Rytíř černého meče (1956)

Rytíř černého meče (Il cavaliere dalla spada nera)
70 %
 
 

Il cavaliere dalla spada nera

    Žánr: dobrodružný / romantický
    Země: Itálie
    Délka: 88 min.
Rytíř černého meče patří svým obsahem mezi romantické a dobrodružné kostýmní filmy italské produkce zpracované v barvě Ferraniacolorem, který byl konkurenční firmou americkému Technicoloru.
Děj se odehrává v krásném prostředí a v prostorách hradu Montefalcone a jeho okolí. Výprava a kostýmy tvoří krásnou a sourodou kulisu celého historického příběhu.
Šlechtic Ludovico je v lese zastřelen šípem a krásná hraběnka Laura je náhle vdovou. Pachatel vraždy je neznámý, i když se na místě vraždy našel zvláštní klenot. Tím by bylo možné identifikovat vraha. Lov pořádaný za nějaký čas později dává tušit, že se pachatel možná skrývá mezi pozvanou šlechtou. Během honu se skutečně objeví maskovaný muž v šedé masce, a ten dává na vědomí, že chrání Lauru a její majetek, o který ji chtějí připravit manželovi příbuzní….

MHCB  Autor: clara.bow

režie:
Luigi Capuano, Ladislao Kish
 
 
hraje:
Marina Berti (hraběnka Laura), Steve Barclay (Marco), Otello Toso (markýz Altamura), Fulvia Franco (Livia), Gianni Baghino (Luca), Luigi Tosi (baron Acquaviva), Nerio Bernardi (hrabě Roccofiorita), Carlo Tamberlani (Antonio), Amina Pirani Maggi (Marcova matka), Piero Palermini (Ludovico), Natale Cirino (Paolo), Piero Pastore, Flora Carosello, Rodolfo Lodi
 
 
scénář:
Gino Visentini
 
 
hudba:
Carlo Innocenzi
 
 
producent:
Fortunato Misiano
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.