Růžový panter znovu zasahuje (1976)

Růžový panter znovu zasahuje (The Pink Panther Strikes Again)
80.4 %
 
 

The Pink Panther Strikes Again

Další název: Ružový panter opäť zasahuje (SK)

    Žánr: komedie / krimi
    Země: Velká Británie / Spojené státy americké
    Délka: 103 min.
„Šéfinspektor Closeau pátrá po šíleném bývalém šéfinspektorovi Dreyfusovi!“
POZOR SPOILER!!

Po třech letech je Dreyfus konečně shledán normálním a má být z psychiatrické léčebny propuštěn. Ovšem to by jej nesměl navštívit Clouseau. Zaviní jeho pády do vody a jeho novou pominutost. Dreyfusovi se podaří útěk a zrovna když Clouseau bojuje s Catem, jej chce pozorovat miniperiskopem z bytu, kam se vloupal. Navrtává strop, tedy Clouseauovu podlahu, aby zjistil kde šéfinspektor je, a pak jej naláká k telefonu. Tam umístí i třaskavinu a Clouseauův byt je zdemolován. Jemu se nestane skoro nic, díky nafukovacímu hrbu, která jej vynesl mimo dům.
Šéfinspektor podepisuje převoz bankovního lupiče Turniera do vězení, kde má strávit zbytek života. A ten prchá z jedoucího vlaku za pomoci Dreyfuse. Ten míní založit organizaci všech kriminálníků, kteří by pak Clouseaua zničili. Začnou tím, že uloupí dvacet milionů franků. Pokračují únosem profesora Fassbendera a jeho dcery. Clousea vyšetřuje přímo v profesorově domě, kde opět způsobí pozdvižení. Podezřelý komorník, Jarvis, je jím sledován až do gay clubu. Zde je Clouseau policií zatčen. Profesor Fasbinder je Dreyfusem nucen ke spolupráci a jeho dcera krutě týrána. Fasbinder to nevydrží a se spolupráci souhlasí. A tak může Dreyfus vyhlásit přes televizní vysílání svůj požadavek. Vyhrožuje zničením Země, pokud vlády světa nevydají Clouseaua. Aby potvrdil, jakou má zbraň, nechá zmizet budovu OSN. Clouseau se ocitá na pivním festivalu, kde se jej pokouší zabít spousta vrahů, ale ani jeden neuspěje. Zato Cluseau zde zaujme vraha – ženu a zjistí, že Dreyfus a Fasbinder jsou na měsíčním hradě. Chce se dostat dovnitř, ale vodní příkop se ukáže jako nepřekonatelná překážka. Naštěstí tam potřebují pro Dreyfuse zubaře. A toho se podujme Clouseau zastoupit. Věc nedopadne dobře a nepomůže ani rajský plyn. Za všeobecného veselí je Clouseau Dreyfusem odhalen. A za to chce Dreyfus zničit celou Anglii. Jenže Clouseau se nakonec dostane přímo na ničící stroj a trošku ho přesměruje. Tím ovšem, bohužel, vymaže ze světa Dreyfuse a celý hrad. A to je konec. Jen po návratu domů čeká šéfinspektora překvapení.  Autor: Pitryx

režie:
Blake Edwards
 
 
hraje:
Peter Sellers (šef inspektor Jacques Clouseau), Herbert Lom (bývalý šef inspektor Charles Dreyfus), Colin Blakely ( ředitel Alec Drummond), Leonard Rossiter (Super - intendent Quinlan ( vrchní inspektor )), Lesley-Anne Down (Olga Bariosova), Burt Kwouk (Cato Fong), André Maranne (seržant François Chevalier), Graham Stark (recepční v hotelu - Munich a Alpenros), Byron Kane (Secretary of State Henry Kissinger), Dick Crockett (President Gerald Ford), Richard Vernon (Professor Hugo Fassbender), Dudley Sutton (Hugh McClaren), Murray Kash (Dr. Zelmo Flek), Robert Beatty (admirál), Phil Brown (Virginia Senátor), Jerry Stovin (pobočník), Paul Maxwell (ředitel CIA), Geoffrey Bayldon (Dr. Claude Duval), Harold Berens (hotelový poslíček), Vanda Godsell (Mrs. Leverlilly), Hal Galili (Danny Salvo), Briony McRoberts (Margo Fassbender), Howard K. Smith (hraje sám sebe), Bob Sherman (agent CIA), Norman Mitchell (Mr. Bullock), George Leech (Mr. Stutterstutt), Patsy Smart (Mrs. Japonica), Tony Sympson (Mr. Shork), Michael Robbins (Ainsley Jarvis)
 
 
scénář:
Blake Edwards, Frank Waldman
 
 
kamera:
Harry Waxman
 
 
hudba:
Henry Mancini
 
 
střih:
Alan Jones
 
 
dabing:
Stanislav Fišer (Clouseau), Michal Pavlata (Cato)
 
 
producent:
Blake Edwards
 
 
vedoucí výroby:
Tony Adams
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.