelného žánru   (thriller/špionážní/krimi/komedie/romantický?   ), stejně jako u Na sever severozápadní linkou   působí některé situace, které by mohli být   dnes nosnými částmi celého filmu tak   nějak…amatérsky, nudně, jednoduše,   nezajímavě…Také mi vadí přílišná   zkratkovitost ve vývoji postav, kdy se do sebe   hlavní charaktery jsou schopny zamilovat bez   jakéhokoliv předchozího jiskření. V jedné   scéně se ještě neznají a ve druhé je to   najednou láska na celý život. Ale to je dáno   asi dobou vzniku – vždyť milostné vztahy ve   filmech ze třicátých či čtyřicátých let   vyznívají ještě mnohem absurdněji. Nevím,   možná jsem zdegenerovaný či zhýčkaný   dnešní filmovou tvorbou ale prostě tak to   vidím. Přeci jenom „napínavý“ už má dnes   asi trochu jiný význam než kdysi... Možná   vidět to v době premiéry velmi pravděpodobně   byl bych nadšený, protože i dnes jsem se u toho   dobře bavil. Za což může mimo zmiňovaného   děje také krásná tvářička Audrey Hepburn,   povedené komediální situace o které se stará   převážně elegán Cary Grant (kouzelná je   hlavně návštěva varieté, ale také třeba   Joshuovo sprchování). Radost jsem měl též z   přítomnosti Jamese Coburna, který se na svojí   roli hodí výborně…Neberte to jako urážku,   ale já osobně bych nebyl proti vzniku remaku,   natočeného třeba Davidem Fincherem, s jeho   filmařským uměním by to pro mě byl asi   skutečně skvělý zážitek…75%.
rankinfitch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.12.2009
Podle hodnocení a komentářů bych od Šarády   čekal opravdu něco mnohem lepšího. Audrey   Hepburn byla kouzelná, jako vždy. Ale dějově   už to prostě nebylo až tak úplně ono.
Angelitos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2008
Vynikající vtip, napětí, a hlavně výborný   humor! Ty hlášky, jako například na pohřbu   "Aspoň jde vidět, že se umí na pohřbu   chovat" a následující stříhání   nehtů:D Muž s hákem a záhadné vraždy,   hlavní postava muže, který má různá jména,   a jeho chybou je, že žádnou nemá :D A to   nemluvím o obsazení! DOPORUČUJI!
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.1.2008
Velice povedený romanticko komediální thriller   s krásnou Audrey a skvělým Grantem ve kterém   nikdy nevíte kdo je kdo.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.12.2007
Tohle bývaly krásné a nápadité filmy, které   nechyběly ani na naší normalizační obrazovce.   Díky LK jsem měl možnost si jej po mnoha letech   zopakovat. Napínavý příběh prošpikovaný   vtipnými dialogy je výbornou nabídkou pro   dobrou diváckou zábavu.
Faye
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Američanka Regina Lambert se při odpočinku na   horách rozhodne, že se dá rozvést. Po návratu   do Paříže zjišťuje, že ji někdo sice   ušetřil papírování s rozvodem a manžela   zabil, ale ta horší zpráva je, že nebožtík   jí po sobě zanechal jen prázdný byt a na   policii ji předali ještě poloprázdnou tašku a   v ní pár drobností, např. hřeben, kartáček   na zuby a několik jeho pasů. „Ještě před   dvěma dny jsem si byla u Charlieho jistá jedině   jeho jménem. Teď si nejsem jistá ani tím.“   Ještě ke všemu se kolem ní začíná motat   skupinka mužů a přitom ona o společnost vůbec   nestojí. „Znám už tak dost lidí a dokud   některý z nic neumře, nemůžu se seznamovat s   nikým dalším“ (a přesně při téhle větě   jsem si vzpomněla, že Charade jsem už kdysi   dávno viděla). I když u jednoho by snad mohla   udělat výjimku, ačkoliv . „Vy jste podvodník   a mě by zajímalo proč. - Tak, to je   jednoduché. Líbí se mi to co dělám. Baví mě   moje práce. Není mnoho lidí, kteří svoji   práci milují jako já.“ Skvělé a ještě   jednou skvělé dialogy v zapeklité špionážní   „Šarádě“ hemžící se hledači pokladu,   CIA, mužem mnoha identit, ale hlavně vtipem,   trochou napětí , špetkou té romantiky,   báječnými herci a především okouzlující   Andrey Hepburn.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11474minih11474Zola (1978) [TV minisérie] 
Émile Zola ou La conscience humaine n
minih55733minih55733Praha, město věží (2007) [TV seriál] 
Praha, město věží n
minih15756minih15756Petrolejové lampy (1971) 
Petrolejové lampy n
minih14585minih14585O statečném kováři (1983) 
O statečném kováři n
minih24787minih24787Vandiny trampoty (1938) 
Vandiny trampoty n
minih102963minih102963Ti, co vraždí (2011) [TV seriál] 
Den som dræber n
minih22130minih22130Vážení přátelé, ano (1989) 
Vážení přátelé, ano n
minih142009minih142009Bába z ledu (2016) 
Bába z ledu n
minih111406minih111406Hexenšus (2013) [TV film] 
Hexenšus n
minih19781minih19781Striptýz (1996) 
Striptease n


Hodnocení:n12345678910
Šaráda (1963)Šaráda (1963)Šaráda (1963)Šaráda (1963)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10