Duben
ohodnotit

Sám doma

Home Alone

Další název:
Kevin - Allein zu Haus
Žánr:
Rok:
1990
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
12.12.1991
„Rodinná komédie bez rodiny.“

Komentáře k filmu Sám doma

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 64
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2020
Tohle je dnes už rodinná   vánoční klasika i když   musím přiznat, že mi   nelogicky uječený Kevin šel   vždycky trochu na nervy. Leč   film má rozhodně nápaditý   scénář a Chris Columbus   odvedl dobrou ba velmi dobrou   práci. Herecký koncert jaký   předvádí Joe Pesci a Daniel   Stern znásobuje skvělý   dabing Václava   Postráneckého a Vladislava   Beneše. Krásný byl i   herecký příspěvek Johna   Candyho v malé roli   kapelníka Guse Polinskiho.
SvoKar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.4.2014
Co bychom si nalhávali,   mnozí z nás (včetně mě)   mají rádi hlavně ten   závěr v domě s nástrahami.   Předchozí děj ne že by   nudil, ale leccos se dá   zrychlit.
Přibližně   tímto filmem, tou dobou,   začali Amíci do komedií   cpát "ideál   rodiny" - snahu dojímat.   Ještě v o 3 roky starším   Nočním dobr. Columbus   brousil kolem jiných citů a   pocitů, ale o dojímání mu   zřejmě nešlo. Tady už ho   je docela dost a v budoucnu se   filmy nejen tohoto typu staly   prototypem nejen amer.   "ideálů" v   jakémkoli smyslu toho slova,   o které v komedii sice   nestojím, ale často je zde   vídám. Přestali prostě   "jen bavit", ale   také "poučují",   hustí do diváků   "moudra", jakoby to   potřebovali zjišťovat z   filmů. Jenže kdo to v sobě   nemá, tomu asi ani film   nepomůže, a kdo má, ten to   na obrazovce (plátně)   nepotřebuje.
I tak je   to ale velmi dobrý film, u   kterého se rád (škodolibě)   zasměju. Chudáci ti   kaskadéři...
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.11.2008
Všiml jsem si, že je uvedeno   hodně hodnocení 1. Film ve   své době byl ale perfektní   a přinesl nový impuls. Jen   kolik bylo od té doby   natočeno filmů   vycházejících z tohoto   námětu.A většinou horší   kvality. A Joe Pesci s   Danielem Sternem jsou   ukázkoví.
veverka-zrzka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Jednička Sám doma. No   prostě když pospícháte a   zapomenete doma jednu ratolest   a vzpomenete si na to až v   letadle. Zpět domů vám nic   neletí. A to se ještě vaše   ratolest musí vypořádat s   lupiči, kteří si brousí   zuby na lup z vašeho domu.   Není nouze o komické   scénky. Lupiči Harry a Marv   mají smůlu. Kevin je   mazanej. Použije rozpálenou   žehličku vodu, autíčka   atd. Nejlepší je, jak Kevin   přivázal skříň s   nářadím ke klice. Ten jeden   za to vzal a ještě to lano   přisunoval. A ten komentář:   " Co to je? Zní to, jako   by něco jelo po   schodech." Jen to   dořekl, skříň je   rozplácla o zeď :-)
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.12.2007
pravá americká blbina - v   nejlepším slova   smyslu...Vtipné akcičky v   podání roztomilého Kevina   patří k tomu lepšímu, co k   nám bylo na Vánoce z Ameriky   importováno.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.10.2004
Pamatuju doby,kdy se na tenhle   film stály fronty u pokladen   kin.Taky jsem tam byla a pak   jsem čekala co jako teda bude   a kromě té části kdy   Macaulay Culkin brání   zlodějům ve vykradení   rodného domu jsem se   prakticky nebavila.Před   nedávnem jsem tento film   viděla znova i se svými   ratolestmi a bylo to   stejné,půl filmu o ničem   pak se čtvrt hodiny   nezřízeně chechtali a byl   konec.A kde je dneska konec   Macaulaye?
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.3.2012
Home Alone
Sám doma je prostě klasika.   Jako díťě jsem tenhle film   milovala a určitě jsem   nebyla sama. Tenhle první   díl je zaručeně nejlepší   a můžu říct, že se na   něj vždycky, když ho   dávají v telce ráda   podívám. Můžu říct, že   nejsem příznivcem českého   dabingu, ale dabing u tohohle   filmu se rozhodně vyvedl. Já   musím dát vysoké   hodnocení, protože i po x   letech se mi tenhle film nikdy   nezprotivil.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.10.2009
Sám doma
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Prostě klasika. Malý   Kevin si musí poradit se   zlodějíčky. Neznám snad   nikoho, kdo by to neviděl.   Určeno spíše pro mladší   diváky, ale já se u toho   bavím i po letech. Když   Harrymu ohoří hlava   letlampou, nebo když Marv   uklouzne po schodech, je to   prostě nepřekonatelné. Dost   dobrá hláška v náklaďaku,   kde jede Kevinova matka s   muzikanty a jeden povídá:   "Když mi umřela žena,   zapomněl jsem svýho kluka u   ní v márnici, celou noc. Ale   byl dobrej. Asi po šesti   tejdnech."
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.11.2011
Nikdy jsem si nemyslel, že   tahle vánoční komedie se   stane mou hodně oblíbenou!   Skvělé vtípky, akce a   momenty a Mokří bandité!   Snad jen, že za ty roky už   viděno mockrát a porád se   člověk zabaví:-)
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.12.2019
Dokonáno jest. Zatímco z   východní kinematografie na   vánoční televizní   obrazovky neodmyslitelně   patří 'Mrazík' (1964) ze   západu je to Kevin. Osmiletý   výtržník, kterého   mnohačlenná rodina letící   někam do tramtárie vlivem   vlastní uspěchanosti a   zbrklosti omylem ponechala   samotného doma a on s vůlí   sobě vlastní musí bránit   dům před zlotřilými   zloději. Vánoční rodinný   film plný nápadů ,humoru i   dojetí, se prostě povedl po   všech stránkách.   Jednoduchý příběh,   úžasná vánoční výprava,   co scéna, to nějaký vtip, a   k tomu všemu naprosto   úžasné herecké výkony.   Ano, jedná se doslova o   herecký koncert jak ve svých   rolích zlodějů Daniela   Šterna a Joe Pusciho, tak   hlavně Macaulaye Culkina,   který už měl za sebou   čtyři filmy. Nápady   nejrůznějších nástrah,   jaké Kevin vymýšlí, jsou   vlastně inspirovány z   mnohých amerických   kreslených grotesek a jak se   ukázalo, zafungovaly i v   hrané podobě. Je to film,   který nejvíce funguje   právě přes vánoční   svátky. Daná atmosféra je   zkratka tak dokonalá, že se   stala snad i nepřekonatelnou.   Troufalé se dá tvrdit, že   kdo tento snímek neviděl, a   týká se to i výše   zmíněného Mrazíka, jako by   nebyl.
gabikazavacka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.12.2009
Malý Culkin tu podal dobrý   herecký výkon. Po tomto   dvojdielnom filme sa začala   natáčať séria, o malých   chlapcov, ktorí robili na   truc svojej rodine. Ale čo je   prvé, to je vraj najlepšie.   A to platí o Sám doma.   Najviac ma rozosmiali tí   dvaja zlodejskí mamľasi.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.8.2009
Vyborne natocena vanocni   komedie pro celou rodinu o   jednom malem a doma   zapomenutem chlapci.
M.Culkin ve sve   nejslavnejsi roli.
Ostatni herecke obsazeni   je take na urovni.
Nejvic se mi libil Joe   Pesci jako zlodejicek Harry.
Lienocka22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2008
Vždy keď vidím túto   komédiu,tak si spomeniem na   krásne chvíle rodinnej   pohody a samozrejme   Vianoce,pretože tento film vo   Vianočnom programe nesmie   chýbať :) Je to vynikajúca   komédia a ak ju náhodou   niekto ešte nevidel ,tak šup   šup do toho!!! :D
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2011
Jeden z vubec nejlepsich   vanocnich filmu a nejlepsich   filmu pro deti, i kdyz nejen   pro ne. spoustu komickych   situaci a natvrdly zlodeji
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2011
Vánoční komedie, která   nesmí na Vánoce chybět.   Nezapomenutelný Kevin a dva   neschopní a hloupý lupiči.   S nimi jsem si užívala   vždycky legraci už jako   malá
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.3.2012
Stratený doma
Nostalgia. Tento film som ako   decko videl snáď 50 ráz   (nepreháňam) a to na možno   z desať ráz nahratej   videokazety so slabším   obrazom a tým povestným   pirátskym československým   dabingom, kde vlastne jeden   chlapík všetko predaboval.   Nevadilo. Film sa mi vtedy   páčil neskutočne hodne.   Dnes ho už tak fanaticky   neobdivujem, ale stále sa mi   páči a treba uznať, že i   po toľkých rokoch má stále   niečo do seba a vtedy to bola   vlastne taká malá revolúcia   vo filme
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2014
Skvělá komedie i po   několika shlédnutích se na   to pořád nechá   podívat.Výborné herecké   výkony tří hlavních   představitelů Culkin,Pesci a   Stern,bylo tam spousta velice   vydařených pastí a   následných humurných scén.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.2.2010
Z celé řady sám doma asi   nejlepší díl je to i dnes   po letech stále dobré.Dobrý   výkon všech herců zaručí   skvělou zábavu.
Kuvik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.12.2009
Na tento film ma ešte kedysi   zač. 90.rokov pozval do kina   môj kamarát, ale ak by som   dopredu tušil, že čo za   blbosť to bude, tak by som na   to nešiel ani keby mi niekto   zaplatil za sledovanie. Hlúpy   a primitívny dej s protivným   M. Culkinom v hlavnej úlohe.
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.8.2012
Na otázku, jaká   (čistě)komedie z   devadesátých let je podle   mě nejlepší,asi bych   nemusel moc dlouho   přemýšlet a volil bych tuto   variantu. Specialista na   režírování filmů s dětmi   Chris Columbus tady odvedl   stoprocentní práci. Totéž   platí i pro tenkrát 10ti   letého Culkina. Nejlepší   výkony však předvedli Harry   s Marvem a Marv obzvlášť.   Super nápad se zapomenutým   synkem a jeho vypořádní se   s tupou dvojkou   zlodějů,pěkně vymyšlený   pastičky a hlavně ta scéna   s pizza poslíčkem...sbal si   ty prachy a koukej vypadnout   :-D stoprocentní komedie
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.7.2018
║Rozpočet   $18miliónov║Tržby USA   $285,761,243║Tržby   Celosvetovo $476,684,675║   Tak Vianočná klasika ako   nič iné, aj keď dá sa   povedať že u tohto filmu   prišlo z mojej strany na   ráznu prejedenosť. Aspoň na   10rokov by to nemali dávať v   TV, lebo dávať to každé   Vianoce dookola je už trošku   moc a preto sa pre mňa tento   film stal takým Vianočným   postrachom. /100%/
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.12.2010
Sám doma
Výborná komedie s vánoční   tematikou. Jedná se přesně   o ten druh film, jenž   rozhodně nenudí a skvělé   pobaví. Vyskytuje se zde   totiž nespočet vynikajích   scének a hlášek. Banda   lupičů je naprosto skvělá   a samotný Kevin, král svého   domu, svou vynalézavostí   doslova udivuje. Závěr   filmu, kdy nastražuje jednu   past za druhou a lupiči mu   skáčou na špek, je naprosto   geniální.
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2012
Tato první komedie o malém   klukovi, správným a   statečným, na kterého se   jen každý utrhuje. On   zachrání dům před   vyloupením. Myslím, že   malý Culkin byl roztomilý   kluk a Kevina zahrál   výborně. Komedie má spoustu   veselých momentů,hlavně jak   zatočí s lupičema. Určitě   patří k nejpovedenějším.
lucymat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2010
Bezkonkurenčně nejlepší   počin celé série.   Originálními nápady tvůrci   nešetřili, a tak si myslím,   že každého bolí bránice   ještě druhý den po téhle   home-aloneovské jízdě.
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.12.2021
Jako
děti jsme tento snímek   hltali,což po shlédnutí v   pokročilém věku příliš   nechápu :-) Naivní,   nereálný, uměle   vytvářené scény, herecké   výkony přehnané. Ale v té   době účel splnil :-)
topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.12.2020
Vánoční americká klasika.   Vlastně je to kult jako   prase. Dá se na to dívat   pořád a ani po 30 letech   nezahlodal zub času. Jasně,   je tam ta patetická americká   rodinná soudržnost, ale na   to sere pes. Má to grády,   vtip, dokonalý soundtrack   Johna Williamse a   nezapomenutelnou zlodějskou   dvojku Joe Pesciho a Daniela   Sterna. Navíc je tu ještě   soused s lopatou Robert   Blossom, známý rolí   zabijáka Ed Geina. Český   dabing tomu dává korunu a   nikdy mě ani nenapadlo se   podívat na film v   originálním znění.
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.2.2013
Co čmajznu ze špajzu...
Panenko skákavá, tohle je   přece tak strašná pitomost!   Až budu zase někdy zlobit,   moje maminka půjde se   sestřičkou do Zoo a mě   nechá za trest samotnýho   doma, masochisticky si pustím   tohle Sám doma, abych si ten   trest ještě zostřil. Tohle   je přece tak debilní   podívaná a přitom zábavná   a takový fenomén, že si to   zaslouží skoro absolutorium.   A Joe Pesci, vraždící   psychopatické monstrum z   Mafiánů, je tady v roli   blbounkého neschopného   zlodějíčka naprosto k   sežrání.
seagal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2011
Výborná vianočná detská   komédia o Kevinovi, ktorého   náhodou rodičia nechajú na   Vianoce úplne samého doma.  
K tomu tí dvaja Harry   a Marv ako lupiči boli   srandovní.
Yontalcar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.1.2012
Nemůžu tomu uvěřit, ale je   to tak. Před dvanácti lety   jsem tenhle film jako malý   kluk hltal a pouštěl si ho   pořád dokola. Dalo by se   říct, že je to jedna ze   srdečních záležitostí,   která mi zůstala z dětství   dodnes. Sice ne v takové   míře jako tenkrát, zato   malý Kevin řádící a   užívající si samoty a   svobody, dokáže mě stále   potěšit i rozesmát.   Nejvíce mě ale baví   sledovat zloděje Harryho a   Marva, kteří se snaží   stůj co stůj Kevina dostat a   přitom se sami ženou do jeho   nejrůznějších pastí.   Kromě toho některé hlášky   jsou nezapomenutelné a   atmosféru snímku skvěle   podbarvuje kouzlo Vánoc.
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.12.2009
Tahle legendární komedie pro   mě ztělesňuje především   svojí dobu. Hladové   nasávání do té doby málo   dostupných amerických   trháků, zlatý věk   akčních hvězd, soumrak   osmdesátkové pastelové   barevnosti, hip hop, Guns´n   Roses, MTV atd. Dneska už mi   ten pobíhající, rukama   máchající a vřeštící   klouček moc neříká, ale   fóry tam nejsou špatný a   celkově je to kvalitní   oddychovka. Tedy pokud se   přenesu přes silnou   příchuť amerického   "rodinného"   sentimentu.
mikee007
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.8.2018
Film,
který nám už dlouhých 27   let likviduje sváteční   vánoční pohodu.
Příběh, ve kterém   malá, bestiální, nelidská   zrůda v těle osmiletého   chlapce s přidrzlým   ksichtem, nemilosrdně   likviduje dvojici   sympatických desperátů.
Chris Columbus zřejmě   chtěl natočit milý rodinný   film, ale místo toho natočil   thriller s prvky hororu,   který by rozhodně neměl   přístupný pod osmnáct let.  
Jediným kladem filmu   tak zůstává fakt, že nám   připomíná nutnost   důkladné kontroly, před   odjezdem na letiště.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.9.2012
Upřímně, ten film mi   připadá ujetej. Je to   taková klasická jednoduchá   řeč, které američan (ne   nadarmo se "Kevinů"   natočilo víc, než co mi   prsty stačí) snadno   porozumí, ale (možná to   bude znít povýšenecky, ale   nic proti nim) nám by to   stačit nemělo...
Rocky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.1.2010
Už ho asi 2 roky v televizi   nedávali, ale k Vánocům   jednoznačně tenhle film   patří. V dětství to byl   můj film číslo 1.
Líbí se mi jak si Kevin,   poté co ho rodina zapomene   doma po odletu na Floridu,   užívá klidu a baráku pro   sebe. Film je plný   zábavných scének, kdy mě   jednoznačně vždycky pobaví   scénka s rozvážečem pizzy.   "Nech si drobný ,   skunku". - "Zadav   se". To prostě nemá   chybu. A pak závěr, dům   plný kouzel, geniální. U   toho hřebíku v podlaze, se   mi svírá zadek jenom když   si na to vzpomenu. Z té   povedené dvojice zlodějů   mě jednoznačně nejvíc   baví Marv a zejména jeho   řev když šlápne na ozdoby   na vánoční stromek, poté   když mu Kevin dá na hlavu   pavouka a při tom když ho   střelí kulovnicí mezi oči.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.7.2009
Macaulay Culkin snad   nejlepší detský   představitel mého   detství.Snímky Sám doma 1,2   považuji za vúbec   nejoblíbenejší od tohoto   herce.Trojka je totálni   sračka a čtyřka je   koukatelná.K jedničce múžu   jen dodat,že se u toho budete   bavit.Nejvíc u dvojky Harry a   Marv.
lebowski
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.12.2004
Sám doma,komedie na   standartní úrovni.
Saara77
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.12.2005
Upřímně, není vám těch   zločinců během filmu líto?   Ke konci obvykle dostávám   chuť nařezat tomu   blonďatému frackovi na   prdel. Jinak souhlasím s   ostatními. Tato komedie už   se zařadila na své místo v   televizní nabídce během   vánočních svátků.
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.3.2008
Úžasná vánoční komedie ,   s krásnou atmosférou a plná   pastí na zlodějíčky   dělající si zálusk na   jeden z obrovských domů ,   které majitelé opustili ,   neboť odcestovali na   vánoční prázdniny do   evropy. Ovšem zloději   netuší jaké nebezpečí je   v domě čeká a že dům   není zdaleka tak opuštěný   , jak se zprvu zdá. Takže   hurá na zloděje a že si je   malý Kevin vychutná , tak o   tom vás přesvědčí tento   film , dobrou zábavu! 90%
movie-freak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2013
Film, který je dnes již   neodmyslitelně spjat s   Vánocemi. Každý zná   nějakou tu repliku nebo   scénku. A přesto se na to   opět rád každý rok   podívám. I když největší   sranda začíná 20 minut   před koncem filmu, až se   vstupem zlodejíčků do domu.
Obivan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.5.2010
Bez téhle komedie si prostě   neumím představit Vánoce.   Spolu s druhým dílem patří   Sám doma mezi mé   nejoblíbenější komedie.   Jsou tam skvělé hlášky a   bolesti břicha od smíchu   zaručeny od začátku do   konce. Super!!!
Medousek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2008
Sám doma je moje   nejoblíbenější vánoční   komedie!Dobře se mi u ní na   Vánoce peče,uklízí,zdobí   stromeček...Prostě mě   krásně navnadí na   Vánoce.Není nad malého   Kevina,na kterého jsou   všichni zlodějíčci   krátcí!:-)
Tristan_
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.10.2007
Nejlepší komedie kterou   znám, celá série s Maculaym   Culkinem je nejlepší a Sám   doma a bohatý.
Doufám   že je všechny zase budou   dávat na vánoce na NOVĚ   nebo na PRIMĚ.
  !!!!!!!NEJLEPŠÍ!!!!!
vernom
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.12.2011
10/10
Můj nejoblíbenější film,   viděla jsem ho snad 1000x,   tato komedie má hodně   vtipných scén, určitě   neomrzí a stojí za to se na   něho podívat.
martas_v
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.7.2009
Vůbec jsem z toho filmu nebyl   odvázanej, nebýt posledních   30min, jednalo by se o hodně   nudný film. Filmu by   neškodilo zkrátit stopáž.
callaghan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.3.2008
Sám doma je perfektní   oddychovka, kterou si   pouštím každé Vánoce a   nikdy mě nezklame, protože   dokáže nastartovat tu pravou   pohodovou atmosféru.   Poslední dobou se mi zdá,   že takhle dobrých   vánočních filmů je po   hříchu málo.
Markst
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Na tohle jsem jako malej   koukal pořád, aby ne, taky   je tu skvělá zábava u   která se tlemim pokaždý   kdž to vidim.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.9.2011
Stará dobrá komedie, která   ač šíleně zpropagovaná,   tak přeci jen i po dlouhých   letech pobavila a vyvolala   nostalgické vzpomínky, jak   jsem jako malý při téhle   sérii filmů seděl s nosem   přilepeným k obrazovce :-)
ergotoxin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Skvělá komedie pro celou   rodinu, navíc s nádhernou   hudbou Johna Williamse.   Rozhodně vánoční klasika   :o)
Daniela91
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.1.2008
Sám doma
Je to docela dobrá sranda. O   tom jak malého Kevina rodiče   zapomenou doma a on se musí   vypořádat s různými   "starostmi".
Panzerfaust
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2009
Je to detský film a keď som   mal tých 15-16 tak som ho   ľúbil pozerávať, preto   hodnotím desiatimi bodmi. Ale   teraz by ma už nebavil. :-)
Petr1984
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.12.2008
Uznávám, že když jsem   tento film viděl v dětském   věku, bavil jsem se vtipnými   "pastěmi" na   zloděje znamenitě. Dnes už   mi to nijak geniální   nepřijde, skoro to místy   vyznívá až trapností.   Přesto beru, že svůj účel   tahle komedie splňovala,   neboť pobavila dětského   diváka. Hodnotím ji z   dnešního pohledu jako   průměr.
bojovnicka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.11.2007
Skvělá rodinná komedie
Tato klasická Vánoční   komedie je film, na který se   pokaždé těšíme s celou   rodinou. Nezapomenutelný   výkon "Kevina",   úžasné "hlášky"   a skvělé nástrahy jsou   důvodem, proč tento film   patří mezi mé   nejoblíbenější (spolu s 2.   pokračováním).. :)
Komparsista11
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.3.2009
Nesnesu rozječené dětské   filmy, nesnesu v nich   rozječené a protivné děti,   nesnesu tenhle blbý film, u   kterého jsem nidkdy   nepochopi, proč to druhý   lidi tak šíleně žerou. Ten   Culkin byl neskutečně   protivnej.
Ocean
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.10.2009
Skvelá komédia z malým   Kevinom v hlavnej úlohe. Keď   som bol na tento film prvý   krát v kine, pri jeho   sledovaní som sa nesmierne   pobavil. Bola to skvelá   podivana, ale ešte lepšia   atmosféra.
danavyky
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
nejlepší ze všech sám doma   co jsou...ty noví už stojí   za nic..měl originální   pastičky..prostě nejlepší
tyzik.cejka
Hodnocení:
Přidáno: 7.6.2013
skvělí film až na miminku   Kevina která mi tam hrozně   vadí ale teda kdyby tam   nebyla dával bych obrovský   palec nahoru
jany1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2009
Vanoční komedie jak ma   byt!Film ma přesne to co ma   mít a co se od nej   čeká.Bavil me mockrat jako   dítě a nevahal bych si ho   pustit i dnes.O proti dnesním   přiblblím vanočním   komedií je film dokanale   zabavny a vtipny.
Sammy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.12.2005
Skvělá rodinná komedie pro   zasmání ve vánočním   čase. Rozhodně nezbytná   součást vánočních   prázdnin.
Dexfree
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Klasická milá a vtipná   rodinná komedie na večer.
kockaleta
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.7.2016
Vánoční klasika. Dokonalé.   Výborná komedie s prvky akce   a především vynalézavosti   a kutilství.
A ikdyž   je námětem krimi, tak film   nemá žádnou strašidelnost,   což je dobře - ideální   film na vánoční svátky.
Nedá se ohodnotit jinak,   než 10 z 10.
Jogi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2009
Táto veselá americká   komédia z rodinného   prostredia sa mi veľmi   páči. A to aj napriek tomu,   že som ju videl mnoho krát.   Keď som ju prvý krát videl   v kine mal som z nej   nezabudnuteľný zážitok,   ktorý mi ostal až dodnes.   Scenár tejto komédie bol   výborné spracovaný. Veľmi   dobre zahral svoju rolu   Macaulay Culkin. Táto   komédia podľa môjho názoru   patrí medzi   najúspešnejšie.
fraeric123
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.1.2022
Tenhle film mám rád a   pořád si ho spojuju s   Vánoci (nevím proč). Škoda   že ve třetím díle si autor   řekl že Kevin je moc   okoukaný. Jinak dobrý film.
katrin07
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2012
Je to vtipná komedie o   chlapci Kevinovi,který   zůstane doma sám.Líbí se   mi,protože tam pár zlodějů   dostane za vyučenou.
Loca
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.12.2014
Americká klasika :)
Tuhle komedii nemusím vidět   celí rok ale jak mile ji   davaj před vánočíma   svatkama tak to prostě musím   vidět a proto mě asi taky   nikdy neomrzí ;)
pumpkin
Hodnocení:
Přidáno: 25.8.2008
tenhle film zbožňuji od   malička a zbožňovat ho   vždycky   budu..............směju se u   něho pořád a pořád   dokola. Prostě skvělý

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih26745minih26745Bohouš (1968) [TV film] 
n
minih54720minih54720Brána do pekel (2009) 
Hellbinders n
minih94336minih94336Collections privées (1979) 
Collections privées n
minih77152minih77152Santova dcera 2: Nejisté Vánoce (2009) [TV film] 
Santa Baby 2 n
minih48222minih48222Příběhy Richarda O. (2007) 
L´Histoire de Richard O. n
minih21130minih21130Una lunga fila di croci (1969) 
Una lunga fila di croci n
minih22762minih22762Vrah bydlí v č.21 (1942) 
L'Assasin habite... au 21 n
minih85818minih85818To je vražda, napsala: Smrtonosný příběh (2000) [TV film] 
Murder, She Wrote: A Story to Die For n
minih44520minih44520Lovec krokodýlů (1996) [TV seriál] 
Crocodile Hunter n
minih44376minih44376Zakletá třináctka (2004) [TV inscenace] 
Zakletá třináctka n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Sám doma 5: Vánoční loupež (2012) [TV film]

 Sám doma 5: Vánoční loupež (2012) [TV film]
Sám doma 5: Vánoční loupež n
Home Alone: The Holiday Heist
Žánr: komedie / krimi / rodinný
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: Peter Hewitt

(pokračování)

Sám doma 4 (2002) [TV film]

 Sám doma 4 (2002) [TV film]
Sám doma 4 n
Home Alone 4
Žánr: komedie / rodinný / akční / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: Rod Daniel

(---)

Sám doma 3 (1997)

 Sám doma 3 (1997)
Sám doma 3 n
Home Alone 3
Žánr: komedie / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Raja Gosnell

(---)

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (1992)

 Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (1992)
Sám doma 2: Ztracen v New Yorku n
Home Alone 2: Lost in New York
Žánr: komedie / akční / dobrodružný / krimi / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris Columbus

(---)

TV Program

ČT1 - Silvestrovský koktejl

10:35 - 11:30

6 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

ČT2 - Největší apokalypsy dějin

10:15 - 11:10

26 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

09:40 - 10:55

61 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

11 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10