Duben
ohodnotit

Růžový Hubert [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1985
Délka:
68 minut
„Miloš Kopecký v detektivní komedii na motivy románu E. Wallace Černý opat.“
Popis / Obsah / Info k filmu Růžový Hubert
Lord Henry, skrývající za důstojnou tváří a nejistým krokem starého muže známky bývalého světáctví, jeho mladší bratr, vyzařující mužnou jistotu, starost o rodovou tradici a její neposkvrněný štít, lordova mladičká, křehká snoubenka Jana Harperová, její ve všem všudy velkoryse pojatá tetinka, synovec Artur, londýnský advokát a chlapík bez skrupulí, lordova sekretářka, atraktivní blondýnka Mary Brownová, doktor Freeman, lékař, vždy na pokraji odvážně správného řešení situací. Nechybí ani starý komorník, znající veškerá přání svého pána i jejich skutečný obsah. To jsou jen někteří aktéři děje, jehož soukolí má rozhýbat detektiv seržant Putler ze Scotland Yardu.

Román slavného autora Edgara Wallace Černý opat je zpracován jako parodie na strašidelný příběh plný záhad, tajemství, hrůzy a intrik. Předváděn je však se smrtelně vážnými tvářemi a úmysly, aby příjemná a laskavá ironie byla maximálně slyšet.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Růžový Hubert
POZOR, SPOILER

Je temná noc. Dva muži v kutnách chtějí něco kopat, když uslyší divné zvuky a kolem někdo proběhne.

Lord Richard Chelford, bratr lorda Henryho Chelforda, se sluhou uslyší klepání a najednou k nim vpadne doktor Feeman s omdlelou dívkou, která dělá Henrymu sekretářku. A venku opět ty divné zvuky. Richard tvrdí, že je to Hubertův duch. Doktor zase, že je to člověk a trvá na zavolání Scotland Yardu.

Ve vlaku cestuje paní Taylorová s Arturem Harperem a jeho sestrou Janou Harperovou. Přichází sem pan Gilder a ten v soukromí říká panu Harperovi, že je vlastně sázkař Brown, u kterého prosázel Harper většinu peněz. Také mu ukáže šeky, na kterých Harper zfalšoval podpisy.

Nuže ihned po příjezdu si Jana splete mladšího bratra se starším. Tomu je to stejně jedno, toho zajímají jen staré pergameny. Také sem přichází muž, který byl již ve vlaku. Je to seržant Putler ze Scotland Yardu. Ukáže se, že Artur zná velmi dobře sekretářku Henryho. Kdysi ji drobátko podvedl, ale ani ona není nějakým svatouškem. Místní sluha Tomáš je Putlerem odhalen jako bývalý bankovní lupič Parker. On se brání, že je Jones a ne Parker.

Přichází sem i Gilder, nyní soused bratrů Chelfordových a obdivuje historickou dýku. Tu pak Richard uschová u sebe v pokoji. V noci ji však někdo v sutaně uzme a chce Richarda zapíchnout. Jenže ten se probudí a křikem vetřelce vyplaší. Pak nastává velká noční honička po zahradě, kde se to sutanami jen hemží. Nakonec to všechno nažene Putler do místnosti, kde se mají všichni zodpovídat.

Henry svou sutanu vysvětluje tím, že slyšel hluk, a tak vyběhl na zahradu a sutanu jen v rychlosti přehodil přes sebe. Podobně vypovídá i tetička Jany. Ostatně, každý má nějakou výmluvu, takže se nic nevysvětlí. Podezřelým se stává sluha Tomáš, který zmizel. A Putler objeví skříň s kutnami, které koupil komorník Jonatan na příkaz svého pána.

Situace se zamotává stále více. Zrovna v okamžiku, kdy se velmi intimně baví Jana s Richardem na Putlera někdo vystřelí a on to dostane zrovna tam. Se zbraní sem přijde tetinka, ale i opilý Henry. Později se však bratrovi přizná, že Janinu tetičku obdivuje a Jana se mu nelíbí. Jenže věc má háček. Henry si ji vzít musí, protože bez svatby a bez jejich peněz své sídlo prostě neudrží. Henry chce, ať si ji tedy vezme bratr, ale tomu Janu zase nedají, protože nemá titul a je jen obyčejný člověk.

Opět dochází ke střelbě. Nu, a nakonec mizí Jana i Henry. Že by opět práce růžového Huberta?


Autor: Pitryx

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

16:30 - 17:15

38 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Člověk jako živočišný druh

16:30 - 17:20

38 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

28 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178286

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani